HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 13:03

Maltepe Mitingi'ne İzmir yorumu: Kim/ne mesaj verdi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ Maltepe’de büyük mitingle noktalandı. Yüryüşe İzmir’den katım yoğun olurken İzmirli milletvekilleri ile belediye başkanları mitingle ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Maltepe Mitingi ne İzmir yorumu: Kim/ne mesaj verdi?

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ – CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yürüyüşü Maltepe’de yapılan büyük mitingle sona erdi. CHP İzmir milletvekilleri ile belediye başkanları Adalet Yürüyüş ile ilgili açıklamalarda bulundular.

- BAŞKAN GÜVEN'DEN ADALET MİTİNGİ İÇİN İZMİR’E ÖZEL TEŞEKKÜR

Kamil Okyay Sındır (CHP Genel Sekreteri, İzmir Milletvekili): Heyecanlı, coşkulu ve umutlu bir ‘Adalet Yürüyüşü’ idi.  Uzun bir yolculuktu. Geleceğe dair, ayağa kalkışın, uyanışın simgesi oldu. En temel değer olan adaletin yeniden tesisi noktasında bir heyecan duygusu ile yüründü. Son derece başarılı bir organizasyondu. Kısa sürede gerçekleştirilen hazırlıklar ile örgütümüzün gücünü ortaya koymuş olduk. Yürüyüş sırasında parti işleyişimizde de bir sıkıntı olmadı. 

3 kez MYK’mızı ve Parti Meclisimizi topladık. 350 bin metrekareyi aşan bir alanda bir araya geldik.  Kişisel tahminime göre 2 milyonun üzerinde vatandaş oraya akın etti.  Hatta mevcut rakamın 3’te biri alana giremedi. Üzüntü vericidir ki Valilik üzerine vazife olmayan bir açıklama yaptı. Ancak sayılarla oynanmaya çalışılsa da ülkenin büyük bir kısmı o alanda idi. Coşku büyüktü.

Genel Başkanımızın konuşulması çok yerinde vurguları adalet ve eşitlik adına hukuk devletinin yeniden inşası adına önemli bir konuşmadır. Söylenen tümceler ve ifadeler özenle seçilmiş vurgulardı.  Bu ülkede kimin iktidarda olacağından daha önemli ve başka değerler var… Demokrasi, özgürlük barış, kardeşlik ve bunların çimentosu olan adalet… Bu değerler ülkenin temelinde olmalıdır. Demokrasinin gereği adaleti herkes için sağlamaktır.

Gelecek adına nasıl bir etki yarattı dersek; bir umudu yeşertti diyebiliriz. Barış için terörün her türlüsüne karşı duruşla ülkede kardeşliği birliği beraberliği getiren bir süreci getirecektir diyebiliriz. Bu yürüyüş yeniden demokrasi ve adalete olan güven duygusunun yükseltilebileceğini gösterdi. Toplumda yeniden bir diriliş ve ayağa kalkışın nedeni oldu. Heyecan yarattı. Bunun etkilerini zaman içerisinde göreceğiz.

Aytun Çıray (İzmir Milletvekili): Hak, hukuk, Adalet Yürüyüşü’nün sonuç özeti:

1.Bu ülke sahipsiz değil.

2. 2019'da başkanlık el değiştirecek.

3.Bürokratlar imzalara dikkat!

Musa Çam (İzmir Milletvekili): AK Parti’nin 15 yıllık iktidarının uygulamaları sonucu Yargı bağımsızlığını kaybetti. Özellikle referandum sonrası yargı, Anayasa Mahkemesi tek kişiye teslim edildi. Yargıtay’ın verdiği kararlar artık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan belirliyor. Buna ‘dur’ denilmesi gerekiyordu. Partimizin aldığı karar adım adım İstanbul’a geldik. Yağmur, çamur, 45 derece sıcaklık dinlemedik. Türkiye sahipsiz değil. Bu yürüyüş sadece vekilimiz Enis Berberoğlu için yapılmadı. Dün mitinge mağdur olan, mazlum olan herkes katıldı.

Yürüyüş boyunca tanımadığımız insanların kapılarını bize açmasını, AK Parti’ye oy vermiş vatandaşların yanımıza gelerek “biz bile onların kibirli davranışlarından bıktık. Çok üzülüyoruz” demelerini unutmam mümkün değil.

Mustafa Balbay (İzmir Milletvekili): Maltepe'de tarih değil gelecek yazıldı. Muhteşem kalabalık, "ülkenin geleceğinde biz de varız" dedi. Maltepe'de milyonların dağılması saatler sürdü. Gün batarken yüreklerimizde gün doğuyordu. Örgütlü halkın önünde durulmaz. Adalet istemi ayağa kalkmıştır!

Selin Sayek BÖKE (İzmir Milletvekili): Esasında yolculuğun başlangıcı olarak tariflendirdiğimiz ve yarının aydınlık Türkiye’si için attığımız bu adımlar kendi içinde büyük adımları beraberinde getirdi. Cesaretin bulaşıcı olduğunu gördük. Adım adım büyüyen ‘adalet’ mücadelesi Türkiye’nin aydınlık yarınlarını inşa edecektir. 16 Nisan referandumunda ‘demokrasi’ için bir aradayken bu kez 25 gün sonunda ‘adalet’in etrafında bir araya geldik.

Bu durumu yarının Türkiye’sinin hangi değerlerle yükseleceğini gösteren somut adımlardır. Bu önemli başlangıç bu yürüyüşte biz siyasilere düşen görev taleplerimizi dile getirmeye devam etmek ve aydınlık yarınlar için iyi bir siyaset izlemek olacaktır.

Ali Yiğit (İzmir Milletvekili): Sadece adalet isteyen, her görüşten milyonlarca vatandaşlarımız ile birlikte bu çağrıyı yineledik. Adalet istiyoruz.

Özcan Purçu (İzmir Milletvekili): Taleplerimizi dile getirdik. İnşallah Türkiye için iyi olacak. Biz vatandaşımızın huzuru, geleceğe şüpheyle bakmaması için yürüdük. Sadece partimiz için değil ülkemiz için yürüdük.

Sema Pekdaş (Konak Belediye Başkanı): Umutları adım adım çoğalttık. Maltepe'de milyonlar #adalet için bir olduk.

Tunç Soyer (Seferihisar Belediye Başkanı): Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maltepe Mitingi'nde söylediği gibi; "9 Temmuz yeni bir adımdır. 9 Temmuz yeni bir iklim, yeni bir tarihtir. 9 Temmuz yeni bir doğuştur."

Olgun Atila (Bornova Belediye Başkanı): Adalet, yaşamdaki en önemli insanlık değerlerinden biri, tüm din ve ahlak anlayışlarının temelidir.  Dini, milliyeti, ideolojisi, sosyal ve ekonomik statüsü ne olursa olsun herkesin bir gün adalete mutlaka ihtiyacı olur. O yüzden bir yerde adalet yoksa diğer var olan şeylerin de anlamı kalmaz. 15 Haziran’da başlayan adalet yürüyüşü ve sonrasında 9 Temmuz’daki mitinge toplumun her kesiminden ve her düşünceden katılımlar oldu.  Çok açık bir şekilde görüldü ki adalet ülkemizde yaşayan herkesin en masum ve ortak talebi. Ankara’dan başlayan ve İstanbul’da son bulan Adalet Yürüyüşü'nün bir bölümüne ben de katıldım. 9 Temmuz’daki Adalet Mitingi’nde de Maltepe Meydanı’ndaydım. Bizler, sadece bugün adalete ihtiyacı olanlar için değil yarın da ihtiyaç duyacaklar için yürüdük. En zor koşullarda dünyanın en barışçıl eylemi gerçekleştirildi. Şimdi herkese düşen bu süreçten gerekli dersleri çıkarıp toplumun adalet taleplerine cevap vermektir. Mustafa Kemal ve İstiklal Savaşı şehit ve gazilerinin büyük fedakarlıklarla kurduğu ülkemizde barış ve huzur içinde yaşamamızın en temel koşuludur bu.

Mehmet Ali Çalkaya (Balçova Belediye Başkanı) : Yürüyüşün adı ve anlamı, uzunluğu, mitingdeki muhteşem insan topluluğu. Ayrıca Genel Başkanımızın ifade ettiği 10 maddelik manifesto. Kısacası Kurtuluş Savaşını ayrı tutarsak baştan sona tüm aşamalarında Ülkemiz tarihinde böyle halk harekatı olduğunu hatırlamıyorum. Milyonlarca vatandaş gibi bu harekatın bir neferi olmaktan onur duyuyorum.

Sibel Uyar (Urla Belediye Başkanı): Muazzam bir kalabalık. Milyonların dilinde tek bir kelime var, adalet. Sonsuza dek hak, hukuk, adalet diyeceğiz...

Hüseyin Mutlu Akpınar (Karşıyaka Belediye Başkanı): Bu bir son değil başlangıç! Maltepe’de yüz binlerin haykırışı umudumuzu yeşertti. Adalet için, özgürlük için, çocuklarımızın geleceği ve aydınlık bir Türkiye için asla vazgeçmeyeceğiz.

Muhittin Dalgıç (Çeşme Belediye Başkanı): Adalet, hukuk herkese lazım. Miting muhteşemdi. Burada önemli olan insanların siyasi kimliklerini kenara bırakarak adalet ve hukuk amacıyla bulunması, destek vermesiydi. Biz, aynı zamanda ülkemizdeki insanların bir araya gelince neler yapabileceğini de gördük. Türkiye yıllardır bu kadar canlı, kendi isteğiyle gelen halktan oluşan bir mitingi görmemişti. Bu mitingden ve verilen mesajlardan alınacak çok önemli dersler var. Sayın genel başkanımızla son dört günün dışında ilk zamanlarda da birlikte yürüdük. Hakikaten muhteşem bir performans sergiledi ve herkese örnek oldu.

Hasan Arslan (Çiğli Belediye Başkanı): Yüzbinlerin 80 milyon için ‘adalet’diye haykırdığı miting ülkemizde adaletin, hep birlikte kardeşçe yaşamanın umudu ve haykırışı olsun.

Abdül Batur (Narlıdere Belediye Başkanı): Adalet için yürüdük ve büyük mitingimizi Maltepe'de gerçekleştirdik. Ankara Güven Park'ta başlattığımız Adalet Yürüyüşümüz son bulsa da Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dedigi gibi bugün bir başlangıç. Adalet Yürüyüşümüz ilk adımımızdı. Bugün Maltepe'de bu muhteşem atmosferi yaşadığım ve tarihe tanıklık ettiğim için çok mutluyum. Hak, hukuk, adalet!

Muhittin Selvitopu (Karabağlar Belediye Başkanı): Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve onun bu mücadelesine omuz veren milyonlarca vatandaşımızın talebi hak, hukuk, adaletin ülkede egemen olması talebiydi. Umarım bu tarihi yürüyüş ülkeyi yönetenler tarafından dikkate alınır. Biz ülkemizde barışın, hukukun, adaletin, kardeşliğin sağlanmasını isteyen, birlik ve beraberlik içinde bir arada yaşamayı savunan insanlarız. Dilerim bizim bu anlayışımız, bu mücadelemiz ülkede vücut bulur. Adalet anlayışı kimsenin tekelinde değildir, olmamalıdır da. Adalete herkesin sahip çıkması gerekir. Tarihi Adalet Yürüyüşü'nde toplumun çok büyük bir kesiminin bu yürüyüşe sahip çıktığını, yürüyüşe saygı gösterdiğini gördük. Bu da ülkemiz adına son derece umut verici, sevindirici bir durumdur.

 
İzmir'de asayiş raporu: 224 kişi...
 
AK Parti'li Dağ'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış: Bu yürüyüşün hiçbir anlamı yok!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: En önemli güzergah Türkiye'dir
Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu Akdeniz enerji alanında önemli bir bölge ...
CHP'li Tanrıkulu: Mitinge katılan milyonlar sözde mi?
CHP'li Tanrıkulu, ''Tamamen geçmişin kavramıydı bu 'sözde' kavramı bugün ...
Selahattin Demirtaş'tan Erdoğan'a 'terörist' yanıtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş için söylediği ...
 
Kılıçdaroğlu cezaevi çıkışı konuştu!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis ...
Erdoğan'dan Katar krizi için Körfez turu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar krizine çözüm arayışı için Körfez turuna ...
ABD Dışişleri Bakanı'ndan 15 Temmuz mesajı
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe ...
 
Bakan Albayrak: Enerji için anahtar ülke Türkiye
22.Dünya Petrol Kongresi'nde konuşan Bakan Albayrak, "Türkiye bölgesel ...
HDP'li Pervin Buldan kaza geçirdi!
HDP İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Ankara'da trafik kazası geçirdi.
Mitinge kaç kişi katıldı? İşte CHP'nin iddiası!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıkladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva