HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2013 Çarşamba - 11:56

Tarihi ‘gizli belge’ davasında 2.gün: Bu kez sessiz-sedasız…

İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu, toplam 357 sanığın yargılandığı "gizli belgi ve belge bulundurma" davasının ikinci oturumu başladı. 2 bin 700 sayfalık iddianamenin okunmasına devam ediliyor. Bayraklı’daki fotoğraf ilk günden çok uzak… Davaya ilgi azalırken, gerginlikten uzak sakin bir duruşma yaşanıyor.

Tarihi ‘gizli belge’ davasında 2.gün: Bu kez sessiz-sedasız…

İZMİR - 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu toplam 357 sanığın, 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasına iddianame okunarak devam edildi. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının, müvekkillerinin mağdur olmaması için iddianamenin TRT spikerleri tarafından kapalı oturumda okunması istemini kabul etmedi.

- İlk günün tüm detayları... 

Geçen yıl yapılan operasyonların ardından 'Askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma' suçlamasıyla haklarında 2 yıldan ömür boyu hapis cezasına kadar dava açılan 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu toplam 357 sanığın, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasına devam edildi. İlk duruşmanın ikinci gününe, tüm tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Dünkü oturuma gelmeyen tutuksuz sanık Cem Asil de bugünkü duruşmaya geldi ve kimlik tespiti yapıldı. Dünkü duruşmada TRT spikerlerinin iddianameyi kaldıkları yerden okumasına devam etmesinden önce sanık avukatları, mahkeme heyetinden isteklerde bulundu. Avukat Mahmut Yılmaz, iddianamenin açıklama bölümünün okunmamasını, suç unsuru olmayan bölümlerin okunmasının bir faydası olmadığını, sanık hakları gözetilerek ya sonuç bölümünün okunmasını ya da kapalı oturumda okunmasını istedi. Avukat Kemal Saraçoğlu ise, 24-25 Nisan’da sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin söz hakkı verilmesini istedi. Bu isteklere ilişkin esas hakkındaki görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıklarla ilgili kamu davasının bugüne kadar basında yer alması nedeniyle gizli yapılması konusunda herhangi bir zaruriyet bulunmadığını belirterek gizlilik isteminin kabul edilmemesini istedi.
 
SAVCIYA UYULDU
Mahkeme heyeti, savcının istemine uyarak, davanın genel ahlaka aykırı olmaması, kamu güvenliğini tehlikeye düşürecek olmaması, alenileşmesi ile bilgilerin basına sızdırılması nedeniyle kapalı oturumda gizli yapılması isteğini oybirliğiyle reddetti. Heyet, ayrıca, sanıkların tutukluluk halinin değerlendirileceği 26 Nisan’dan bir gün önce sanık avukatlarına söz vereceklerini de dile getirdi. Daha sonra TRT spikerleri tarafından iddianame, kaldığı yerden okunmaya devam edildi.
 
MÜSTECHEN İFADELER
İddianamede, Narin Korkmaz’ın silahlı kuvvetler mensupları ile telefonla yaptığı müstehcen konuşmalar, MSN programındaki yazışmalar ve gizli izleme tutanakları okundu. Narin Korkmaz’ın bazı askeri personelle telefonda yaptığı konuşmalarda geçen müstehcen ifadeler salonda gülüşmelere neden oldu. Korkmaz’ın özellikle Hava Kuvvetleri mensupları ile sıkı ilişki içinde olduğu, askeri birliklere rahatlıkla girip çıktığı ve istediği belgeyi de aldığı belirtildi.
 
Konuşmalarda, Narin Korkmaz’ın sosyal paylaşım sitesine koyduğu askeri üniformayla çekilmiş fotoğrafı ile ağına düşürmek istediği bir askerin buna inanmadığı ve tartıştıkları, Korkmaz’ın da bu kişiye 'Üstüne saygısızlık yapma. Facebook'um çakma değil. Resim de gerçek. Seninle uğraşamam çömez' diye yazarak terslediği vurgulandı.
 
Korkmaz'ın çetede yer alan diğer eskort kızlara, askerleri sosyal paylaşım sitelerine eklemeleri için talimat verdiği öne sürüldü. Narin Korkmaz’ın İzmir, Ankara, Bursa ve Denizli’de birlikte olduğu askerlerin birbirleriyle yaptığı telefon görüşmelerinde Korkmaz ile cinsel birlikteliklerini, onunla nasıl birlikte olduklarını anlattıkları da yer aldı. Narin Korkmaz’ın askerlerle daha iyi sevişmek için saçlarını kısa kestirdiği ifadesi de iddianamede yer aldı.
 
Örgüt lideri konumundaki Narin Korkmaz'ın ailesinin maddi durumunun da kötü olduğu, askerlerden para aldığı belirtildi. Ayrıca Korkmaz’ın birlikte olduğu karacı, havacı ve denizci askeri personelin ev ve iş adresleri ile telefon numaralı ile 'Pandora’ veri tabanında yüklediği belgeler ile askeri ve diğer devlet kuruluşlarında yer alan personellerin durumlarını içeren bilgiler de okundu.

KÜFÜRLERE SANSÜR
İzmir'de, kadınları kullanarak tehdit ve şantajla askeri belge ve bilgileri ele geçirme davasında iddianame okunmasına 1 saatlik ara ardından devam edildi. Örgüt yöneticisi olmakla suçlanan sanıklardan Narin Korkmaz'ın iddianamede yeralan telefon görüşmeleri ve yazışmalarındaki küfür ve cinsellikle ilgili bölümler sıkıntı yarattı. Salondaki sanık ve izleyiciler zaman zaman gülerken, Mahkeme Başkanı Atilla Rahman müdahale etmek zorunda kaldı. Rahman, iddianameyi okuyan TRT spikerleri Muratcan Canbay ve Oktay Durna'dan sevişme, gay, seks ve lezbiyen türü konuşmaların açıkça okunmasını, küfürlü olan konuşmaların ise 'sinkaflı' veya 'nokta nokta' diyerek okumasını istedi. Küfür içermeyen müstehcen görüşmeler ise, sansürsüz şekilde okunmaya devam edildi.
 
Üniversitede Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanan Narin Korkmaz'ın, bir arkadaşıyla yaptığı görüşmede öğrenim hayatında 3 yabancı dil öğrenebileceğini, böylelikle MİT'e girebileceğini, hayalinin bu olduğunu söylediği de yer aldı. Ayrıca Narin Korkmaz'ın, elinde bulunan belgelerle Ergenekon davasında farklı bir davanın açılabileceğine dair sözleri de okundu.

GÜN SONU: 110 SAYFA OKUNDU
Bugün sabah ve öğleden sonra yapılan iki oturumda, 1937 sayfalık iddianamenin 110 sayfası okundu. Davanın iki numaralı sanığı Narin Korkmaz'ın diğer sanıklarla buluşma kayıtları okunurken, Korkmaz'ın üst rütbeli askeri personelden telefon hatları istediği belirtildi.

Kormaz'ın ilişkiye girdiği rütbeli havacı komutan aracılığıyla diğer personelle de ilişki kurduğu, birlikte olduğu, bilgilerini kaydettiği belirlendi. Bur hava yüzbaşının da Narin Korkmaz’la ilişkisini kaydettiği anlaşıldı.
 
İddianamenin, örgütün cinsel birliktelik yaşadığı diğer askeri personel, MİT görevlileri ve iş adamlarına ait telefon, adres ve kişisel bilgilerinin ve cinsel zaaflarının kayıt altına aldığı bölümleri okunurken, oturuma saat 17.40'de 110'uncu sayfası okunduktan sonra ara verildi.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, oturuma yarın sabah 09.00'da devam edileceğini bildirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkuri 17 Nisan 2013 Çarşamba 16:59

chp lilerrr nerdesiniz... haydi çetecileri savunmaya koşun. belki sizinlede bu şekilde telefon görüşmesi yapar :))

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atilla Sertel'e bir ödül de Alanya'dan
Alanya Gazeteciler Cemiyeti bu yıl ilk kez verilen Basın Özgürlüğü ödülüne ...
Ölümünün 20.yılında talep: Özal şehit sayılsın
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yıldönümünde İstanbul Topkapı'daki ...
EXPO'ya 'Urfa sıra geceli' destek
İzmir Valisi Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Şanlıurfa’nın ...
 
Özkök anlattı: Dayak yemekten Polat Alemdar kurtardı
'Yemen’e giden herkese tavsiyem... Yanınıza Necati Şaşmaz’la çekilmiş ...
Diyarbakır uçağında bomba paniği!
Atatürk Havalimanı’nda İstanbul’dan Diyarbakır’a gitmeye hazırlanan THY ...
Konak'ta barış gecesi: Güvercinler Gültepe'den uçtu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Gültepe semtinde “Dostluk, barış ...
 
İzmir Müftüsü'nden İslam kardeşliği mesajları
İzmir'de Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenen etkinlikte konuşan İzmir İl ...
Metroda yeni bir ‘keşif artışı’ krizi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Üçyol ...
İZELMAN isyanı Başkent’e taşındı: CHP’ye faks yağmuru
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 kişilik ihale krizi devam ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva