HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2013 Salı - 21:02

Metroda yeni bir ‘keşif artışı’ krizi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Üçyol Üçkuyular Metrosu’nun İzmirspor-Hatay İstasyonları için talep edilen keşif artışı talebine Bakanlar Kurulu henüz onay vermezken bir kriz de hattın geri kalan istasyonları için çıktı. Büyükşehir, Göztepe-Poligon ve Üçkuyular İstasyonu inşaatı için keşif artışı talebinde bulundu. Eğer bu da onaylanmazsa müteahhit işleri bırakacak ve çalışmalar tamamen duracak.

Metroda yeni bir ‘keşif artışı’ krizi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Temeli 2005 yılında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından atılan ve yapımı yılan hikayesine dönen Üçyol-Üçkulular Metro Hattı’nın sorunları bir türlü bitmiyor. Önce yüklenici firmanın batması, ardından yeniden başlayan ihale süreci nedeniyle tam 8 yıl kaybeden proje parçalara ayrılmış farklı firmalar tarafından yürütülüyordu. Belediyenin, Hatay ve İzmirspor istasyonları için yedi ay önce Bakanlar Kurulu’ndan istediği ‘keşif artışı’ talebi onaylanmazken projenin şu anda devam eden geriye kalan üç istasyonunda daha problem çıktı. Belediye, Göztepe, Poligon ve Üçkuyular İstasyonları için yüzde 40’lık keşif artışı istedi. Büyükşehir'in talebine onay gelmemesi halinde İzmirspor ve Hatay istasyonlarında olduğu gibi kalan 3 istasyonda da çalışmalar duracak.
 
BAKANLAR KURULU’NA İLETTİK
Raylı sistemde yaşanan sorunları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Üçyol- Üçkuyular metro hattının ikinci kısım çalışmalarını üstlenen Sigma- Borege ortaklığının yüzde 40 keşif artışı talebinde bulunduğunu belirtti. Firmadan gelen talebi resmi yazı ile bakanlar kuruluna ilettiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Metro çalışmalarının birinci kısmını oluşturan İzmir- Hatay istasyonları için talep ettiğimiz keşif artışı henüz çıkmadı. Duyduğumuza göre sadece Başbakan'ın imzası kalmış. Hattın ikinci kısmı için de talep yazısını gönderdik. Üç istasyonu kapsayan Sigma- Borege ayağında çalışmalarımız yürüyor. Diğer iki istasyon ile ilgili keşif artışı olursa o da yürüyecek. Poligon'un üst kısmını da kısa sürede trafiğe açacağız. Sağlamlaştırma çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
 
Başkan Kocaoğlu, TCDD ile Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen Aliağa-Menderes Hattı’nda çeker sorununun yaşandığını, bu yüzden yolcuları taşımakta zorlandıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Şu ana kadar İZBAN'a gelecek ek trenler ile ilgili bir gelişme yok. Bu çekerlerin, İstanbul’dan geçici olarak bize gönderilmesini bekliyoruz. Gelirse yolcu sayımız artacak. İZBAN'da daha fazla vatandaşı taşımak için yolcu hazır ancak taşıyamıyoruz. Bizim aldığımız trenlerin gelmesine daha bir sene daha var. Ek çeker geldikçe işleteceğiz” dedi. Kocaoğlu sistemdeki sorunların zamanla giderileceğini söyledi.
 
BAŞBAKANDAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Başkan Kocaoğlu, hafta sonu Konak’ın Hatay Semti’nde gerçekleştirilen katlı pazaryeri açılış töreninde Hatay-İzmirspor İstasyonları’ndaki çalışmaların tamamlanması için gereken keşif artışı onayı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmişti. Kocaoğlu, “Onay gelirse yapacağız. Şu an Ankara’dan edindiğimiz bilgilere göre Bakanlar Kurulu’nda sadece Başbakan’ın imzasına kaldı. Buradan Sayın Başbakan’a metro keşif artışının imzalanması dileklerimizi, isteklerimizi Hatay’da metrodan en çok etkilen yerde sunmak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 17 Nisan 2013 Çarşamba 14:53

şu kaliteli işçilikten bahseden arkadaşım, gezip gördün mü metro inşaatını kaliteli işçilikten bahsediyorsun? madem bilgin var ülkedeki metro inşaatlarıyla izmirdeki inşaatı bir karşılaştır da bizi de aydınlat. ben en kısa yoldan karşılaştıracak olursam ankaradaki gibi burada metro çok şükür çökmedi ; istanbuldaki gibi rutubet içinde rezillik yok.

Yorumu oyla      15      6  
TC misafir 17 Nisan 2013 Çarşamba 14:47

işine gelmeyenler bana ne oradan buradan der. private35 arkadaş demiş ki" ankara ve İstanbul da hiç düşünmeden 1 gün içinde toki başta olmak üzere ihalelere bir iki günde nasıl onay çıkıyor.Bu adamına ve iline göre muammeledir." demiş. izmirde yaşayan muhterem de "Bana ne İstanbuldan Ankaradan ben çektiğim sıkıntıyı bilirim" demiş. yahu Allah aşkına sıkıntının kaynağı bakanlıklar, bizimki hala "ben orayı bilmem izmiri bilirim" havasında trajikomik bir durum, günah keçisi belli ne de olsa.

Yorumu oyla      15      7  
güzel izmir 17 Nisan 2013 Çarşamba 14:39

megaköylü adlı arkadaş sen harbiden git köyde yaşa ne de olsa aziz başkan bütün köylere araba koydu.

Yorumu oyla      14      7  
Hata en başta... 17 Nisan 2013 Çarşamba 14:32

Bu iş en başta hatalı yapıldı anahtar teslim fiyatla ihaleye çıkılsaydı şimdiye kadar çoktan bitmişti.Yapı merkezi ihaleye niye girmedi çünkü biliyordu belediyenin keşif bedeline bu işin bitmeyeceğini ama hiç metro yapmamış firmalar bu işe balıklama atladı ve belediye işi bunlara verdi yeterlilikleri olmadan,şimdi de ikide birde keşif artışı istiyor bu nasıl ucuza metro mal etmek onu da anlamak mümkün değil..Olan burda yaşayan vatandaşa ve esnafa oluyor....

Yorumu oyla      14      8  
özgür 17 Nisan 2013 Çarşamba 14:30

Yazılı yorumların çoğunluğu Belediyeyi eleştiriyor, katılıyorum/katılmıyorum oylamasında durum tam tersi. Sonuç: belediyede çalışanlar ve yakınları diyecek birşey bulamıyor anca "katılmıyorum"a basıyorlar :)

Yorumu oyla      13      9  
private35 17 Nisan 2013 Çarşamba 13:41

Anlaşılmayan birşey var sanırım, belediyeler projelerinin onaylarını ankaradan alır, sermaye arrtırımlarını ankaradan onayla yapar.Siz zannediyormusunuz ki belediye yaptı, etti oldu diyebiliyor.Bizde izmirde yaşıyoruz, ama ankaraya istanbula bursaya bir gecede verilen izinler izmir olunca 7 ayı buluyor, buna banane denilirmi?desen ne olacak onay gelmedikten sonra kim çalışacak işte, çalıştırdın diyelim, usulsüz işten soruşturma.Öyle sanane bananeyle yürüseydi iyiydi de maalesef öyle değil.

Yorumu oyla      17      8  
TC misafir 17 Nisan 2013 Çarşamba 13:26

valla megaköylü sen ihaleden ne kadar anlıyormuşsun sen yapsaydın ya şu ihaleyi :) ihaleye katılacak şirketleri sanki belediye seçiyor "gel al ihaleyi" diyor. ihaleye giren şirketler bunlar, ihaleye girmeyen başka şirkete mi verilecekti bu iş? ihaleye girmeyeni zorla kolundan tutup "gel bu işi yap" diyemezsin. kadifekaledeki antik tiyatroya "israilin tarihi" diyen birinden de ancak böyle bir yorum beklenebilirdi.

Yorumu oyla      18      9  
Ben izmirde yaşıyorumm.. 17 Nisan 2013 Çarşamba 13:09

Bana ne İstanbuldan Ankaradan ben çektiğim sıkıntıyı bilirim,her gün bu yollarda yıllardır perişan oluyorum,madem yapamayacaksın bu kadar büyük çaplı işler bulaşmayacaksın kusura bakmayın ben metro yapamam ben park bahçe yaparım yeter diyecektin yada metro işini anahtar teslim adam gibi şartnameyle yapacaktın..

Yorumu oyla      14      11  
private35 17 Nisan 2013 Çarşamba 10:57

bahane çok icraat yok diyen arkadaşım o vakit ankara ve İstanbul da hiç düşünmeden 1 gün içinde toki başta olmak üzere ihalelere bir iki günde nasıl onay çıkıyor.Bu adamına ve iline göre muammeledir.metroya onay vermeyecekler çünkü seçime yetişsin istemiyorlar ellerinde malzeme kalmayacak açılırsa bu nedenle süründürüyorlar.İzmir verdiği verginin hakkını istiyor devlete tek kuruş borcu yok bu belediyenin dön birde izmit ankara ve istanbula bak, hem borç çok hem onay.Bırakın bu işleri.

Yorumu oyla      24      11  
megaköylü 17 Nisan 2013 Çarşamba 10:50

Daha ne başkanlar görecek bu proje.süleyman er isimli yorumcu içinde kalmasın söyle.bu konuda hükümete yüklenenleri haksız buluyorum.zamanında yapılmış bir proje ve ihale.şimdi çıkıp devletten yüzde40 daha para istemenin ne mantığı var.zamanında ihalesini düzgün yapsaydınız.gerekli alt yapı çalışmasını yapsaydınız.ihaleyi verdiğiniz firmayı iyi araştırsaydınız.bunu değişik yönlere çekmenin siyasi malzeme yapmanın hiç bir açıklaması yok.MİLLETİN ÖNÜNE ÇIKIP;BİZ BU İŞİ BECEREMEDİK DEMENİZ LAZIM.

Yorumu oyla      18      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZELMAN isyanı Başkent’e taşındı: CHP’ye faks yağmuru
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 kişilik ihale krizi devam ...
Zamanaşımına bir gün kala Özal’a suikast davası
Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ...
Bakan Avcı İzmir’de çocukluğunu hatırladı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir’de 'Çocuk Ülkesi'ni gezerken, çocukluğuna ...
 
İzmir’de 2 yeğenini teröre kurban eden gönüllü bir akil…
Yeğenlerinden biri şehit olan diğeri ise terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundayken ...
İstanbul Üniversitesi'nde büyük gerginlik: 56 gözaltı
İstanbul Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. ...
Akillere protesto: Türk bayrağını vermediler!
Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Zonguldak’a yaptığı ziyaret sırasında ...
 
Deprem uzmanı Ercan korkuttu: 2013 yılı…
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İran'daki şiddetli depremle ilgili ...
Türkiye’de bir ilk: TOMA’lar bu kez gül suyu sıktı
Bitlis'te Kutlu Doğum Haftası nedeniyle TOMA’lar ile vatandaşların üzerine ...
Çocuğu asker olan aileye ayda 250 lira
Başbakan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada yeni bir uygulamanın müjdesini verdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva