HABERLER>GÜNCEL
16 Nisan 2013 Salı - 19:00

İZELMAN isyanı Başkent’e taşındı: CHP’ye faks yağmuru

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan 650 kişilik ihale krizi devam ederken işçiler CHP Genel Merkezi’ni faks yağmuruna tuttu. Genel Merkeze gönderilen 10 bin adet faksta, “Yaşadığımız bu durum Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘taşeronlaşma insana yapılan en büyük zulümdür’ sözleriyle bağdaşmamaktadır” denildi. Öte yandan 18 Nisan’da yapılacak büyüm mitingin hazırlıkları tamamlandı. Beş konfederasyon taşeronlaşma, iş güvencesi ve özelleştirmeler için kitlesel eylem yapılacak. Eyleme 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

İZELMAN isyanı Başkent’e taşındı: CHP’ye faks yağmuru

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Özelleştirme ihaleleri, taşeron şirketlerin artması ve iş güvenliğinin azalması nedeniyle birçok sorun yaşanırken sendikalar toplu olarak eylem yapma kararı aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 650 kişilik ihalenin belediye şirketi İZELMAN dışında taşeron şirkette verilmesi tehlikesine karşı ayaklanan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’na destek geldi. Birçok yerde yaşanan işten çıkartma ve krizler nedeniyle ortak eylem kararı alan DİSK, KESK, Türk Tabipler Birliği, TMMOB ve TÜRK İş sendikaları 18 Nisan’da İzmir’de kitlesel eylem yapacak. Basmane Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Konak’a kadar yürüyecek.
 
GENEL MERKEZE FAKS YAĞMURU
İzmir’deki sendikalar yapılacak eylem ile ilgili hazırlıkları büyük oranda tamamlarken aynı zamanda 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı öncesinde meydanlara inmiş olacak. Yaklaşık 50 bin kişinin katılması beklenen eylem ile ilgili kararlar alınırken İzmir Büyükşehir Belyediyesi’nde çalışan ve işsiz kalma tehlikesi yaşayan işçiler CHP’ye çağrıda bulundu. CHP Genel Merkezi’ne 10 bin faks yollayan sendika ve işçiler belediyedeki sorunun çözülmesini istedi.

SÖYLEMLERLE ÖRTÜŞMÜYOR
İşçiler genel merkeze yazdıkları yazıda, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İZELMAN çalışanlarıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan ve yaşanmakta olan ihale krizi nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamalar doğrultusunda işçilerin barış ve dayanışma günü olan 1 Mayıs günü itibariyle işsiz kalmakla karşı karşıyayız.Bu yaşanan olumsuzluklardan bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinden gerekli duyarlılığı hissetmediğimizi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘‘Taşeronlaştırma insana yapılan en büyük zulümdür’’ sözleri yaşadığımız gerçeklikle örtüşmektedir.Yaşadığımız bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin acilen konuya el atarak çözüm noktasına kavuşturulmasını ve gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz” ifadesini kullandı.
 
BUNDAN SONRA BİRLİKTEYİZ
Büyük miting ile ilgili konuşan Türk İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç, “Hükümetin özellikle taşeron sistemi destekler politikaları insanların canını yakmaya başladı. Sadece o değil 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılıyor. Memurların hakları daha da geriye gidiyor. Taşeron sistemin önünü açan uygulamalar olacak. İş güvencesi esnek ve kuralsız olacak. Demiryolları çalışanları iş bıraktı. Orada da özelleştirmeler oluyor. PTT çalışanlarının durumu zaten ortada. PTT, şirkete çevrilecek. Çalışanların koşulları her geçen gün kötüleşiyor. İzmir’de 1 Mayıs öncesi bu eylemi gerçekleştireceğiz.” dedi.
 
KESK İzmir Şubeler Platformu dönem sözcüsü İsmail Akyol da yaptığı açıklamada, “Bu gibi konularda emek mücadelesinde birlikte hareket edeceğiz. Birinin sorunu diğerinin sorunudur. Bundan sonra birlikte devam kararı aldık. Birlikte olursak ancak başarılı oluruz. Sesimizi daha iyi duyuracağız. Taşeron işçiliği alabildiğine artıyor. Hükümet ‘taşerona güvence’ diyor ama birçok sorun var. Bir yanda Büyükşehir diğer yanda BMC işçileri var. Her yerde sorun çıkıyor. Ortak tepki göstermeliyiz” diye konuştu.
 
GENEL MERKEZ İZMİR’DE
Büyükşehir Belediyesi’ndeki krizi yakından takip eden DİSK, 650 işçinin durumunu masaya yatırmak üzere İzmir’e yöneticileri gönderdi. DİSK’in yeni genel başkanı Kani Beko’nun da İzmir’e gelmesi beklenirken Eğitim Daire Başkanı Hüseyin Yaman, Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan ve Araştırma Daire Başkanı Cafer Konca sendika yöneticileri ve şube başkanları ile toplantı yaptı. DİSK yöneticileri sorunun çözümünde tarafların duyarlı olmasını isterken işçi hakları için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Nisan 2013 Perşembe 17:37

sendika genel merkezi burdaymiş balık yemeğe gelmişler...olsunnn

Yorumu oyla      11      6  
murat aksu 18 Nisan 2013 Perşembe 10:12

ALİ ENGİN ne yapsın yasalar öyle bir tıkamışkii çözüm üretilemiyor ..üretilse ihaleye fesat karıştırdı denecek...akp zaten bunu istemiyormuydu..oyuna gelmeyelim arkadaşlar sağduyulu olalım..aziz kocaoğlu bu kadar oy kaybını istermi hiç düşünün acaba...

Yorumu oyla      12      5  
eshot chp 17 Nisan 2013 Çarşamba 15:10

ben bir chpli olarak siz yetkilileri ayıplıyorum noldu sizin sosyal demokratlığınıza bu ne çiledir arkadaş bir yanda işsiz kalan 650 arkadaşımız bir yanda eshotta hergün trafikten yolcudan dışarıdan her türlü insanla uğraşan şoför arkadaşların hakları yaa soruyorum size bir yerde 4 çeşit maaşla işçi çalıştırılırmı sosyal haklar yüzde 50 kesintili ne adaletliymişsiniz birde resmi kurum yani yetkililer bunları düzeltin yada kadro verin bunun hesabını sorarlar adama hem sandıkta hem öbür dünyada

Yorumu oyla      17      5  
İZMİRLİ 17 Nisan 2013 Çarşamba 13:14

Sendikanın Ciddi Eylemler Yapmamasına Şaşıyorum !İzelman Personeline Eshot Şöförlerine İş Bıraktır Bu Eylem Ses Getirecek Nitelikte Olsun ki İzmirli Beceriksiz Başkanının Farkına Farsın !Sanıyorum Sendika İşçiden Değil Patrondan Yana !!

Yorumu oyla      19      5  
izelman 17 Nisan 2013 Çarşamba 11:06

yasa kaçta çıkarsa çıksın siz sadece bugün girmiyorsunuz ihaleye adam gibi şartname yaparsanız bu soron olman zaten 8 ay sonra yasa degişiyor bir an önce bu durumu cözümlesinler

Yorumu oyla      24      6  
utku karademir 17 Nisan 2013 Çarşamba 11:02

bu fakstan sonra genel merkez sorunu ele almalı yine olmazsa ankaraya gidilmeli genel merkeze çadır dikilmeli birimiz hepimiz hepimiz birimiz için

Yorumu oyla      19      5  
izmirli 17 Nisan 2013 Çarşamba 11:00

izelman işçisinden haberdar olan sayın KILIÇDAROĞLU neden soruna çözüm bulmuyor sessiz kalıyorlar hani işçinin ve emekcinin yanındaydı bu işçiler zamanı gelince sandıga gömmesinide bilir.

Yorumu oyla      23      5  
brnvalı 17 Nisan 2013 Çarşamba 10:45

hani türkiye denizcilik sendikası neredesin sesin cıkmıyor sizleride alanlarda görmek isteriz

Yorumu oyla      17      5  
kerim 17 Nisan 2013 Çarşamba 08:33

işçinin parasıyla yapılan ssk hastaneleri bedavaya devredilirken sesini çıkarmayan işçi kardeşlerimiz şimdi meydanlarda zamanında eylem yapacaktın adam seni işten çıkarmıyor arpalığı adam ediyor kocaoğlu daha düşük fiyat veren varken izelmana versin ödediğim vergimi hatalı kullandığı için şahsi dava açaçagım

Yorumu oyla      12      25  
dilek demirci 16 Nisan 2013 Salı 22:55

Bence hep beraber ankaraya yürümek beklemekle olmuyoo arkadaşlar

Yorumu oyla      24      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zamanaşımına bir gün kala Özal’a suikast davası
Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a ...
Bakan Avcı İzmir’de çocukluğunu hatırladı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir’de 'Çocuk Ülkesi'ni gezerken, çocukluğuna ...
İzmir’de 2 yeğenini teröre kurban eden gönüllü bir akil…
Yeğenlerinden biri şehit olan diğeri ise terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundayken ...
 
İstanbul Üniversitesi'nde büyük gerginlik: 56 gözaltı
İstanbul Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. ...
Akillere protesto: Türk bayrağını vermediler!
Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti, Zonguldak’a yaptığı ziyaret sırasında ...
Deprem uzmanı Ercan korkuttu: 2013 yılı…
Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İran'daki şiddetli depremle ilgili ...
 
Türkiye’de bir ilk: TOMA’lar bu kez gül suyu sıktı
Bitlis'te Kutlu Doğum Haftası nedeniyle TOMA’lar ile vatandaşların üzerine ...
Çocuğu asker olan aileye ayda 250 lira
Başbakan Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmada yeni bir uygulamanın müjdesini verdi.
Polisten Meclis önündeki protestoya sert müdahale
Meclis önünde YÖK'ü protesto eden Genç-Der üyesi bir grup basın açıklamasının ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva