HABERLER>POLİTİKA
29 Ağustos 2015 Cumartesi - 15:22

Sümeyye Erdoğan'a yönelik iddialara Hotar'dan tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a yapılan hakarete yönelik bir açıklama mesajı yayınladı.

Sümeyye Erdoğan a yönelik iddialara Hotar dan tepki

Hotar, yazılı açıklamasında, ahlaki ve toplumsal değerleri yok sayan ve ahlaksızlığı alışkanlık haline getirmiş bazı kişi ve grupların, bir kadının onuruna fütursuzca saldırırken bütün kadınları, hatta insanlığın onurunu hedef tahtasına oturttuklarını belirtti.

Hotar, mesajında şu cümlelere yer verdi:  Ahlaki ve toplumsal değerleri yok sayan ve ahlaksızlığı alışkanlık haline getirmiş bazı kişi ve gruplar, bir kadının onuruna fütursuzca saldırırken bütün kadınları ve hatta insanlığın onurunu hedef tahtasına oturmuşlardır. Bu onur fukaralığını yapanların içinde siyasetçilerin bulunması ve ucuz hesaplarla bir kadın üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımız ve ailesini yıpratmayı hedeflemeleri ancak kendilerinin onursuzluğunun bir ifadesidir.
 
Özür dilemek elbette samimi bir pişmanlığın, hatanın farkına varışın bir ifadesidir. Bu yüzden de büyük bir erdemdir ve kabul görmesi gerekir. Ancak,  Sayın Cumhurbaşkanımızın kızına atılan bu iftira için özür dilenmesi ne derece samimidir? Bu iftirayı atan ve yayan kişiler attıkları çamurun iz bırakması temennisiyle bıyık altından gülmekte ve el ovuşturmaktadırlar. Bu davranış şekli, samimiyetsizliği, ilkesizliği, omurgasızlığı, baskıyı, dayatmayı, yalan ve iftirayı hayat felsefesi haline getirmişlerin tavırlarıdır. Hiçbir zaman halk nezdinde güvenirliği ve karşılığı olmayan, kendilerini seçkin gören bir zihniyet, bugün yine varlık sebeplerinin gereğini yaparak kadın üzerinden çirkin siyasetlerini sürdürmektedirler. Son günlerde de görüldüğü üzere, CHP’nin bazı yöneticileri yalan beyan ve iftiralarla kişileri yıpratmayı siyaset sanmaktadırlar.
 
Çirkinliğin sınırları da aşılarak yapılan bu saldırı şiddetin, özelikle de kadına karşı şiddetin bir türüdür. Siyaseten baş edilemeyen muhataba karşı pervasız ve omurgasız bu saldırılar insan onuruna yakışmayacak ve asla tasvip edilmeyecek davranışlardır. Her şey bir tarafa, bu olayda insan onuruna saldırılmak suretiyle insan hakkı vahşice çiğnenmiş ve kadın kimliği açık bir şekilde hedef gösterilmiştir.
 
Sadece ülkemizin değil gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin ortak sorunu olan şiddetin her türlüsü ile bugüne kadar olduğu gibi, yine mücadele etmeye devam edeceğiz. İlkeleri arasında kadın haklarını savunmak için birimlere yer veren bir partinin üyesi tarafından böylesi insanlık dışı bir iftiranın atılması da dikkate değer bir noktadır. Bu durum aynı zamanda samimiyet testinden kalmışlığın da önemli bir göstergesidir.
 
Kim olursa olsun bir kadına yapılan bu çirkinliği tüm kadınlara yapılmış kabul ediyor, partim ve teşkilatım adına şiddetle kınıyorum. Ayrıca, kadın örgütlerinin bu konudaki suskunluğunu manidar buluyor, hedefleri cinsiyet eşitsizliği ve kadına karşı şiddetle mücadele olan dernekleri, kadın onuruna yönelik yapılan bu şiddeti kınamaya davet ediyorum.Ayrıca bugüne kadar, kuruluş amacına uygun olarak davranan bazı kadın hakları STK'ları dışında diğerlerinden ciddi bir ses yükselmemiş olması da , kendilerinin ciddiyetsizliğinin acı bir göstergesi olmaktadır, bunun da altını ayrıca çizmek istiyorum.
 

 
Midilli Belediye Başkanı’ndan Pekdaş’a ziyaret
 
Tayland'daki bombalı saldırının zanlısı Türk çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'den İzmirliler'e Dünya Barış Günü çağırısı
HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Gündoğdu ...
AK Partili Bülent Delican'dan 30 Ağustos mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
CHP'li Serter'den 30 Ağustos mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 30 Ağustos Zafer ...
 
AK Parti'de memur adaylar ne yapacak: Yıldırım dönüyor mu?
Genel seçimde AK Parti’nin aday gösterdiği memur isimlerin büyük bölümü ...
HDP'li bakanlardan şok karar: İkisi de...
Seçim Hükümeti'ndeki HDP'li 2 bakan devir teslim töreni yapmayacak. AB ...
Serter, Başkan Uyar'ı haklı buldu: Kalkıp gelse...
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in Balıklıova mahallesi sakinlerinin ...
 
CHP’li Sındır Giresun ve Ordu ziyaretlerini tamamladı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Merkezi tarafından ...
CHP İzmir'de üçüncü işgal günü: Yatak alanlar var!
Urla Balıklıova Mahalle sakinleri CHP İzmir İl Başkanlığı'nı üç gündür ...
Erdoğan AK Saray'da bin 800 kişi ağırlayacak
Gelen şehit haberleri 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını değiştirdi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva