HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ocak 2015 Cumartesi - 14:07

Söz Soyer’de: İlçeyi karıştıran satış değil…

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğretmenevi arazisi ile sağlık tesis alanı için alınan satış kararı nedeniyle kendisini eleştiren AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı’ya tepki gösterdi. Soyer, “Seçim kaybettiği için öfkesine hakim olamıyor” dedi.

Söz Soyer’de: İlçeyi karıştıran satış değil…

EGEDESONSÖZ - Seferihisar Belediyesi’nin son dönemde aldığı satış kararları tartışmalara neden oldu. Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in son olarak öğretmenevi arazisi ve Sığacık’ta sağlık tesis alanını satışa çıkartmasına AK Parti cephesinden tepki gelmişti. Konuyla ilgili, “Belediyenin sattığı gayrimenkullerden ve çektiği kredilerden gelen paraları hesaplayamıyoruz”  sözleriyle kendisine yüklenen AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı’ya tepki gösteren Belediye Başkanı Soyer, meselenin altında seçim kaybetme hırsı olduğunu söyledi.
 
Soyer, “Seferihisar’ı karıştıran satış değil, AKP İlçe Başkanıdır. İki dönem belediye başkanlığı yaptığı Seferihisar’da üst üste iki dönem seçim kaybettiği için olsa gerek, hırçınlaşan ve öfkesine hakim olamayıp Seferihisar’ı karıştırmaya çalışan Sayın Hamit Nişancı’dır” diye konuştu.


 
HALK BİLİYOR
Satış kararları alınan yerlerle ilgili süreci anlatan Başkan Soyer, “Kimin bağışıyla öğretmenevi arazisinin ortaya çıktığını, kimin o araziyi bedelsiz olarak Milli Eğitim Vakfı’na devrettiğini, Vakıf tarafından yapılan Öğretmenevinin yıllarca nasıl işletildiğini, kimin 650.000 TL bedelle satın aldığını, Kimin 1.000.000 TL bedelle tekrar satışa çıkardığını, kendisi de Seferihisar halkı da çok iyi bilmektedir. Seferihisar’da engelli, yaşlı bakımı ile ilgili büyük bir ihtiyaç olduğunu, Huzurevi benzeri sağlık tesisi yapmak isteyen yatırımcılar bulunduğunu, Belediyenin bu tür imalatlara uygun imarlı arazisi olduğunu, ancak kendi olanaklarıyla, böyle bir tesisi inşa edip işletmesinin yasal olarak ve fiilen  mümkün olmadığını,  bu nedenle  yatırımın yapılabilmesi için satıştan başka çare olmadığını, kendisi de Seferihisar halkı da çok iyi bilmektedir” dedi.
 
PİŞKİNLİK YA DA ÇİĞLİK
Soyer sözlerini şöyle sürdürdü: “Peki o zaman neden bu satışlardan şikayet ediyor? Gerek yasal düzenlemelerle, gerekse mali kısıtlamalarla çalışamaz hale gelmiş belediyelerin elindeki imkanların çok sınırlı olduğunu o da biliyor. Muhtemelen bu nedenle kendi döneminde bizden fazla araziyi satıyor(Hepsi belgeli, toplam 61 parsel arazi, hesapladık çok net!) Buna rağmen Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birini bize devrediyor, üstelik, satılanlarla ne yapıldığına dair bir yığın bilinmezle birlikte. Ancak, şimdi belediyenin bir yer satması konusunda halkın çok hassas olduğu düşünüyor ve kamuoyu nezdinde güç kazanmak için bu sataşmanın uygun bir manevra olduğuna inanıyor. İşte tam da böyle olduğu için öfke aklın da hafızanın da önüne geçebiliyor.
 
Açıklamasının son cümlesinde benim için 3-4 milyon lirayı vermedi diyor ve  Belediye Başkanı hakkında müfettişler araştırma yaptılar diyor. Kendisinin sanık olduğu bir soruşturma da  “tanık” “mağdur” ya da “şikayetçi” gibi ifadeler kullanması ise gerçekten anlaşılır gibi değil.
 
Türkçe’de bazı davranış biçimleri için pişkinlik ya da çiğlik sözcükleri kullanılır. Aslında ikisi de aynı şeyi anlatan bu sözcükler bazen siyasette geçerli akçe gibi kabullenilse de, ben siyasetin performans üzerinden yapılması gerektiğine inanıyorum. Yapılan ya da yapılmayanların eksikliklerinin kusurlarının konuşulduğu bir zeminde herkesle tartışmaya, bulunduğu mevki itibariyle de kendisiyle, Seferihisar’ın menfaatleri doğrultusunda medeni bir hizmet yarışı içine girmeye her daim hazırım.  Elbette herkes siyaseti istediği seviyede yapmak konusunda özgürdür, ancak ben de bir horoz döğüşünün tarafı olmamak konusunda özgürüm ve o seviyede siyaset için bende söz bitmiştir. Seferihisar’da hoş bir seda ve onurla anılan hizmetler bırakmak için enerjimi, zamanımı, gücümü harcamaya devam edeceğim. Seferihisarlıların da benden bunu beklediğine inanıyorum”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demir 27 Ocak 2015 Salı 20:00

Büyükşehir Belediye başkanlığına yakışırdı. Başkanımıza güveniyoruz.

Yorumu oyla      13      5  
Yanancı 25 Ocak 2015 Pazar 19:26

Say'ın Tunç başkan siz önünüze bakın bizler Seçmen olarak sizden öncede çoook Şeyler gördük satılanıda ,çalışmalarıda yerli yabancı ayrımınıda gördük iki dönemdir Seferihisarı dünya tanıdı ama sizden öncekiler bir türlü tanıyamadılar sizi kıskanıyor ve çekemiyor çamur atıyorlar.

Yorumu oyla      16      7  
şakir 25 Ocak 2015 Pazar 16:03

Hamite selam yola devam.

Yorumu oyla      13      9  
deniz35 25 Ocak 2015 Pazar 01:57

Hamit efendi seferihisara borç dışında ne yapmış.Artık seferihisara gölge etmesin yeter.

Yorumu oyla      17      7  
Şebnem Tan 25 Ocak 2015 Pazar 01:56

Yola devam Tunç başkan senin yaptıklarını Seferihisar halkı olarak görüyoruz.Hamit efendinin de zamanında neler yapamadığını biliyoruz..

Yorumu oyla      18      7  
mesut 24 Ocak 2015 Cumartesi 19:02

sayın başkan bunlar yenilgiyi içlerine sindiremiyorlar bunlar ne yapalım da vatandaşın miğdesini bulandıralım şimdiki belediyeyi küçük düşürücü laflar la sindirelim polimiği güdüyorlar uymayın başkanım onlara hani deniliyor ya tabiri caizse yenilen pehlivan güreşe doymaz diye işte onlar bunu yapmaya çalışıyorlar güreşin galibi kim siz boşverin gerisini onların karakteri bu bunca senedir vatandaş onların ne olduğunu biliyor.fakat bazı insanlarımız bunların ne mal olduğunu biliyor yinede onlara oy veriyorlar izmirimizi secimde kaybettiklerinden olsa gerek kendilerine yediremiyorlar gurur meselesi yapıyorlar.ilçe belediyeleri rahatsız yapmaya çalışıyorlar.başkanım verin bunları mahkemeye diyeceğim bukadar....

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’dan Bayındır mesajları: Bu başarı hepimizin!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Brookings Entitüsü'nün ...
Konak Belediyesi personelinden anlamlı bağış
'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla yürütülen kampanyaya duyarsız ...
Başkan Uğurlu Akalan’da: Siyasal rant tepkisi
İzmir-İstanbul Otoyol Projesi kapsamında Akalan Köyünde açılması planlanan ...
 
Foça’da engelli yolunu görmeyene maketli uyarı!
İzmir’in Foça İlçesi'nde bir süre önce engelliler için yapılan yolun, ...
Bornova Mumcu’yu dostlarıyla andı
Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 22’inci yılında ...
Karşıyaka sahnesi Uğur Mumcu’yu unutmadı
Uğradığı bombalı saldırı sonucu 24 Ocak 1993'te katledilen Araştırmacı ...
 
Karşıyaka’da kedilere sıcak yuva harekatı
Sahipsiz sokak hayvanlarını kış şartlarından korumak ve onlara hem kalacak ...
İZELMAN personeline stres eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZELMAN A.Ş. gün boyu yoğun ...
Flaş! Kocaoğlu’ndan rest: Metroda Narlıdere hattı...
Hükümetin yatırım programına almadığı 8.5 kilometrelik Üçkuyular-Narlıdere ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva