HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2023 Salı - 10:25

Soyer 'sıra ziyafette' dedi: İkinci dönem başka olacak

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer alkışlarla karşılandı. Başkan Soyer, “Hiç kuşkunuz olmasın, ikinci dönemde bambaşka bir İzmir olacak. Şimdiye kadar hep mutfaktaydım. Şimdi salonda bir ziyafet vermek istiyorum. Bu şehir çok daha büyük güzelliklere ev sahipliği yapacak. Biz bu şehre ve güzel insanlarına inandık. Göreceksiniz ikinci dönem başka olacak” dedi.

Soyer  sıra ziyafette  dedi: İkinci dönem başka olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve oda yönetimini ziyaret etti. Karabağlar’daki yönetim ofisinde alkışlarla karşılanan Başkan Tunç Soyer sözlerine İzmir’de ulaşım sektörüne hizmet eden tüm esnafa teşekkürle başlayarak, “Burada büyük bir kalabalıkla beni karşılıyor olmanız ve benim için bir araya gelmeniz ayrı gurur meselesi. Türkiye’de hiçbir yerde belediye ve oda arasındaki ilişki bu kadar iyi değil. Türkiye’nin hiçbir yerinde oda bu kadar ileride de değil. Odanın da öyle bir sekretaryası var ki olağanüstü bir hizmet veriyor. Çok daha fazlasını yapacağız, siz bunu hak ediyorsunuz” dedi.


 
Şimdi yapmazsak gelecek nesiller bizi hakaretle yaad ederdi
5 senede kentin pek çok afete maruz kaldığını ifade eden Başkan Soyer, “Pandemi oldu, deprem oldu, deniz taştı. Yani çok büyük sıkıntılar, felaketler yaşadık, bütün felaketleri el birliğiyle aştık. İzmirlileri seferber ettik. 6 Şubat’ta meydana gelen depremde de yine İzmir olay yerine en hızlı giden ekip oldu. Çok ağır koşullarda çok güzel iş yaptık. Ne yazık ki yaptığımız işlerin bir kısmı görünmüyor. Yaptığımız işler yeraltında kalıyor. İzmir’e 50-60 yılda 600 kilometre yağmur suyu kanalı yapılırken biz 4.5 senede 330 kilometreye yakın yağmur suyu kanalı yaptık. Körfezin kirlenmesini durduracak tek şey bu. Onun için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. 100 senede Kemeraltı’nı hallaç pamuğu gibi kazdık, yeraltı dereleri yaptık. Belediye başkanları genelde altyapıya girmek istemez. Ama eğer bunları şimdi yapmazsak gelecek nesiller bizi hakaretle yad eder” diye konuştu.
 
Şimdi salonda ziyafet vermek istiyorum
Türkiye’deki birçok siyasetçinin yatırımlarının günü kurtarmakla ilgili olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “50 yıldır yapılmayan işlerin ağır bedelleri oluyor. Ödemeye razıyız. Bizler makyaj ve popülizm yapmıyoruz. Bizler çocuklarımız için, gelecek nesiller için yaraya dokunuyoruz. Biz bu memlekete, İzmir’e, İzmirliye inanıyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın ikinci dönemde bambaşka bir İzmir olacak. İkinci dönem farklı olacak. Şimdiye kadar hep mutfaktaydım. Şimdi salonda bir ziyafet vermek istiyorum. Bu şehir çok daha büyük güzelliklere ev sahipliği yapacak. Avrupa’da görülmesi gereken 10 şehir arasında İzmir var. Biz bu şehre ve güzel insanlarına inandık. İyi ki varsınız. İzmir o kadar farklı ki, sadece sizin yaptığınız işle bile bunu görebiliyoruz. Her biriniz bu işi hakkıyla yapıyorsunuz. Benim de daha iyi hizmeti sizlere getirmek boynumun borcu. İzmir’e 5 sene içerisinde 1 milyar Euro kaynak getirmişiz. Bulunamaz kaynakları bulmuşuz. Her şey sizler için” şeklinde konuştu.
 
Biz onlara güvendik onlar da bize güvendi
5 yıldan beri Başkan Tunç Soyer ile birlikte özveriyle çalıştıklarının altını önemle çizen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, “Biz esnafız. Bize bir adım atana biz 10 adım atarız. Belediye ve esnaf ile olan ilişki Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Taksi arama sistemi ve diğer konular İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bize verildi. Biz de başkanı mahcup etmedik. Türkiye’ye örnek olacak uygulamalara imza attık. Birçok firma taksi çağırma sistemi konusunda çalışalım diyor. Bizim tek başına yapmamız mümkün değil. Bu ancak belediyenin bize verdiği yetkiyle olur. Biz onlara güvendik, onlar da bize güvendi” diye konuştu.

 
Antalya'da su krizi: Saatte 14 metreküpten 6’ya düştü
 
Pirinç fiyatlarında 15 günde yüzde 20 artış
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Aralık 2023 Pazartesi 23:25

Yandık yandık bu sefer tabağın ve İzmir'in dibine kadar sıyıracak! Seferihisar da yaptığı gibi... Meali bu yazık bu güzelim İzmir'e yazık! Kaldı bu haramilerin eline...

Yorumu oyla      1      1  
ksk li 19 Aralık 2023 Salı 13:33

Soyer devam etsin. soyer değişsin diyenler yerine kim gelecek dediğinde ideal aday yok, şaibeli burokratlar, başarısız belediye başkanları, emekliliği gelmiş eski vekiller ve tecrübe olarak yetersiz kişiler kısaca o koltuğu doldurabilecek aday adayı yok sonuçta.

Yorumu oyla      7      6  
“ Ziyafet “ Kimler için ? 19 Aralık 2023 Salı 13:00

İzmir BB’nln denetlemesi gereken esnafla bu kadar yakın olması ne kadar doğru . Araya mesafe koymazsanız denetimi nasıl yapacaksınız . Halk sizleri her gördüğü yerde alkışlamıyorsa sorun var demektir . Türkiye’nin.en pahalı suyu İzmir’de herhalde .

Yorumu oyla      14      4  
kanaat 19 Aralık 2023 Salı 11:12

YINE T PLAKA VERECEK MISIN S DE VER...

Yorumu oyla      5      5  
elif 19 Aralık 2023 Salı 11:06

Tunç Bey Değişim rüzgarı başladı 1 aydır belediye kaynakları ile isminizi köpürtme derdindesiniz sadece HDP arkanızda ,halk istemiyor sizi net

Yorumu oyla      11      9  
Emekçi 19 Aralık 2023 Salı 10:41

İkinizde aynısınız biriniz durak açar parayı indirir cebe Diğeriniz beledıyeyi götürdünüz Bırakın artık koltukları gençlerin önünü açın

Yorumu oyla      10      9  
izmirli 19 Aralık 2023 Salı 10:38

Soyer devam etmelidir, aday adayları umut vermedi. Mesela Karşıyakada hiç bir başarısı olmayan cemil tugay veya şaibeli dosyaları olan Buğra gökçe veya eski vekiller vs. Bu adaylar izmire ne katacak. Soyer ve kadrosu ile bir dönem daha şansı hak ediyor. Zaten bu dönem pandemi, deprem vs pek çok talihsizlik yaşandı, kendisine haksızlık yapılıyor.

Yorumu oyla      13      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da zeytinciliğe destek
Bornova Belediyesi tarımsal üretime verdiği destekleri, zeytin yetiştiriciliği ...
Kemeraltı’nın asırlık işletmelerine onur plaketi
90 yılı aşkın bir süredir Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda esnaflık yapan ...
Büyükşehir'de İtalya zirvesi
Görevine yeni başlayan İtalya’nın İzmir Konsolosu Daniele Bianchi, İzmir ...
 
Kemeraltı’nın yeni yüzyılı başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, altyapısından üstyapısına baştan sona yenileme ...
Başkan Vekili Özkan’dan rüşvet iddialarına yanıt: Mahkemede hesaplaşacağız!
Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, rüşvet verdiğini ama ruhsatını ...
TMMOB İzmir'den yeraltına trafo çıkışı: Güvenlik estetik kaygılara kurban edilmesin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan trafo merkezlerinin yeraltına ...
 
Belediye kapısında şok eylem… Menderes’te ikinci rüşvet krizi!
Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına sebep olan otel ...
Buca Metrosu'nda köstebekler yeraltında!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu için bir süredir ...
Çiğli'den okullara 'spor' desteği!
Çiğli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva