HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Aralık 2023 Pazartesi - 17:53

Başkan Vekili Özkan’dan rüşvet iddialarına yanıt: Mahkemede hesaplaşacağız!

Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, rüşvet verdiğini ama ruhsatını alamadığını öne süren işadamı Yakup Toprak’ın iddialarıyla ilgili “Büyük bir iftirayla karşı karşıyayım” dedi ve yarın sabah kendisinin de savcılığa gideceğini açıkladı. Özkan, olayla ilgili gelişmeleri, Egedesonsöz’e anlattı

Başkan Vekili Özkan’dan rüşvet iddialarına yanıt: Mahkemede hesaplaşacağız!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes’te işadamı Yakup Toprak’ın, Sancaklı mahallesinde restore edip turistik tesis haline getirdiği yerin ruhsatını alamadığını, ruhsat karşılığında kendisinden 250 bin doların yanı sıra bir aracın rüşvet olarak istendiğini, 45 bin dolar rüşveti makamında verdiğini bir basın açıklamasıyla kamuoyuna ilan etmesinin yankıları devam ediyor. Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasından sonra Başkanvekili olarak başkanlık koltuğuna oturan Erkan Özkan, iddialar için “Tamamen iftira. Büyük bir iftirayla karşı karşıyayım. Ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bana bu iftirayı atanlarla mahkemede hesaplaşacağım” dedi.

YAPTIĞIMIZ İNCELEMEDE EKSİKLER GÖRÜLDÜ, İŞLEM İPTAL EDİLDİ
Yakup Toprak’ın, önce 15 bin dolar rüşvet verdiğini söylediğini, sonra bu rakamı 45 bin dolara çıkardığını gülerek ve öfkeyle anlatan Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, süreçte yaşananları Egedesonsöz’e anlattı. Özkan, “Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. 7 ay önce bir kere yüzünü gördüğüm bir şahıs bana iftiralar atıyor. Mahkemede görüşeceğiz” dedi ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bundan 7-8 ay kadar önce belediyeye geldiler. Kuşadası’ndaki danışmanım, bir otel için tadilat yapıp, restorasyon sonrası bir turizm tesisi kazandırmak istiyorlar, sizinle görüşmek istiyorlar, demişti. Tamam, dedim. Geldiler, ilgili müdürlerimi çağırdım, bu iş yasalara uygun mu, değil mi, bakın dedim. Neyse, tadilat ruhsatı verildi, tadilatı yapmışlar. Ekim ayının sonlarına doğru Kuşadası’nda yapılan Kıyı Ege Belediyeler Birliği toplantısına gittim, yerime Bülent Taşkıran vekalet etti. Kuşadası’ndan geldikten sonra Ankara’ya gittim. Ankara dönüşünde masamda o yerin ruhsatını gördüm. Meğer Bülent Bey, vekaleten o makamda olunca, İmar’a, ruhsatı yazıverin, demiş; arkadaşlar da ruhsat yazısını yazmışlar. Bir süre sonra Meclis üyemiz Bülent Taşkıran odama girdi. Evrakları, yapılan işi bir kontrol ettikten sonra ruhsatı verebileceğimizi söyledim. O şahıs, avukatımızı arıyor, 15 bin dolar rüşvet verdim, ruhsatımızı neden vermiyorsunuz, diyor. Şimdi verdikleri rüşvet 45 bin dolara çıkarmışlar!  Telefon verdiklerini söylemişler. Avukat, bunları duyduğunda gülüyor! Ben bunu duyunca dellendim!  Adamın yüzünü 7 ay önce görmüşüm, o kadar. Arkadaşlar, usulde hata olduğunu tespit ettiler. İşlemi iptal ettik. Eksikler vardı. Bazı görüşlerin alınması gerekiyordu ki o görüşler alınmamış. Avukatım gerekli hazırlıkları yapıyor, ben de savcılığa gidiyorum. Artık yargıda hesaplaşacağız. Ben çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Benim bir çekincem, sıkıntım yok. Bu iftiraların hesabını verecekler.”

 
TMMOB İzmir'den yeraltına trafo çıkışı: Güvenlik estetik kaygılara kurban edilmesin!
 
Kemeraltı’nın yeni yüzyılı başlıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Paşa 18 Aralık 2023 Pazartesi 22:42

Erkan Başkan aileden oldukça varlıklı. Siyasete girdikten sonra zenginleşenlerden değil. Para için kendisinin de ailesinin de ismini kirleteceğini sanmıyorum. İhtiyacı yok. Birileri rüşvet aldıysa bile Erkan başkan olduğunu sanmıyorum. Rüşvet veren de bunu davulla zurnayla açıklamaz. Bu işte bir bit yeniği var gibi. Seçim öncesi kumpaslar kurulmuş olabilir.

Yorumu oyla      7      4  
Menderesli 18 Aralık 2023 Pazartesi 20:34

Menderes belediyesi bu konuda bir mahkemesi var devam ediyor,umarız yeni başkan seçim arefesinde böyle tatsız bir olaylar zinciri yaşamaz...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TMMOB İzmir'den yeraltına trafo çıkışı: Güvenlik estetik kaygılara kurban edilmesin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde yaşanan trafo merkezlerinin yeraltına ...
Belediye kapısında şok eylem… Menderes’te ikinci rüşvet krizi!
Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına sebep olan otel ...
Buca Metrosu'nda köstebekler yeraltında!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu için bir süredir ...
 
Çiğli'den okullara 'spor' desteği!
Çiğli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan ilkokul, ortaokul ...
7 gün 24 saat hizmet verecek... İzmirli gençlere yaşayan kütüphane!
İzmir Büyükşehir Belediyesi “öğrencilerin ders çalışmak ve kitap okumak ...
Buca Mevlana’yı Şeb-i Arus'la andı
Hazreti Mevlana,  750'nci vuslat yıl dönümünde Buca'da Şeb-i Arus töreni ile anıldı.
 
Aday Adayı Temiz'den 'istihdam' açıklaması: Kadınlara öncelik vereceğiz
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Güney Temiz, Doğanlar ve Mevlana’da ...
Bergama'da sorunlara hızlı çözüm!
Bergama’nın tüm sorunları, talep, öneri ve bildirimleri için Bergama Belediyesi ...
Bayraklı'nın 'yeşil' raporu: 4,5 yılda 21 yeni park!
Son 4,5 yılda kişi başına düşen yeşil alan oranını önemli ölçüde artıran ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva