HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 09:55

Soyer'den ‘Çeşme Projesi’ yorumu: Kafamızda çok soru işareti var!

Çeşme Turizm Projesi Çalıştayı sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un "Su sorununu hallettik" sözünü değerlendiren Soyer, "Konuşulması gereken daha çok konu var. Su sorununu çözdük demekle bu iş bitmiyor" dedi

Soyer den ‘Çeşme Projesi’ yorumu: Kafamızda çok soru işareti var!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz hafta yapılan Çeşme Turizm Projesi'nin "Su Yönetimi" ve "Ulaşım Çözümleri" toplantısına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un "Su sorununu hallettik" sözleri, farklı yorumlara neden oldu. Projede önemli bir adım atıldığı yorumlarına yol açan bu ifadeyle ilgili, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in değerlendirmesini sorduk. Başkan Soyer, "Su sorununu çözdük demekle bu iş bitmiyor. Konuşulacak çok konu var. Kafamızda cevap bekleyen çok soru var" dedi.

“KAFAMA YATTI MI, BİLMİYORUM”
Çeşme Turizm Projesi için "heyecan verici bir proje" ifadesini kullanan Başkan Soyer, "Sayın Bakan, bu projede çok ısrarcı. Nasıl bir finansman modeli olacak? Yatırımcıların istekleri nelerdir? Bunun gibi aklımızda çok sorular var" diye konuştu.

"Proje, kafanıza yattı mı?" sorusuna Soyer, şu yanıtı verdi:

"Kafama yattı mı, bilmiyorum. Bu sorunun cevabını vermek için çok erken. Çünkü kafamızdaki soruların yanıtlarını görmemiz lazım. Bakan Bey ile bu projeyi defalarca görüştük. Önümüzdeki süreçte daha çok görüşeceğiz. Çeşme Turizm Projesi, aceleye getirilecek bir proje değil."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, toplantı sonunda, projenin şekillenmeye, soru işaretlerinin giderilmeye başlandığını söylemişti.Bakan Ersoy ayrıca, projeye kapsamında bölgenin su sorununun "ozmoz arıtma sistemi" ile deniz suyunun arıtılmasıyla çözüleceğini, bölgenin kaynaklarının kullanılmayacağını, projenin tahsis gelirleriyle çok rahat finanse edilebileceğini açıklamıştı.

 
İzmir'de tarihi ayıp: 2354 yıllık surları rezil ettiler!
 
AK Parti'den Soyer'e 'imar' tepkisi ve çağrı: Spor alanı rant kapısı olmasın!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kerem 21 Aralık 2020 Pazartesi 14:18

izmiri bir trol yönetirse...çok daha hizmet beklersiniz..

Yorumu oyla      2      3  
izmirli 23 Temmuz 2020 Perşembe 10:21

"komedi" ve "bitti derken" kardeşlerim sizi bilmem ama 5 kuşak izmirli olarak bergamasını da bodrumunu da çeşmesini de alaçatısını da adasını da bilirim... alın işte örnek: alaçatının anasını ağlattılar daha ne olsun.. otel yapmakla turizm olmaz...evet ol-maz... bakanın oteli vekilin oteli başkanın oteli.. mesele dondurmacı değil.. esnaf esnaf... restoranı bakkalı manavı taksisi bilmemnesi.. 3 kişi zengin olacak diye de doğamı tahrip ettirmem.. formülayı da anlamamışsın.. o sanayi demek, turizm değil.. ve kaçırıldı izmirden..

Yorumu oyla      2      3  
Cesur 23 Temmuz 2020 Perşembe 08:42

Bence bu konu siyaset üstü bir konu izmirde öyle bir kitle varki herşeye karşı çıkıyor..Bu projenin biran önce başlaması lazım tabiki sivil toplum örgütlerinin görüşlerini de alarak bu projeye hız verilmesi gerekiyor..Sayın tunç soyer ''ın de Sayın turizim bakanı na daha çok destek olması gerekiyor..Halk sizden laf değil icraat bekliyor!

Yorumu oyla      3      4  
Bülent ışık 22 Temmuz 2020 Çarşamba 20:21

Bu projede Istanbul'da yapılan Formula 1 pistine benzemesin. Formula 1 pistini Selçuk ilçesine yapmak yerine Istanbul'a yaptılar sonuç yarış yapılmayan bir pist oldu.

Yorumu oyla      3      4  
Komedi 22 Temmuz 2020 Çarşamba 18:07

Ciddi ciddi oteller yapılmasın, dünyada böyle turizm bitti diyen insanlar var. Şaka gibi ama var. Ciddi bir de :)

Yorumu oyla      3      5  
Bitti derken? 22 Temmuz 2020 Çarşamba 18:01

Otelle sistemin alakası nedir? Her şey dahil sistem olmak zorunda mı? Köşe başındaki dondurmacı dondurma satacak diye otel yapılmasın demek nasıl bir mantıktır? Bergama, Foça ... bütün ele alınsınmış. Projeye bak! Hayatında kaç defa Bergama'ya gittin? Bütün alsan ne olur, almasan ne olur! Doğa, çevre edebiyatı yapan kitlenin alayı her yaz Çeşme-Alaçatı-Bodrum'dan ... çıkmıyorlar ama sosyal medyada duyar kasıyorlar. Bırakın bu işleri! Şehrin hali ortada, turist gelmiyor.

Yorumu oyla      4      4  
sezarın hakkı sezara 22 Temmuz 2020 Çarşamba 17:35

Tayyar ne etti sana bu LGBT ? bu arkadaşlardan çok canın yanmış gibi konuşuyorsun ! Bİrde şeyi anlamıyorum izmirli olan herkes İzmirin inanılmaz kalabalık olmasından yakınıyor ama bittiderken diyen arkadaş da herkesin izmirden istanbula göç ettiğini yazıyor. sonra geçen sene yayınlanan izmir in göç haritasına bakıyorsun neredeyse yılda 20.000 kişi ile en çok göçü istanbuldan almış. genel olarak ta izmirden giden sayısı istanbuldan gelen sayısının altında kalmış. bu işte bir terslik var ama biz genede bitti derken diyen arkadaşa inanalım.

Yorumu oyla      4      4  
Ne olacak belli değil 22 Temmuz 2020 Çarşamba 16:16

1 yıl geçti ancak başkanın turizm konusunda ne düşündüğünü ne yapacağını bilen yok. Elimizde ise sadece boşa sallayan, rant var diyen, bilgisi olmayıp fikri olanların konuştuğu, turizm konusunda yokları oynayan bir şehir var. Herkes bir şey sallıyor: kimi su diyor, kimi rant diyor, kimi böyle turizm mi kaldı diyor, ötekisi şehircilik ilkelerine aykırı diyor ama daha ortada somut bir proje yok. İzmir gibi bir şehrin en az 10 milyon turist alması gerekirken, yarısı bile gelmiyorken, hiçbir proje üretmeyip, somut öneri getirmeyenler bozuk plak gibi her projeye sadece karşı çıkıyorlar. Bu şehirden bu kafalar yüzünden holdingler, "İzmir'de çok zaman kaybettik." deyip gitmediler mi? Şehrin yarısı gecekondu, diğer kalan kısmının da büyük bir kısmı çarpık yapılaşmış durumda. Müthiş bir işsizlik var. Şehir inanılmaz geri kalmış durumda. Özellikle dünyanın gelişmiş şehirleri ile karşılaştırma yaparsak şehir bitik durumda. Yapılacak çok iş var ama değişen bir şey olacağını zannetmiyorum. Gerçi bunları yazıyoruz ama boşuna. İmkanı olan ya yurt dışına ya da İstanbul'a gidiyor.

Yorumu oyla      5      8  
Tayyar Önder 22 Temmuz 2020 Çarşamba 15:14

50 Bin Nüfuslu Yeri Yönetmekten Aciz Olanlar 5 Milyonluk Şehre Başkan Olursa Böyle Olur... Hayat Boyu Festival Açılışları ve LGBT'ye Destek Vermekten Başka Hiç Bir İcraatı Olmayanlar Başkasının Projelerine Böyle Şaşkın Şaşkın Ne Anlama Bile Geldiği Belli Olmayan Zır Boş Yorum Getirirler...

Yorumu oyla      7      10  
izmirli 22 Temmuz 2020 Çarşamba 14:54

bitti derken diyen arkadaş... otellerle motellerle antalyada yapılan turizm antalyayı ne hale getirdi.. büyük bir kent...evet.. ama o otellerin herşey dahil sistemle esnafa antalyalıya vatandaşa ne faydası var.. kuşadası izmir bergama foça çeşme... bunlar bir bütün olarak ele alınabilir evet ama tabana yayılmış bir turizm olmak kaydıyla.. bakanların rantçıların otelleri golf sahaları ile değil... dünyada evet bu tür toptan turizm bitti... hepsi inşaat yığınına kentlere döndü.. doğaya çevreye ve halka dokunan turizmi geliştirmeye evet.. rant ve talana hayır.. bilmem anlatabildim mi? kongre merkezi derseniz ya da fuarlar.. onu da şehir merkezine yapmalısınız.. ayrıca kuşadası için girişim yapılırken formüla 1 istanbula gitti.. dağa taşa tesis yaptılar da ne oldu..

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de 'Can Dost WhatsApp hattı' devrede
Güzelbahçe Belediyesi Sokak dostları için ‘Can Dost WhatsApp Hattı’ kurdu.
İzmirli kadınların yeni adresi de Bornova
Bornova Belediyesi’nin STK(Sivil Toplum Örgütleri) Yerleşkesi’ne dönüştürmek ...
Bayraklı'da 4 ayda 132 kişiye psikolojik destek
Bayraklı Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi tarafından koronavirüs ...
 
Bergama’ya Turuncu Çember eğitimi
Bergama’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Turuncu Çember Sertifikası Sistem Eğitimi verildi.
Bergama'da kaldırımlara yeni renk
Bergama Belediyesi kent merkezinde araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu ...
Başkan Karakayalı’dan ‘300 kişiyi işten çıkardı’ iddialarına yanıt: Zaten 300 çalışanım var!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, belediye çalışanı 300 kişinin ...
 
Yeni istihdam atağı: İş’te Çiğli!
Çiğli Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İş’te Çiğli Kariyer ve Girişimcilik ...
Alman turizm profesyonellerinden Selçuk’a tam not
Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın pandemi ile mücadelede başlattığı ...
Soyer’den ‘Pınar Gültekin’ isyanı: Bırakalım boş tartışmaları!
Muğla’nın Ula ilçesinde kadın cinayetine kurban giden üniversite öğrencisi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva