HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Haziran 2019 Perşembe - 10:19

Soyer’den 23 Haziran değerlendirmesi: Türkiye'yi olumlu etkileyecek

23 Haziran'da gerçekleştirilen seçimlerin sonuçları ile ilgili konuşan Başkan Soyer, "Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan bir milattır 23 Haziran. O nedenle sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye çok olumlu etkileri olacak" dedi.

Soyer’den 23 Haziran değerlendirmesi: Türkiye yi olumlu etkileyecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sürdürülebilir Kentler Birliği'nin 26-28 Haziran tarihleri arasındaki 10. İklim Konferansı'na katılmak için Almanya'ya gitti.

Soyer, Almanya seyahati çerçevesinde Köln Radyosu ile bir röportaj yaptı. Soyer’in gündeminde iklim değişikliği ve 23 Haziran seçimleri vardı.

VİCDANLAR UYANMAYA BAŞLADI
Çöp ve atık konusunun tüm kentlerde sorun teşkil ettiğini söyleyen Soyer, "Hoyratça kullandığımız doğamız, hiç umursamadan yapılaşmamız, çöp ve atık konusundaki özensizliğimiz, karbon ayak izi konusundaki duyarsızlığımız... İzmir dünyanın her hangi bir kentinden farklı değil. Aynı duyarsızlıklarla karşı karşıyayız. Ama bir umudumuz var. Çünkü artık o vicdan ve duyarlılık uyanmaya başladı. İnsanlar topraklarına doğalarına sahip çıkmaya başladılar" dedi.

İZMİR’DE İLK HEDEF YÜZDE 20
İzmir üzerinden örnekler veren Başkan Soyer, "bu konuda, 2020'ye kadar karbon ayak izimizi yüzde 20 azaltmakla ilgili bir hedefimiz vardı. Benden önce başlamıştı bu çalışma ve devam ediyor. Elektrikli otobüslerin kent içinde kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve çöplerin ayrıştırılması gibi... Ama en önemlisi bu konudaki farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yürütülüyor. Bu konferanslardan elde edilen bilgileri de İzmirlilerle paylaşacağız" diye konuştu.

23 HAZİRAN BİR MİLAT
23 Haziran seçimleri ile ilgili olarak "Bunun İzmir'e yansımaları olacak mı" sorusunu yanıtlaya Soyer, "Bunun tüm Türkiye'ye yansımaları olacak. Bu seçim kazananı çok olan bir seçim. Adalet, hukuk, vicdan, demokrasi, barış, İstanbullulular ve Türkiye kazandı. Ama belki daha önemlisi Türkiye çok önemli bir kırılma yaşadı. AKP iktidara geldiği günden bu yana en büyük yenilgiyi yaşadı. Dolayısıyla asıl önemlisi bu siyasal kırılmadır. Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan bir milattır 23 Haziran. O nedenle sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye çok olumlu etkileri olacak. En önemlisi ne yapsak bunlar gitmez, asla biz bu iktidarı değiştiremeyeceğiz algısı ortadan kalktı. Ve demokrasi ile bu değişimin mümkün olduğunu tüm Türkiye gördü.  O nedenle çok tarihi gündü ve bu tarihi günün sonuçları bütün Türkiye'yi etkileyecek."

 
Ekonomik güven endeksi verileri açıklandı
 
Karşıyaka'da masterlar kupa kaldırdı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir li 27 Haziran 2019 Perşembe 21:50

Kırkbin nüfuslu ilçe bel.başkanlığından Dört milyon nüfuslu İzmir B.Ş. başkanlığı!!!!!....bi tezat var bu işte.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 27 Haziran 2019 Perşembe 17:25

Adam diğer bir büyükşehirin belediye başkanı olarak destek ve tebrik etmeye gitmiş. Sığıntılık bir durum mu var? Mansur Yavaş'a da tebriğe gitmişlerdi. Yerel seçimlerdeki sonuçlar önemsiz mi? Sonuçlar tüm Türkiye'yi etkilediği gibi Türkiye'nin bir şehri olan İzmir'i de etkilemesi ya da etkileyecek olması gayet doğal değil mi? 2023 veya olası erken bir seçimde dengeler artık değişti. Olası bir CHP iktidarında İzmir'e sonuçların nasıl yansıdığını görürüz.

Yorumu oyla      6      5  
Z.B 27 Haziran 2019 Perşembe 12:02

Sayın İMAMOĞLU'na şimdilik; 806.426 defa maşallah demekten başka bir şey aklımıza gelmiyor. İcratlarından sonra bu sayıyı yeniden güncelleriz tabi ki...

Yorumu oyla      9      5  
ibrahim 27 Haziran 2019 Perşembe 11:33

İzmir'e nasıl bir yansıması olabilir anlamadım. İzmir bşb başkanının sığıntı gibi İzmir'i bırakıp İstanbul'a koşmasını da anlamadım. Başkalarını eleştirirken aynısını yapmaya başladılar. Tunç Soyer seçildiğinden beri günlük yaşamda daha zor günler artmaya başladı. Yaşar Kemal mahallesinde oturuyorum. Sefer sayıları azaltıldı, her gün istisnasız yolda kalan otobüsler verildi. Çoğunda klima ya yok, ya da çalışmıyor. Çalışanlarında kendine faydası yok. Allah korusun kalp hastası, tansiyon hastası olanlar bir fırının içinde yolculuk ederken başlarına bir şey gelse kim hesabını verecek çok merak ediyorum.

Yorumu oyla      7      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Samsunspor'dan Başkan İduğ'a ziyaret
İzmir Samsunspor Taraftarlar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Bornova Belediye ...
Madımak Bayraklı'da unutulmayacak
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak oteldeki yangında ...
Güzelbahçe sahili İzmirlileri bekliyor
23 Haziran İstanbul seçiminden sonra tatilcilerin tatil beldelerine dönmesiyle ...
 
Aktaş Barajı tarıma can suyu olacak!
Ödemiş ilçesinde, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa ...
Çeşme’de arazi krizi: Eski başkan Gecekondu Kanunu'ndan yararlanmış!
Çeşme Belediyesi,  eski Başkan Muhittin Dalgıç döneminde 775 sayılı gecekondu ...
Efes'te müzik ziyafeti
İlham veren kent Selçuk Efes mükemmel bir müzik ziyafetine daha ev sahipliği ...
 
Başkan Batur açıkladı: Basmane'ye uyuşturucu ile mücadele üssü!
Uyuşturucu ile mücadele konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir adım atmaya ...
Potada Gaziemir farkı
İzmir U18 Basketbol Erkekler Alt Yapı Ligi’nde 50 takımla mücadele eden ...
Çiğli'de Kentsel Gelişim Projesi imzalandı
Çiğli Belediyesi tarafından, Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneğinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva