HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Haziran 2019 Çarşamba - 12:14

Başkan Batur açıkladı: Basmane'ye uyuşturucu ile mücadele üssü!

Uyuşturucu ile mücadele konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir adım atmaya hazırlanan Konak Belediyesi, Basmane Oteller Sokağı’nda bulunan ve sahipleri tarafından belediyeye bağışlanan üç katlı binada Madde Bağımlılığı ve Mücadele Merkezi kuracak.

Başkan Batur açıkladı: Basmane ye uyuşturucu ile mücadele üssü!

Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı Ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü’ dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya; Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Başkanı Burcu Bostancıoğlu, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Konuşmasında uyuşturucu ile mücadelenin önemine vurgu yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’ye örnek olacak bir adım atmaya hazırlandıklarını belirterek, “Basmane Oteller Sokağı’nda eskiden otel olarak kullanılan ama günümüzde kaderine terk edilmiş 3 katlı bir bina var. Buranın sahipleri bizim arkadaşımız olur. Bu binanın Konak Belediyesi’ne bağışlanması noktasında anlaştık. O, 3 katlı binayı madde bağımlılığı merkezi haline getirip çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

BİR GENCİ KURTARIRSAK BİLE KARDIR!
Toplantıda konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, uyuşturucu ile mücadelenin önemine vurgu yaparak, “Bugün çok önemli bir gün. Konak Belediyesi olarak ilk meclisimizde Madde Bağımlılığı komisyonu kurarak gençlerin bu konudaki bağımlılığı ile ilgili mücadele noktasında elimizden gelen katkıyı sunma kararlılığı gösterdik. Bu konuda meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konu neden önemli? Gençlerimiz için önemli. Konak’ta özellikle bağımlıkla ilgili çok sıkıntı yaşayan bir ilçe. Hem polisiye tedbirler hem de eğitim noktasında yapılacak çalışmalarla gençlerimiz bu beladan kurtulması için mücadele vereceğiz. Genç neslimizin bu konuda yanında olabilmek onları bu beladan kurtarmak bizim başlıca görevlerimizden biridir diye düşünüyoruz. Bir genci kurtarsak bizim için kardır. Bu anlayışla yola çıktık” diye konuştu.

BASMANE’DE UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE 
Konak Belediyesi olarak Basmane’de uyuşturucu ile mücadele merkezi kurmak için çalışmalara başladıkların müjdesini veren Batur,  “Basmane Oteller Sokağına 3 katlı bir bina var. Bu bina eskiden otel olarak kullanılan ama şimdi kaderine terk edilmiş duran bir bina. Buranın sahipleri bizim arkadaşımız olur. Bu binanın Konak Belediyesi’ne bağışlanması noktasında anlaştık. O, 3 katlı binayı madde bağımlılığı merkezi haline getirip çalışmalar yürüteceğiz. Bu konuda ciddiyetle yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İNSANLARIN GÜLMESİ BİLE DEĞİŞTİ
Konuşmasında geride kalan İstanbul seçimlerine de değinen Batur, şunları söyledi: “Her şeyin güzel olduğu bir Pazar yaşadık. Onun da mutluluğu ve İstanbul’da bir demokrasi şöleni yaşandı. Bize göre 2 aylık süreçte her gün belediye başkanı oldu Ekrem İmamoğlu. İki sefer seçim kazandı ve 18’inden itibaren her gün başkandı. Milletin takdiri ile ve çok büyük bir oy oranıyla seçilmesi yeniden demokrasinin tecelli etmesi ve insanların artık yeni bir anlayış olacağını hissetmesi ve gülmeye başlaması… İnsanların gülmesi bile değişti. İnşallah her şey bundan sonra da çok güzel olacak. İmamoğlu’na verdiği emek ve seçimlerdeki büyük başarısı için tebriklerimi sunuyorum. Her şeyin güzel olduğu bir ülkede yaşamaya devam edeceğiz.”

MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Konak Belediye Meclisi Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonu Başkanı Dr. Burcu Bostancıoğlu ise, “Madde bağımlığında yaş sınırı giderek düşen bir al almakta. BM’nin 2018 yılı uyuşturucu raporuna göre; bugün dünya üzerinde 31,5 milyon insan madde bağımlısı. Türkiye’de genelinde 2016 yılında 81 bin 222 uyuşturucu olayı görüldü; 2017’de ise 118 bin 482 olay meydana geldi. Yatarak tedavi gören kişilerin yaşları incelendiğinde ilk kullanım yaşanın 15-24 yaş aralığında yoğunlaştığı görülüyor. Yüzde 86 orta öğretim mezunu olan gençlerden oluşuyor. Eğitim durumu yükseldikçe madde bağımlılığı oranı azalıyor. Bu da bize eğitimin şart olduğunu gösteriyor. Bağımlı birey yakın çevresine ve içinde yaşadığı topluma da zara veriyor. Sadece ilaç tedavisi ile tedavi mümkün değil; topluma geri kazandırmazsak maalesef aynı döngüye dönüyorlar. Konak Belediyesi olarak madde bağımlılığı ile mücadelede biz de varız demek için burayız. Madde bağımlılığı ile mücadele merkezi kurma noktasında ilk adımı attık. 2 ayda çok hızlı çalışmalar yaptık. 111 mahalle muhtarımızla ön bilgilendirme seminerleri yaptık. Gerekli olan tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

 
Altay'da Mehmet Erdem atağı
 
İzmirli ailenin evlat acısı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 26 Haziran 2019 Çarşamba 18:57

Çok önemli bir adım yararlı olacağına inanıyorum.Sadece kamunun ve belediyelerin değil tek tek her bir bireyin büyük sorumluluğu olmalı uyuşturucu konusunda.Kimse benim çocuğum kullanmaz aymazlığına düşmesin.Bu konuda her zaman uyanık ve dikkatli olmalıyız.

Yorumu oyla      5      5  
izmirli 26 Haziran 2019 Çarşamba 13:04

oteller sokağında daha çok alışırlar

Yorumu oyla      5      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Potada Gaziemir farkı
İzmir U18 Basketbol Erkekler Alt Yapı Ligi’nde 50 takımla mücadele eden ...
Çiğli'de Kentsel Gelişim Projesi imzalandı
Çiğli Belediyesi tarafından, Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneğinin ...
Örnek uygulama: Buca lavanta kokacak
Köy ve kent kadınları arasında dayanışmayı geliştirmek ve kadın istihdamına ...
 
Kritik adım: Kültürpark için 'imar planı' hamlesi'
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’a ilişkin planların ve parkın geleceğinin ...
Başkan Soyer açıkladı: İzmir'de bir devir sona erdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir ili genelinde fayton taşımacılığını ...
Yavru martılara can veriyorlar
Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyakalı hayvanseverler, ilk uçuş denemeleri ...
 
Bornova'da çalışanlar eğitimde
Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından hazırlanan ...
Seferihisar'da mis gibi şenlik
Seferihisar Belediyesi, dördüncüsü düzenlenecek olan Lavanta Şenliği'ni ...
Menderes’te atık pil seferberliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, Taşınabilir Pil Üreticileri ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva