HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2020 Pazartesi - 15:07

Soyer açıkladı: İzmir'de eğitime 15 milyonluk dev pay!

Eğitim-Öğretim yılı için "Eğitime destek projeleri ve ulaşım önlemleri" toplantısı düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de eğitime ayrılan miktarın ilk etapta 15 milyon TL olduğunu söyledi. Soyer " Üretim maddelerinin İzmir esnafı olma şartı ile bazı alım şartları uyguladık. Böylece esnafımızda faydalanacak. İlk etapta eğitim alanındaki  çalışmalara 15 milyon TL'lik bütçe ayırdık" diye konuştu.

Soyer açıkladı: İzmir de eğitime 15 milyonluk dev pay!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 21 Eylül itibari ile başlayan yüz yüze eğitim ile ilgili "Eğitime yönelik destek projeleri ve Ulaşım önlemleri" başlığı altında bir basın toplantısı düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Binası'nda yer alan Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer eğitim için alınan önlemleri sıraladı. Soyer açıklamalarının ardından ise basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HASARI NASIL ATLATIYORUZ DİYE BAKIYORUZ
Eğitim alanında gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çalışmalarından İzmir'deki odaların da dahil edildiğini söyledi. Soyer; "Bugün özellikle eğitim yılı için sizlerle bilgi paylaşmak istiyorum. Hem eğitim hakkında yaptığımız çalışmaları hem de ulaşım düzenlemelerini sizlerle paylaşacağız. Koronavirüs nedeniyle Türkiye ve dünya çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Her gün farklı bir adaptasyon süreci ile karşı karşıya kalıyoruz. Ancak biz Mart başında ortaya çıkan süreçte acil bir mücadele yaparak kriz belediyeciliği adı altında bir sistem hayata geçirmiştik. Kriz üst yönetimi adı verdiğimiz bir yapı oluşturduk. Bunun içinde Tabip Odası, TMMOB , İzmir Barosu'nu dahil ettik. Kriz belediyeciliği adını verdiğimiz bu süreçte pandeminin verdiği hasarı kentimizde nasıl atlatırız diye bakıyoruz. Başlarda Türkiye'de 2'nci sıradaydık şimdi  bunun düzeldiğini görüyoruz."

HAFTADA 2 KEZ DEZENFEKTE EDİLECEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sözlerini şu şekilde devam etti; "Tüm okulların dezenfeksiyonunu tamamladık. Haftada 2 kez de bunları yapacağız. Temassız ataş ölçeri karşılamak için 1750 okulumuza bunları sağladık. Okulların girişine dezenfektanlı paspaslarda temin etmeyi başladık. Böylece sağlıklı bir biçimde sınıflarına okullarına girmelerini sağlıyoruz."

4 GB İNTERNET DAĞITILACAK
"Uzaktan eğitim ile ilgili ne yapacağımıza kafa yorduk ve bunla ilgili 20 bin 4 gb'lık internet paketi teslim edeceğiz. Ayrıca tableti ve bilgisayarı olmayan 2 bin çocuğu tablet ve bilgisayar veriyoruz.

Belediyemize ait olan kurumlarda bilgisayarlı tabletli tüm alanlarımızı öğrencilerin kullanımına açmaya karar verdik. Böylece 36 bilgisayar, 7 kültür merkezi ve 10 mobil aracı EBA erişim için hizmet vereceğiz.

İnternet hizmetinin düşük olduğu alanlarda hizmeti arttırmak için kuruluşlarla görüşüp bunun artmasını sağlayacağı. Otobüslerimizi ve araçlarımız hiç erişim olmadığı yerlerde mobil erişim aracı olarak görevlendiriyoruz. İlk etapta 10 tanesini hemen aktif ediyoruz. İlçelerimiz de bunu yapacaktır. "

15 MİLYON AYRILDI
"Sosyal destekler kapsamında çocuklarımıza  25 bin çocuğumuz 130 TL yüklenmiş kırtasiye paketi veriyoruz. Bu ayrıca kırtasiye esnafımıza da nefes verecek bir proje. Dolayısıyla bir yandan esnafın ticaret hacmini arttıracağız diğer yandan çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız.

25 bin mont 25 bin bot alımına çıktık. Bunun yine üretim maddelerinin İzmir esnafı olma şartı ile uyguladık. Böylece esnafımızda faydalanacak. Bu çalışmalara 15 milyon TL'lik bütçe ayırdık.

Pandemi yoğun yaşandığı dönemlerde İzmir yoğun bir dayanışma örneği gösterdi. Gücü olan İzmirliler halkın bakkalına çok büyük bir destek sergiledi. Yine buna benzer bir uygulama ile evinde dükkânında fazla bilgisayar bulunan bireylerle benzer bir kampanya başlatacağız."

SPORA 2.7 MİLYON TL
"Okullarımıza spor malzemesi desteği sağlayacağız. 137 okuluma 192 adat basketbol seti 70 çift hentbol kalesi, 70 takım çok fonksiyonlu voleybol direği vereceğiz. Bunların maliyeti ise yaklaşım 2.7 milyon TL olacak.

Kırsa köylerimde Köyde-İz projesini sürdürmeye devam edeceğiz. Bir yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumsal kapasitesi diğer taraftan da gönüllülerle sağlayacağız. " dedi.

100 OTOBÜS TAKVİYESİ YAPILACAK
Ulaşım alanındaki yenilikleri de değinen Tunç Soyer, 44 yeni hatta 100 aracın ekleneceğini söyledi. Soyer "Geçen yıl Mart ayında toplu ulaşım günlük kullanımı 1 milyon 900 bin civarındayken pandmeide 200 binlere düşmüştü. Mayıs aylarından itibaren yükselerek 950 binlerde stabil hale geldi. Geçen yıl 15 Eylül 1 milyon 700 bin kullanım varken şuan 950 binlerde. Toplu ulaşımdan uzaklaşma söz konusu. Bireysel araçlara yönelim kent içinde bir yük anlamına geliyor. Son 1 ayda çıkan araç sayısı 125 bin. Özel araçlara yönelmesiyle birlikte ulaşım ağımızda ciddi bir yüklenme söz konusu oldu. Bir yandan alacağımız önlemleri gözden geçirirken diğer yandan toplu taşımanın dezenfeksiyonu ve  insanları teşviki için yoğun çaba harcıyoruz.

Toplam 471 yeni araç aracını tamamladık. Okulluların açılması ile birlikte 44 hatta 100 yeni otobüs takviyesi yapıyoruz"

400 YENİ S PLAKA TRAFİĞE ÇIKIYOR
"Bir yandan da toplu ulaşımın parçası olan S plaka uygulaması kapsamında talep toplamaya başladık 400 adat yeni S plakalı aracı kentte kullanmak istiyoruz. Bu sadece uzun yıllardır bekleyen bir talep olmanın dışında şirketlerin özel araç yerine toplu ulaşımı sevk etmeyi amaçlıyor. 15 dakikada 1 vapur 20 dakika'da bir feribot seferlerini ayarladık. Bisikleti teşvik etmek için vapurlara binenler ise 5 kuruş ücret belirledik.

Ücretsiz çekici hizmetini başlattık. Geçen hafta içinde 23 aracın çekilmesi sağlandı bu şekilde. Orada gerçekleşen trafik kazası güzergahı çok ağır sekteye uğratabiliyor. Trafiğin klik noktalarında konumlandırdığımız araçlar devreye girerek şeritlerin kapalı kalmasını engelliyor."

"ALTIN DOKUNUŞLAR" GELİYOR
Özellikle sabah saatlerinde, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın merkeze erişim noktası olan Fevzi Paşa Bulvarı’nın girişinde ciddi trafik yoğunluğu yaşandığına dikkat çeken Başkan Soyer, “Burayı rahatlatmak amacıyla Konak istikametine tek yön olan Cumhuriyet Bulvarı’nın Gazi Bulvarı ile Fevzi Paşa Bulvarı arasındaki kesimini, sabah 07.30-09.30 arası çift yön olarak çalıştıracağız. Böylece Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan Konak ve Alsancak yönüne trafik akışını hızlandıracağız” diye konuştu. Başkan Soyer, kent içi trafiği rahatlatacak “altın dokunuş” dediğimiz düzenlemeleri de hayata geçireceklerini, bu programı da Ekim ayında açıklayacaklarını söyledi.

Soyer ayrıca, ''Trafik yoğunluğu ile ilgili İzmir'in rakamları İzmir 2017 yılında 66 sıradayken 2019 yılında 134'üncü sıraya gerilemiş durumda. Burada en önemli noktalardan biri kent için kademeli mesai uygulamasına geçişti. Belki de Türkiye de ilk biz bir talepte bulunmuş ve sayın valimizde hayata geçirmişti. Umuyoruz ki sadece konakta sınırlı kalmak İzmir'in tüm ilçelerinde hayata geçirilir. İzmir'de bulunan odaların da benzer bir uygulamaya geçmesini diliyoruz.  Pandemi için kent içindeki yoğunluğu azaltmak ve aşmak mecburiyetindeyiz. Bundan herkes iş düşüyor. Özel sektöründe bu konuda çalışmasında fayda var diye düşünüyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer basın açıklamalarının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

2 PERSONELİN TESTİ POZİTİF
İzmir'de pandemi nedeniyle yaşanan ölüm oranlarının ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nın kapatılması ile ilgili soruyu cevaplayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 personelde koronavirüs çıktığını söyledi. Soyer "Pandemi sürecinin nasıl seyredeceğini bilmiyoruz. Yayılma hızında bir artış var ancak toplu alanlarda bulunan kurumların işleyişini nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz. Ancak her şeye hazırlıklıyız. Türkiye'de belki de en hızlı inisiyatif alan belediye biziz. Bizde kentin nabzını tutarak bu konularda hızlı karar vermeye çalışıyoruz. Ölüm sayında da korkulan düzeyde bir artış yok. Belki sağlıkçıların dediği gibi mutasyona uğradığı söylenebilir. Bütün bunları izleyip gereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye'nin 30 bin çalışanı ve bazı yerlerde tabii ki pozitif çıkabilir. Doğal yaşam parkında da 2 arkadaşımızda pozitif çıktı ancak erken inisiyatif alarak kapatma kararı aldık" ifadelerini kullandı.

ÖNCELİĞİ PANDEMİYE VERİYORUZ
Yatların yakıtından yüzde 1'lik vergi alındığını hatırlatan Tunç Soyer, ESHOT için de aynı uygulamanın olması gerektiğini söyledi. Soyer "Biz bu konuda defalarca hem Cumhurbaşkanımıza hem de ilgili bakanlarımıza taleplerde bulunduk. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çözüm önerileri toplayıp iletiyoruz umarım bunlar çözüme kavuşur. Toplu taşımada yüzde 18 ergi ödüyoruz. Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Bir yat yüzde 1 ödüyorsa bizimde vatandaşlar için yaptığımız hizmette yüzde 1 ödememiz lazım. Geçen yıldan bu yıla sadece hasılat kaybımız 212 milyon lira. İZSU ve ESHOT'un giderlerinde çok ciddi bir artış, ancak gelirlerinde büyük azalış var. Pandemiden kaynaklı artık 1 milyarın üzerinde harcama yapıldı. Diğer sorunların önüne çıkartarak önceliği pandemiye veriyoruz" dedi.

İZMİRLİLERİN KATKISINI GÖRMEK İSTİYORUZ
Spor alanlarına aktarılan paraların tablet alımına aktarılıp aktarılmayacağının sorulması üzerine konuşan Tunç Soyer şu ifadeleri kullandı; "Biz 2 bin tablet alımına çıktık ve peyden pey alarak dağıtıma başlıyoruz. İlk önce talebi ve talebe İzmirlilerin katkısını görmek istiyoruz. Biz bir yandan çocuklarımız daha çok spor ve sanatla buluşturmak istiyoruz. İhtiyaç olarak çıkarsa kaynaklarımızı diğer alanlara aktarmaktan çekinmeyiz."

BİR SIKINTIMIZ YOK
Yeni İzmir Valisi ile aralarında herhangi bir sorun olmadığını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer "Geçen valimiz ile bir kez toplanmıştı bizde o yüzden sitemde bulunmuştuk. Yeni valimiz gelir gelmez bunu topladı, umarız devamı gelir. Şuan bizim ilişkimiz konusunda valimiz veya bürokrasisi konusunda bir sıkıntımız yok. Eğer dinlenmez ve taleplerimizi dikkate alınmazsa onu o zaman değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

BATTI ÇIKTILAR MUTLAKA YAPILACAK
Seçim dönemindeki vaatleri arasında bulunan battı çıktılar ile ilgili konuşan Tunç Soyer; "Biz sokağa çıkma yasağını yine fırsata dönüştürecek işler yaptık. 15 -20 yıl asfalt düzenlemesi yapılamayan ana arterlere girdik. Battı çıktılarla ilgili projelerim bitmedi. Hiç beklenmedik jeolojik durumlarla karşılaşılıyor. Projelere bitmiş olsaydı hemen başlayacaktır. O battı çıktıları mutlaka yapacağız. Buradaki rahatlama ve nefes alama tüm kente yayılacak" dedi.

SİYASİ PARTİLER TEK BAŞINA STAT YAPAMAZ
Karşıyaka Stadı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tunç Soyer "Bir siyasi partinin stat yapması söz konusu değil. Dolayısıyla burada prosedür nasıl işler bilmiyoruz. Biz sadece Karşıyaka Belediyesi ile birlikte bunu yapmaya talibiz diyoruz. Bundan sonrası artık ilgili bakanlıkların değerlendireceği bir şey. Bu konu bir partinin nede bir derneğin tek başına yapabileceği bir şey değildir. Burada devletin hiyerarşik çerçeveleri devreye girecek ve bekleyip göreceğiz" dedi.

İHTİYAÇ DUYULANI YAPMAYA HAZIRIZ
MEB tarafından kendilerine verilecek her göreve hazır olduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer : "Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize siperlik verelim, maske dağıtalım önerisinde bulunduk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı neye ihtiyaç duyarsa biz onu yapmaya hazırız" dedi.

 
İzmir'de gündem Hilton'un kapatılması... Eski başkanlar ne dedi?
 
Başkan Soyer'den 'Koca' sitem: Neden biz yokuz?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali veli 22 Eylül 2020 Salı 10:38

bazı birimlerinizde personel esnek çalışmıyor.inşaat atıkları biriminde işim vardı,birime gittim.herkes dipdibe..esnek çalışmıyor musunuz dedim?esnek çalışmadıklarını hatta 4 kişi bir araçta denetime çıktıklarını söylediler.esnek çalışma belediyenin tüm birimlerinde uygulanmıyor herhalde..daha çok covid olur belediyede ve doğal olarak onlarla temas edenlerde..ciddiyetsizlik heryerde..

Yorumu oyla      2      3  
ibrahim 22 Eylül 2020 Salı 08:23

başımdan geçen iki olay şu şekilde: Ben uzundere toki konutlarında oturuyorum. burası oldukça geniş alana yayılmış bir toplu konut alanı. ama içinde bir tane bile basketbol sahası yok. 10 yıldır çeşitli zamanlarda belediyeden talepte bulunduk, kayıt altına alıyoruz dendi ama yapılmadı. bundan 3 ay önce spor bakanı bununla ilgili bir tweet atmıştım onun altına biz yaparız diye cevap yazdı. anında belediye araya girip bizde yaparız cevabı yazdı. spor bakanlığı hemen ertesi gün ekip gönderdi ve çeşitli yerlere baktı. belediye üzerinden kayıtlı bulunan bu yerlerden bir tanesine yapalım demiş. gelen cevapta olmaz denmiş. bu kotların içinde birde kapalı pazar yeri var. haftanın bir günü açık diğer 6 günü kapalı. en son buranın içine yapalım, çocuklar 6 gün spor yaparlar (bisiklet, volaybol, basketbol, paten vs) geri kalan bir gün yine pazaryeri olsun demişler, ona da hayır dediler. diğer olay ise; oğlum bayraklı boğaziçi kolejinde okuyor, 500 mt ileride ve 500 mt geride yaya geçidi var. okul idaresi ve veliler defalarca okulun önüne yaya geçidi istediler, önce konu trafik şubenin sorumluluğunda dendi, öyle olmadığı ortaya çıkınca da olmaz dendi. hatta okul sahibi resmi yazıyla buraya yapılacak ışıklandırma masraflarını ben ödeyeyim yeterki bir kaza bela olmasın dedi, yine olumsuz karşılandı. eminim buna benzer yığınla makul talep ya rededilmiştir, ya da cevap verilmemiştir. ama maşallah ekranlarda herkes vatandaş dostu, dert dinleyen ve çözen, spor ve sporcu dostu, katılımcı bilmem ne diye ahkam kesiyor. gerçekler ortada, bomboş bir belediye ve bomboş bir belediye başkanı.

Yorumu oyla      3      4  
21 Eylül 2020 Pazartesi 17:00

Battı çıktı değil de sanırım dünyanın merkezine tünel açılacak ki projeler yıllardır bitmedi. Yapılacak battı çıktılar da asla yeterli gelmez. Mutlaka yeni bir ana arter lazım.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş'te acil toplanma alanları belirlendi
Ödemiş’te olası bir afet ve acil durum halinde vatandaşların öncelikli ...
İzmir’de tramvay seferlerine kış ayarı!
Karşıyaka ve Konak Tramvayı’nda 21 Eylül (bugün) itibariyle kış dönemi ...
Selçuk plaj voleybolunun merkezi olma yolunda
Efes Selçuk Pamucak Sahili’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Plaj Voleybolu ...
 
Konak’ta can dostlara teknoloji ile hizmet
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ameliyathane, laboratuvar ...
Nar Çiçekleri eğitime başladı
Narlıdere Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve belediye bünyesindeki ...
Kent Mutfakları’nda 'umut var'
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ...
 
Büyükşehir’de Çiğli zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’daki okullara dip bucak dezenfeksiyon
Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren ...
Gaziemir’in Amazonları Türkiye Şampiyonu
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı, İstanbul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva