HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Eylül 2020 Pazartesi - 15:11

Başkan Soyer'den 'Koca' sitem: Neden biz yokuz?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İzmir'de geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği toplantılar hakkında konuşan Soyer, " İnciraltı meselesi konuşuluyor. İzmir'de herkes var. Ancak biz yokuz. Burada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de olması lazım. Sağlık Bakanımız içinde bunlar geçerlidir" diye konuştu.

Başkan Soyer den  Koca  sitem: Neden biz yokuz?

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Eğitime destek projeleri ve ulaşım önlemleri" toplantısında yaptığı konuşmada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sitemde bulundu.

Toplantılara alınmamalarını yadırgadıklarını belirten Soyer, "Sonuçta İzmir Büyükşehir Belediyesi seçimle gelmiş en önemli otoriterlerden biri. Biz de çağrılmalıydık. Maske meselesi bizim hükümetin önüne geçtiğimiz başarı hikayesidir. Biz de bir şeyler yapıyoruz ve sorunları bilmemiz hakkımız. İnciraltı meselesi konuşuluyor İzmir'de. Herkes var. Ancak biz yokuz. Bura da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de olması lazım. Sağlık Bakanımız içinde bunlar geçerlidir" diye konuştu.

 
Soyer açıkladı: İzmir'de eğitime 15 milyonluk dev pay!
 
Başkan Tugay'dan Alzheimer Evi müjdesi
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamdi 22 Eylül 2020 Salı 18:32

Ahmet kardeş, gel buraları sana devredelim, ne dersin?.. Sana peşkeş çekelim yani!.. Ne kadar vergi ödediğimiz biliyor musun?.. Bak sana şöyle anlatmaya çalışayım kardeşim: Şimdi sana dedenin dedesinden bir yer kalıyor ve ben de sana diyorum ki ver bana evin anahtarını, sen bu ev üzerinde hiç bir kullanım hakkına sahip olmayacaksın, eve girip çıkmayaksın, bu ev üzerinden hiç bir kazanç elde edemeyeceksin, ama her yıl iki defa da eşek yüküyle vergiyi sen ödeyeceksin!.. Hatta birileri gelip senin bu mülkünün üzerine 5 metre moloz da dökecek!.. Buna hiç ses çıkarmayacaksın!.. Ne dersin? Bu duruma kaç yıl dayanabilirsin? Hatta, kendi açımızdan artık şöyle de sorabiliri: Kaç asır dayanabilirsin?.. Sen gel de bir buradaki 80 - 90 yaşındaki ninelerimizle, dedelerimizin seni bir tanıştırayım benim cahil ve umursamaz kardeşim!..

Yorumu oyla      2      3  
Murat 22 Eylül 2020 Salı 18:21

Sezar''ın Hakkı Sezara ve Sokak isimli yorumculara: Biz buralarda yıllardır usandım artık gerçekten sizin gibi konuyu bilmeyen hariçten gazel okuyanlardan. Gelin İnciraltı''nı ve ahalisini bir ziyaret edin, birebir işin aslını görün ve ışığın. Hiç mi vicdan yok sizde? Her iki defa eşek yükü ile vergi ödediğimiz ata yadigarı yerlerimizde hiç bir kullanım hakkı olmaksızın kim bunca yıl dayanabilir böyle bir duruma? Daha kaç yıl daha haklarımızın gasp edilmesine seyirci kalırken eşek yükü ile vergi ödemeye devam edelim? Ödeyemeyecek duruma düşenler ne olacak? Göz göre göre bu gidişle zaten fazlasıyla kayba uğramış insanlar daha ne kadar zarara uğrasınlar? Siz kendinizi bu ahalinin yerine bir dakika koysanız dayanamazsınız. Bu insanlar bu mağduriyet ve zulümle neredeyse yarım asırdır uğraşıyor. Pek çoğu artık yok pahasına elden çıkarmak zorunda kaldı, daha da kötüsü ellerine geçen de ödeyemedikleri vergilere ve borçlara gitti. Buyrun gelin biz buraları sizlere devredelim ve sizler bu haksızlık ve zulme maruz kalın, ne dersiniz?.. Lütfen artık bilmeden anlamadan hariçten gazel okumaktan vazgeçin. Bu ahalinin istediği hakkında, layığınca, adil, düzgün bir imar planıdır ki, medeni bir şehirde de olması gereken budur. Hiç bir çağdaş kentin göbeğinde bu denli büyük, önemli ve değerli bir alan moloz yığını ve mezbelelik olmaya terk edilmez, edilemez, çünkü hukuka da, akla da, vicdana da aykırıdır. Unutmayın ki buralar maliklerinin bir asırı aşkın sürelerdir devlete vergilerini ödediği ve karşılığında hiç bir hizmet, görev ve sorumluluğun yerine getirilmediği çok ama çok güzel ve değerli özel mülk yerleridir, ve kimsenin de cahilce çıkıp da buralar böyle kalsın, moloz yığını, mezbelelik olsun, hem İnciraltı ahalisi hem de İzmir zarara uğrasın diye hariçten gazel okumaya hakkı yoktur!..

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 22 Eylül 2020 Salı 10:44

Son seçim öncesi Soyer in incirlatı için yaptıgı konuşmadan bahsedilmiş! Hatırlatırım sizin bu inciraltı platformunun başındaki adam ozaman 5 kata kadar imar istemiyordu. geçen röportajda 5 kat imar istediğini belirtti. AYrıca Bu adamı seversiniz yada sevmezsiniz ama İzmir in belediye başkanı oluyor kendisi. Bu şehirle ilgili herhangi bir yapısal foruma bu adamı katmak zorundasınız. Ehh şimdi ayıklarsınız pirincin taşını. İnat edecektir kendisi. İnciraltı planlansa bile dava üstüne dava yersiniz. Birde AKP den bukadar medet umuyorsunuz neler vereceksiniz kendilerine çok merak ediyorum. Çünkü AKP Rant elde edemeyeceği şeye hizmet yapmaz. Bugün çıkıp İnciraltı planlansın diye ağlıyorsunuz. Yarın öbürgün Arsalarımız elimizden gitti diye ağlayacaksınız !!! bu sebeple dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.. Önünüzde bir kanal istanbul örneği var. Değerinin altında kamulaştırmalar var. zenginlerin veya yurt dışı kaynakların hatta siyasilerin milletin arazilerini bir bir toplaması örneği var. Benzer şeyler çeşmede de yaşanıyor. Bunları aklınız da tutun derim.

Yorumu oyla      2      4  
Bu saatten sonnra.... 22 Eylül 2020 Salı 09:35

Sayın başkan, herşeyi unutalım şu dakikadan sonra sahip çıkın inciraltına... Ki siz ;bölgeyi, halkın derdini çok iyi biliyorsunuz.40 yıllık bu problem çözüldüğünde, zaten sizleri ve destek verenleri tarih yazıcak, izmir turizmde bir adım daha öne cıkıcaktır.lütfen vicdanınızı ve desteğinizi bu sefer yüzde 100 bizim için kullanın. Saygılarımla...

Yorumu oyla      2      3  
SOKAK 22 Eylül 2020 Salı 08:13

Sayın Murat bey, İnciraltı'nda ne kadar arsanız var bir açıklar mısınız? Birde kamu yararı ne demek onu da açın bir okuyun derim. Ayrıca Sayın SOYER'in bahar aylarında yaşanan pandemi dönemindeki gayretini görememişseniz, kusura bakmayın ama o zaman sorunu kendinizde arayın... Sağlıklı günler dilerim.

Yorumu oyla      2      4  
Cenk 21 Eylül 2020 Pazartesi 23:10

1,5 buçuk senedir ağzına inciraltıyı alma şimdi hükümet sahip çıkınca rahatsız olmuş kimse yemez bunları bu sitemleri inşallahh bu sefer inciraltı güzelim izmire planlanıp kazandırılcak NOKTA

Yorumu oyla      7      6  
Ahmet 21 Eylül 2020 Pazartesi 21:17

Sayın başkanım İnciraltını peş keş çektirmeyin dava açın İnciraltına hiçbirşey yapılmasın şu an inciraltı iyi böyle kalmalı

Yorumu oyla      6      6  
Murat 21 Eylül 2020 Pazartesi 19:43

SOKAK isimli yorumcuya: Siz de konu ile ilgili hiç bir şey bilmeden, konuya tamamen uzak, hariçten gazel okuyanlar kervanına katılmış oldunuz. Son seçimden önceki günkü yoğun katılımlı toplantıda Soyer''in İnciraltı ahalisine yaptığı konuşmayı ve verdiği sözlere ve seçimin üzerinden geçen tamı tamına 18 aya rağmen, bu konuyu unutmuş gibi görmezden gelerek yok saymasına, hatırlatmalarımıza ve uzunca bir süredir de görüşme taleplerimize gözlerini kapattığını, kulaklarını tıkadığını bilmeden genel geçer sözlerle yaptığınız yorum ve değerlendirmeler, konuyu aslından ve gerçeğinden uzağa taşımaktan başka hiç bir işe yaramıyor maalesef!.. En başından beri bizler Soyer''in çözümün lideri olması için didinirken, kendisi maalesef kılını bile kıpırdatmadan böylesi önemli bir konu yokmuş gibi davrandı, evet hem de tam 18 aydır!.. Şimdiyse çıkmış ben niye yokum diyor!.. Bu soruyu biz tam 18 aydır sorageliyoruz usanmadan: "Soyer, neredesin, neden yoksun?" diye... Umarız ki bundan böyle verdiği sözlere uygun hareket edip çözüme dönük olarak bu mağdur ahalinin yanında yerini alır!..

Yorumu oyla      3      6  
altan koralttan 21 Eylül 2020 Pazartesi 18:54

sen bisikletle turla..senin boyunu aşar o işler...

Yorumu oyla      6      7  
Kamuran İnan 21 Eylül 2020 Pazartesi 18:42

Acaba katıldığınız toplantılarda olumlu görüş beyan edip, sonra Genel Merkezden aldığınız talimatlarla çark etmelerinizden olabilir mi? Her konuyu kimin hanesine yazacak diye değerlendirmenizden? İzmirli kazansın niyetini tüm siyasilerden bekliyoruz.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer açıkladı: İzmir'de eğitime 15 milyonluk dev pay!
Eğitim-Öğretim yılı için "Eğitime destek projeleri ve ulaşım önlemleri" ...
Ödemiş'te acil toplanma alanları belirlendi
Ödemiş’te olası bir afet ve acil durum halinde vatandaşların öncelikli ...
İzmir’de tramvay seferlerine kış ayarı!
Karşıyaka ve Konak Tramvayı’nda 21 Eylül (bugün) itibariyle kış dönemi ...
 
Selçuk plaj voleybolunun merkezi olma yolunda
Efes Selçuk Pamucak Sahili’nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Plaj Voleybolu ...
Konak’ta can dostlara teknoloji ile hizmet
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün ameliyathane, laboratuvar ...
Nar Çiçekleri eğitime başladı
Narlıdere Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve belediye bünyesindeki ...
 
Kent Mutfakları’nda 'umut var'
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş., Birleşmiş Milletler Dünya Gıda ...
Büyükşehir’de Çiğli zirvesi
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’daki okullara dip bucak dezenfeksiyon
Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva