HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2020 Cumartesi - 15:25

Son yılların en 'titiz' soruşturması: Parkta oynayan çocukların bile ifadesi alındı

Konya'da şiddet gördüğünü düşündüğü bir kadına yardım etmek isterken, sevgilisi Özgür Duran’ın ölümüne neden olan üniversiteye hazırlık öğrencisi Kadir Şeker hakkındaki iddianamenin bu hafta başında açıklanması bekleniyor. Kadir Şeker’in avukatı Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, bugüne kadar yapılmış en titiz soruşturmalardan birinin sürdüğünü belirterek, “Parkta oynayan Suriyeli çocukların bile ifadeleri alındı. Tramvayda yanında oturan yolculardan, komşularına, Kadir’i gören tanıyan herkesin ifadeleri alındı. 112’ye ihbar yapan vatandaşlar bile bulunup ifadelerine başvuruldu” dedi.

Son yılların en  titiz  soruşturması: Parkta oynayan çocukların bile ifadesi alındı

Konya’da şiddete uğradığını düşündüğü Ayşe D.’ye yardım etmek isterken sevgilisi Özgür Duran’ın bıçakla ölümüne neden olan üniversiteye hazırlık öğrencisi Kadir Şeker dosyasında iddianamenin bu hafta başında mahkemeye gönderilmesi bekleniyor.

PARKTA OYNAYAN ÇOÇUKLARI BİLE DİNLEDİLER
Kadir Şeker’in avukatı Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Cumhuriyet başsavcılığının bugüne kadar yapılan en titiz soruşturmayı yürüttüğünü belirterek ““Parkta oynayan Suriyeli çocukların bile ifadeleri alındı. Tramvayda yanında oturan yolculardan, komşularına, Kadir’i gören tanıyan herkesin ifadeleri alındı. 112’ye ihbar yapan vatandaşlar bile bulunup ifadelerine başvuruldu” dedi.  

SIRT ÇANTASINDAKİ TOPRAK PARKTAN ÇIKTI
Adli, kriminal ve sosyal inceleme de dahil tüm raporların tamamlandığını ifade eden Aladağ, Kadir’in sırt çantasındaki topraktan alınan numunenin parktaki toprakla örtüştüğünü söyledi. Ancak bir görgü tanığının Kadir’in yere düşmediğini, bir başka tanığın ise önce düştüğünü sonra düşmediği şeklinde çelişkili ifadeler verdiğini belirten Aladağ, “Yargılama sırasında bu durum net olarak ortaya çıkacaktır. Kadir Şeker’in, maktül Özgür Duran’ın üzerine düşme veya arbede sırasında bıçakladığı iddiasının bu aşamada kesin olarak tespit edilemediğini ifade eden Aladağ “Bıçağın giriş 90 derecelik açıyı göstermeyen giriş şekli ve 23 santimlik bıçağın büyük kısmının vücuda girmiş olması nedeniyle, ölüme neden olan yaralanmanın üzerine düşme sonucu yaşanan arbede sırasında gerçekleştiği değerlendirmesi şu aşamada yapılamıyor. Ancak dosyadaki tüm deliller Kadir’in kendini savunmak amacıyla, yaralama kastıyla hamle yaptığını gösteriyor” dedi.

BU BIÇAK KADİR’İN KİŞİLİĞİYLE UYUMSUZ, KORKUSUNDAN TAŞIYOR
Kadir Şeker’in vücudundaki ezilmeler ve darbe izlerinin nasıl oluştuğuna ilişkin incelemelerin, maktül Özgür Duran tarafından darp edildiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Baro Başkanı Aladağ, “Kadir, kendisini korumak maksadıyla yanında taşıdığı bıçak nedeniyle şu an bu durumda. Tek başına yaşayan bir genç, arkadaşlarının da başına daha önce bu parkta bir saldırı olayı gelmiş. Kişiliğiyle hiç uyumlu olmayan bıçağı, bu gerekçeyle yanında taşıyor. Bir kadının yardıma ihtiyacı olduğunu düşünüyor ve yanlarına gidiyor. Saldırıya uğradığı için savunma amacıyla bıçağı kullanıyor” dedi.

ÇOK SAYIDA AVUKAT BAŞBAŞA VERDİK SAVUNMASINA ÇALIŞTIK
Kadir Şeker’in savunması için bir çok meslektaşının katkı sağladığını söyleyen Aladağ, “Kadir’i içine düştüğü bu zor durumdan, hukuk ölçüsünde nasıl kurtarırız diye çalıştık. Soruşturma titizlikle yapıldı, iddianame de kanunlar ne gerektiriyorsa o şekilde hazırlanacak elbette. Ancak biz Kadir’in kendini savunmak için yaralamak kastıyla hareket ettiği savunması yapacağız, alabileceği en al sınırdan ceza alması için elimizden geleni yapacağız. Kamuoyu desteğinin Kadir’in arkasında olduğunu biliyoruz. Bu destek çok önemli” diye konuştu.  (DHA)

 
Altınordu'nun rakibi Ümraniyespor
 
Özfatura Bahçeli’yi eleştirdi, MHP’den tepki geldi: Fatura mısın senet misin bilmem!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit babası 'ayakkabısı çamurlu' diye Bakan Kurum'un arabasına binmemiş
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yozgat'ta toprağa verdikleri şehidin ...
Denizli'de vahşet! Karısını baltayla öldürdü... İntihar etti!
Denizli'de eşini evde baltayla öldüren kişi doğal gaz borusuna kendisini asarak intihar etti
Oda arkadaşının gözlerini oymuştu: İlk değilmiş!
Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi'nde yatarak tedavi gören Sultan ...
 
İzmir'de FETÖ'den 42 kişiye tutuklama!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
İzmir sularında bot dalaşı: Yunan kaçtı, biz kovaladık!
Ege'de, sınırı geçmeye çalışırken Yunan Sahil Güvenlik güçlerince batırılmak ...
Bayındır'da zehir operasyonu: İki tutuklama!
Bayındır'daki uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 kişi tutuklandı.
 
Ayda ÖZEREN yazdı... Yirmidört
Ayda ÖZEREN yazdı... Yirmidört
Beydağ'da şehitler anısına yürüyüş düzenlendi
Beydağ Belediyesi organizasyonuyla İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı ...
Rezalet! Kocasıyla fuhuş yapması için 1500 TL vermiş
Adana'da, otoyol kenarları ile masaj salonlarında fuhuş yaptıran çete ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva