HABERLER>EKONOMİ
11 Ekim 2016 Salı - 09:57

Shoexpo 15 Temmuz algısını yıktı!

Kentin sembol fuarlarından Shoexpo Ayakkabı ve Çanta fuarı 40. Kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. İZFAŞ’ın yurtdışı hamlesinin katılımcı sayısını hedeflerin üstüne çıkardığını söyleyen İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ata, “Shoexpo 15 Temmuz ve terör olaylarına rağmen çok başarılı geçecek” dedi.

Shoexpo 15 Temmuz algısını yıktı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 40’ıncı kez kapılarını açmaya hazırlanan Shoexpo-İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı öncesi hazırlıklar tamamlanıyor.

 19 – 22 Ekim 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de yabancı konukları ağırlayacak dev organizasyon, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yerli ve yabancı katılımcı sayısını arttırdı.

Fuarın İZFAŞ ile birlikte paydaşlığını yapan İzmir Ayakkabı İmalatçıları Satıcıları Ve Tamircileri Esnaf Ve Sanatkarlar Odası’nın başkanı Yalçın Ata, açılış öncesi Egedesonsöz’e konuştu.

15 TEMMUZ’A RAĞMEN BAŞARILI GEÇECEK
Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle yabancı katılımcı endişesinin Shoexpo ile aşılıyor. Yaşanan olumsuzluklara rağmen düşük bir tablo beklemelerine karşın katılımcıların artış gösterdiğini ifade eden Yalçın Ata,” Bu sezon 40’ıncısını düzenlediğimiz Ayakkabı ve Çanta Fuarı, öncelikle geçmiş fuarlardan farklı olacak. Biz 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çok zor bir dönem geçirdik. Fakat buna rağmen bu fuarda artış gördük. Shoexpo 15 Temmuz ve terör olaylarına rağmen çok başarılı geçecek” diye konuştu.

ALIM HEYETLERİ ARTTI
Fuar İzmir’deki dev organizasyon için yabancı ülkelerden taleplerin arttığını söyleyen Ata, “Bu sene katılımcı sayımız geçtiğimiz senelere göre daha fazla. Bu sene hedeflerimizin üstüne çıktık. Önümüzde daha 1 haftalık süreç var.   İnşallah bu rakam daha da yükseğe çıkacak. Geçen sene yabancı ülkelerden 32 alım heyeti gelmişti. Bu sene bu rakam 47’ye çıktı” ifadelerini kullandı.

İZMİR TÜRKİYE’NİN AYAKKABI DEPOSU
İzmir’in ayakkabı üretimindeki öneminden söz eden Ata, ”İzmir, Türkiye’nin yüzde 36’lık ayakkabı üretimini gerçekleştiriyor. Piyasalar şu dönemde zor günler geçiriyor.  Bu oranın daha da yukarıya çıkması gerek. İzmir Türkiye’nin ayakkabı deposu  fuarlarda 47 ülkeye mal satıyoruz. Türkiye’ye ithal ayakkabı girişleri giderek düşüyor. Bizim ciddi ihracat hedeflerimiz var. Ayakkabıcılar olarak pazara en iyi açıldığımız yer İzmir Fuarı” diye konuştu.

YURTDIŞINDA İZFAŞ FARKI
Türkiye’nin ayakkabı ve çanta ihracatında yeni pazarların oluşmasında İZFAŞ’ın yaptığı temasların ivme kazandırdığını söyleyen Yalçın Ata, ”Bizim Orta Doğu pazarımızda 3 – 4 senedir bir düşüş yaşanıyor.  Özellikle Irak, Suriye, Fas, Cezayir, Tunus gibi iç savaşın yaşandığı ülkelerde hükümet değişiklikleri bu düşüşe etken oldu. Ama son dönemlerde ayakkabı ve spor ayakkabının merkezi Malezya’dan Avustralya’ya kadar ciddi bir karılım var. Uzak Doğu’dan  önemli bir katılım var.  İşte tam burada İZFAŞ çok büyük rol oynuyor. İZFAŞ’ın yurtdışında  gerçekten önemli bir gücü var. Çok sayıda yeni pazarın oluşmasında katkı sağladı. Bu noktada İZFAŞ’a ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun büyük emeği var. Biz bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 
Trafikte bunu yapana 2 bin 700 lira ceza geliyor!
 
Karşıyakalı Demir hedefi 12'den vurdu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Ekim 2016 Salı 11:57

Fuara giriş sağlayacak kavşak önümüzdeki 10 yıla yapılacak mı ? En son imar planlarına işlenen bir proje vardı. Ne zaman yapılacak ? Monoray ne oldu ? Yazın yapım ihalesi olacak denmişti.

Yorumu oyla      11      5  
Hür Düşünce 11 Ekim 2016 Salı 11:44

İşte her zaman ifade ettiğimiz budur. Fuar yurt dışından gelip fuarı ziyaret eden ve stand açan firmalar ile fuar olur. Yoksa al keçiyi eline git fuara- O fuardan ne beklersin- Bu görüşle kendin çalar kendin oynarsın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı: 'İhracat vizesi' alan ürünler!
Rusya Federal Tarım Ürünleri Denetleme Ajansı (Rosselhoznadzor) Başkanı ...
Tüm detaylarıyla o proje: Türk Akımı nedir?
Türkiye ile Rusya arasında imzaları atılan Türk Akımı projesi nedir? Karadeniz’in ...
Akkuyu Nükleer Santrali için flaş karar!
Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında Akkuyu Nükleer Güç Santrali ...
 
Flaş! Putin'den 'Türk Akımı' açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Putin, 2020 yılına kadar petrolün dünya enerji tüketimindeki ...
Petkim 25 milyon hisse senedi sattı!
Petkim Petrokimya Holding AŞ (PETKİM), Borsa İstanbul'da (BIST) işlem ...
OMV Petrol Ofisi Aliağa terminalinin satışında anlaşmaya vardı
Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası ...
 
Şifalı bitkinin fiyatı altınla yarışıyor!
Kent genelinde hava sıcaklarındaki değişiklikler hastalıklara davetiye ...
TTO Başkanı Olgun: Türkiye’de 1 numara oluruz!
Zeytin Kolonyası ile tanıtım atağına geçen Torbalı Ticaret Odası (TTO), ...
Temizlik harekatı: Migros plaja indi!
Migros Grubu, çalışanlarının gönüllü katılımıyla halk plajlarını temizledi.
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva