HABERLER>MAGAZİN
2 Mart 2016 Çarşamba - 10:45

Sezen Aksu’nun acı günü: İzmir’de anneye son görev…

Ünlü sanatçı vefat eden 91 yaşındaki annesi Şehriman Yıldırım'ı son yolculuğuna uğurladı...

Sezen Aksu’nun acı günü: İzmir’de anneye son görev…

Sezen Aksu'nun İzmir'de oturan annesi, emekli fen bilgisi öğretmeni Şehriman Yıldırım, kan basıncı düşmesi ve solunum güçlüğü nedeniyle geçen yıl 4 Ekim Pazar günü bir üniversite hastanesinin acil servisine götürülürken, İzmir Kent Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisine yatırıldı.

- FOTO GALERİ: SEZEN AKSU'NUN ACI GÜNÜ: İZMİR'DE SON VEDA

Sezen Aksu, yaşlılığa bağlı sağlık sorunları olan annesinin hastaneye kaldırılması üzerine soluğu İzmir'de almış ve tedavisi süresince yanından ayrılmadı. 26 gün kaldığı yoğun bakımda tedavi gören Şehriman daha sonra ailenin isteği üzerine evine götürüldü. Evindeki odasında yoğun bakım şartları yaratılan Şehriman Yıldırım, dün sabaha karşı saat 05.20'te hayatını kaybetti.

HEP ANNESİNİN YANINDA OLDU
Tedavisinde olduğu gibi, hayata gözlerini yumduğu sırada da, Sezen Aksu annesinin başucunda bulundu. Sezen Aksu, İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü'ne götürülen annesinin son yolculuğundaki hazırlıklarına bizzat katıldı. Sabah erken saatlerde yardımcılarıyla Mezarlıklar Müdürlüğü'ne gelen Sezan Aksu, gasilhane bölümüne geçti. Burada annesinin yıkanması ve kefenlenmesi işlemlerinde başından ayrılmayan Aksu son görevini yerine getirdi. Annesinin tabutunun ve mezarlık malzemelerinin cenaze aracına konulmasından sonra, Sezen Aksu da, gasilhaneden ayrıldı.



Yardımcılarının desteğiyle ayakta duran Sezen Aksu'nun, ağlamaktan gözlerinin şiştiği ve bitkin olduğu görüldü. Şehriman Yıldırım'ın cenazesi, daha sonra ünlü sanatçının aracının da katıldığı konvoyla, Güzelyalı Hacı Ahmet Tatari Camii'ne götürüldü.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
Sezen Aksu'nun, vefat eden annesi 91 yaşındaki Şehriban Yıldırım için, Hacı Ahmet Tatari Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Cami avlusunda, babası Sami Yıldırım, oğlu Mithatcan Özer ve aile üyeleriyle taziyeleri kabul eden Sezen Aksu, kollarından tutan yardımcılarına, "Lütfen sakin olun. Ben kendimdeyim" uyarısını yaptı.

Acılı gününde sanatçı dostlarının taziyelerini ayakta kabul eden Sezen Aksu, metanetli görünmeye çalıştı.

Sanatçı dostları İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Sibel Can, Sinan Çetin, eski eşi Ahmet Utku, merhum Kayahan'ın eşi İpek Acar, Aslı, Nükhet Duru ve oğlu Cem Masis, Hande Yener, Ahmet San, cemiyet hayatının ünlü ise Begüm Şen, Yolca Evcimik, İzzet Çapa, Mustafa Ceceli, Saba Tümer, Emel Müftüoğlu, Erol Evgin, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile gazeteciler ve televizyon yöneticileri, ünlü sanatçıyı yalnız bırakmadı, destek oldu. Törene gelemeyen birçok ünlü sanatçı ve işadamı da çelenk gönderdi.

"KÖTÜ GÜN DOSTUYUZ"
Sezen Aksu'nun biraz yürüyüp ayakta karşıladığı İbrahim Tatlıses, taziyesini sunduktan sonra hemen yanındaki sandalyeye oturdu. Bu arada zaman zaman Aksu ve Tatlıses sohbet etti. Ünlü sanatçı Bülent Ersoy da yine taziyeden sonra iki sanatçının yanına oturdu. Cenazeden ayrıldığı sırada İbrahim Tatlıses, "Kötü gün dostuyuz" dedi. Bülent Ersoy açıklama yapmadı.

Sanatçılardan Mustafa Ceceli, yaklaşık 10 yıldır Sezen Aksu ile görüştüklerini belirterek, annesi için "Pamuk gibi bir kadındı. Allah mekanını cennet eylesin" dedi. Erol Evgin, "Anneyi kaybetmenin zamanı yoktur. Uzun süredir tedavi görüyordu. Ancak umut her zaman sürüyordu. Türkiye'nin en değerli öğretmenlerinden birisiydi. Nurlar içinde, şıklar içinde yatsın" diye konuştu. Hande Yener, "Bir süredir tedavisi devam ediyordu. En son iki gün önce görüştüğümüzde sağlık durumunun kötü olduğunu biliyorduk. Ben Sezen Hanımın vokaliyken, kendisini tanımıştım. İzmir'deki tüm konserlerimize mutlaka gelirdi. Nurlar içinde yatsın" dedi.

BAŞUCUNDA DUA ETTİ
Şehriban Yıldırım'ın cenazesi, Hacı Ahmet Tatari Camii'nde kılınan namazdan sonra Örnekköy Mezarlığı'na götürüldü. Şehriban Yıldırım'ın cenazesi buradaki aile mezarlığında toprağa verildi.

Mezarın hemen başında, sandalyede oturan Sezen Aksu'nun zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Ünlü sanatçıyı burada da, başka Bülent Ersoy, Emel Müftüoğlu, Erol Evgin ve Mustafa Ceceli gibi sanatçılar yalnız bırakmadı. Sezen Aksu burada annesi için dua etti. Duaların ardından yerinden kalkan Sezen Aksu, basın mensuplarından çekim yapmamaları için ricada bulunduktan sonra, annesinin mezarına eliyl öpücük işareti yapıp ayrıldı. Bu arada törene katılanlara mezarlıkta tavuk pilav ikramı yapıldı. (dha)

 
Bakan Ala: Provokasyon yapan sonucuna katlanır!
 
SunExpress 2015’te rekor kırdı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'12 yaşındayken cinsel tacize uğradım'
36 yaşındaki ABD'li aktris ve model Jaime King, Lady Gaga'nın Oscar törenindeki ...
Hande Ataizi: Metroya binmemek kıroluk
Hande Ataizi, rol aldığı dizinin bitmesiyle masraflarını kıstığı yönündeki ...
Tarkan kendi TV kanalını kuruyor!
Tarkan, kliplerini, röportajlarını, günlük hayatından kesitleri yayınlayacağı ...
 
Emre Altuğ, annesini son yolculuğuna uğurladı
Türk pop müziğinin sevilen şarkıcılarından Emre Altuğ'un vefat eden annesi ...
Hande Yener Bodrum'da patronluğu sevdi
Bodrum'da geçen yaz mevsiminde beach clup işleten Hande Yener, bu yıl ...
Boşanma davasında ağlatan karar!
Boşanmaya giden Hande Subaşı-Can Tursan çifti, büyük şok yaşadı. Hakim, ...
 
'Athena Gökhan'dan 'cemaat' açıklaması
Gökhan Özoğuz, Nureddin Cerrahi Dergâhı’na yakın olmak için Fatih’teki ...
Emre Altuğ'un acı günü
Ünlü şarkıcı Emre Altuğ annesini kaybetti.
Ünlü oyuncu dönercisini satıyor!
Cengiz Semercioğlu bugünkü köşesinde burak Özçivit'in 2014 başında açtığı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva