HABERLER>POLİTİKA
11 Şubat 2013 Pazartesi - 12:52

Şengül’den yaylım ateşi: Kocaoğlu kötü tüccar!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için “kötü tüccar” benzetmesi yaptı. Kentsel dönüşüm konusunda konuşan Şengül, belediyelerin bölgelere kurduğu ofislerin siyasi büro gibi faaliyet gösterdiğini söyledi. Şengül, ayrıca stat projesi için ise, “Alsancak Stadı’nda ciddi tehlike var. Örnekköy maliyetli bir iş” dedi.

Şengül’den yaylım ateşi: Kocaoğlu kötü tüccar!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından organize edilen milletvekillerinin gündemi değerlendirdiği toplantıda bu kez Aydın Şengül açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta düzenlediği toplantıda sert açıklamalarda bulunan Milletvekili Ali Aşlık’ın ardından bu kez AK Parti’nin diğer milletvekili Aydın Şengül konuştu.

İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Şengül, ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin mali yapısını eleştirdi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu şirketleri kötü yönetmekle suçlayan Şengül, “Büyükşehir Belediyesi’nde 13 şirket var. Bu şirketlerin 12’si zarar ediyor. Zarar miktarı 205 milyon TL’yi geçmiş durumda... Ankara ve İstanbul’da da şirketler var. Belediye şirketlerinin zarar etmesi normal olabilir ama kar etmesi gerekenler de var. Büyükşehir, bu şirketleri eleman istihdamı için kullanıyor. İstanbul’un ise toplamda 23 şirketi var. Bu şirketlerin sadece 4’ü zarar ederken diğer şirketler kar ediyor. İstanbul’daki şirketlerin toplam zararı 78 milyon TL iken karı 452 milyon TL’dir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin toplam cirosu 500 milyonu bulurken İstanbul’un kiler 6 milyar TL’yi buluyor” dedi.
 
Şengül, “Aziz Bey’in kendi şirketini de incelemek lazım. Hazır kurulup kendisine verildiği için herhalde zarar etmiyor. Siz, İZULAŞ’ı finanse edeceksiniz, ucuza taşıyacaksınız ama işlerin dengeli olması lazım. Başkanın kendisi esnaflıktan gelmesine rağmen belediye şirketleri zararda… İzmir’de şirketler zor durumda kaldığında sermaye artırımı yöntemiyle takviye yapılıyor. Başkan Aziz Kocaoğlu kötü bir tüccar” diye konuştu.


KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL SİYASİ BÜRO
AK Parti ve CHP arasında tartışmalara neden olan kentsel dönüşüm konusunda da açıklama yapan Milletvekili Şengül, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Engelleniyoruz” sözlerini yine gündeme getirdi. Şengül, “Kentsel dönüşüm ile ilgili Kocaoğlu ‘biz bir buçuk yıldır dönüşüm yapmak istiyoruz, engelleniyoruz’ diyor. Bunu CHP’li milletvekilleri de sürekli gündeme getiriyorlar. Geçmişte yasal düzenleme eksikliği, bakanlık kuruluşundaki yetki durumu nedeniyle süreçte uzamalar oldu. Ama belediyenin gönderdikleri içinde altı aldır onay verilenler var. Çalışmaların devam ettiğini söylüyorlar. Büyükşehir belediyesi cak-cek işlerini çok konuşuyor. Somut net bir yol haritaları yok. İnşaatların temeli ne zaman atacaksınız? Net tarih verin. Vatandaşları her yerde dinliyorum. Vatandaşları bilgilendirmiyorlar. Bazı yerlerde açılan bürolar var. Bırakın vatandaşı bilgilendirmeyi siyaset yapmak için açılmış. İnsanlara ‘iktidar partisi gelecek evlerinizi yıkacak’ diyorlar. Sayın Kocaoğlu’nun haberi olmayabilir ama başkan bu duruma baksın. Siyasete mal edilmeyecek bir iştir. Ben hiçbir zaman siyasi malzeme haline getirmedim” dedi.
 
2014 BAŞI KAZMA VURULACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi ile Bakanlar Kurulu’ndan ‘riskli alan’ olarak geçen 540 hektarlık Karabağlar’daki alan ile ilgili de konuşan Şengül, “Bu alanda 17 bin konut dönüşecek. Burada 57 bin kişi yaşıyor. Alanın jeolojik sakıncalı bölgeleri var. Deprem bölgesinde bulunuyor. Fizibilite ve ihale süreci tamamlandı. Bu yılsonuna kadar tüm işlemler bitecek. Hedefimiz 2014 yılı başında kazmayı vurup, ilk işlemleri yapacağız. Vatandaş görmediği bir konuya inanmıyor. Herkes burayı görecek ve gelip öncelik isteyecek. Orada dönüşüm yapılırken bir anda binalar yıkılmayacak. Etap etap alanlar yapılacak. Hazineye ait alanlar yeterli değilse özel mülkiyetler kamulaştırılacak. Önce oralara inşaatlar yapılacak. Süreç üç-dört yıl sürer. Kısa sürede hemen zaten bitmez. Kesinlikle yapılan dönüşümlerde tek tip yapılar görülmeyecek. Bundan önce TOKİ konutları ‘estetikten yoksun’ diye eleştirildi. Belki 15 farklı şekilde mimari tasarım örnekleri olacak. Doğu Almanya’daki binalar gibi yapılar yapılmayacak. Peyzajı, mimarisi, imarı ile ciddi kentsel tasarım yapılacak. Türkiye’nin en önemli kentsel tasarımcıları buralarda yarıştırılacak” diye konuştu.
 
BELEDİYELER ALTINDA BOĞULUR
Kentsel dönüşüm çalışmalarının bakanlık tarafından belediyelerle koordineli yürütüleceğini ifade eden Şengül, Karabağlar’daki ‘riskli alan’ olarak belirlenen yerin TOKİ tarafından dönüştüreceğini anlattı. Şengül, “Devlet yani bakanlık hemen hemen her yerde pilot uygulamalar yaptı. Yerel yönetimlerle işbirliği içinde yapılacak alanlar var. Müteahhitleri işin içine sokabiliriz. Karabağlar’daki dönüşüm işini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yürütecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Cennetçeşme’deki 42 hektarlık alan kendisine verilebilir. Zaten belediyenin başlattığı kendi çalışmalar var. Belediye tek başına bu işleri başaramaz. Tüm dönüşüm işleri belediyelere kalırsa altında boğulurlar, yapamazlar. Ona ne büyükşehir ne de ilçe belediyesinin bütçeleri yetmez. Bakanlık da onlar da işin içinde olacaklar. STK’lar, kooperatifler, müteahhitler de işin içine girecekler” dedi.
 
MÜTEAHHİDİN PARTİSİ OLMAZ
Milletvekili Şengül, bakanlığın etkili olduğu alanlarda AK Partili müteahhitlerin inşaatları yapacağı, dönüşümde söz sahibi olacağı iddialarına da cevap verdi. Böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını anlatan Şengül, “O zaman tam karşı bir soru soruyorum. CHP’li belediyelerin yaptığı dönüşümler olacak. O zaman kendi yandaşlarına çıkar mı sağlıyor olacaklar. Eğer bir kentsel dönüşümle ilgili rant olacaksa rant vatandaşın ve kamu kurumlarının olur. Yani büyükşehir, ilçe belediyelerinin ve bakanlığın olur. Hükümet ciddi bütçe ayırıyor. 2B arazilerinin satışından gelirler gelecek. Bakanlık bütçe ayarlamasını yaptı. Bırakın rant sağlamayı burası devlete ciddi yük olacak bir konu. TOKİ hükümete bağlı bir yapıdadır. Bu zamana kadar yaptığı 500 bin konut var. TOKİ’ye iş yapan müteahhitlerin çoğu batmış durumda. Hepsi sorun yaşadı. SOYAK, AK Parti yandaşı mı? Bu konularla ilgili magazinsel konuşmak doğru değil. Elinizde yeterli sonuç olursa çıkar açıklarsınız. Hiçbir müteahhidin partisi olmaz. Devlete iş yapanların hepsi AK Partili mi? Bayındır Belediyesi’nde restorasyon çalışmaları yapıldı. Belediye AK Parti’li bir başkan tarafından yönetiliyor. Restorasyon çalışmalarını kim yaptı? Ödemiş, Tire Devlet Hastanesi’ni kimler yapmış, müteahhidi kim onlara bakın. Devlet müteahhide bakmaz. Size adres veriyorum, gidin araştırın” ifadelerini kullandı.
 
YÜKSEL VE MOROĞLU’NA ELEŞTİRİ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapımı devam eden Konak Tünelleri İnşaatı’nın üstünde bulunan binalardaki çatlaklar da Milletvekili Şengül’ün gündemindeydi. Bölgeye giderek incelemelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nu eleştiren Şengül, “Böyle bir hassasiyeti göstermeleri güzel ama bu hassasiyeti kendi belediyelerinin yaptığı metrolarda da göstersinler. Onlar konuşmasında ‘plansızlık, programsızlık’ derken kendilerini ifade etmişler. Onlar ‘en ucuz metroyu yaptık’ diyorlar ama bitmeyen en ucuz metrodur. Bir metroyu bitirir, toplam maliyeti üzerinden ucuz-pahalı durumunu ortaya koyarsınız” dedi. Şengül, CHP’li belediyelerin Ankara’ya yaptığı toplantıyı da ‘a sosyal demokratlar’ diyerek eleştirdi.


TAKIMLAR DİLENCİ DURUMUNDA!
Şengül, toplantıda geçtiğimiz günlerde “mezarlık manzaralı stat olmaz” diyerek eleştirdiği Örnekköy’e yapılacak stat projesi ile ilgili de konuştu.

Şengül, “Stadın Örnekköy’de yapılmasına karşı çıkmadım. Bu statlar yapılmalıdır. Kentin iki bölgesine, kuzey ve güneye stat yapılması lazım... Örnekköy’deki stat ile ilgili ciddi maliyet sorunu olacak. Merkezde, şehir merkezinde, insanların da kullanabileceği yerler olsun istedim. Yaşayan yerlerin olmasını istiyoruz. Maç dışında basketbol, tenis, yüzme, spor okulları faaliyetleri de yapılsın istiyoruz. Bizim en büyük sıkıntımız doğru düzgün takım yok. Takımlar belediye başkanlarının eline düşmüş, dilenci konumunda. Bırakın bu gidişle takımlarımız ligde bile kalamaz. Takımlarımızı kurumsallaştıralım. Proje geliştirelim. Balık vermek değil, takımlara balık tutmayı öğretelim. İZVAK diye bir kuruluş var. Tüm kulüpler bu işin içinde olsun. Spor okullarının gelirleri takımlara dağıtılsın. İzmir milletvekili olarak katkıyı koymaya hazırım. Eğer Örnekköy Stadı pahalıya mal olacaksa merkezde kamulaştırma yapılarak proje olsun. Kesinlikle adres belirtmedim. ‘Mavişehir, Çiğli olsun’ demedim. Mavişehir’deki spor alanının Emlak GYO tarafından geçmişte satılmasını da doğru bulmuyorum” dedi.
 
ALSANCAK STADI’NDA FELAKET YAŞANABİLİR
Alsancak Stadı’nın yıkılıp yerine AVM yapılması konusundaki tartışmalara da değinen Şengül, “Alsancak Stadı ömrünü tamamlamış durumda... Orası riskli yapıda... Yoğun maç yapıldığında felaket yaşanabilir. Biz, iki stadı yaptığımızda Alsancak Stadı’na gerek kalmayacak. Burada AVM nereden çıktı bilmiyorum. Biz ‘Alsancak stadı AVM olacak’ demedik. Burası TOKİ’ye devredilecek ama başka kullanımlar olabilir. O alanın kullanacağı, otel, rezidans gibi yapılar da olabilir. Bunlar olmayabilir de. Kesinlikle alınan bir karar da yok. İzmir’de birileri tutturdu gidiyor. Çıkıp ‘Alsancak Limanı AVM oldu’ diyorlar. Zaten orası AVM olursa arkasına AVM olmaz. Birileri gündem yaratmak için çalışmalar yapıyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet 14 Şubat 2013 Perşembe 00:59

alsancak stadının riskli olduğuna dair elinizde bir teknik rapor varmı acaba,eğer varsa bu belgeyle birlikte belediyeye bir dilekçe yazarsınız belediyede tehlike arzeden yapıyı mühürlemez ise suç işlemiş sayılır, elinde belge olupta bu bilgiyi ilgili belediye ile paylaşmayanda suç işlemiş sayılır bence .ben ,teknik eleman olan sayın aydın şengülün ve sayın binali beyin ,ellerinde veri olmadan yorum yapmalarını anlıyamıyorum

Yorumu oyla      11      5  
misafir 12 Şubat 2013 Salı 12:10

alsancak stadı ömrünü tamamlamış durumda demiş adeta yıkılması için gerekçe göstererek! yahu ulaşım bakımından en rahat yerde bulunan stat için neden avm veya rezidans projeleri gibi birilerine peşkeş çekme derdine düşüyorsunuz? amacınız halka hizmet olsaydı orayı yıkıp aynı yere modern bir stat yapılacağından bahsederdiniz ama sizin asıl işiniz milletvekilliği değil müteahhitvekilliği olmuş.

Yorumu oyla      20      7  
Yine mi Aydın Şengün? 12 Şubat 2013 Salı 11:34

Hazırladığı Bayraklı,Bornova, Karabağlar,Konak İlçe sınırları ile İzmirlileri isyan ettirip Yerel Seçimlerde AKP'nin hezimete uğramasını hazırlayan bu bey değil mi? idi. Hala nasıl konuşabiliyor? şaşıyorum.

Yorumu oyla      20      7  
narlıdere 12 Şubat 2013 Salı 11:01

vatandaşı yolunacak tavuk şeklinde gören bir zihniyet ..belediye kar etmez ticari değildir hizmet eder sonuç? izmir belediyesinin hazineye borcu yoktur krebilitesi en yuksek belediyedir...bide istanbul izmit ankaraya bakın..

Yorumu oyla      20      7  
engin 12 Şubat 2013 Salı 10:59

Türkiyenin zarar eden devlet kurumlarından bir taneside TCDD.TCDD Genel Müdürün içinde aynı şeyleri söyleyebiliyor musunuz sayın vekil.

Yorumu oyla      20      7  
Erdi 12 Şubat 2013 Salı 10:53

Şengül gene haklı yere bombalamış...

Yorumu oyla      14      15  
sema 12 Şubat 2013 Salı 09:11

zaten bir belediye başkanı, kamuya hizmet etme amaçlı ortaya çıkan biri mümkünse kötü tüccar olsun. ama sizlerin ne kadar iyi tüccarlar olduğunuz ortada! delik ayakkabıyla siyasete girip dünyanın sayılı zenginlerinden olmak kolay değil...

Yorumu oyla      22      6  
bülent ışık 12 Şubat 2013 Salı 07:47

Alsancak stadını yıkıp tekrar yapmak niçin aklınıza gelmez? Belediye şirketleri zarar ediyormuş. Aile hekiminden aldığım 2.5 liralık ilaca 8 lira kesinti yapılıyor bu iyi mi?İlacın fiyatını eczanede öğrendim.

Yorumu oyla      20      6  
private35 11 Şubat 2013 Pazartesi 14:58

asıl ipliği pazara çıkanlar 12 yıldır izmire yatırım yapmayan sadece salonlarda konuşanlardır.Bu milletvekilinin konuşmak dışında izmire bir faydası oldumu?izmir için ankarada neyin peşinden koşturdu.Bişey yapsa hakkını teslim ederim ama sadece konuşuyor.Bıktık artık laf yapıp icraat yapmayan milletveklinden.

Yorumu oyla      38      11  
İzmir Azizdir 11 Şubat 2013 Pazartesi 14:54

Sen anca cahil vatandaşları kandırabilirsin.Yine ve asla alamayacaksınız İzmir'i..

Yorumu oyla      34      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan Erdoğan’ı kızdıran yanıt: İki kez aradı
Başbakan Erdoğan’ın Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde TBMM ...
CHP’li Güven sordu: 180 acele kamulaştırma yasal mı?
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, HES’ler için gerçekleştirilen ...
İktisat Kongresi’ne İlknur Denizli dokunuşu
30 Ekim-1 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir’de toplanacak 5. İzmir İktisat ...
 
AK Partili Kılınç Aydın için iddialı konuştu
AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, ''Aydın'da büyükşehir dahil, ...
CHP Buca’da Uğraş yola çıktı: Halkımın adayıyım
Son ilçe kongresinde ‘yönetimi düşen’ Bektaş Gül’e rakip olan İl Genel ...
Erdoğan kararlı: İktidarımın gideceğini bilsem de...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Kayseri'de sivil toplum örgütleriyle ...
 
CHP'li vekillerden 'çatlak' mesaisi!
CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu Konak Tünelleri’nin ...
CHP İzmir'in emaneti Kılıçdaroğlu'na ulaştı
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın Türkiye’de engellileri kucaklayan en kapsamlı ...
Güldal Mumcu'dan sert Anayasa çıkışı!
TBMM Başkanvekili ve CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, İzmir'in Foça ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva