HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
26 Mart 2018 Pazartesi - 10:30

Şengül'den Aslan'a: Karabağlar'da örnek mahalle yaratalım

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ü İl Başkanlığına atanmasından dolayı  ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Şengül'ün Karabağlar'daki kentsel dönüşüm alanında “Örnek bir mahalle yapalım” önerisine Hüseyin Aslan, “biz hazırız” yanıtı verdi.

Şengül den Aslan a: Karabağlar da örnek mahalle yaratalım

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a yönetim kurulu üyesi Tayfun Saydere, Zeynep Arıkan ile Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Sebahattin Kavak eşlik etti. Aydın Şengül'ün hem İzmir’e hem de siyasete önemli katkı sağlayan bir isim olduğuna dikkat çeken Aslan, “Gerek milletvekilliği gerek geçmiş il başkanlığınız döneminde her zaman her konuda toplumun tamamını kucaklayan anlayışınız nedeniyle siyasetin şimdi size daha çok ihtiyacı var. Bilginiz ve deneyimlerinizle İzmir'in daha hızlı yol alacağına inanıyoruz” dedi.

İZMİR'İN ADAM YERİNE KONMAYA İHTİYACI VAR
İzmir'in yeni projelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Aslan, “İzmir’in projeye, yeni heyecana, hizmete ve adam yerine konmaya ihtiyacı var. Bunu her yerde dile getiriyorum. İzmir her konuda hak ettiği noktada değil. Kentsel dönüşümü en çok savunan isimlerin başında siz ve biz geliyoruz. Nasıl olması gerektiğini, ne olması ve ne yapılması gerektiğini en iyi bilen isimlerdensiniz” diye konuştu.  AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise Ege-Koop'un çalışmalarını yakından izlediğini, Hüseyin Aslan'ın bilgi birikiminin ise kent için çok önemli olduğunu belirterek, “Maşallahı olan bir kurum varsa o da Ege-Koop'tur” dedi.

ÖRNEK MAHALLE” ÖNERİSİ
Şengül, İl Başkanı olarak bakanlık ve Ege-Koop öncülüğünde kentsel dönüşüme örnek çalışmalar yapılması için girişimde bulunacağını belirterek bir öneri sundu. Deneyimli bir Şehir Plancısı olan Ak Parti İl Başkanı Şengül, “Biliyorsunuz, Karabağlar’da gecekondu mahallelerinde bir kentsel dönüşüm planı var. Orada bir mahalle belirleyelim siz de oradaki planlar üzerinden birebir insanlarla görüşüp örnek bir mahalle yapalım. Bu konuda bakanlık gerekli incelemeyi yapar ve biz de elimizden geleni yaparız” dedi. Öneri için “Göreve hazır” olduklarını söyleyen Aslan, “Ege-Koop tecrübesi ile örgütlü bir şekilde bunu yapabilecek güçtedir. Ne şekilde olursa olsun varız” yanıtı verdi.

DEVLET ÖNCE GELİR
Eskiden milliyetçi yapıdayken şimdi devletçi bir görüşü benimsediğini söyleyen Şengül, “Devletin çıkarları menfaatleri hep birinci planda olmalı. Siyasi partilerin bile birinci sıraya devletin çıkarlarını koyması lazım, kendi çıkarlarını değil. Herkesin farklı siyasi görüşü olabilir ama gerçekten devletin menfaatini çıkarlarını gözetecek işini hakkıyla yapacak, işinin ehli, liyakat sahibi kişilerin yeri başımız gözümüz üstünedir” dedi. Bu yüzden yerelde de devleti esas alan bir siyaset izleyeceğini ifade eden Şengül, özellikle İzmir'de “AK Parti gelirse, yaşam tarzlarına müdahale başlar” algısı için de çok net konuştu. Şengül, “Kimsenin yaşam tarzı beni hiç ilgilendirmez. Herkesin kendi tercihi, herkes kendinden sorumludur. Hepsini geçtik, biz bu şehirde yaşıyoruz. İzmir'in kültürünü, ruhunu seviyoruz ki yaşıyoruz. O yüzden şunu da çok iyi biliyoruz. Başkasını yargılamak kimsenin haddine değildir. Hele İzmir'de hiç değildir” diye konuştu.

ENGELLEYENLERİ AÇIKLAYACAĞIZ
“Hükümetin, İzmir'e yatırıma engel olduğu” şeklindeki söylemlerinin de gerçekle ilgisi olmadığını söyleyen Şengül, “Bu sadece yaratılmak istenen bir algı. Bütün dosyaları takip ediyoruz. Bunun olmadığını, tek tek madde madde açıklayacağız. Ben üstüme düşen görevi yapıyorum. Örneğin, şöyle bir durum var. Biliyorsunuz Körfez Geçişi Projemiz var. Diyorlar ki sonuna kadar arkasındayım destek veriyorum şöyle böyle. E peki, Büyükşehir belediyesi olarak ulaşım master planı yaptırmışsın. Nerede körfez geçiş projesi? Yok. Demek ki karşısın bu projeye, samimi değilsin. Sen samimi olsan ulaşım master planına koyarsın. Plana koysan böyle bir geçişin projenin olmama ihtimali yok. Sen de ona karşısın demek. Yatırımları kim engelliyor hepsini önümüzdeki günlerde tek tek açıklayacağız” dedi.

 
Mardin'de PKK'ya şafak operasyonu
 
Karşıyaka'da can dostlara sıcak yuva
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar 26 Mart 2018 Pazartesi 17:02

İnsanlar ilçe sınırlarını hala eleştiriyor ve kabullenmiyor.Keşke ilçe sınırları da şehir ve bölge planlamasına örnek olsaydı, ne dersiniz Sayın ŞENGÜL?

Yorumu oyla      11      5  
26 Mart 2018 Pazartesi 12:58

Uzundere de belediye ihale yaptı bunlardan hiçbiri ihaleye girmedi. Çok eleştirilen ( niyeyse ) Folkart ihaleye girdi de iş sorunsuz devam ediyor. İzmir e böyle firmalar lazım. Yapacağız edeceğiz diyenler değil.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZKA'dan dev yatırım: İzmir'in Santorini'si satışa çıkıyor!
Çeyrek asırlık deneyimi ve prestijli projeleri ile İzmir ve Türkiye’nin ...
Bornova'nın enerjisi Santrall ile yükseliyor
Yücesoy Mühendislik'in Bornova'da yer alan en yeni projesi Yücesoy Santrall, ...
Menemen'de yeni yaşam: GEDİZKENT 2'de satışlar başladı
"Rantın değil, Halkın Mimarı" sloganı ile 34 yıldan bu yana 150.000 kişiyi ...
 
Konutta Şubat raporu: İzmirli en çok hangi ilçeleri tercih ediyor?
İzmir'de, 2018 yılı Şubat ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde ...
Güleroğlu, sektördeki dolandırıcılık için konuştu: Herkesin bir doktoru olduğu gibi emlakçısı olsun!
İZEKO Başkanı Güleroğlu, emlak sektöründe kayıt dışı şahısların gerçekleştirdiği ...
Büyük dönüşümde ikinci etap: Uzundere LivaHome Projesi'nde satış zamanı
İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Folkart tarafından ...
 
Ege-Koop Başkanı Aslan: Konut ve Kent Bakanlığı kurulsun!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret eden Ege-Koop Genel ...
Konut fiyatlarında son durum: İzmir uçuyor!
Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı son 5 yılda yüzde ...
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: İnşaata 'demir' yumruk vuruyorlar
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, artan demir ve beton maaliyetleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva