HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
18 Mart 2018 Pazar - 08:36

Güleroğlu, sektördeki dolandırıcılık için konuştu: Herkesin bir doktoru olduğu gibi emlakçısı olsun!

İZEKO Başkanı Güleroğlu, emlak sektöründe kayıt dışı şahısların gerçekleştirdiği dolandırıcılık için, “Biz bunlardan muzdaribiz. Son yıllardaki dolandırıcılık artışı internetle alakalı bir durum. Artık emlakçılık çok ciddi bir meslek. Herkesin doktoru varsa bir emlakçısı olması da gerekiyor” dedi.

Güleroğlu, sektördeki dolandırıcılık için konuştu: Herkesin bir doktoru olduğu gibi emlakçısı olsun!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, sektörde son yıllarda artan dolandırıcılık üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Taşınmazların hileli yollarla tanıtılması ve haksız kazanç sağlanması binlerce vatandaşın maddi ve manevi zarar görmesine yol açarken mağduriyetlerin her geçen gün çoğalması dikkat çekti.

Özellikle sektörün internet üzerinden daha aktif hale gelmesiyle iyice artan sahte emlakçıların odaya kayıtlı olanları zor durumda bıraktığı öğrenildi. İzmir’de de kayıt dışı şahısların yasal sektöre darbe vurduğu belirtilirken yaşanan sıkıntılar Başkan Güleroğlu tarafından dile getirildi.

BİZ BUNLARDAN MUDARİBİZ
Güleroğlu, “Biz vatandaşlara her zaman söylüyoruz. Merdiven altı emlakçılara dikkat edlimesi noktasında her zaman uyarılarda bulunuyoruz. ‘Oda kaydı ve ofisi olan, logosu bulunan sözleşmeleri imzalayın ve sadece oralardan alışveriş yapın’ diyoruz. Biz bunlardan muzdaribiz. Sıkıntılı bir durum var ama kayıtlı olmadıklları için bize şikayet doğal olarak gelmiyor. Kulaktan duyma olarak şikayet geliyor tabi” dedi.

BELGELERİ GÖRSÜNLER VE ÖDEME YAPILDIYSA BİR NÜSHA CEPLERİNE KOYSUNLAR
Güleroğlu, “İnsanlarımız gayri resmi çalışan, oda kaydı, esnaf sicil kaydı bulunmayan, Ticaret Odası dışındaki kişlere dikkat etsinler. Kısa yoldan para kazanmak bizim gayrimenkul işinde çok fazla. Bu da dolandırıcılığa çok açık bir durum. Bir adamın kaydı yoksa insanlar peşinat vermsinler ve bu insanlarla çalışmasınlar. Mutlaka oda kaydını sorsunlar, kurs belgelerini görsünler. Bunların hepsi bizim üyelerimizde mevcut ve duvarlarında asılı.  Odanın yapmış olduğu logolu sözleşmeler var. Bunlara dikkat etsinler. O belgelerin fotokopi olması geçerli değil. Orijinal basılmış sözleşmeleri kullanmaları gerekiyor.  Sözleşmenin bir nüshasını ceplerine koysun.  Örneğin siz geldiniz ben size bir yeri gösterdim. İki nüsha yapıp sana birini vermek zorundayım. İkisi de ıslak imzalı ve orijinal sözleşme olması gerekiyor. Satış sözleşmeleri var. Siz mülk satın aldınız.  Bir kapora ve peşinat alıyorum. Bununla ilgili mülk sahibi, emlakçı imzası ve vatandaşın imzasının bulunduğu 3 nüsha yapılması belgenin bir tanesinin alınması gerekiyor” açıklamasında bulundu.  

ARTIK EMLAKÇILIK ÇOK CİDDİ BİR İŞ VE MESLEK
Güleroğlu, “Bunların herhangi bir yapılmadığında başvuracakları bir merci yok. Ben sizden 5 bin lira kapora aldım ve hiçbir belge vermedim. Nasıl kanıtlayacaksınız? Bunlara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Artık emlakçılık çok ciddi bir iş ve meslek. Nasıl herkesin bir doktoru, mali müşaviri varsa bir emlakçısı olması da gerekiyor. Muhakkak emlakçılar odasına kayıtlı kişilerle çalışmalarını öneriyoruz. Son yıllardaki dolandırıcılık artışı internetle alakalı bir durum. Bir de insanlar artık dar boğaza girdi. Dolandırıcılık şekil değiştiriyor. Bu  durum hem bizi hem vatandaşı tedirgin ediyor” ifadelerini kullandı.

 
İzmir turizmine ‘kırsal’ dopingi: Bu köyde hayat var!
 
İzmir’in turizm cennetine ‘5 yıldızlı’ salon
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Esnaf 18 Mart 2018 Pazar 23:17

Her Esnafın Yaptığı iş herzaman zor ve kolay değildir bu emlak danışmanları içinde geçerlidir. Kolay bir meslek olsa Emlakçılar olmazdı o nedenle her işin kendine göre zorluğu var . Buna dayanarak emlakçı nın kazandığı para kolay ve boş değildir .Her emlakçıda helede şuzamanda tam komisyon alacağını tahmin edemiyorum.

Yorumu oyla      9      5  
Çeki düzen 18 Mart 2018 Pazar 11:55

Kurumsal emlakçıya gidince örneğin kiralayacaksanız yıllık kira bedelini şu kadarı diyor siz istemesenizde faturayı kesiyor devlete vergisini ödüyor.Kurumsal olanları savunmuyorum ama olmayanlardan komisyon bedelinin faturasını çok zorlarsanız veriyor çoğunluklada tartışma çıkıyor.Bir örnek çok mirasçılı satılık daire birinci emlakçı pazarlıksız son fiyat 550.000 tl, aynı civarda ikinci-üçüncü-dördüncü emlakçılar 420.000 tl dediler internettede 420.000 tl.İlk emlakçıya tekrar sordum fiyat 550.000 tl.Lütfen önce meslektaşlarınızın simsarlıktan kurtulup emlakçı olmasını sağlayınız.

Yorumu oyla      12      6  
Erdinç 18 Mart 2018 Pazar 10:36

Emlakçıların aldığı para bana haram gibi geliyor . Çok yüksek komisyonlar ve çoğu vergilendirmiyor.

Yorumu oyla      12      7  
bahtiyar 18 Mart 2018 Pazar 10:25

ortalık 2 sandalye 1 masa 1 telefon sermayesi olan vergi vermeyen, merkeze 10 dk sloganıyla oturduğu yerden her kiraladığı evden bir kira komisyon alan denetimden muaf enflasyonu azdıran bir sektör.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük dönüşümde ikinci etap: Uzundere LivaHome Projesi'nde satış zamanı
İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Folkart tarafından ...
Ege-Koop Başkanı Aslan: Konut ve Kent Bakanlığı kurulsun!
İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret eden Ege-Koop Genel ...
Konut fiyatlarında son durum: İzmir uçuyor!
Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı son 5 yılda yüzde ...
 
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: İnşaata 'demir' yumruk vuruyorlar
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, artan demir ve beton maaliyetleri ...
Hükümetten yapı denetim için radikal karar!
Hükümet, kentsel dönüşüm yasa tasarısını TBMM’ye sevk etmeye hazırlanırken, ...
Hanzade ÜNUZ sordu, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan anlattı: Rantın değil halkın mimarıyız
Hanzade ÜNUZ sordu, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan anlattı: Rantın değil halkın mimarıyız
 
Ege-Koop'un 'prestij' projesi yola çıktı
İzmir’in 12 ayrı ilçesinde 5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirdiği ...
Ege-Koop'un prestij projesi yola çıkıyor: Türkiye'de ilk olacak!
Ege-Koop'un 34 yıllık bilgi ve birikimiyle Turgutlu'da gerçekleştireceği ...
Ve imzalar atıldı: Ege-Koop'tan özel indirim!
Ege-Koop ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) arasında işbirliği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva