HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
16 Mart 2018 Cuma - 11:28

Ege-Koop Başkanı Aslan: Konut ve Kent Bakanlığı kurulsun!

İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan “Çıktığınız bu yolda Türk halkının sizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz” dedi.

Ege-Koop Başkanı Aslan: Konut ve Kent Bakanlığı kurulsun!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İyi Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Aslan, Türkiye nüfusundaki artışa dikkat çekerek kentsel dönüşüm ve planlı kentleşmenin doğru şekilde gerçekleşmesi için “Kent Bakanlığı” kurulmasını önerdi.

İyi Parti İzmir İl Başkanlığı ziyaretinde Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'a yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. İyi Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, İzmir'in demokrasiye, Cumhuriyet değerlerine bakışı, Atatürk ilklerine bağlılığı ile Türkiye genelinde farklı bir konumda olduğunu söyledi. Ulupınar, “İzmir'in bu duyguları ile İyi Parti'nin amaçları birbirine çok örtüşüyor. İstanbul ve Ankara'ya gidene kadar bu düşünceye sahiptim. Ancak İstanbul'a gittiğimde gördüm ki sadece İzmir değil İstanbul da, Eskişehir de, Kütahya da, Afyon da, Denizli de, Anadolu'nun en iç kesimleri de bu duygular içinde. İyi Parti'nin amaçları tüm toplumuzun hedefleriyle aynı” dedi. İzmir'de 12 bin kişinin katıldığı bir anket sonucunun kendilerine doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirten Ulupınar, “İyi Parti, Türkiye için son viraj ve Genel Başkan Meral Akşener de son şanstır. Gördüğümüz ilgi de Türkiye'nin bu virajı Meral Akşener ile geçeceğini gösteriyor” diye konuştu.

ULUPINAR: ASLAN’A İHTİYAÇ VAR
Ege-Koop’un çalışmalarını, hem belediye başkanlığı hem il başkanlığı hem de milletvekilliği döneminde de takip ettiğini söyleyen Ulupınar şöyle devam etti:

“İzmir’in, hangi bölgesine gitsek Ege-Koop’un projelerini, yeni yarattığı mahalleleri takdirle görüyoruz. Türkiye’de kooperatif örgütlenmesi olarak örnek bir model olan Ege-Koop; 30 binin üzerinde çağdaş konutlar üretti. Dar gelirli halkımız Ege-Koop sayesinde başını sokabileceği ev sahibi olmuştur. Ege-Koop’un İzmir’e kazandırdığı birbirinden değerli yerleşim alanları Ege-Koop’un geçmişinin önemli bir göstergesidir. Bu nedenle İzmir’in daha planlı gelişmesi ve kentsel dönüşümde kısa sürede sonuç alınması ile ilgili Ege-Koop’un ve Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın bilgisine, birikimine ihtiyacımız var”

İyi Parti İzmir İl Başkanı Ulupınar, nüfus artışı ve Türkiye’nin her yerinden göç alması nedeniyle İzmir’de kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte yeni konut seferberliği başlatılması gerektiğini söyledi. Ulupınar, “Özellikle konutu olmayan dar gelirli halkımızın konut sahibi olabilmesi için devletin imkanlarını seferber etmesi gerekmektedir. Kazancının yüzde 50’sini kiraya veren dar gelirli yurttaşlarımızın en önemli talebi ve beklentisi bu” dedi.

KENT BAKANLIĞI KURULSUN
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ise ”Rant tabanında varlılıklara yönelik kentleşme; ekonomik ve sosyal çelişkiyi, toplumsal adaletsizliği de beraberinde getiriyor. Türkiye genelinde konut fiyatlarında en yüksek kentin İzmir olduğunu, buna bağlı olarak kira fiyatlarının da yine çok yüksek seviyede seyrettiğini” söyledi. Sayıştay ve Danıştay raporlarına göre de İzmir'deki mevcut yapı stoğunun yüzde 60'ının depreme dayanıksız olduğunu belgelendiğini hatırlatan Aslan, “Hal böyle olunca Türkiye’de ve özellikle İzmir’de gelecek 40-50 yılımızı planlama açısından mevcut arsa stoklarımızın yeniden, acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir. Her geçen gün gecikiyoruz. İzmir halen daha bir plan bütünlüğü içinde büyümüyor. Sayın İl Başkanımızın dediği gibi zaman geçirmeden özellikle hiç konutu olmayan dar gelirli yurttaşlarımızın başını sokabilecekleri bir konuta sahip olabilmesi için yasal düzenleme gerekmektedir. Hiç zaman kaybetmeden 'Kent Bakanlığı'nın kurulması ve bütçeden ya da başka kaynaktan yeni konut hamlesi başlatılması zaruridir. Biz 34 yıldır uyguladığımız kooperatifleşme modeliyle bunun tarihini yazdık. Hiç kimse halkımızın kooperatif çatısı altında örgütlenmesinden rahatsız olmasın, biz her zaman bu konuda göreve ve sorumluluk almaya hazırız” diye konuştu.

 
Sanayi üretimi Ocak ayı rakamları açıklandı
 
Bergama, 'Avrupalı mezbahası'na kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut fiyatlarında son durum: İzmir uçuyor!
Türkiye genelinde konut metrekare ortalama birim fiyatı son 5 yılda yüzde ...
Ege-Koop Genel Başkanı Aslan: İnşaata 'demir' yumruk vuruyorlar
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, artan demir ve beton maaliyetleri ...
Hükümetten yapı denetim için radikal karar!
Hükümet, kentsel dönüşüm yasa tasarısını TBMM’ye sevk etmeye hazırlanırken, ...
 
Hanzade ÜNUZ sordu, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan anlattı: Rantın değil halkın mimarıyız
Hanzade ÜNUZ sordu, Ege-Koop Başkanı Hüseyin Aslan anlattı: Rantın değil halkın mimarıyız
Ege-Koop'un 'prestij' projesi yola çıktı
İzmir’in 12 ayrı ilçesinde 5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirdiği ...
Ege-Koop'un prestij projesi yola çıkıyor: Türkiye'de ilk olacak!
Ege-Koop'un 34 yıllık bilgi ve birikimiyle Turgutlu'da gerçekleştireceği ...
 
Ve imzalar atıldı: Ege-Koop'tan özel indirim!
Ege-Koop ile Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO) arasında işbirliği ...
İzmir'de zam tepkisi: Kartelcilere ültimatom!
Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’ın katılımı ile düzenlenen ...
Ev almak isteyenler dikkat! Yeni düzenlemeler geldi!
Konut satışlarında geçen yılın son çeyreğinde yüksek kredi faiz oranlarının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva