HABERLER>GÜNCEL
31 Temmuz 2013 Çarşamba - 18:00

Şemikler’de alt geçit durdu, kriz tam gaz!

Bölge halkının yaptığı eylemler, yol kesmeleri ve tartışmalar ile gündeme gelen İZBAN’ın Şemikler İstasyonu’nda kriz devam ediyor. Vatandaşların ısrarlı talebinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin alt geçit yapımına başladığı bölgedeki faaliyet tamamen durdu. Yüklenici firma Yörükoğlu İnşaat araçları çekerken şantiyedeki tüm malzemeleri topladı. Öte yandan, TCDD, “Sorumlu değiliz” dedi.

Şemikler’de alt geçit durdu, kriz tam gaz!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD’nin ortaklaşa hayata geçirdiği İZBAN Projesi’nin Şemikler Bölgesi’ndeki kriz devam ediyor. 



Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaklaşık 2 milyon TL’ye ihale ettiği yaya yolu üst geçit inşaatı tamamen iptal oldu. Yüklenici firma Yörükoğlu İnşaat, şantiye bölgesindeki tel örgüleri kaldırırken iş makineleri başta olmak üzere tüm malzemelerini kaldırdı. Belediye ile firma arasında krize neden olan proje ihalesi ise daha önce yargıya taşınmıştı. Yargı süreci devam ederken firma “demiryolunun altına girilemeyeceği” gerekçesiyle tamamen çekildi.
 
TCDD SORUMLULUK ALMADI
Yüklenici firmanın üniversitelerden aldığı raporlarla durdurduğu çalışma bölgede krize neden oldu. Şemikler ve Yalı Mahallesi’nde yaşayan binlerce insan hem şantiyedeki çalışmalar hem de alt geçit yetersizliği nedeniyle perişan oldu. TCDD, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na yazdığı resmi yazıda, “Kurumumuz emniyet planını onaylamakla inşaat sırasında veya sonrasında oluşabilecek proje hatalarından doğabilecek olumsuzluklardan sorumlu değildir” dedi.

 
KAMUOYU YANILTILIYOR
Yüklenici firma Sahibi Ahmet Yörük, projedeki şekliyle inşaat çalışmalarında ilerleyemeyeceklerini, belediyenin projeyi değiştirmediğini söyledi. Üniversite raporlarına rağmen bir işlem yapamayacaklarını da belirten Yörük, CHP Grup Başkanvekili Murat Bakan’ın “beceriksiz” açıklamalarına da cevap verdi. Yörük, “37 yıldır yoğun teknik özellikler içeren çok sayıda inşaatı bitirdik. Firmamız sürekli becerikli, kaliteli imalat yapmakla ve işleri süresinden önce bitirmekle anılmaktadır. İlk defa işimizi beceremediğimiz söyleniyor. Proje hatalarını gizlemek amacıyla iki üniversite raporuna rağmen bunları söyleyebiliyorlar. Üniversite raporları doğrultusunda hazırlayıp, onay için Büyükşehir Belediyesine sunduğumuz alternatif projenin yapımı da çok zor ancak bizim başaramamak gibi bir problemimiz yok. TCDD Konusunda söyledikleri de gerçeği yansıtmıyor. Kamu İhale Kurumu’nun kayıtları herkese açık... Söz konusu işin KİK’teki ihale dosyası incelendiğinde projelerin eksik yüklendiği, statik ve geoteknik hesapların ihale dosyasında olmadığı görülecektir” diye konuştu.
 
EYLEM HAZIRLIĞI VAR
Belediyenin daha önce bölgede yaptığı asansörlü üst geçidin asansörlerinin bozulduğunu da ifade eden Şemikler Mahallesi Muhtarı Bahar Zengin, “Belediye bize bilgi vermiyor. Kimseye ulaşamıyoruz. Yetkililer telefonlarımıza bile çıkmıyor. İnsanlar sürekli projeyi soruyorlar. Her gün onlarca kişiye projenin durumunu anlatmaktan yoruldum. Belediye ile şirketin arasındaki problem bizi ilgilendirmez. İnsanlar perişan oldu. Esnaf isyan ediyor. Buradaki soruna acil çözüm bulması gerekenler kulaklarını tıkıyorlar. Yakında istenmeyen şeyler olacak. İnsanlar eskisi gibi tren yoluna iner, ulaşımı kapatırlarsa bunun sorumlusu biz olmayız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 30 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bitsin 13 Ağustos 2013 Salı 16:52

ne yapıp edilip bu alt gecit yapılmalı hatta merdiven hiç olmamalıki herkes karşıya gecsin sabır kalmadı artık yoksa o merdivenlerden biri düşüp ölürse bu belediyenin suçu olucak

Yorumu oyla      21      5  
vatandas 13 Ağustos 2013 Salı 16:48

şemikler yolunu kapatan belediye şemikler halkını esnafını perişan etmiştir yayaların ve bisitletlivatandasların halini üst gecitten gecerken görmezden gelen belediye bakalım ne kadar oy kaybetti

Yorumu oyla      18      5  
ŞEMİKLER 1 Ağustos 2013 Perşembe 14:01

Dikkatinizi çekerim projeyi alan ilk müteahitle sözleşme fesh ediliyor yörük inşaatla projeye devam ediliyor yörük inşaat yada büyükşehir projesi kavga konusu olmamalı bu iş nasıl çözülecek şemiklerdeki yaşayan madur gürülltüyü tozu BİZLER ÇEKİYORUZ BU İŞİN NASIL BİTECEĞİNİ BİLMEK ÖĞRENMEK ŞEMİKLERİN HAKKI bu işin bitmesi herkes için en hayırlısı çözüm bekliyoruz

Yorumu oyla      24      7  
megaköylü 1 Ağustos 2013 Perşembe 12:00

verin oyunuzu azize.aziz kalmaya devam edin.

Yorumu oyla      38      15  
Hasan 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:44

Ya arkadaş yaptıkları he işte sorun var. Sonrada İzmir çok güzel ilerici farklı falan filan.

Yorumu oyla      53      22  
Sosyalist 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:34

Arkadas bu insanlar nekadar cahilmis. Demiryollari izin vermemis haziran ayina kadar tren yoluna girmeye nerde yapilacak bu alt gecit sonra yuklenici akpli, universite akpli, hakim akpli.Bukadar basit bir olayi bile idrak edemeyenlerin bu millete hic bir faydasi yok. Yazik size verilen emeklere!!

Yorumu oyla      49      25  
pınar 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:25

bu belediyenin hataları adeta tüyü bitmemiş yetimin hakkına gasp ediyor

Yorumu oyla      58      21  
pınar 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:24

İyi hoşta belediyenin bu hatalı proje düzenleyip sorumsuzca bizlerin ödediği vergileri atıl yatırımlara gömen mühendislerinden ve bürokratlarından hesap sorması gerekmiyormu. Benim mantığım bunun çok büyük bir suç olduğunu söylüyor.

Yorumu oyla      59      18  
CEVAP VERIN 1 Ağustos 2013 Perşembe 11:05

NEDEN YANLIŞ PROJE DÜZENLENDİ NEDEN ALTYAPI PROJELERE İŞLENMEDİ NEDEN TÜM ENGELLER İHALEDEN ÖNCE KALDIRILMADI NEDEN İHALEDEN ÖNCE HAT SAHİBİ DEMİRYOLLARINDAN PROJE ONAYI ALINMADI NEDEN HAT SAHİBİ DEMİRYOLLARINDAN İHALEDEN ÖNCE İNŞAAT İZNİ ALINMADI NEDEN DEMİRYOLLARINA ONAY İÇİN FARKLI PROJE GÖNDERİLDİ,HANGİ SEBEPTEN KORKULUYORDU BELEDİYENİN ÇOK İYİ YAPTIĞI BİR İŞ VAR, ODA MADURU OYNAMAK!! YEMEZ BU HALK. SEÇİME YETİŞSİN DİYE YALAN YANLIŞ İHALE YAPMIŞSINIZ, GÜNAH KEÇİSİ ARIYORSUNUZ. YEMEZLER!!!

Yorumu oyla      57      19  
ASIL ESNAF 1 Ağustos 2013 Perşembe 10:55

Müteahitte neticede bizler gibi esnaftır. Orada neler çektiğini gördük. Adamı bi kere 3 ay sadece çevre işlerine başlatamadılar, demiryollarından belediye 5 ay izin alamadı, altgeçit olan yerden belediyenin projelere işlemediği yüksek gerilim hattından tutun birçok altyapı tesisatı ile uğraştı. Müteahit o yüksek gerilimi bulmasaydı şu anda hepimiz havaya uçmuştuk. belediyenin kendi yaptığı kanalizasyon hattı bile projede yanlış işlenmiş. Bunların hepsini gözümüzle gördük.

Yorumu oyla      57      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ciğerimiz yandı… 4 il alevlere karşı!
Balıkesir, Hatay, Muğla ve Mersin'de çıkan orman yangınlarında onlarca ...
Gökçek: ODTÜ'nün kapısına dayandık!
Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak yol projesiyle ilgili bilgi ...
Sır vahşet: Otel inşaatında 3 erkek cesedi
Düzce'de inşaat halindeki otelde 3 erkek cesedi bulundu.
 
27 yıl hapsi istenen ‘Palalı’ konuştu: 50 yıl da isteseler…
27 yıl hapsi istenen 'palalı' Sabri Çelik, "50 yıl istense de Türkiye'ye ...
Dikili’de Gezi ruhu: Her yer direniş
İzmir’in Dikili İlçesi Belediyesi'nin düzenlediği söyleşiye katılan konuşmacıların, ...
İzmir’de greyder dehşeti: 1 ölü, 3 yaralı
İzmir’in Aliağa İlçesi’nde, yol çalışmasını tamamladıktan sonra şantiyeye ...
 
TDK’dan tartışma yaratan ‘argo açılımı’
TDK yetkilileri, bazı kelimelerin karşısında yazan argo anlamlarına gelen ...
Flaş! Ege Denizi’nde facia: 24 ölü
Ege Denizi'nin uluslararası sularında kaçakları taşıyan bir sürat teknesi ...
‘Suikast silahı’ operasyonu!
Konya’da kalem görünümlü suikast tabancası üretip sattığı iddia edilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva