HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
6 Eylül 2018 Perşembe - 13:24

Selçuk'ta festivale özel sergi

Festival kapsamında ayrıca Pazar yerinde Dünden Bugüne Selçuk Efes Festivalleri Sergisi Açılışı’nı gerçekleştiren Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı vatandaşlara Ege Mutfağı’nın lezzetlerini de ikram etti.

Selçuk ta festivale özel sergi

Selçuk’un Kurtuluşu’nun 96. Yılı onuruna düzenlenen 49. Selçuk Efes Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Eğlencenin yanı sıra herkese hitap eden kültürel etkinlikleriyle de dikkat çeken  festivalin ikinci gününde Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde 7- 12 yaş arası çocuklar için bir felsefe atölyesi düzenlendi. Özgür Dayaç eğitmenliğinde gerçekleşen Felsefe Atölyesi’nde çocuklar hayata ilişkin farklı konularla ilgili fikirlerini söz, yazı ve resim gibi farklı atölyelerle anlattılar. Çocuklar için düzenlenen Felsefe Atölyesi ile ilgili bilgi veren Özgür Dayaç; “Çocuklar felsefedeki soruların en masum, en saf ve şeffaf temsilcileridir. Bugün düzenlenen felsefe atölyesinde çocuklarla başkalarıyla birlikteyken ya da kendi başımızayken nasıl davranmamız gerektiğiyle ilgili bir sorgulama yaptık. Resim çizdik, çocukların hayallerini canlandırmalarını sağladık. Onlarla bazı kavramları tartıştık ve sorguladık. Oldukça keyifli bir atölye oldu” dedi.

Çocuklar için düzenlenen felsefe atölyesini ziyaret eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Çocuklar bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Onların iyi bir birey olarak yetişmesi geleceğimizin garanti altında olması anlamı geliyor. Çocuklarımız itina ile korunmamız gereken varlıklarımız, her şeyimizdir” dedi.

49. Selçuk Efes Festivali’nde felsefe atölyesinin yanı sıra çocuklar için Pazar yerinde açılan şişme oyun parkı sürprizi de yer aldı. Çocuklar Pazar yerinde kurulan şişme oyun parkında gönüllerince eğlendiler.

DÜNDEN BUGÜNE SELÇUK EFES FESTİVALİ
49. Selçuk Efes Festivali’nin ikinci günü anlamlı bir sergiyle devam etti. Selçuk’ta uzun yıllar turizmcilik yapan ve Selçuk Efes Festivali düzenleme komitesinde bulunan Cengiz Baykal’ın geçmiş Selçuk Efes Festivalleri’nde çektiği karelerden oluşan “Dünden Bugüne Selçuk Efes Festivalleri Sergisi’nin açılışı Pazar Yeri’nde gerçekleşti. Serginin açılış kurdelesini Cengiz Baykal’ın Eşi Şengül Baykal ile birlikte kesen Başkan Bakıcı; “Şu anda aslında bir anma töreni yapıyoruz. Cengiz Baykal’ın Selçuk için büyük emek veren, Selçuk Efes Festivali’nin bugünlere gelmesine vesile olan, festivalin başlangıç komitesinde yer alan Cengiz Baykal’ı rahmet ile anıyoruz. Kendisi çok değerli bir büyüğümüzdü. Selçuk Efes Festivali’ni en iyi işleyen fotoğraflar bu sergide yer alıyor. Gerçekten de duygu yüklü bir açılış bu. Aramızda bulunan Cengiz Baykal’ın eşi Şengül Baykal’a da saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu serginin de yıllara sari olarak devam etmesi arzusu içerisindeyiz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Bakıcı konuşmasının ardından Şengül Baykal’a çiçek verdi. Açılışın ardından katılımcılar sergide yer alan fotoğrafları inceledi.

Başkan Bakıcı daha sonra Pazar Yeri’nde Selçuk Efes Profesyonel Aşçılar ve Gastronomi Derneği İşbirliğiyle kurulan stantta Selçuklular’a Ege lezzetlerinden kuzu etli enginar yemeğini kendi elleriyle ikram etti.

49. Selçuk Efes Festivali birbirinden renkli etkinliklerle devam edecek.

 
Düğüne operasyon: Çocuk gelin kurtarıldı
 
AK Partili Çankırı’dan taksici esnafı ziyareti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes'te büyülü gece: Bir hayal gerçek oldu
Celsus Kütüphanesi tarihi bir geceye ev sahipliği yaptı. 49. Selçuk Efes ...
Mogambo’da caz rüzgarı
İzmir Enternasyonal Fuarı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü caz sanatçılarını ...
Folkart’la fuar coşkusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen ...
 
Bu da oldu! Tarihi kaleyi soydular...
Yoros Kalesi'nde yürütülen 2 yıllık kazı çalışması sonucunda bulunan 661 ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Çeşme'deki tarihi kilisede klasik müzik keyfi
Çeşme Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi işbirliği ile bu yıl dördüncüsü ...
 
İzmir işi buluşma: Bir köy bostan korkuluğu oldu!
İzmir işi buluşma: Bir köy bostan korkuluğu oldu!
Seferihisar'da 'Sanatta Görünürlük Festivali' için geri sayım
Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir (SGF-İzmir) 9 Eylül ve 21 Eylül tarihlerinde ...
'Can Yoldaşım' Şenliği'nde birinci belli oldu
Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Kent Konseyi, Seferihisar Doğa ve ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva