HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mart 2013 Çarşamba - 18:32

Selçuk Meclisi’nde ‘denetmene darp’ krizi!

Selçuk İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Vefa Ülgür’ün, Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısı öncesinde eski hal binalarındaki soğuk hava depolarına sevk irsaliyesi olmadan giriş çıkış yapıldığı yönündeki şikayet üzerine denetleme yapmaya gelen iki vergi memurunu dövdüğü iddialarına yanıt verdi. Bu nedenle toplantının 10 dakika geç başlamasına sinirlenen Belediye Meclisi'nin AK Parti'li üyeleri salonu terk etti.

Selçuk Meclisi’nde ‘denetmene darp’ krizi!

İZMİR - Selçuk Belediyesi Mart Ayı Olağan Toplantısı’na Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Belediye Eski Hal Binası’nı denetlemeye gelen vergi memurlarını dövdüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtirken şunları anlattı: "Sekreterime gelen bir telefonla vergi dairesi görevlilerinin eski hal binasında ihracata hazırlanan iki TIR’ı denetledikleri, bunun yanında da orada çalışan bütün işçilerin kimliklerini istedikleri yolunda bilgisi verildi. Bunun üzerine hal binasına gittim. Biz, eski hal binalarına girerken AKP Belediye Meclis üyesi Ertan Serbest, soğuk hava deposunun bulunduğu hal binasından çıkıyordu. Depoya gidip, ilgili memura bir sıkıntı olup, olmadığını sordum. Bir sıkıntı olmadığını söyledi. Burada çalışan 20’ye yakın işçi, ilgili memurların kimliklerini istediğini ancak vermediklerini anlattı. Aralarından bir tanesi 'Benim kimliğimi aldılar ama iade etmiyorlar' dedi. Denetim yapan memurları, 'Kimlikleri kontrol edebilirsiz ama alıkoyamazsınız. Buna yetkiniz yok' diyerek, uyardım. 'Burada her şeye bakmaya hakkım var' diyerek, karşılık verdi. Bunun üzerine istediği evrakları sordum. Sevk irsaliyesi, TIR’a yüklenen malın irsaliyesi, yüklenen malın faturası ve yüklenen malın belediyeye ücretinin ödenip ödenmediği ile ilgili tahsilat makbuzunu talep etti. Vergi Kanunu’nda bu evrakları kimin, hangi mevkideki kişilerin isteyebileceği çok açık ifade edildiğini belirtip, sadece irsaliyeyi gösterebileceğimizi söyledim. Bu memurla, esnafımızın da bir takım sorunlar yaşadığı yönünde daha önceden duyumlar almıştım. Kendisi, iki ay önce de işyerimi denetlemiş ve orada çalışanlara 'Vefa Ülgür kim?' diye sormuş. Belediye başkanı olduğumu söylemeleri üzerine 'Çağrın' demiştir. Çalışanların, 'Şu an başkanı bulamayız' demelerine rağmen, 'Öyle yağma yok. Hem buradan yolunu bulacak hem belediye başkanlığından' diye karşılık vermiş. Bu tavırlarını kendisine hatırlatınca, 'Burada can güvenliğim yok. Polis çağırın, davacı olacağım' demeye başladı. Ardından polis, çağırdı. Kendisini ittiğim doğru ancak, vurmadım. Polis nezaretinde kontrol yapmaya başladı. Ama hiçbir şeye bakmadığı halde, 'Burada uygun ortam olmadığından kontrolü yapamıyorum' diye rapor tuttu. Rapor tutulurken, ben ayrıldım."
 
RAPORU VEREN DOKTORA TAYİN İDDİASI
Yargıya intikal eden olayla ilgili vergi memuruna göğsünde 30 santim morluk, 4 santimetre uzunluğunda kesik olduğu yönünde rapor verildiğine de dikkati çeken Başkan Ülgür, "Ama ne ilginçtir ki o raporu veren doktor, bugün ambulans helikoptere tayin oldu. Yani, jet hızıyla o da ödülünü aldı" dedi.
 
"YEREL DURUŞA YAKIŞMAYAN TAVIRLAR"
Olayda genel tavrın yerel duruşa yakışmadığını söyleyen Başkan Ülgür, yerel yönetici olduklarını ortak görevlerinin ilçeyi ve ilçeyi var eden bu kurumu korumak olduğunu ifade ederek, "Bu olayda yapılması gereken, AKP Grup Başkanı, belediye başkanını aramak istemiyorsa bile CHP Grup Başkanını arar, 'Bu olayın aslı nedir?' diye sorar. Aldığı bilgiyi ilçe başkanı ile değerlendirir. Ona göre duruş sergiler. Ama aksi yapıldı. Vergi dairesi Emniyet, basınla görüşmeler gerçekleştirildi. İlçemizi korumaya çalışırken zaman zaman bu sebeplerle çeşitli kamu kurumları ile karşı karşıya kalıyoruz. Hafızalarımızda en taze olan Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay ile Efes’teki dükkanlarla ilgili yaşadığımız sorunlardı. Oradaki esnafımızın haklarını korumak için Bakan Günay ile karşı karşıya geldik, Başkan Günay, 'Bu başkan gitmeden bu ilçenin önü açılmaz' dedi. O gitti. Ben, hala buradayım. Ayrıca benim gitmem ilçenin değil onların önünü açacak" dedi.
 
Belediye Başkanı Ülgür’ün bu açıklamaları nedeniyle Belediye Meclis Toplantısı’nın 10 dakika geç başlaması üzerine AK Partili Belediye Meclisi üyeleri salonu terk etti. Vatandaşlar ise AK Partili meclis üyelerinin bu tavrını alkışlayarak protesto etti.

Başkan Ülgür, AK Partili Meclis üyelerinin bu tavrını 'Suçluluk psikolojisi' olarak yorumlayıp, "Gitmeselerdi tüm bunları yüzlerine söyleyecektim" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’e tramvay için su ve ulaşım gelirleri masada!
Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile geçtiğimiz günlerde ...
Berlin’e Arınç ve Çelik’le EXPO çıkarması
Dünyanın en önemli turizm fuarı olarak kabul edilen ITB Berlin Turizm ...
Karabağlar’da 8 Mart renkli geçecek
Karabağlar Belediyesi, kadınların hak arama mücadelelerinin kazanımı olan ...
 
Bornova’dan müzik dolu 8 Mart şöleni
Bornova Belediyesi, ünlü sanatçılar Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer'i ...
Gaziemir'de ebeveynlere ergen eğitimi
Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen “Çocuk ve Ergenle İletişim” ...
Bergamalı öğrencilerden örnek davranış
Akif Ersezgin Anadolu Lisesi ve Bergama Anadolu Lisesi öğrencileri Bahçelievler ...
 
TED’lilerden Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
Atatürk’ün direktifleriyle 85 yıl önce kurulan Türk Eğitim Derneği’nin ...
Karşıyaka’da ‘kaldırım parası’ kalktı
Karşıyaka Belediyesi, halk arasında “kaldırım parası” olarak bilinen yol ...
Başkan Şenol: Her kadın evinin incisidir
Gazi Mahallesi Cumhuriyet Semt Evi’nin açılışında içine inci konmuş ev ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva