HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2012 Cuma - 16:56

Selçuk ikinci üniversitesine kavuşuyor

Uzun süredir gündemde olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Selçuk’ta meslek yüksekokulu açma projesi ile ilgili protokol imzalandı.

Selçuk ikinci üniversitesine kavuşuyor

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan protokol imza törenine Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün yanı sıra, Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Selçuk Belediyesi Meclis Başkan Vekili Cengiz Aydın ve Selçuk Belediyesi Meclis Üyesi SezaverAlbeyoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alp Timur, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
 
BELEDİYE 1000 ÖĞRENCİLİK OKUL YAPACAK
İmza öncesi konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Füzün “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak önemli bir adım daha atmak üzereyiz. Torbalı, Foça ve Seferihisar’da yüksekokullarımız var. Bergama ile de protokol yaptık. Şimdi de Selçuk Belediyesi ile sayın başkanımızın büyük desteklerisonucu,bir protokol imzalamak üzere bir araya geldik. Selçuk belki de İzmir’in en değerli ilçelerinden birisi. En değerli dersem diğerlerine haksızlık etmiş olurum diye böyle yuvarlak konuşuyorum. Ama tarihi Efes Kentini barındıran Selçuk dünyaca paha biçilmeyen bir değere sahip. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak açacağımız yüksekokul da Selçuk’a daha büyük bir renk katacaktır. Tabi düşündüğümüz bölümlerin Selçuk’a uygun bölümler olmasına özen gösteriyoruz. Arkeolojik kazı teknikerliği ve turizm işletmeciliği ana başlıklı iki bölümlü bir meslek yüksekokulu ile başlayıp daha sonra yeni bölümler ekleyerek yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. İlk değerlendirmelerimize göre 8 sınıf, 4 laboratuar ve diğer idari birimlerle beraber 1000 kişinin aynı anda eğitim görebileceği bir okul olarak işleme başlayacağız. İnşallah okulumuz en kısa zamanda belediyemiz tarafından bitirilecek ve biz de en kısa zamanda öğrencilerimizi oraya yerleştirip eğitim vermeye başlayacağız. Hepimize, İzmir’e, Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise ”Bu gün çok güzel bir gün. Türkiye’nin çok önemli bilim kurumlarından biri ile yeni ve çok önemli işler yapmak için bir protokol imzalayacağız. Sizlerin huzurunda sayın rektörüme ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İzmir bu gün çok geç kalınmış bir kararı telafi ediyor. Çünkü Selçuk İzmir için, Türkiye için önemli olduğu kadar dünya için de çok önemli bir kent. Fakat okullaşmalar hep bir takım ekonomik ve siyasi tercihlere göre yapıldığından ve maalesef ilçemiz de çok büyük olmadığından bu konuya bu güne kadar ilgisiz kalındı. Şimdi bu telafi ediliyor. İzmir çok önemli bir eksiği giderildi. Çünkü 30 bin nüfuslu küçücük bir kent olan Selçuk, dünyanın çok önemli kültür miraslarını gelecek kuşaklara taşıma ve aktarma sancısı içinde yıllardır kıvranıyordu. Üniversite bizim için bu anlamda çok önemli bir güç oldu. Bu benim belediye başkanlığım dönemimde gerçekleştiği için de ayrıca çok mutluyum ve sayın rektörüme çok teşekkür ediyorum. Çünkü kültürel varlıkların korunması, İzmir’in turizm ve kültür kenti olabilmesi için Selçuk çok önemli görevler alabilir ve bu üniversitesiz mümkün değildir. Bu anlamda daha iyi geniş çalışmalarda üniversitemiz ve belediyemiz arasında yürütülecektir” diye konuştu.
Protokol imza törenini takip eden basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ülgür “Uygulama planını üniversitemiz yaptı. Arsa tahsisi, okul binasının yapım iş ve iç mefruşatının sağlanması işlemleri de belediyemiz tarafından yapılacak. Okulumuzu 2013 – 2014 eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeyi ve toplam yatırım maliyetimizin 6 milyon TL olmasını öngörüyoruz “ diye konuştu.
 
ÜNİVERSİTE EV PANSİYONCULUĞUNU GELİŞTİRECEK
Selçuk’ta artan üniversite öğrencisi sayısı göz önüne alınarak öğrencilerin barınma olanaklarına ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmadığı yönünde sorulan bir soru üzerine ise Başkan Ülgür ”Çok kısa bir süre önce THK Üniversitesi Selçuk’ta bir meslek yüksekokulu açarak eğitime başladı ve yakında da bir fakülte açılacak.Bu nedenle başlatmış olduğumuz çalışmalar var. Ayrıca biliyorsunuz ki biz İzmir’de pansiyonculuk konusunda en eski ve başarılı ilçelerden biriyiz. Dünyada turizmin şekil değiştirmesi nedeniyle kaybolan ev pansiyonculuğunu yeniden yaşama geçirebilmek için belediyemiz bünyesinde ofisler kurduk. Ayrıca pansiyoncular odası gibi meslek örgütleriyle çalışmalarımız sürüyor. Bir yandan da yurt yapım çalışmalarımız devam ediyor. Yani yurt yapım çalışmalarının yanında ev pansiyonculuğunu da geliştirebilirsek çok daha verimli, çok daha sıcak, çok daha çağdaş bir ortamda öğrencilerimiz barınacak, hem ilçe ekonomisine katkı koyacağız, hem ilçemizde ortalama 100 gün olan turizm sezonumuzu 365 güne çıkartacağız. İlçemiz bir turizm kenti olduğu için öğrenci gençliğinin diğer sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak mekânlarımız var. Ayrıca çok yakında yeni kültür merkezimizin ihalesine çıkıyoruz. Bunları daha da geliştirerek öğrencilerin mutlu bir üniversite hayatı yaşayacağı bir bölge olmamız hiç de zor olmayacaktır” diye konuştu.
Bu yönde kendilerinin de çalışmaları olduğunu ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün “İzmir’deki 9 üniversitenin Rektörlerinin oluşturduğu İzmir üniversiteleri platformu olarak zaman zaman bir araya geliyoruz ve İzmir’e, Türkiye’ye,dünyaya ne katkı koyabiliriz diye konuşuyoruz. Konuştuğumuzkonulardan biri de öğrencilerimizin ailelerin yanında barındırılması konusu. Gönüllü, öğrencileri misafire edebilecek niteliklere ve koşullara sahip aileleri titizlikle seçtikten sonra öğrencilerimizi onların yanında barındırmak üzere bir çalışma başlatacağız. Sayın başkanımızında desteğiyle öğrencilerimizi Selçuklu ailelerimizin yanında misafir edebiliriz. Bu her şeyden önce insani bir görev ve sanırım bu evinde öğrenci misafir eden ailelerimizi de mutlu edecektir” dedi.

Bir gazetecinin “Selçuk öğrenci kenti oluyor diyebilir miyiz?” sorusu üzerine Başkan Ülgür “Selçuk’un şu anda kalın çizgilerle belirlenmiş iki sektör var. Biri Turizm ve Kültür diğeri de tarım. Özellikle turizm ve kültürün gelişmesi için öğrenci sinerjisine ve entelektüel bir birikime ihtiyaç vardı. Bu anlamda iyi oldu diye düşünüyorum”
 
REKTÖR FÜZÜN’DEN BAŞKAN ÜLGÜR’E TEŞEKKÜR ŞİLTİ

Gelinen bu aşamadan sonra YÖK’e başvuru sürecinin başlayacağını ve bu sürecin de kolayca tamamlanacağını söyleyen Rektör Füzün “ Önemli olan yapıyı inşa etmek, okulun fiziki koşullarını oluşturmak. Başkanımız bu işleri yürütürken biz de YÖK’ten gereken izinlerimizi alacağız. Bu konuda bir sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. YÖK genellikle bina gibi somut şeyler görmek istiyor ve okullaşmaya çok sıcak bakıyor. Ama YÖK’e başvurulabilmesi için önce protokolün imzalanması gerekiyordu. Protokolümüzü imzaladığımıza göre artık YÖK’e başvuru sürecini başlatabiliriz” dedi. Protokol imza törenin ardından Rektör Füzün’ün Başkan Ülgür’e üniversite yapım sürecine verdiği destekten dolayı bir şilt sunarak teşekkür etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balkan göçmenlerinden dayanışma çağrısı
Bal-Göç Gaziemir Şubesi’nin Sarnıç Restoran’da düzenlediği değerlendirme ...
Kürüm'den, Bayır ve Aksünger'e sert çıkış!
Belediye Başkanı Kürüm, Aksünger’in Alevi siyaseti yaptığını, Bayır’ın ...
Bornova’da herkes için spor
Bornova Belediyespor, lisanslı sporcuların mücadele ettiği liglerde ve ...
 
İzmir’den Türkiye'ye “glutensiz” ekmek servisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak ve fenilketonüri hastaları ...
Çocuklar parka, büyükler spora
Behçet Uz Parkı, yeni oyun ve spor alanı ile çağdaş bir yüze kavuştu
Karşıyaka’da hamsi şöleni başladı
Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu’nun düzenlediği Karşıyaka Belediyesi ...
 
Kocaoğlu'ndan iş dünyasına 'tarihi' çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan İzmirli işadamlarına çağrı var.
Bayraklı Meclis üyesi Yüksel Türker’e kınama
CHP İl Disiplin Kurulu, parti ile ilgili önemli kararlara imza attı. Tedbirli ...
Veteriner kontrol ekibi yeni araçla yollarda
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni alınan donanımlı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva