HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2012 Cuma - 10:04

Kürüm'den, Bayır ve Aksünger'e sert çıkış!

Belediye Başkanı Kürüm, Aksünger’in Alevi siyaseti yaptığını, Bayır’ın da ilçedeki delege seçimlerinde sorun varmış gibi gösterdiğini belirterek, “Karabağlar’ı rahat bıraksınlar” dedi

Kürüm den, Bayır ve Aksünger e sert çıkış!

İZMİR - Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'i sert sözlerle eleştiren Kürüm, Karabağlar Belediye Başkanlığı adaylığı için şimdiden birçok kişinin isminin kulislerde geçtiğini belirterek, "Bunlar arasında sevgili Tacettin Bayır'ın ismi de var. Karabağlar'a belli bir saldırı var. Öyle arkadan dolanmakla, alt kimlik siyaseti yapmakla bu iş olmaz. Her yerde beni Kürt diye lanse ediyorlar" dedi. Aksünger'i de eleştiren Kürüm, "Belediye başkanını bir delege kazanmak uğruna karalamanın vebalinin altında kalacaklar. Tunceli-Erzincan Alevilerini örgütleyip bu işi alt kimliğe indirmek doğru değil" dedi.
 
'LİSTE İŞARET ETTİ'
Delege seçimlerinde Karabağlar'ın birçok mahallesinde çift listelerin yarışmasını, kasıtlı olarak "ekipte çatlak var" şeklinde yorumlamaya çalışanlar bulunduğunu öne süren Kürüm, "Bazı kişiler Sav-Baykal ittifakının karşısında Kılıçdaroğlu taraftarları olarak prim toplamaya çalışıyorlar. Ayrıca alt kimlik siyaseti yapmamaları lazım. Dört dönem ilçe başkanlığı yaptım, yanımdaki arkadaşıma dinini, milletini sormadım. Bu çirkin bir olay" dedi.
Kürüm, Karabağlar Belediye Başkanlığı adaylığı için şimdiden birçok kişinin isminin kulislerde geçtiğini belirterek, "Bunlar arasında sevgili Tacettin Bayır'ın ismi de var. Karabağlar'a belli bir saldırı var. İzmir'in 30 ilçesinde seçim yapılıyor. İl başkanı sadece Karabağlar'daki sandıkların başında. Liste işaret etmesi de hoş değil. Öyle arkadan dolanmakla, alt kimlik siyaseti yapmakla bu iş olmaz. Her yerde gidip beni Kürt diye lanse ediyorlar. Belediye başkanını karalayarak bir yere gelebilir misin? Adil yarışacaksın. Hizmetleri, belediye başkanını kötüleyerek delege avı yapmak şık değil" dedi.
 
'AYRIMCILIK YAPMA'
Kürüm, şunları söyledi: "Bu sefer kendi adına bir şeyler yapmaya çalıştı. Kendi mahallesi ama seçilen delegelerin hepsi Bayır'la ortak hareket edecek diye bir şey yok. Böyle düşünüyorsa yanılıyor. Ben bu bölgelerde 10 yıldır siyaset yapıyorum. Seçimler bittikten sonra onu göreceğiz. O bir aday çıkartacak, bizim arkadaşlarımız da bir aday gösterecek. Belki üçüncü bir aday çıkacak. O zaman Sıtkı Kürüm bitti mi bitmedi mi herkes görecek."
Kürüm, sadece Bayır'ın değil milletvekili Erdal Aksünger'in de farklı bir boyutta çalıştığını öne sürerek, "Belediye başkanını bir delege kazanmak uğruna karalamanın vebalinin altında kalacaklar. Tunceli-Erzincan Alevilerini örgütleyip bu işi alt kimliğe indirmek doğru değil. Bizim bölgemizde çok sayıda alevi var. Bırak Kürdü-Türkü ayırmayı bir de Alevileri ayırıyorsun. Sen daha yeni milletvekili seçildin. Bölgeyi de bilmezsin. Yarın bu insanlar yüz yüze bakacak. Ayrıştırmak gerginliğe neden oluyor" dedi.
 
'ADAYLIK KORKUM YOK'
Bir daha aday gösterilme konusunda korkusu olmadığını ifade eden Kürüm, şunları söyledi: "Bu dünyanın sonu değil. Ben zaten bir iş adamıyım. İşimi, gücümü bırakıp geldim. Burada çalıştığım kadar kendime çalışsaydım servetimi ikiye katlardım. Paraya, pula, makama ihtiyacım yok ki. Halk yapılan hizmetleri görüyor, takip ediyor. Yapmazlarsa, yapmazlar. Yalakalık yapayım, doğrudan sapayım olayına girmem. Doğru neyse onu konuşurum. Benim Genel Başkan problemim yok. Halk, delege isterse oluruz, istemezse olmayız."
Bir gün içindeki 30 ayrı seçimin hepsini aynı kişinin yaptığını dile getiren Kürüm, "Bu nasıl olur? Poligon mahallesinde ilçe yönetimi karar almadan il yönetimi karar veriyor. İlçenin hakkını gasp ediyorsun. Gözlerini kan bürümüş. Böyle şey olmaz. Ben aynı filmi geçmişte yaşadım. Karabağlar'da bizim istediğimiz olur. İzmir'i yeni baştan dizayn etmek gibi amacı olabilir ama bunu bileğinin gücü ile yap. Kesip kopararak yapamazsın. Tacettin Bayır o koltukta bir daha oturamaz. Bunu göreceksiniz. Partililer onu bir daha oraya götürmez."
Ekip içinde çatlak olduğu iddialarına sert çıkan Kürüm, "Mecliste 24 kişiyiz. Ekip içinde hiç bir dağılma, çatlak yok. İlçe başkanı olmak isteyen arkadaşlarımızdan birini destekleriz" dedi. (Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nusret Akabalı 14 Şubat 2012 Salı 17:44

ADD ile Karabağlar Belediyesini ve Başkan Sıtkı KÜRÜM'ü karşı karşıya getirmeye çalışan "isimsiz" şahıslar; şunu iyi bilin ADD'nin gücü ve onuru o kadar büyüktür ki, kimsenin cebine sığmaz. Kimseye malzeme olmaz.ADD, Etnik ve mezhepsel ayırım yapacak son dernek bile değildir. Bunlarla savaşacak dernektir. Çekin elinizi, ayağınızı ADD'den, başka kapıya.

Yorumu oyla      12      7  
Fevzi ÖZELLİ 13 Şubat 2012 Pazartesi 15:03

ADD Karabağlar İlçesi Şube Başkanı olarak hiç bir CHP milletvekiline desteğim ve ortak çalışmam olmamıştır. Alt kimliğimi asla kullanmadım ve dernek çalışmalarına yansıtmadım. Belediyenin çalışmalarının da karşısında olmadım. Belediyeler, kamu kurumlarına ve kamu yararına çalışan derneklere yardım etmelidirler. Karabağlar Belediyesinin derneğimize yaptığı katkılardan dolayı Sıtkı KÜRÜM ve ekibine teşekkür ederim.

Yorumu oyla      15      7  
Ayşe Derelier 11 Şubat 2012 Cumartesi 16:32

KARABAĞLAR ADD adıyla yazan arkadaş,önce mertçe adını yazıp sonra fikirlerini paylaşacaksın.Sen karabağlar ADD nin icraatlerini merak ediyorsan buyur gel toplantılara ,herşey şeffaf....ADD kimseye biat etmez ,seçimlerede ADDkimliği ile değil CHP kimliği ile girer...o koltukta oturanda, üyelerde CHP kimlikleriyle siyaset yapar ,bu sizi neden rahatsız etti anlamadım....

Yorumu oyla      18      9  
BUCALI ATİ 11 Şubat 2012 Cumartesi 12:21

Nedense o zamanki yönetimlerde,hiçbir zaman 'ALEVİLİK-SUNNİLİK,TÜRKLÜK-KÜRTLÜK'gibi AYRIŞTIRMA yoktu,PARTİMİZE HİZMET vardı,AKP İLE MÜCADELE vardı.Neler oluyor bize,neler yapıyoruz kendimize gelelim lütfen.Gnl Başk ALEVİ diye,İL ve İLÇE başk.larıda öyle olacak diye bir kural yokki,cok ama cok dikkatli olmalıyız arkadaşlar,bu şekilde 'AYRIMCILIK PARTİMİZİN SONU OLABİLİR'Sn İL BAŞK göreve gldğ beri kafayı takmış,BUCA-KARABAĞLAR-ÖDEMİŞ İlç yöntm görevden almaya,yazık bence AKP İLE MÜCDL EDİLMELİ.

Yorumu oyla      16      8  
BUCALI ATİ 11 Şubat 2012 Cumartesi 12:05

Sıtkı kürümün anlatmak istediği ve söylemek istediği sıkıntıyı cok iyi anlıyorum.Ben ve arkadaslarım 2009 yerel secimlerinde partimize hizmet etmek için ekip oluşturduk.O zamanki İL YÖNETİMİ ve Milt.vekilleri bizimle toplantı yaparak 'İZMİRDE EN BÜYÜK SIKINTININ KARABAĞLAR VE BAYRAKLIDA OLDUĞUNU'anlattılar ve biz ekip olarak KARABAĞLAR da çalışmalara başladık. AKP'nin elinden seçimi nasıl aldığımızı,nasıl çalıştığımızı herkes bilemez,bu ZAFERDE Sıtkı başk ve o zamanki İL YÖNTM büyük emekleri var

Yorumu oyla      16      7  
123 11 Şubat 2012 Cumartesi 11:00

EDİTÖR NOTU: Aynı İP üzerinden farklı isim ve rumuzlarla yapılan yorumlar silinir, bilginize...

Yorumu oyla      11      6  
ağca 11 Şubat 2012 Cumartesi 10:55

EDİTÖR NOTU: Aynı İP üzerinden farklı isim ve rumuzlarla yapılan yorumlar silinir, bilginize...

Yorumu oyla      11      6  
ardıç 11 Şubat 2012 Cumartesi 10:52

EDİTÖR NOTU: Aynı İP üzerinden farklı isim ve rumuzlarla yapılan yorumlar silinir, bilginize...

Yorumu oyla      11      6  
akgül 11 Şubat 2012 Cumartesi 10:48

Başkan senden başka hangi belediye başkanı ortalığı karıştırıyor. Neden insanların görüşüne saygılı değilsin,hep benim dediğim olsun diyorsun. İnsanların demokratik görüşüne saygılı ol. Karabağlar kimsenin çiftliği değil.horoz kendi çiftliğinde öter değiştir ekip başını yiyecek senin.

Yorumu oyla      15      7  
11 Şubat 2012 Cumartesi 08:59

Bu adamı ihraç etmek lazım. Yoksa akıllanmayacak. Duydunuz mu Sayın İl Başkanı....

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da herkes için spor
Bornova Belediyespor, lisanslı sporcuların mücadele ettiği liglerde ve ...
İzmir’den Türkiye'ye “glutensiz” ekmek servisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çölyak ve fenilketonüri hastaları ...
Çocuklar parka, büyükler spora
Behçet Uz Parkı, yeni oyun ve spor alanı ile çağdaş bir yüze kavuştu
 
Karşıyaka’da hamsi şöleni başladı
Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu’nun düzenlediği Karşıyaka Belediyesi ...
Kocaoğlu'ndan iş dünyasına 'tarihi' çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan İzmirli işadamlarına çağrı var.
Bayraklı Meclis üyesi Yüksel Türker’e kınama
CHP İl Disiplin Kurulu, parti ile ilgili önemli kararlara imza attı. Tedbirli ...
 
Veteriner kontrol ekibi yeni araçla yollarda
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni alınan donanımlı ...
Aliağa Belediyesi, lojistik köy için kolları sıvadı
Aliağa Belediye Meclisi, İzmir’de kurulması düşünülen lojistik köyün, ...
Başkan Kocaoğlu yazdı: Doğrunun kalesi yıkılmaz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye tarafından çıkartılan ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva