HABERLER>SPOR
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:43

Şirket tamam, gözler genel kurulda... Altay'da kollar sıvandı!

TFF 2'nci Lig'e düşen Altay'ın mali ve sportif açıdan yeniden yükselişe geçmesi için bir araya gelen şirketleşme komisyonu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Konak'taki bir otelde yapılan toplantıya Eski Başkan Ahmet Taşpınar, Eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çoker'in yanı sıra camianın önemli isimlerinden Namık Marmara, Cemil Kaya, Kenan Duymazoğlu ve Berk Çavdar katıldı. Toplantıda Altay'ın borcunun 670 milyon TL'ye ulaştığı, 29 Mayıs'ta gerçekleşecek olağanüstü genel kurula 525 üyenin katılıp, çoğunluğun şirketleşmeye onay vermesi gerektiğinin altı çizildi.

Şirket tamam, gözler genel kurulda... Altay da kollar sıvandı!

Kongre üyelerinden onay çıkması halinde Altay'ın futbol şubesi kulüpten bağımsız bir şekilde kurulan Büyük Altay 1914 Futbol ve Spor Yatırımları Anonim Şirketi'ne devredilecek. Daha sonra yatırımcılarla görüşmeler başlayacak. Sermayesi 1 milyon TL olan ve 5 bin adet paya bölünen şirketin satışı 700 milyon TL karşılığında gerçekleşmesi halinde en küçük yatırımcı 140 bin TL ödeyerek pay sahibi olabilecek. Şirketin yüzde 100'ünün de tek bir yatırımcıya satılabileceği bildirildi. Şirketleşme komisyonu Altay'ın kulüp yapısına ve etik değerlerine uygun bir yatırımcı arandığını ifade etti.

AHMET TAŞPINAR: TEK ÇIKIŞ YOLU BU
Altay'ın eski başkanlarından Ahmet Taşpınar şirketleşme konusunu kulüpte uzun yıllardır tartıştıklarını hatırlatarak, "Yüzde 51, yüzde 49 derken bu süreçleri başarıyla tamamlayamadık. Hakim hisse kulüpte olunca yatırımcının kafasında soru işaretleri oluşuyor. Kulüp ile bağı olan bir şirket yapısının doğru olmadığına ve bizim kulüp modelimize uygun olmayacağına karar verdik. Altay 110 yıllık bir kulüp. Üye sayısını 1200'lerden 700'lere düşürdük. Aidatlarını ödemeyen, bilgileri eksik olanları üyelikten çıkardık. Kimseyi dışlama düşüncemiz yok" diye konuştu.

29 Mayıs'ta yapılacak kongrenin Altay'ın 110 yıllık kaderini değiştirecek bir genel kurul olacağını söyleyen Taşpınar, "Kongreye 4'te 3 katılım sağlarsak, yönetime devir yetkisi vereceğiz. Yönetim görevine devam edecek. Devir sözleşmesini o güne kadar hazırlayacağız. Yeni bir ufuk açmak istiyoruz. Türkiye'de her kulüp bir açmazın içerisinde. Bursaspor, Eskişehirspor örnekleri var. Maalesef Altay da bu sürecin içerisine girdi. Altay'ın kendi gelirleriyle yaşama şansı yok. Başka bir çıkış yolu bulamadığımız için bu yola başvurduk. Şirketleşme kaçınılmazdır" dedi.

AHMET ÇOKER: YABANCI YATIRIMCI GELMİŞTİ
Eski Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Ahmet Çoker, şirketleşme sonrası Altay'ın adının değişmeyeceğini ve logosunun satılamayacağını kaydederek, "Benim divan kurulu başkanlığımda yabancı bir yatırımcıdan talep gelmişti. Yeterli hamleler yapılmadığı için geri çekildiler. Altay'ın varlığını koruyarak bir yapılanma söz konusu. Kulübü toptan şirket yapmak başka, futbolun yarışmacı haklarını satmak başka bir şey. Bu şekilde kısıtlı ortaklığın önüne geçildi. Futbolun yüzde 100'üne de sahip olabilirsiniz. Bizim için Altay'ın değeri her şeyin üzerinde ama bir gerçek de var. Kulübün değeri konusunda profesyonel yardım alınıyor. Hiçbir yatırımcıyla konuşmadım. Bu şirket modeliyle hem Altay'ı koruyorsunuz hem de ekonomik tarafı açmış oluyorsunuz" yorumu yaptı.

NAMIK MARMARA: GENEL KURULA KATILIM ŞART
;Altay'ın şirketleşme çalışmalarının hukuki boyutuyla ilgilenen Av. Namık Marmara, "Şirketin kurucu hissedarlarından biri kulüp olsaydı hakim hisse kulüpte olacaktı. Bu şekilde doğal olarak yatırımcı gelmiyor. O yüzden şirketi iki arkadaşımız adına kurduk. Yönetimin genel kuruldan yetki alması lazım. Kongreye 4'te 3 katılım sağlamak en sıkıntılı kısım. Seçim maddesi olmayan genel kurullara katılım düşük oluyor. Kulüplerin dertlerini kimse önemsemiyor. Gerekli katılımı sağlayıp, çoğunluğun olumlu oy kullanması gerekiyor. Yatırımcılar yetkilendirme olmadan muhatap da almıyorlar. Bu aşamadan sonra yatırımcı işinin önü açılacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

CEMİL KAYA: ETİK DEĞERLERE UYGUN YATIRIMCI OLMALI
Altay'ın eski yöneticilerinden Cemil Kaya, kulübün borcunun 670 milyon TL'ye ulaştığını açıklayarak, "Etik değerlere uygun bir yatırımcı arayacağız. Karanlık noktası olmayan, Altay kültürüne uygun bir şirket olmalı. Yeni sezona hazır olmak için çok hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Kongreye 525 kişiyi getirmemiz gerekiyor. Telefon görüşmelerimiz başlayacak. Kaç kişinin geleceğini netleştirmiş olacağız. Kulüp tüm aktif ve pasifleriyle devir olacak. Toplam 670 milyon TL borcumuz var. Yeni sezon için yapılacak masraflar ve transfer tahtanın açılması ile 850-900 milyon TL civarı para gerekiyor. Kurumsal, güvenilir bir şirket olursa 670 milyon TL'ye de devir gerçekleşebilir" dedi.(DHA)

 
Suudi Arabistan'dan 'hac vizesi' kararı!
 
Muğla'nın asayiş raporu: 15 şüpheli tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Mayıs 2024 Cuma 14:37

TUTUNAMAYANLAR . AH BE BÜYÜK ALTAY

Yorumu oyla      0      0  
Abdullah ÇINAR 17 Mayıs 2024 Cuma 10:30

ALİAĞALILAR BİR ZAHMET KENARA ÇEKİLSİN.

Yorumu oyla      3      0  
GÖZ GÖZ 16 Mayıs 2024 Perşembe 15:49

GÖZTEPEYE SALLAYAN ALTAYLILAR NE OLDUUU

Yorumu oyla      1      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi açıklandı
Trendyol Süper Lig'de 37. hafta heyecanı yarın, 18 Mayıs Cumartesi ve ...
Altınordu-TSYD Turnuvası yarın başlıyor
Türk futbolunun yetiştirici kulübü Altınordu ve spor basınının tek çatı ...
1 sayıyla yenilmişti... Pınar Karşıyaka galibiyet peşinde!
Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final serisindeki ilk maçta evinde ...
 
Borç batağı, transfer yasağı, depo olan tesisler... Buca yine kaynıyor!
TFF 2'nci Lig'de geçen sezon 1'inci Lig'i finalde ıskalayan, bu sezon ...
Göz-Göz'de yaprak dökümü
1'inci Lig'de sezonu 2'nci sırada tamamlayıp Süper Lig'e yükselme başarısı ...
Aliağa FK, Play-Off avantajını kaybetti
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta normal sezonu namağlup 2'nci sırada tamamlayan ...
 
Süper Lig'de 37. hafta heyecanı başlıyor
Ligde 37. haftada Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi karşılaşması ...
Filenin Sultanları 22 maç sonra kaybetti
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi’nin Antalya etabındaki ...
Play-Off'ta ilk sınav... Kaf-Kaf seride geriye düştü!
Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final serisinde Pınar Karşıyaka, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O sinsi hastalık neden artıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva