HABERLER>EGE
31 Temmuz 2015 Cuma - 19:19

Şehide veda: Denizli’de on binler ağladı

Şırnak’ta şehit düşen 3 askerden Piyade Er 21 yaşındaki Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, memleketi Denizli'nin Çivril İlçesi'nde 20 bin kişinin katıldığı bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. Yoğun katılım nedeniyle cenaze töreni cami önündeki caddede yapıldı.

Şehide veda: Denizli’de on binler ağladı

Şırnak'ta izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sırasında şehit düşen 3 askerden Piyade Er Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, bugün askeri uçakla önce memleketi Denizli'nin Çardak Havalimanı'na getirildi. Ardından askeri helikopterle, baba ocağı Çivril İlçesi'ne götürüldü.
 
Şehir Stadı'na inen askeri helikopterden alınan şehidin cenazesi daha sonra Çivril Devlet Hastanesi morgunda kaldırıldı. Bir süre morgta bekletilen şehidin cenazesi, ardından cenaze aracıyla Akpınar Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Baba ocağında şehidi başta baba 50 yaşındaki Ergun Kandemir, anne 48 yaşındaki Ayşe Kandemir ve ağabeyi Harun Kandemir olmak üzere binlerce Denizlili karşıladı.


 
ŞEHİT OĞLUNUN TABUTUNU TAŞIDI
Cenaze aracından indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu öne geçen baba Ergun Kandemir omuzlayıp evin önüne taşıdı. Gözyaşlarının sel olduğu anlarda, oğlunun tabutuna sarılan ve yüreği dayanmayan anne Ayşe Kandemir, fenalık geçirdi. Ambulansa taşınan anne Kandemir, bir süre kontrol altında tutuldu. Fenalık geçiren şehidin ağabeyi Harun Kandemir ise yakınlarınca teskin edilmeye çalışıldı.
 
Belediye tarafından evin önüne kurulan taziye çadırlarında şehidin yasını tutan Denizlililer, aileye başsağlığı dileklerini iletti. Kalabalığın şehidin cenazesine dokunmak için nereyse birbirini ezecek hale gelmesi ve ailenin cenazeye ulaşamaması üzerine Kuran okuyan imam, vatandaşları sık sık uyardı.
 
CAMİ YETERSİZ KALINCA NAMAZ CADDEDE KILINDI
Şehidin evinden helallik alınmasının ardından Şehit er Ömer Kağan Kandemir'in cenazesi, cenaze namazı için Yeni Camii'ye götürüldü. Binlerce kişinin bulunduğu cami ve çevresinde kalabalık her geçen dakika arttı. Bahçenin yetersiz kalması üzerine camiinin önündeki Cumhuriyet Caddesi'ne çıkartılan şehidin cenazesine katılanların sayısı 20 bini aştı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Denizli milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca, Melike Basmacı, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emine Haluk Ayhan, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, AK Partili Büyükşehir Beledriye Başkanı Osman Zolan, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, çevre il ve ilçelerden belediye başkanları ve kaymakamlar ile Askeri erkan da namaza katıldı. Cenaze namazını, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı.
 
ŞEHİT ANASI SEDYEDEN SON KEZ BAKTI
Namazdan önce Müftü Aşık'ın slogan atılmaması için uyarıda bulunması üzerine kalabalık içinden bir grup 'tekbir getirmekte mi yasak' diye bağırarak tepki gösterdi. Kısa süreli tepkinin ardından Müftü Işık, cenaze namazı kıldırdı. Namaz sonrası şehit Kandemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, 300 metre mesafedeki cenaze aracına vatandaşların omuzlarında taşındı. Sedyeyle cami önüne getirilen anne Ayşe Kandemir, oğlunun tabutuna son kez baktı. Alandan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları yükseldi. Çivril İlçe Mezarlığı'na götürülen şehit Ömer Kağan Kandemir, gözyaşları arasında toprağa verildi. (dha)

 
Beyazperdenin yas günü: İzmir’de Par’a veda
 
Barzani: Erdoğan kadar PKK da sorumlu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa Emniyet Müdürü’nden şehit ailesine ziyaret
Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Diyarbakır'daki saldırıda ...
Bodrum’da termometreler 45 dereceyi gösterdi
Bodrum’da güneş altında termometreler 45 dereceyi gösterirken; her gün ...
Marmaris 20 bin turist kaybetti!
Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme ...
 
Fethiye'ye inanılmaz deniz olayı görüntülendi!
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde dalış yapan sualtı görüntü yönetmeni 45 yaşındaki ...
İntihar değil cinayet: Aysun'un yürek yakan sonu
Kütahya’nın Domaniç ilçesinde 22 yaşındaki Aysun Altay, erkek arkadaşına ...
Yatta dehşet: Yardımcı kaptanı öldürüp denize attılar
Bodrum'da bir yatta çıkan kavgada yardımcı kaptan 27 yaşındaki Erdem Şahin'in ...
 
Küçük ilçede aynı gün 2 kişi av tüfeğiyle vuruldu
Aydın'ın Çine ilçesinde aynı gün iki farklı mahallede meydana gelen olaylarda ...
Adada mahsur kalan kediye akut operasyonu
Bodrum'a 4 mil uzaklıktaki Çelebi Adası'nda mahsur kalan kedi, ünlü şarkıcı ...
Tarihi hanlar turizme kazandırılıyor
Tarihi hanları, kendine özgü ahşap mimarisiyle asırlar boyu birçok uygarlığa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva