HABERLER>POLİTİKA
13 Mart 2024 Çarşamba - 13:10

Saygılı'dan Özel'e 'yaşam tarzı' yanıtı: İzmirli bu pilavı yemekten usandı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir'de yaptığı konuşma yaşam tarzı üzerinden AK Parti'ye yaptığı eleştirilere AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan yanıt geldi. Saygılı "Sayın Özel de İzmirlilerin önüne temcit pilavı koymaya gelmiş. İzmir’de bir korku tüneli oluşturur da oradan çıkar mıyız telaşında oldukları belli. Dama taşı gibi oradan oraya savruluyor.  Bir gerçek var ki, İzmirli artık bu pilavı yemekten usandı." ifadelerini kullandı.

Saygılı dan Özel e  yaşam tarzı  yanıtı: İzmirli bu pilavı yemekten usandı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmalarını hedef aldı. Özel’in Atatürk, Cumhuriyet ve yaşam biçimine müdahale vurgularını; CHP’nin bildik temcit pilavı faslı olduğunu söyledi.

Saygılı, “Özel, Ankara’dan İzmir’e özel yol yaptı sanki. Manisa’yı almış da iş İzmir’e kalmış gibi. Ama İzmir önemli. Çünkü, burada kırdıkları potları biliyorlar. Mevcut başkanlarını ezip geçerken gözlerini kırpmadılar, adaylarını savunacakları bir tutar dalları yok. Hal böyle olunca, Sayın Özel de İzmirlilerin önüne temcit pilavı koymaya gelmiş. İzmir’de bir korku tüneli oluşturur da oradan çıkar mıyız telaşında oldukları belli. Dama taşı gibi oradan oraya savruluyor.  Bir gerçek var ki, İzmirli artık bu pilavı yemekten usandı.” diye konuştu.

Özel’in tamamen göstermelik bir programla İzmir’e geldiğini söyleyen ve böyle bir zamanda günlerce burada kalmasının manidar olduğunu belirten Başkan Saygılı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, ‘’Bir tek deprem konutu yapmayıp, bizim inşa edip, depremzedelerimize teslim ettiğimiz binaların karşına yaptıkları deprem anıtı önünde saygı duruşunda bulundular. Pek çok zaman görüşlerini dahi almadıkları iş dünyasını tavaf ettiler. Bayatlamış nakaratlara sığınır hale düştüler. Ama yine karpuz gibi ikiye bölünmekten kurtulamadılar. Kazanları kaynaya kaynaya taştı. Verdikleri fotoğrafta tamamen bir girdabın içindeler ve bunu kendileri oluşturdu. Ancak; İzmirli hemşehrilerimizin kırmızı çizgilerini dillerine dolayarak seçim alma telaşları hiç bu kadar ayyuka çıkmamıştı. Peki İzmirliler, bunu görmüyor mu? Gayet net görüyor. Mevcut Belediye Başkanları Soyer’i hiçbir gerekçe göstermeksizin aday göstermeyen ve karşısına alan, yerine de günlerdir kendisini başkan ilan etmekten hicap duymayan Tugay’ı işaret edenlerin paçası tutuşmuş demek. Bu denli kendi telaşına düşenlerin İzmir’e hiçbir faydası olamaz.”

İzmir’in yaşam biçimi en çok onları bağlıyor
Özel’in AK Parti idaresindeki şehirleri örnek göstererek, İzmirlileri bu noktadan ve yeniden vurmaya çalıştığının altını çizen İl Başkanı Bilal Saygılı; “O şehirlerden yolları geçseydi görürlerdi. Belediyecilik nasıl yapılırmış, insanlar nasıl mutlu edilirmiş öğrenirlerdi. Ama, İzmir’de top koşturmak işlerine geliyor, bunu da kural, nizam, perva tanımadan yapıyorlar. Genel başkanları Özgür Özel’in bu sözde İzmir çıkarması da öyle.  Korkut-Kaç mantığı. Oysa, İzmirlilerin yaşam biçimi, alışkanlıkları, geleneklerine kimsenin tek kelam ettiği yok. Bizim idaremizdeki ilçeler orada duruyor. Hangisinde halkın yaşam biçimi değişmiş 5 yılda? İzmirlileri yemek içmekten başka bir şey bilmeyenler olarak gören kendileri. Özgürlükler meselesini yıllardır bir mini eteğe sığdırmaya çalışan kendileri.  Çünkü bundan besleniyorlar. AK Parti’nin özgürlüklere bakış açısı, Cumhuriyeti sahiplenişi 22 yıllık icraatlarıyla ortada. İnsanların; inancını, kültürünü yaşaması ve yaşatması için en büyük adımları atan biziz. İzmirlilerin de artık bu maval okuyuşlara karnı tok. İzmirli hizmet bekliyor; icraat bekliyor.”

Daha sandık kurulmadı, hayırdır!
CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’ın günlerdir kendisini başkan ilan eden söylemlere imza attığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı; “Bu, gaf olamaz. Kendilerini o kadar üstte ve makbul görüyorlar ki; sandık kurulmadan başkanlıklarını ilan edebiliyorlar. ‘Halef başkanım” derken; İzmir halkının iradesini yok sayıyorlar. ‘İzmir nasıl olsa bizi seçecek.’ inançları öyle büyük ki; egoları almış başını gitmiş. Aynı bam telleri üstünde gidip gelince de bu iş biter sanıyorlar. İzmir’in bam teline basarız, kazanırız diyorlar. Belediyecilik, hizmet işidir, somut bir iştir. Değerler kullanılarak yapılmaz. İnsanların kırmızı çizgileri üstünden yapılmaz. Projeyle, yatırımla, hizmetle kendisini gösterir. Ama, CHP’nin İzmir’de böyle bir derdi hiç olmadı. Şimdi; insanların gözlerinin içine baka baka ısıttıkları temcit pilavını yemelerini istiyorlar. Kendi içinde paramparça olan, herkesin kendi ikbal savaşına girdiği CHP’nin İzmir’e hayrı olamaz. Sayın Özel; tüm bunları gayet iyi biliyor olmalı ki İzmir ziyaretlerinde aynı bayat nakaratlara sarıldı.” dedi.

 
O ülkeden ramazan ayında 'çalışma saati' kararı
 
Turizmcilerden 9 gün tatil çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VfV 14 Mart 2024 Perşembe 11:25

Sizin pilavı 22 yıldır yiyor Türkiye...

Yorumu oyla      0      0  
izmirli 14 Mart 2024 Perşembe 09:47

Sen bunları söyleyince saygılı, gerçekten komik oluyor izmirli kimin kim olduğunu iyi bilir, izmirli medenidir, hoşgörülüdür ama herkesin aslında ne olduğunu da çok iyi bilir.

Yorumu oyla      2      1  
Sabriİzmir 14 Mart 2024 Perşembe 08:55

Anlat anlat heyecanlı oluyor..

Yorumu oyla      3      1  
Burak 13 Mart 2024 Çarşamba 22:41

Ta bilmeme nerelerden bir şeyler çıkarıp hala mevcut iktidara bağlamaya çalışan akıl fukarası güncel olan şu ki pkk =dem =chp bu rezaleti vs. sapıklığı hiç bir şekilde örtemezsiniz. NOKTA

Yorumu oyla      5      7  
13 Mart 2024 Çarşamba 20:27

Zübük hala taliban diyor.

Yorumu oyla      10      1  
SOKAK 13 Mart 2024 Çarşamba 17:22

Ah be Sayın SAYGILI son yirmi yıldan beridir sizin iktidarınız döneminde aldığınız özellikle siyasi yanlış karlardan dolayı usandığımız ve artık inanın illallah ettiğimiz konulara bu platformda bir girsek, inanıyorum ki, kendi isteğinizle o koltukta ve partide bir dakika durmak istemezsiniz.

Yorumu oyla      16      2  
13 Mart 2024 Çarşamba 17:11

Belki biz pilav seviyoruz

Yorumu oyla      11      3  
Bulut 13 Mart 2024 Çarşamba 16:55

Taliban bir terör örgütü değildir diyen akp başındaki kişi değil mi yeni yaptı açıklamayı açın videosu her yerde peki taliban kimdir afganistanda din adı altında kafa kesen insan yakan çocuk yaşta evliliği mübah gören içkiyi eğlenceyi yasaklayan kadını tek başına dahi sokağa çıkartmayan bir talibanın arkasında dimdik duracağız diyen akp nasıl olur da şimdi kalkmış diyebilir yaşam tarzına müdahale etmeyecem.

Yorumu oyla      10      2  
mehmet 13 Mart 2024 Çarşamba 15:48

doğru söze ne denir sayın saygılı güzel ve doğru söylemiş hakikat yakında meydana çıkacak az kaldı diğer yorumculara katılmıyorum usluplarıda hoş değil nedense hazımsızlık var.................

Yorumu oyla      6      15  
Yav he he 13 Mart 2024 Çarşamba 15:30

Hem müslüman hem laik olunmaz diyen sizler değil misiniz? Laiklik anayasadan çıkarılsın diyen siz değil misiniz? Say say bitmiyor.

Yorumu oyla      16      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Karabağlar adayı Tunç'tan 10 bin sosyal konut vaadi!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar’da ...
Yeniden Refah'tan '100 ilçe' iddiasına yalanlama
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın, “Bizden ittifak için 100 ilçe ...
Özel, Ödemiş’te iktidara yüklendi: 300 boyozu Erdoğan aldı!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ödemiş’te düzenlenen Halk Buluşması toplantısında ...
 
Cumhur İttifakı Menderes adayı Akdeniz: Kimse mağdur olmayacak!
Cumhur İttifakı Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; her gittiği ...
Mutlu'dan gençlik merkezleri ve 24 saat yaşayan kütüphane vaadi!
CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, İnönü Caddesi’nde gerçekleştirdiği ...
Araştırmacı Yaldız’dan ‘2019’ hatırlatması: Kocaoğlu’ndan vebalıymış gibi kaçanlar oldu!
İzmir’de üstü çizilen Tunç Soyer’in, İstanbul’da İmamoğlu için bir değere ...
 
Yunanistan Başbakanı Türkiye'ye geliyor
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayında Türkiye'ye iadeiziyaret ...
AK Parti adayı Çağlar: Torbalı, çalışanla çalışmayanı ayırt edecek
AK Parti Torbalı Belediye Başkanı Özgür Erman Çağlar, Torbalı'nın Özbey ...
İzmirli muhtar adayından 'Her düğüne Dilber' vaadi!
İzmir'in Torbalı ilçesinde bir muhtar adayı seçmenlerine 'düğünlere Dilber ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva