HABERLER>POLİTİKA
17 Aralık 2015 Perşembe - 10:28

Saygılı’dan 2.manifesto: Delege özgür, seçim çarşaf olsun!

Haftasonu ‘Örgüte sesleniş, göreve çağrı’ başlıklı bir yazı yayınlayarak kongre sürecinde görevin ilçe başkanlarında olduğunu ve örgütün acilen ortak karar için toplanması gerektiğini ifade eden Saygılı bu kez sürecin baskı altında götürüldüğünü ve delegelerin özgür iradesinin kullandırılmadığını dile getirdi. Seçime mutlak suretle çarşaf listeyle gidilmesi gerektiğini söyleyen Saygılı, adaylara da başarılar diledi.

Saygılı’dan 2.manifesto: Delege özgür, seçim çarşaf olsun!

EGEDESONSÖZ -  CHP İzmir’de tek gündem 20 Aralık’ta yapılacak il kongresi…


İl Başkanı Bedri Serter’in koltuğa yeniden talip olduğu süreçte Ülkümen Rodoplu ve Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar adaylığını açıklarken, CHP PM Üyesi Alaattin Yüksel de sahaya indi.

Süreçte adı başkan adayları arasında geçen CHP Parti Meclisi Eski Üyesi Hüseyin Saygılı ise manifestovari mesajlarına devam ediyor.

Haftasonu ‘Örgüte sesleniş, göreve çağrı’ başlıklı bir yazı yayınlayarak kongre sürecinde görevin ilçe başkanlarında olduğunu ve örgütün acilen ortak karar için toplanması gerektiğini ifade eden Saygılı bu kez sürecin baskı altında götürüldüğünü ve delegelerin özgür iradesinin kullandırılmadığını dile getirdi. Seçime mutlak suretle çarşaf listeyle gidilmesi gerektiğini söyleyen Saygılı, adaylara da başarılar diledi.
 
İşte Saygılı’nın sosyal medya hesabında paylaştığı o yazı:

“İl kongresine giden süreçte neler oluyor ve neler bekliyoruz? Bu türden soruların demokratik geleneklere sahip partilerde sorulması gerekir. Demokratik bir sürecin işlemesi, CHP üyelerinin sorgulamayı hiçbir zaman bırakmadan görev ve sorumluluklarını yerine getirmesine bağlıdır.
 
İlçe başkanları ve il delegelerinin yanında geçmişte partimize emek harcayan parti emekçilerinin, kadın ve gençlik kollarımızın da bu süreçte yer almaları ve etkin bir rol üstlenmeleri büyük önem taşımaktadır.
 
Her şeyden önce nasıl bir il Başkanı sorusuna, gerek Partimizin İzmir il örgütünün ihtiyaçlarına göre değerlendirerek, gerekse Ülkemizin içinde bulunduğu duruma göre ve giderek ağırlaşan koşullara karşı nasıl bir mücadele bizi bekliyorsa ona göre cevap verilmelidir.
 
İl Başkanını seçerken parti kültürümüz ve birikimlerimiz ışığında, aşağıdan yukarıya değerlendirmelerle bu süreci işleterek doğru adayı belirlemek ve örgüte mal ederek kalıcı olmasını ve sahiplenilmesini sağlamak mümkündür. Önümüzdeki süreçte örgüt iradesinin ortaya çıkmasını sağlayabiliriz. Demokratik bir kültürde partiler yöneticilerini böylesine bir irade göstererek belirler. Gene de İzmir İl Kongresine uzanan sürecin böyle işlediğini söylemek mümkün görünmüyor. Aksine, yukarıdan uygulanan ve örgüte dayatılan belli belirsiz bir baskının etkisi altında bu sürecin işlediğini görüyoruz.
 
Yöntem itibariyle içinde bulunduğumuz durum, aday belirleme noktasında kafaların karıştığı, belli güçlerin egemenliği altında hangi yöne gideceği bilinmeyen, her an değişkenlik gösterebilen, muğlak bir zaafiyetin etkisi altında bir sürece hapsolmamızı sağlamıştır. Bu durum, büyük bir bilgi kirliliğine neden olmakta ve partiye yıllarını harcayan birçok kimsenin de bir takım hesapların odağında yüceltilmesi ve alçaltılmasını getirmektedir.
 
Açık söylemek gerekirse, sürekli bir yerlerin yönlendirilmesini bekleyen örgüt yapısıyla bir yere varmak mümkün değildir. Kendi kendimizi kandırıyoruz. İnsiyatifi körelmiş ve belli yapılara muhtaç, o yapıların buyruğunu bekleyen bir örgüt haline getirilmemiz bizim felaketimiz demektir. Ortaya çıkan görüntüde, örgüt iradesinin yanı sıra belediye başkanlarımız da yıpranmakta fakat en çok ta iktidar olma iddiası taşıyan ve aydınlık Türkiye’yi kuracak partimiz zarar görmektedir. Bu yüzden her birimizin koşullarımızı yeniden ve sürekli olarak gözden geçirmesi gerekmektedir.
 
Bulundukları konumu kullanarak örgüt üzerinde hakimiyet sağlayanların tavrını doğru bulmuyorum. Kısacası, Örgüt kendi asli görevlerini yapmalıdır. Belediye Başkanları da kendi görevlerini, hizmetlerine ve projelerine odaklanmalıdır. Hükümetin baskılarının arttıracağı sıkıntılı günlerin bizleri beklediğini unutmayalım.
 
Son söz olarak çağrıda bulunmak istiyorum. Örgütümüzün, delegemizin iradesini etkileyecek hiçbir dayatmayı kabul etmeden hareket edilmelidir.”
 
Söz ve karar delegenindir, örgütündür
“Kongremizin, bugüne kadar demokratik kazanımlarından, tüzüğümüzün gereği olan çarşaf listeyle seçimlerin yapılmasından asla taviz verilmemelidir. Bu süreçte aday olan arkadaşlarımın her birini kutlar başarılar dilerim.
 
Mahalle delege seçimlerinden itibaren, ilçe kongre süreçlerini izleyen bir arkadaşınız olarak, dilimin döndüğünce partimize, ülkemize dair görüşlerimi paylaşmaya çalıştım.
 
Bu süreçte il başkanı olmam ile ilgili görüş belirten arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Elbette bazı arkadaşlarımla değerlendirme yaparak görüşlerini aldım. Basın yayın organlarında iradem dışında aday olabileceğim ile ilgili yorumlar yapıldı. Gelinen noktada bu sürecin doğru işlemesi için çabalarımı, Partime katkılarımı sürdürmeye devam edeceğim. Mücadelenin neresinde olursam olayım ülkemin geleceğine dair olan umudum daima beni ayakta tutacaktır.
 
Derin hesaplar içinde boğulmak istemiyorum. Kendimi tanıyamaz hale sokmak, gereksiz hırslara kendimi hapsetmek istemiyorum. Bazılarının hesaplarını anlamakta zorlandım. Bırakalım bazılarımızda bu hesapların dışında kalalım. Bu daha yararlı olur.
 
Bu süreçte aday olan arkadaşlarımın her birini kutlar başarılar dilerim.”

 
Güzelbahçe yılbaşı öncesi ışıl ışıl oldu
 
Bir insanlık dersi: Çeşme İmece İnisiyatifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan ‘üye sıfırlama’ harekatı
35. Olağan Kurultay’ın ardından örgüt yapısının tamamen değiştirileceği, ...
CHP Konak ‘Kavalar’ın arkasında!
İlçe Başkanı Başak dün akşam bir araya geldiği Kavalar’a destek kararı ...
Davutoğlu'dan PKK mesajları: 4-5 yer kaldı!
Başbakan Ahmet Davutoğlu terörle mücadelede kritik 12 ilçe olduğunu belirtirken ...
 
Başbakan'dan Başika açıklaması: Misliyle karşılık verdik
Başbakan Davutoğlu, Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.
ABD İncirlik'teki F15'leri geri çekiyor
ABD, geçen ay İncirlik Hava Üssü'ne gönderdiği 12 F-15 savaş uçağını Türkiye'den ...
Ve Yüksel sahaya indi: O toplantıda da adım çıkarsa…
Adı il başkanlığı için konuşulan ve belediye başkanlarının büyük desteğini ...
 
CHP'den olağanüstü sokağa çıkma yasağı toplantısı
CHP Lideri, Güneydoğu'daki il başkanları ve sokağa çıkma yasağı olan yerlerdeki ...
Davutoğlu: Temizleninceye kadar aralıksız sürecek!
Davutoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum; Sur'da, Cizre'de, ...
CHP İzmir’de ihracı istenen başkan adayından isyan!
İl Yönetim Kurulu tarafından kesin ihraç istemiyle disipline gönderilen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva