HABERLER>MAGAZİN
16 Kasım 2023 Perşembe - 15:07

Şarkıcı Murda uyuşturucu davasında beraat etti

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği iddiasıyla "Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek" suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Murda lakaplı şarkıcı Mehmet Önder Doğan, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ünlü rapçinin beraatine karar verildi.

Şarkıcı Murda uyuşturucu davasında beraat etti

Hollandalı şarkıcı Murda, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurda giriş yaptıktan sonra hakkındaki yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmıştı. 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan ünlü şarkıcı, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Şarkı sözleri nedeniyle, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 2022 yılında hapis cezası verilen ünlü şarkıcının beraat ettiği bildirildi.

Şarkıcının avukatlarından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul İstinaf Mahkemesi, yaptığı inceleme neticesinde müvekkilimiz Mehmet Önder Doğan hakkında verilen mahkumiyet kararını kaldırmıştır. Yeni bir hüküm kuran İstinaf Mahkemesi “sanat eseri olan şarkı sözlerinden dolayı sanığın suç işleme kastının olmadığı” gerekçesi ile müvekkilimiz hakkında beraat kararı vermiştir. Yerel Mahkeme tarafından şarkı sözlerinden dolayı verilen hapis cezası müvekkilimizin hayranları tarafından üzüntüyle karşılanmıştı. Bugün itibariyle bu karar kaldırılmıştır."

NE OLMUŞTU?
2022 yılında İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü celseye, Mehmet Önder Doğan katılmazken avukatı hazır bulundu. Duruşma savcısı esas hakkındaki görüşünde, sanığın iddianamedeki şarkının kendisine ait olduğunu kabul ettiği, Duman, Pahalı ve Eh Baba isimli şarkılarında esrar içmeye özendirici sözlerin bulunduğu anlatıldı. Sanık Doğan'ın YouTube kanalının yüksek takipçili olduğu, kliplerinin yüksek izlenme ve beğeni rakamları gözetildiğinde, sanığın çok sayıda insana ulaşarak uyuşturucu madde kullanmaya alenen özendirildiğinin sabit olduğunu belirterek, ‘Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek’ suçundan 6 yıl 2 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

AVUKATI BERAATİNİ İSTEMİŞTİ
Doğan’ın avukatı Ümit Gürkal Egemen de mütalaaya katılmadıklarını belirterek, "Müvekkilimin iki tane Duman isimli şarkısı var. İddianamedeki Duman şarkısı YouTube’da yayınlanmadı. Kendi kanalından da kaldırıldı. Ancak paylaşıldığı dönemde kopyalanıp üçüncü kişiler tarafından yayınlanmasına teknik olarak engel olunamadı ve hiçbir konserinde bu şarkı seslendirilmedi. Söz konusu şarkı lisanslı bir şarkı değil. O tarihlerde ünlü olmadığından eş, dost çevresinde paylaştı. Müvekkilime atılı suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Bu nedenle beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

İYİ HALLE CEZA 4 YIL 2 AY HAPSE İNDİRİLDİ
Mahkeme, sanığın sabit olan 'Uyuşturucu madde kullanmaya alenen özendirme' suçundan TCK'nin 190/2. maddesi uyarınca önce beş yıl hapis cezası verdi.

Sanık Doğan'ın yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme, takdiri indirim uygulayarak cezayı 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirdi. Karara istinaf mahkemesinde itiraz edilebileceği de kararda belirtildi.

Murda savcılık ifadesinde, "İki tane 'Duman' isimli şarkım var. Türkiye'de söylediğim 'Duman' adlı şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. 'Pahalı' ve 'Eh Baba' şarkıları da benim. Hollanda'da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Rap şarkıları sokak jargonuna yakın. Arada çok ince bir nüans var. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir" demişti. (DHA)

 
Çaldığı telefonları satıp sevgilisine otomobil aldı
 
Dünya akaryakıt devi Türkiye'den çekiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adriana Lima estetiğin dozunu fena kaçırdı
Dünyaca ünlü süper model Adriana Lima, Los Angeles'ta düzenlenen bir galada ...
Nebahat Çehre'den inşaat reklamına ret!
Nebahat Çehre, kendisine bir inşaat firmasından gelen 10 milyon lira ve ...
Talu çiftiyle ilgili korkunç gerçek: Otel odasında ölüme terk etmişler
Çevreleri 100 milyon lira dolandırıp kayıplara karışan sosyal medya ünlüleri ...
 
Dergi çekimi için kamera karşısına geçen Beren Saat, pozlarıyla büyüledi
Kıvanç Tatlıtuğ ile başrolü paylaştığı İstanbul İçin Son Çağrı filmiyle ...
Gonca Vuslateri'nin bebeğinin cinsiyeti belli oldu
8 aydır gözlerden uzak aşk yaşadığı sevgilisinden hamile olan başarılı ...
Rapçi Sansar Salvo intihar girişiminde bulundu
Salsar Salvo adıyla tanınan genç rapçi Ekincan Arslan, onlarca ilaç içerek ...
 
Popstar Mehtap Yılmaz felç geçirdi!
Katıldığı Popstar yarışması ile şöhreti yakalayan şarkıcı Mehtap Yılmaz, ...
Ed Sheeran'dan 'iç çamaşırı' bağışı!
"Shape of You" ve " Thinking Out Loud" gibi hit parçalara imza atan İngiliz ...
Emre Karayel'den ikinci bebek müjdesi!
Uzun yıllardır aşk yaşadığı Gizem Demirci ile 2020 yılında dünyaevine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva