HABERLER>SPOR
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 13:57

Sarı-kırmızılı öfkenin bilançosu: 15 yaralı, 34 gözaltı

Tavşanlı Linyit Spor’a yenilince küme düşen Göztepe taraftarlarının öfkesinin boyutları, havanın aydınlanmasıyla ortaya çıktı. Öfkeli taraftarlar koltuklarını kırdıkları stattan çıktıktan sonra gittikleri 3 katlı kulüp binasının yanı sıra, takımın tesislerinde de kırılmadık, devrilmedik tek bir eşya bırakmadı. Kulübün tarihinin sergilendiği müzenin yağmalanmasını ise yine bazı taraftarların kapıda durarak önlediği gecede, 2’si emniyet müdürü 15 polis yaralandı. Gözaltına alınan 34 taraftar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sarı-kırmızılı öfkenin bilançosu: 15 yaralı, 34 gözaltı

İZMİR - PTT 1. Lig’de mücadele eden Göztepe, Tavşanlı Linyit Spor’a 1 - 0 yenildikten sonra küme düştü. Kümede kalması için beraberlik bile yeten Göztepe’nın taraftarlara yaşattığı hayal kırıklığı biranda öfke patlamasına dönüştü.

Taraftarlar macın oynandığı Atatürk Stadyumu’nda koltukları kırdı. Polisle de çatışan taraftarların daha sonraki hedefi Güzelyalı semtindeki kulüp binası ile Gürsel Arsel tesisleri oldu.
 
KULÜP TARİHİ YAĞMALANACAKTI
Göztepe Spor Kulübü’nün yönetim binasının altındaki yine kulüp malzemelerinin satıldığı mağazanın camlarını kıran taraftarlar, kapılara yüklendi. Kapıyı da kıran taraftar, bu kez üç katlı binasının içerisine dağıldı. Kulüp başkan vekili odası, toplantı salonları tüm idari bölümleri tek tek dolaşan öfkeli taraftarlar, buralardaki elektrikli, elektronik eşyanın yanı sıra klimaları, prizleri kırdı, masaları, devirdi. Duvarda kulübün geçmişine damga vurmuş kişilerin ve futbolcuların resimlerinin de bulunduğu posterleri kırdı, yırttı.
 
Bu sırada, aynı binanın zemin katında bulunan kulüp tarihinin sergilendiği müzeye de öfkeli taraftarlar girmek istedi. Ancak müzenin yağmalanması, yine taraftarlar arasında bulunan kişilerin müdahalesiyle son anda önlendi.
 
ANTRENÖRLERİN DE ODALARINA GİRDİLER
Kulüp binasının ardından taraftar, öfkeleri dinmeyince yakındaki Gürsel Aksel tesislerine gitti. Kapıdaki güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren taraftarlar, aralarında teknik direktör Kemal Kılıç ve antrenörlere ait odaların kapılarını, banyolardaki aynaları kırdı. Ayrıca futbolcuların kaldığı binanın da yine camları kırıldı.

34 TARAFTAR GÖZALTINDA
Atatürk Stadyumu’nda ve Güzelyalı Semti'ndeki yaşanan olayların ardından 34 taraftar gözaltına alındı. Bu kişilerin, ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Olaylar sırasında yaralanan 2’i emniyet müdürü 15 polisin ise durumlarının iyi olduğu bildirildi.

AĞIR CEZA YOLDA
Göztepe'nin 2'nci Lig’e düştüğü Tavşanlı Linyitspor karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle sarı kırmızılı kulübün ağır ceza alabileceği bildirildi. Maç sırasında ve sonrasında ortaya çıkan tribün olayları yüzünden Göztepe'ye en az 5 maç seyircisiz oynama cezası gelmesi bekleniyor.
 
Yaşanan arbedede Atatürk Stadı’ndaki 7000 koltuğun kırıldığı, tuvaletlerin tamamının kullanılamaz hale getirildiği açıklandı. Sadece koltukların maliyetinin 175 bin TL tutttiği bildirildi. Taraftarların ateşe vermeye kalkıştığı kulüp binasında ve Gürsel Aksel Tesisleri’nde de büyük maddi hasar olduğu, dolaplardaki evrak ve dosyaların dahi yırtıldığı belirtildi.
 
KEMAL KILIÇ'A BÜYÜK ÖFKE
İzmir’de daha önce Karşıyaka ve Bucaspor’la birer şampiyonluk yaşayan Kemal Kılıç, Göztepe’yle kariyerinde ilk kez küme düşme acısını yaşadı. Karşıyaka’yla 2002-03’te, Bucaspor’la ise 2008-09’da 2'nci Lig’de mutlu sona ulaşan, farklı kulüplerde de çok sayıda başarıya imza atan teknik adam, hayal kırıklığıyla sarı kırmızılılarda tanıştı.

Sezon ortasında by-pass ameliyatı geçiren, olaylı Tavşanlı Linyitspor müsabakasının ardından nefes almakta güçlük çekince apar topar hastaneye kaldırılan Kemal Kılıç, büyük moral çöküntüsü yaşadı. Henüz Başkan İmam Altınbaş’la görüşmediğini belirten Kemal Kılıç, "Şoktayım. Ne diyeceğimi bilemiyorum" diye konuştu.
 
İKİ YÖNETİCİ YARALANDI
Göztepe-Tavşanlı Linyitspor maçında yaşanan olaylarda Sportif İşler Sorumlusu İsmail Hakkı Gül ve İç Denetimden Sorumlu Yönetici Hasan Yalçın'de yaralandı. Protokole yapılan saldırıda Hakkı Gül'e yumruk atılırken yüzüne şişe isabet eden Hasan Yalçın’a bandaj uygulandı. Şişenin, Yalçın’ın gözüne yakın noktaya isabet ettiği ve genç yöneticinin kör olma tehlikesinden döndüğü açıklandı. Başkan İmam Altınbaş ve beraberindekiler, Atatürk Stadı’nı olaylar yatıştıktan sonra sağduyulu taraftarların araçlarıyla terk etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Paşa 14 Mayıs 2013 Salı 12:25

Kulübünü yağmalayan adamdan ne beklersin. İzmir'i dünyaya rezil ettiler. Böyle taraftara Atatürk'ün yan sahaları bile fazla

Yorumu oyla      11      8  
FUTBOLCU 14 Mayıs 2013 Salı 11:21

yaşanan olaylar üzücü fakat, ligden düşmesi hakkında; eski bir göztepeli oyuncu olarak diyebilirim ki hiç üzülmedim göztepe için .. bir çok gencin futbol hayatını bitiren göztepe tarihten silinse kılım kıprıdamaz.. beter olsunlar !!

Yorumu oyla      13      10  
terör 14 Mayıs 2013 Salı 00:21

oluşan tüm maddi hasar, gözaltına alınan ve kimliği tespit edilen holiganlardan tahsil edilmeli ve bu "insan"lar hayatları boyunca bir daha maça girememeliler

Yorumu oyla      12      6  
jess 13 Mayıs 2013 Pazartesi 23:56

az bile yapıldı. bu kadar umursamaz bu kadar olunmaz,sezon başında super lig hayali kurdu bu taraftar, sezon sonu düştüğümüz hale bak.. Kemal Kılıç bey de timsah gözyaşlarına devam etsin. Kanmıyoruz. Göztepe için yapacağı tek hayırlı şey istifasını vermek olur

Yorumu oyla      17      6  
T.C. FEHMİ 13 Mayıs 2013 Pazartesi 14:41

Demokrasiye geçmeyi , hukukun üstünlüğünü sağlayamamış bir toplumda herşey olur. Kaba güç hakim olur. Dua edelim on kişi ölmemiş. Avrupa'da da liglerin sonu geliyor. Düşme-kalma maçları oynanıyor ama bizdeki başıbozukluk oralarda yaşanmıyor. Neden ??

Yorumu oyla      22      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Derbide ırkçılık tartışması: Drogba’dan tokat gibi yanıt
Fenerbahçe’ye 2-1 yenildikleri maçta sarı-lacivertli bir taraftarın Galatasaray’lı ...
Kadıköy’de ırkçılık: Fener tribününde muz!
Fenerbahçe-Galatasaray derbisine bu çirkin görüntü damga vurdu.
Bir saatlik derbi çatışması!
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan maçtan ...
 
‘Fırtına’ Süper Lig yolunda Konya’ya karşı!
Bucaspor Ege derbisini kaybetmesine rağmen play-off’a adını yazdırdı. ...
Kadıköy’de boğaz boğaza: Volkan’dan ilk açıklama
Derbinin son dakikalarında birbirine giren Volkan ve Sabri kırmızı kartla ...
Duruşma salonundan çıkıyor eline kılıcını alıyor
İzmir Barosu avukatlarından Özge Özşahin, odaklanma ve dikkat bozukluğu ...
 
Göztepe yangın yeri: Taraftar kulübü yakmaya kalktı!
Sarı-kırmızılı taraftarlar takımı ligden düşüren Tavşanlı mağlubiyet sonrası ...
Dev derbiye kan bulaştı: 1 taraftar öldü
İstanbul Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’nda dün akşam Fenerbahçe’nin 2-1 ...
Fener derbide güldü Şampiyonlar Ligi'ne uçtu
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de 2012-13 sezonunda şampiyonluğunu geçtiğimiz ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva