HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Kasım 2017 Pazar - 10:44

Sakin Şehir'de ilk mandalina hasadı miniklerden!

Mandalina hasat mevsimini üç günlük şenlikle kutlayan Seferihisar’da ilk hasat çocuklar tarafından yapıldı.

Sakin Şehir de ilk mandalina hasadı miniklerden!

Mandalina hasat mevsimini üç günlük şenlikle kutlayan Seferihisar’da ilk hasat çocuklar tarafından yapıldı. Mandalina bahçesinden girerek mandalina toplayan çocuklar, ardından Seferihisar Belediyesi tarafından yapılan yeni tesislerinin açılışını yaptı. Açılışta Doğukan Manço ve Adam Olacak Çocuk gösterisi büyük bir coşkuyla izlendi.

Seferihisar’da Mandalina Şenliği coşkusu ikinci günde de devam etti. 18 Kasım Cumartesi günü Seferihisarlı çocuklar tarafından mandalina toplanarak, mandalina hasadı başlatıldı. Hasada Seferihisar Çocuk Belediyesi’ne bağlı çocuklarla birlikte vatandaşlar eşlik etti.

ÇOCUKLAR MUHTEŞEM TESİSE KAVUŞTU

Seferihisar Çocuk Belediyesi bahçesi ve önündeki park tamamen çocukların eğitim, gösteri ve eğlence alanı olarak yeniden düzenlendi. Yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olan tesise Barış Manço’nun adı verildi. Üç buçuk dönüm arazide yapımı tamamlanan tesis, birçok ilki de beraberinde getirecek. 4 ahşap atölye, 100 metrekarelik üstü kapalı tiyatro sahnesi, 2 kulis odası, 12 yaş grubu minik futbol ve basketbol sahası, sokak satrancı, engelli oyun parkuru, engelli salıncak, top havuzu, 3 ayrı bölgede dinlenme alanı, bünyesinde ofislerin de yer aldığı projede bir de sera yer alıyor. Tarım okulunun uygulama alanı olacak serada, öğretmenler eşliğinde çocuklara tarım dersleri verilecek. Tesiste 7 gün 24 saat güvenlik olacak, aileler çocuklarını büyük bir rahatlıkla bırakabilecek. Çocuk Belediyesi’nde eğitimlere katılan çocuklar, eğitimlerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilecek.

DOĞUKAN MANÇO SAHNEDE

Tesisin açılışında Seferihisar Çocuk Belediyesi’ne kayıtlı çocukların oluşturduğu ekipler gösteriler gerçekleşti. Seferihisar Belediyesi’nin Mandalina Suyu dağıttığı etkinlikte Doğukan Manço yıllarca babası Barış Manço’nun televizyon ekranlarında yaptığı “Adam Olacak Çocuk” gösterisiyle yer aldı.

Programda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Bu güzel mekanı kısıtlı imkanlarımıza rağmen, çocuklarımızın hizmetine sunmayı başardığımız için çok heyecanlı ve mutluyuz. Çocuk Belediyesi dünyada örneği olmayan bir uygulama. Çocuk Belediyemizi bundan dört sene önce Sofya’da Unesco’nun yaptığı Çocuk Dostu Kentler toplantısında anlatmıştım ve çok takdir toplamıştık. Çocuk Belediyesi her okuldan 10 öğrencinin katıldığı meclisle oluşuyor. Belediyemizin müdürleri, bu meclise kendi çalışma alanlarını anlatıyor. Bu çocuklar da hangi alana ilgi duyuyorsa o müdürlükle beraber haftada bir saat o çalışmaya başlıyor. Başkanları da sandıktan gizli oylamayla seçiliyor. O da gölge bir başkan benimle beraber çalışıp, toplantılara giriyorlar. Çocuk Belediyesi’nin aslında birden çok faydası var. Birincisi çocuklarımız bir özgüven kazanıyor İkincisi kentle ilgili kendilerini sorumlu hissediyorlar ve katkı vermeye başlıyorlar. Üçüncüsü kendi gelecekleriyle ilgili bir altlık oluşturuyorlar. Özetle milli eğitim müfredatıyla çocuklarımızın hayatında eksik kalan bir boşluğu doldurmaya çalışıyoruz. Kültürle sanatla, sporla, sanatla. Önümüzdeki dönemde çocuk için felsefe, arkeoloji, antropoloji tüm bu alanlarla çocuklarımızı buluşturacağız. Onların geleceğe hazırlarken donanımları yüksek insanlar olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu tesisi de bu nedenle yaptık. Seferihisar’da yaptığımız en değerli işin çocuklara yaptığımız yatırım olarak görüyoruz. Çünkü onlara yaptığımız yatırımdan daha büyük, daha değerli bir yatırım olduğunu düşünmüyoruz. Tesisimizin tüm çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seferihisar Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada ve Çocuk Belediyesi Eski Başkanı  Defne Kepcan’da birer konuşma yaptı.

BÜYÜK KUTLAMA BUGÜN

19 Kasım Pazar günü ise büyük şenlik kutlaması Saat 14.00’te başlayacak. Sevgi Yolu Eski Atatürk İlkokulu önünden başlayacak kortej yürüyüşü kapalı pazaryerine kadar devam edecek. Ardından başlayacak şenlik programında Mandalina Kral ve Kraliçesi, en iyi mandalina yetiştiricisi seçilecek. Şenlikte ünlü sanatçı Feridun Düzağaç, şarkılarını Seferihisarlılarla birlikte seslendirecek.

 
Geleceğin şampiyonları yetişecek: Karşıyaka'da bir ilk!
 
İzmir'deki vahşet günlerce konuşulmuştu... İşte 'anne katili kızlar'a verilen ceza!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Özkan 19 Kasım 2017 Pazar 12:12

Son yıllarda İzmir in yükselen yıldızı Seferihisar da Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından 2011 yılından başlayarak “Çocuk Dostu Kentler” yaratmak için UNICEF kriterlerinin yaşama geçirilmesi amacıyla Türkiye’de çeşitli uygulamalar yapılmaktadır. Proje ile yönetime çocukların katılımının sağlanması, çocuk hakları konusunda bilinç oluşturulması ve eğitimler düzenlenmesi, çocuk haklarını gözeten bir belediye yapısı ve düzeni oluşturmak konusunda somut adımlar atılması hedeflenmiştir.Eski bir düğün salonu restore edilerek içerisinde; çok amaçlı salon, müzik odası, fotoğraf ve seramik atölyesi, proje ve faaliyet odası bulunan bina Çocuk Belediyesine tahsil edilmiştir. Çocuk Belediyesi 2011 yılından itibaren Belediye çalışmalarında karar alıcı bir mekanizma olarak doğrudan katılmakta, merkezde genç ve çocuklara yönelik birçok proje, seramik, piyano, keman, gitar, çocuk korosu, halk oyunları, satranç, resim ve tiyatro kursları aktif olarak devam etmektedir. Bugünlerde aynı alanda ise ilçede adına Park-Kampüs olarak önerebileceğim Seferihisar Çocuk Belediyesi Barış Manço Parkı açıldı.BU konseptle çocuk Park-Kampüs lerin ülkemizin her yerinde çoğalarak çocuklarımıza hizmet vermesini diliyorum.Çocuklar geleceğimizdir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin şampiyonları yetişecek: Karşıyaka'da bir ilk!
Karşıyaka’nın spor tesisi ihtiyacına çözüm üretmek amacıyla fiziki yatırımlara ...
Başkan hepsini yerinde inceledi: 5 ilçede yeni yaşam!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentlilerin yaşam kalitesini ...
İZSU’dan o ilçede alt yapı seferberliği: Sağlıklı ve kesintisiz su için...
Torbalı ilçe merkezinde 46.7 milyon liralık tarihi yatırımla şebeke yenileme ...
 
İzmir kırsal kalkınmada vites büyütüyor... 4 koyup 16 alacağız!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Küçük Menderes Havzası’nı kapsayan ...
İzmir'de 'yerli otomobil' için yeni zirve... Neler konuşuldu?
"Yerli Otomobil" üretimi için sektörün öncü isimlerini harekete geçiren ...
Genç basketbolculardan Başkan Selvitopu'na moral ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yıllar sonra yeniden basketbola ...
 
Kısa sürede binleri buldu... Bornovalı minikler akın etti!
Bornova Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocukların sosyalleşmelerine ve ...
Sakin Şehir'de 'turuncu bayram' zamanı: 'C vitaminli' şenlik
Şenlik, Cumhuriyet Meydanı’nda “En İyi Mandalinalı Yemek”, “En İyi Mandalinalı ...
Büyükşehir Meclisi’nde ‘zeytin ağacı’ tartışması: AK Parti eleştirdi, CHP cevapladı
Büyükşehir Belediyesi’nin Urla’da Fen İşleri için oluşturacağı şantiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva