HABERLER>EKONOMİ
18 Ağustos 2017 Cuma - 11:34

Rus ve Türk ekonomisinin İzmir'de dev buluşması: Rakip değiliz!

Bakan Zeybekci, “Türkiye ve Rusya birbirinin rakibi asla değil. Birbirini tamamlama fırsatına sahip iki ülke” derken Rus Bakan Novak ise, “Türkiye Rusya’yla birçok alanda işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Devlet Başkanımız Putin’in isteği üzerine 300’den fazla kişiyle buraya geldik” diye konuştu.

Rus ve Türk ekonomisinin İzmir de dev buluşması: Rakip değiliz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Ekonomi Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan 86’ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) basın toplantısı gerçekleşti.

Swissotel’deki toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Partner Ülke Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve 26 ülkeden, 16 bakan ile bakan yardımcısı katıldı.

Ayrıca toplantı sonrasında işbirliği anlaşması imzalandı.

TÜRKİYE VE RUSYA RAKİP DEĞİLDİR
Toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye ve Rusya birbirini tamamlama kabiliyeti en yüksek olan iki ülke. Birbirinin rakibi asla değil. Birbirini tamamlama büyük fırsatlarına sahip. Birlikte üçüncü ülkelerde yakalayabileceğimiz fırsatlar var. İzmir Fuarı’nı gezerken pazar yeri havasının olduğunu göreceksiniz. İzmir 10 bin yıldan bu yana bu coğrafyanın, Asya’nın Avrupa’ya, Avrupa’nın Asya’ya açılan kapısı olmuştur. İpek yolunun denize ilk ulaştığı liman olmuştur. Ben bu özelliğin tüm bakanlarımız tarafından fark edileceğine inanıyorum. İzmir çok özellikli bir şehirdir. 5 bin civarında ihracatçımız vardır. 13 aktif organize sanayi bölgemiz vardır. Farklı ülkelerin iş dünyası ve Doğu Akdeniz ekonomisinin merkezidir. G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkedir. 2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 5 büyümeyi yakalayan ülkedir. Türkiye fırsatlar ülkesidir. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığı kadar 10 yılda enerji yatırımlarının yapılacağı ülke olacaktır. Tüm teknolojilerde fırsatlar ülkesi olacaktır” açıklamasını yaptı.

ATATÜRK’ÜN MİRASLARINDAN BİRİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Fuarımıza katkı koyduğunuz, dünya barışına katkı koyduğunuz için hepinize İzmirli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Geçen sene bir sıçrama yaptık. Çok da iyi geçti. Bu sene Rusya’nın partner ülke olmasıyla çıta biraz daha yükseldi. Başta merkezi hükümetimiz, Ekonomi Bakanlığımız, İzmir’in tüm dinamikleri, diğer bakanlıklarımız İEF’ye bu sene ayrı bir güç ve destek verdik. İEF koskoca bir çınardır. Sıradan bir fuar organizasyonu değildir. Biz onu Atatürk’ün miraslarından biri olarak gerçekleştiriyoruz. Fuarımız uzun yıllar başarıdan başarıya koşacaktır. Çünkü temelinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu var. Bu öyle bir sağlam temel ki 86 yıldır sürdürüyoruz. Ulu Önderimizin bize fuarlar açın sergiler açın tavsiyesini yerine getiriyoruz. Böylesine büyük bir organizasyonda desteklerini esirgemeyen cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, bürokrasiye İzmirlilere sonsuz saygılarımı sunuyorum. Daha iyisini, daha güzelini, daha doğrusunu önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi diliyorum” dedi.

PUTİN’İN İSTEĞİ ÜZERİNE 300 KİŞİYLE GELDİK!
Ülke Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise, “İEF 1934 yılından bu yana hala dünyada en büyük kongre merkezlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Türkiye Rusya’yla birçok alanda işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Yatırım da ön görülüyor.  Ticaret hacmi bu yılın ilk yarısında yüzde 28 oranında artmış. İkili işbirliğinin ana alanlarında da gelişmeler sağlandığı karma komisyonun çalışmalarından bahsediyorum. Sayın Zeybekçi’yle birlikte biz eş başkan olarak bu komisyona başkanlık ediyoruz. İzmir’de açılan bu fuar doğrudan diyalog kurmak amacıyla çok iyi bir alandır. Çalışmalar gelişebiliyor. Türk tarafına Rusya Federasyonu’na ortak ülke statüsü verildiği için teşekkür ediyorum. Sayın Devlet Başkanımız Putin’in isteği üzerine 300’den fazla kişiden oluşan heyetle biz buraya gelmiş bulunuyoruz.  Fuarın ana konusu enerji ve inovasyonlar… Bu konu aslında dünyanın enerji alanında gelişme isteğini yansıtıyor. Bununla birlikte yenilikçi teknolojilerin enerji etkinliğine aktarılmasını gösteriyor. Türk-Rus işbirliğinin temelini oluştuıruyor. Rusya’nın ve Türkiye’nin dünya ekonomisinde konumu güçleniyor. 86’ıncı İEF’de bugün burada farklı sektörlerin de uzmanları fikir alışverişinde bulunacaktır” diye konuştu.

 
Çiğli Belediyesi Fuar'da kendini anlatacak!
 
BerKM'e üçüncü kez final gururu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 18 Ağustos 2017 Cuma 12:36

Türkiye zaten Rusya ya rakip olamaz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enerji Bakanı Albayrak öğrencilerle bir araya geldi
Enerji Bakanı Berat Albayrak, ''Herkes bir şeyler diyor 'Kuzey Kore'de ...
Vergi karnesi açıklandı: İzmir'de o ilçe İstanbul'u bile solladı!
Vergi tahakkuku ile İstanbul, Ankara, Kocaeli ve İzmir'in ardından Türkiye ...
İşte çiftçilere ödenecek tarımsal destek
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu.
 
Yıllık ücretli izin yönetmeliğinde değişiklik
Yıllık ücretli izin yönetmeliğinde yapılan değişiklikle "en çok üçe bölünebilen" ...
Herkesi ilgilendiriyor! Yıllık izin yönetmeliğinde değişiklik
Yıllık ücretli izin yönetmeliğinde yapılan değişiklikle "en çok üçe bölünebilen" ...
Bu sezon da yüzler gülecek
1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesi çaparilere takılan ilk palamutlar ...
 
Air Berlin'in satışı için görüşmeler başladı
Borçlarını ödeyemeyen Air Berlin varlıklarını eylül sonuna kadar satmak ...
İkinci el alacaklar dikkat! Dolandırıcılıkta yeni yöntem!
Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Koçal, internet üzerinden ikinci ...
Bakan Özlü, iş dünyası ile buluştu: İzmir'deki o yatırımı örnek gösterdi
Bakan Özlü, "(Star Rafinerisi yatırımı için) Türkiye olarak petrokimya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva