HABERLER>GÜNCEL
29 Nisan 2019 Pazartesi - 09:21

Resmen başladı... İzmir'de 'indirim' mutluluğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'Halk Taşıt' uygulaması, bugün 06.00 ile 07.00 saatleri arasında başladı. Uygulamaya göre yolcular, belirlenen saatler arasında toplu taşıma araçlarını yüzde 50 indirimli olarak kullandı. İndirimden haberi olmayanlar, sürpriz yaşarken, bazı yolcular ise indirim uygulanan saatlerin uzatılmasını istedi.

Resmen başladı... İzmir de  indirim  mutluluğu

İzmir'de kent içi toplu ulaşımda yeni bir dönem başladı. Sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları artık yolcularını yüzde 50 indirimli yeni tarifeden taşıyor. Otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımında geçerli olan uygulamayı ilk kullanan ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu. Saat 05.30'da ESHOT Genel Müdürlüğü'nün Buca Gediz'deki merkezine giden Başkan Soyer, sefere çıkmak için hazırlanan şoförlerle kahvaltıda buluştu. Soyer'e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek ile bürokratlar eşlik etti.

"Sizler Büyükşehir Belediyesi'ni temsil ediyorsunuz"
Halk Taşıt uygulamasının tüm İzmirlilere hayırlı olmasını dileyen Başkan Soyer, "İzmir'in kahrını çeken, her sokağına, caddesine giren, kentin nabzını anket şirketlerinden bile çok daha iyi tutan siz şoförlerimizle bir arada olmaktan çok mutlu oldum. İşiniz zor biliyorum. Ama aklınızdan çıkarmayın ki, sizler aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni temsil ediyorsunuz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum, kazasız, belâsız görevler diliyorum" diye konuştu.

Teşekkürler Başkan!
Başkan Soyer, şoförlerle yaptığı kahvaltının ardından günün ilk seferine çıkan otobüse binerek "Halk Taşıt" uygulamasını başlattı. 818 hat numaralı otobüsle Şirinyer İZBAN İstasyonu'na kadar giden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yolcularla selamlaşarak sohbet etti. Daha sonra İZBAN'a binerek Alsancak'a, buradan da tramvayla Konak'a kadar seyahat eden Başkan Soyer'i karşılarında gören İzmirliler şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadı. Yeni uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getiren çok sayıda İzmirli, Başkan Tunç Soyer'e teşekkür etti.

Tarifeler yarı yarıya indi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başlattığı "Halk Taşıt" uygulaması ile sabah 06.00-07.00, akşam 19.00-20.00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm toplu ulaşım araçları yolcularını yüzde 50 indirimli tarifeden taşıyor. Otobüs, metro, tramvay, banliyö ve deniz ulaşımında geçerli olan uygulama, "Artı Para" ve "Gittiğin Kadar Öde" gibi sistemleri de kapsıyor. "90 Dakika Aktarma Sistemi" de geçerliliğini koruyor. İndirim uygulanan saatlerde standart tarife kapsamında 3 TL olan tam biniş ücreti 1,50 TL, öğrenci ve 60 Yaş Kartı sahipl erinin 1,80 TL'den yararlandığı indirimli tarife 0,90 TL olarak uygulanıyor. Öğretmenler ise 2,50 TL yerine indirimli saatlerde 1,25 TL ödüyor. Proje ekonomik açıdan dar gelirli kesimlerin ve öğrencilerin bütçesine katkıda bulunmanın yanı sıra, toplu ulaşımın kullanılmasını özendirmek açısından da büyük önem taşıyor. 

 
İzmir'de üç terör örgütüne birden operasyon!
 
Bornova'da uçurtma coşkusu
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 29 Nisan 2019 Pazartesi 18:43

sezar mısın brütüsmüsün nesin. sizde herşeye ayakta alkışlamayın, önünü arkasını bir düşünün. başkasına laf edeceğinize kendinize de bir bakın. ne diyor başkan, bu şekilde işçinin öğrencinin bütçesine bir miktar katkı yapmaktır amacımız diyor değilmi. 7 den sonra işe giden işçi değilmi öğrenci değilmi. amaç elbette ki dedikleri gibi değil, yoğunluğu dağıtmak için. yani çok bilmiş herşeyi düşünen sezar, yoğunluğun verdiği rahatsızlığı gidermek yerine, dağıtmayı tercih eden ve bunu yaparken de bir kısım işçiyi düşünüp diğerlerini görmezden gelen tutumun nesini beğeneyim. 90 dk uygulamasını da herkes beğeniyor değilmi. ama ben beğenmiyorum. İzmir ekonomisine darbe vuran bir uygulama. onun yerine her biniş için 0,75 TL alsınlar bakalım insanlar hangisini daha çok beğenecek görelim. aktara aktara bir hal olduk. siz her şeyi alkışlamaktan bıkmadınız. şimdi sen dersin ekonomiye nasıl zarar veriyor diye. düşün diyeceğim ama neyse boşver.

Yorumu oyla      6      5  
hep vaad 29 Nisan 2019 Pazartesi 16:47

Hani 1 kuruş denmişti seçim öncesi?

Yorumu oyla      9      13  
sezarın hakkı sezara 29 Nisan 2019 Pazartesi 16:40

ibrahim bir şeyden de mutlu ol be kardeşim ! sen bir 7:30 - 9:30 saatleri arasında bin bakalım bir metroya da nasıl gidiyorsun ? adamlar bunu yogun saatleri rahatlatmak amacı ile yapıyor sen eşitlik yok diye eleştiriyorsun . bazı şeyleri eleştirebilmeniz için ilk önce konu hakkında bilgi sahibi olun. başlıkları okuyupta yorum yapmayın ! sabah 15. dak. erken uyan faydasını görürsünüz uygulamanın. hem indirimli ehmde oturarak işe gitmiş olursunuz. yani şu an bu uygulamadan memnun olmayan bir tane insan yok! ancak sizin gibi neden yapıldıgını anlamayan ve anlamamakta ısrar eden insanlarda bir memnuniyetsizlik var.biride aşagıda musakka ve antrikotu gene fazla kaçırmış.

Yorumu oyla      12      8  
murat 29 Nisan 2019 Pazartesi 15:26

Saat 6-7 olmasında ki amaç büyük ihtimalle pik saatlerde otobüsleri daha fazl doldurmamak ve mesai başlangıcı ve bitişlerini zamana yaymak amaçlı düşünümüş gibi duruyor. Güzel düşünülmüş halka yarayan her şey iyidir.

Yorumu oyla      15      6  
Güzel Bir Uygulama 29 Nisan 2019 Pazartesi 13:23

Güzel Bir Uygulama ama başlangıç gibi. kaç kişi saat 6-7 arası işe gider kaç kişi 19-20 arası işten çıkar. Dağ fare doğurmuş gibi. kupon saatlerinin hepsi kapsamalı yanı saat 6-9 & 17-20 arası olmalı indirim .

Yorumu oyla      7      16  
``musakka ve antrikot , 29 Nisan 2019 Pazartesi 12:53

İzmir BB Başkanı Tunç Soyer sınırsız 90 dk.aktarma hk konusunda ayrımcılık yapılıyor. Merkez ilçelerde 90 dk.aktarma hk var, çevre ilçelerde aktarma hk. yok.Siz de bu açık ve net olan eşitsizliği savunuyorsanız , İzmir BB nin sosyal adaletçi, eşitlikçi, halkçı belediye olduğuna inanmamızı beklemeyin. Aktarma hk.verilmeyen çevre ilçelerde belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para alıyorsunuz.Belediye araçlarında 17 km mesafe için 2 araç değiştirip 2 bilet bedeli 6,00.-TL. ödetilir mi . İzmir BB sınırlarında Ya her birimiz gittiği kadar ödesin . Ya da hiç birimiz.

Yorumu oyla      8      16  
29 Nisan 2019 Pazartesi 11:58

Evet dışarıdan misafirimiz geliyor onun yerine basamıyoruz. İnerken işe yetişme telaşıyla çıkışta okutmayı unutuyoruz bloke bakiye cepten gidiyor. Derhal bu izbandaki zorluk kaldırılmalı, herkes şikayetçi.

Yorumu oyla      12      18  
selo 29 Nisan 2019 Pazartesi 11:39

bravo sabah kalmış halkla iç içe sabah işe 9-10 da gelen burokratlara örnek olsun!

Yorumu oyla      20      6  
ibrahim 29 Nisan 2019 Pazartesi 11:13

eşit olmayan hiçbir uygulamaya sıcak bakmıyorum. işçi öğrenci veya başka biri farketmez. bu şehrin sıkıntıları da, fırsatları da mümkün olduğu kadar eşit olmalıdır. bu eşitliği yöneticiler sağlamaya çalışmalıdır. ben sabah 6,45 otobsüne biniyorum, akşam ise 19 da çıkıyorum. yani bana cuk diye uyuyor aslında. ama birilerinin hakkını yiyiyorum gibi geliyor. rahatsız oluyorum.

Yorumu oyla      9      20  
TC misafir 29 Nisan 2019 Pazartesi 10:03

Vatandaşı mağdur eden artı para sistemi de kaldırılmalıdır.

Yorumu oyla      12      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de üç terör örgütüne birden operasyon!
İzmir'de, polisin sol terör örgütlerine yönelik düzenlediği operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Casusun intiharı ile ilgili Başsavcılık'tan açıklama
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yakalanan Birleşik Arap Emirlikleri casusu ...
Bilal Erdoğan'dan İzmir'de külliye mesaisi
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, İzmir'de yapımı tamamlanmak ...
 
İzmir'de faciaya kıl payı!
İzmir'in Buca ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, demir ...
Akdeniz'de 4,8 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İzmir’de yeni haftada hava nasıl olacak?
Yaz havasının etkili olduğu kentte sıcaklıklar hafta boyu 20 derecenin ...
 
İzmir'de üst üste iki deprem!
İzmir'de 40 dakika arayla iki deprem meydana geldi.
İzmir'de su tesisatçısının korkunç sonu!
Menderes ilçesinde, su tesisatçısı Mehmet Yaşar Akcan (58), elektrik akımına ...
İzmir'de kaza kurbanlarına yürek yakan veda
İzmir'in Buca ilçesindeki trafik kazasında yaşamını yitiren aynı aileden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva