HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Mart 2018 Çarşamba - 10:05

Perde 36. kez açıldı: İzmir'de tiyatro zamanı

‘Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri’ 36. kez perdelerini açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı etkinlik sayesinde İzmirliler, 15 gün boyunca tiyatroya doyacak. 

Perde 36. kez açıldı: İzmir de tiyatro zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı. 15 günlük tiyatro maratonunun açılışı, İzmir Sanat Sahnesi'nde Ankara Simurg Oyuncuları'nın sahnelediği ‘Madımak’ ve İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki “Ölümün Tırpanında Babalar ve Kızları” adlı oyunlarla yapıldı.. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunlar öncesinde açılış kokteyli gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı öğrencilerinin açılışa özel hazırladığı  ‘36. Dekor Eskiz Maket Sergisi’, Tiyatro Günleri'ne renk kattı.

15 gün boyunca kentte sanat rüzgarı estirecek İzmir Tiyatro Günleri kapsamında 3 uluslararası, 26 ulusal, 17 yerel ve 19 çocuk oyunu ile 2 sokak gösterisi de sahnelenecek.

SÖYLEŞİ DE VAR, ATÖLYE ÇALIŞMASI DA
Sevgi Türkay'ın “Kostüm Kreatörünün Yönetmen ve Oyuncu ile İlişkisi” başlıklı söyleşisi, 28 Mart (bugün) saat 13.30’da DEÜ GSF Beyru Seminer Salonu’nda gerçekleşecek.
31 Mart ile 1-2-3 Nisan günlerinde İzmir Sanat Balo Salonu’nda dünyaca ünlü oyuncu koçu, dans ve hareket eğitmeni Onıque Masıus, yaratıcı dans ve laban tekniğinde atölye çalışması yapacak. Çalışmaya dans ve oyunculukla ilgilenen ve 18 yaş üzeri katılımcılar kabul edilecek.
Sıla Topçam’ın “Çocuklara Nasıl Kitap Okumalı, Masal Anlatmalıyım” konulu atölyesi,  5-6 Nisan tarihlerinde Tarihi Havagazı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğe, ebeveynler, öğretmenler, çocuklarla çalışan kişiler, masal anlatıcılığına giriş yapmak isteyenler ve içindeki çocukla buluşmak isteyen herkes, [email protected] adresine başvuru yaparak katılabilir.

MUHSİN ERTUĞRUL ÖDÜLÜ SEVGİ TÜRKAY’A
36. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü’nün 20.’si ise “Sahne Tasarımı” dalında tiyatroya katkılarından dolayı Sevgi Türkay’a verilecek.
1999 yılından bu yana verilen ödülü bugüne kadar Münir Özkul, Duygu Sağıroğlu, Özdemir Nutku, Melih Cevdet Anday, Suna Pekuysal, Nur Uzmen, Sevda Şener, Güngör Dilmen, Osman Şengezer, Erol Keskin, Turgut Özakman, Prof.Dr. Ayşegül Yüksel, Rüştü Asyalı,  Hale Eren, Hidayet Sayın,  Nurhan Karadağ, Zihni Göktay, Bilgesu Erenus ve Timur Selçuk almıştı.

ÇOCUKLAR İÇİN…
Tiyatro Günleri kapsamında çocuklar da unutulmadı. Urla, Kınık, Kiraz, Aliağa, Kültürpark, Aziz Vukolos, Torbalı, Bornova, Buca, Gaziemir, Güzelbahçe, Tire, Ödemiş, Bayındır, Seferihisar, Çiğli, Narlıdere, Bergama, Beydağ, Selçuk ve Karaburun’da 19 çocuk oyunu 27 kez sahnelenecek.  Oyunlar ücretsiz olacak.

36. İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Alsancak Dominik Caddesi, Konak Sevgi Yolu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Konak İskele, Fahrettin Altay Metro, Konak Metro, Bayraklı Sevgi Yolu, Bornova Küçükpark, Karşıyaka Çarşı-İZBAN çıkışı ve Kemeraltı girişinde tiyatro, dans ve müzik gösterileri sahnelenecek.

İZMİRLİ GRUPLARIN OYUNLARI ÜCRETSİZ
Tiyatro Günleri sırasında sahne alacak İzmirli tiyatrocular ise Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Özdemir Nutku Sahnesi, Menderes Belediyesi Nikah ve Kongre Salonu,    Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi,  İzmir Sanat Büyük Salon, Seferihisar Kültür Merkezi, Urla Atatürk Kültür Merkezi, Seferihisar Kültür Merkezi, Tire Belediyesi Kültür Merkezi, Güzelbahçe Belediyesi Tuncel Kurtiz Salonu, Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Binası Konferans Salonu, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi, Narlıdere Belediyesi AKM, Selçuk Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu, Menemen Belediyesi İsmet İnönü Kültür Merkezi, Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu ve Karaburun Belediyesi Mordoğan D&uu ml;ğün Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.

 
Kritik bilgi: Sistemin beyni Cudi Cumhur!
 
Karabağlar'da 'kitap kurtları'na anlamlı hediye
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan nicolas 28 Mart 2018 Çarşamba 10:15

izmir bucada da etkinlik var unutmussunuz!!! d.e.u egitim fak salonunda erdal ozyagcilar in hoşgeldin boyacı adli oyun saat 20 de Buca''da

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AASSM'de dopdolu program... Nisan'da sanat yağmuru
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Nisan ayında ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in kültür-sanat rehberi
Bornova'nın tiyatrosu nefes kesecek!
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde sanatseverlerle ...
 
Mamut Art Project 2018’e 50 sanatçı
Bağımsız ve genç sanatçılara işlerini sergileme olanağı sunarken; koleksiyonerler, ...
Bergama'da tiyatro şöleni başladı
Bergama Belediyesi, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle hafta boyunca Bergamalı ...
'Dikkat aile var' Ödemiş’te sahnelendi
Ödemiş Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında “Dikkat Aile ...
 
Foça'da film müzikleri ziyafeti
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Foça Belediyesi işbirliğiyle, Foça’da ‘‘Terane ...
Ödemişli miniklere büyük sürpriz
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Gezici Çocuk Dünyası” ekibi, Ödemiş Kurucuova ...
Bornova'da edebiyat söyleşileri tam gaz
Yazar Özgür Mumcu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Usta Kalemler Edebiyat ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva