HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2019 Pazartesi - 10:52

Pekdaş’tan bakanlığa çağrı: Çınartepe’yi bize geri verin!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kira sözleşmesi geçen yıl sona eren ve açılan ihaleyle özel şahsa kiralanan Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı’nın yeniden belediyeye tahsis edilmesi içi Tarım ve Orman Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Pekdaş’tan bakanlığa çağrı: Çınartepe’yi bize geri verin!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kars Demokrat Dernekleri Federasyonu Yönetimini ağırladı. Federasyon Başkanı Tarkan Eledağ ve yönetim kurulu üyelerinden çalışmaları hakkında bilgi alan Pekdaş, Kars’tan göç etmiş vatandaşların ağırlıkta yaşadığı Gültepe Semti’yle ilgili merak edilen konularda bilgi verdi.

GÜLTEPE CAZİBE MERKEZİ OLMALI
Gültepe’de hem Konak hem de Büyükşehir Belediyesi’nin çok iş yaptığını dile getiren Pekdaş, son dört yılda bölgenin haritalarının çıkarılıp, yeni imar planları hazırlanması, Çıtak arazisi olarak adlandırılan bölgede yaşayan vatandaşlara tapularının verilmesi gibi birçok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Gültepe’yi cazibe merkezi haline getirmek için bu düzenlemelere ihtiyaç olduğunu savunan Pekdaş, “Bu iş hemen geceden sabaha olmaz. Gültepe 1960 yıllarda iskan dışı alanken, bir kaç yıl sonrasında 50, 60 bin nüfusa sahip bir yerleşim yeri olmuş. Aşırı göç almış. Ama artık her şey değişti. Orada doğan çocuklar büyüdü. Başka dünyaların var olduğu görüldü. İki göz odalı ev artık yetmiyor. Fabrikalar vardı, şimdi onlar bir bir kapandı. O dönem göçenler şimdi yaşlandı. Sobasını yakacak odunu, kömürü taşıyacak gücü kalmadı. Bugün gelinen noktada halk park istiyor, spor alanı istiyor, otobüs istiyor, doğalgaz istiyor, arabasına otopark verilsin istiyor. Bu nedenle yeni bir imar planına ihtiyaç vardı. Yoğun uğraşlar sonunda hazırladık ve belediye meclisimizden geçirdik. Kolay uygulanabilir ve bölge halkının yararına olan bir plan oldu” dedi.

ÇINARTEPE BİZİM HAKKIMIZ
Görüşmede Başkan Pekdaş, Gültepe Semti’nde yer alan ve mülkiyeti Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı hakkında bilgilendirmede bulundu. Geçen yıl belediyeyle olan protokolün sona ermesinin ardından bakanlığın ormanlık araziyi ihale yoluyla özel bir işletmeye kiralamasına da değinen Pekdaş, “Burası Tarım ve Orman Bakanlığı’na aitti. Biz kiracıydık. Kira süresi bitmeye yakın ‘Burasını bize devredin’ dedik. Son dakikaya kadar olumlu yaklaştılar ama sonunda ihaleye çıktılar. Biz belediye olarak ihaleye de girdik. Ama çok büyük rakamlar verildi. Bizim veremeyeceğimiz fiyatlar teklif edildi. Oysa biz orda hem kira veriyorduk, hem güvenlik çalıştırıyorduk hem de ormana bakıyorduk. Şimdi ihaleyi kazanan sözleşmeyi fes etmiş. Orasını terk edilmiş halde bıraktılar” diye konuştu. Bakanlıktan arazinin tahsisi için taleplerinin hala devam ettiğini belirten Pekdaş, “Tahliye kararı çıktıktan sonra üst üste dilekçeler gönderdik. Hala bekliyoruz. Şehrin içinde orman arazilerinin mutlaka belediyelere tahsis edilmesi gerekiyor. Orman vasfını korusun ancak belediye olarak biz o ormanın bakımını yapıyorsak, kira ödememize gerek kalmadan bize devredilmeli” dedi.

 
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir'deki o ilçe örgütüne büyük jest!
 
AK Partili Özdağ iddialar için konuştu: Türkiye iyi olsun istiyoruz!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 7 Ocak 2019 Pazartesi 17:12

sana su yok

Yorumu oyla      10      8  
Zuhal Akbaba Aydemir 7 Ocak 2019 Pazartesi 16:51

Çınartepe sakini olarak Aydın Ertem Parkı o semtin insanlarına çok güzel hizmetti zaten insanların o semtte zaman gecirebileceği başka alternatif yok-- çalışmayan kadınlar nefes alıyordu orada haftaiçileri kadınlar arkadaşlarıyla piknik yapıyorlardı, pazar günleri aileler kahvaltılarını orada yapıyorlardı, spor yapmayan insanlar bile elinde sular sabah 8 de yürüyüşe gidiyorlardı yani kenar mahalle olarak görülen Çınartepeye nefes gelmişti, renk gelmişti.. Bir işi yaparken enine boyuna düşünün halk için yapın bu konu da Sn Sema Pekdaş'ın arkasındayız... Artık bizleri ÇİM olarak görmeyin savaşlarınızı kendi içlerinizde verin ...

Yorumu oyla      12      6  
seyhan kurt 7 Ocak 2019 Pazartesi 15:06

sen daha normal hizmetini yapamıyorsun neyi birakacaklar sana chp ak partiyi izmire getirmek için gayret ediyor her taraf berbat belediye hizmeti yok

Yorumu oyla      13      9  
konak lı 7 Ocak 2019 Pazartesi 14:11

hakan tartan ya da cevat durak Konak ilcesine çag atlatır. ikisinden birisinin adaylıgını bekliyorum.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin bilim insanları Bornova’da yetişiyor
Kurulduğu 2008 yılından bugüne 10 yılda, 9 bin öğrenciye eğitim Bornova ...
Mithatpaşa trafiğine yeni nefes
Üçkuyular’daki Deniz Feneri Sokak Alt Geçidi trafiğe açan İzmir Büyükşehir ...
İzmir'in turizm merkezine 'spor cenneti' geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes'in Özdere bölgesinde inşaatına başladığı ...
 
Bornova'da imzalar sağlığa
Sağlık alanında yaptığı çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olan Bornova Belediyesi, ...
Başkan Uğurlu'dan teşekkür
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Kemalpaşa Belediye ...
Karabağlar’ın geleceği planlandı
?Karabağlar Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir uygulama ile ilçenin ...
 
Bornova'da 'milli' gurur
Alt yaş gruplarında son üç yılda bir Türkiye Şampiyonluğu, iki Türkiye ...
Başkan Atila kurs eğitmenleri ile biraraya geldi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediye bünyesinde gerçekleşen ...
Buca Şehit Fethi Sekin'i unutmadı
İzmir Adliyesi önünde meydana gelen hain saldırıda canı pahasına onlarca ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva