HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2014 Pazartesi - 13:48

Pekdaş’dan tarihi yapılara güvence

EGİKAD üyeleriyle biraraya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tescilli yapıların basit onarımlarına izin veren Koruma Uygulama ve Denetleme Büroları’nın (KUDEB) İzmir’de bir tek Konak Belediyesi bünyesinde hizmet verdiğini belirterek, bu yüzden sorumluluklarının fazla olduğunu söyledi.

Pekdaş’dan tarihi yapılara güvence

İZMİR- Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların yerel yönetimlerdeki temsil oranının azlığına vurgu yapan Elmasoğlu, Pekdaş’ın seçilmesinin kadınlara örnek olduğunu söyledi. İzmirli iş kadınları olarak her türlü desteği vermeye ve işbirliği sunmaya hazır olduklarını kaydeden Elmasoğlu, yeni dönemde başlayan çalışmaları yakından takip ettiklerini dile getirdi. Kent tarihini ortaya çıkaracak restorasyonlara öncelik verilmesini isteyen Elmasoğlu, “Kemeraltı düzenlensin; kadın olarak akşam rahatça gidip, misafirlerimizi de götürebilelim istiyoruz. Eski kent kavramının, nostaljinin yaşandığı bir duruma gelsin istiyoruz” dedi.

 SORUMLULUK DAHA FAZLA
 Kadın belediye başkanı olarak sorumluluğun daha fazla olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, “Bizler yol açıcı konumundayız. Görevimizi ne kadar iyi yaparsak kadınların da yolu o kadar açılır” diye konuştu.  İlçede yürütülen restorasyon ve koruma çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, öncelikli hedeflerinin eski kent tarihini yeniden ortaya çıkarmak olduğunu belirtti. İzmir’de tek Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu’nun (KUDEB) Konak Belediyesi bünyesinde hizmet verdiğini vurgulayan Pekdaş, “Restorasyon çalışmaları özel uzmanlık isteyen işlerdir. Tescilli binalara ve binaların yanlarındaki yerlere ilişkin basit onarım kapsamındaki tadilatlar KUDEB izni ile yapılıyor. Bu birim de bir tek bizde var. Bu nedenle sorumluluğumuz oldukça fazla. Kemeraltı, Namazgah, Damlacık, Halil Rıfat, Karataş, Punto ve Karantina her tarafı ayrı bir tarih. Kemeraltı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin birinci etap koruma planları bitti, şimdi ikinci etap çalışmalar yapılıyor. Bizim önümüzde de bir kaç konu var. Bunlardan bazıları, Büyük Demirhan’ın cephe onarımı ve avlu  düzenlemesi, Eski Dalan Sabunhanesi’nin sabun müzesi olarak restore edilmesi, Eski bir Osmanlı dönemi köşkünün restorasyonu v.b. . Buralarla ilgili projelerimiz var. Ayrıca birçok projemiz de Valilikten katkı payı ödeneği almayı bekliyor” dedi.
 
TARİH YIKARAK DEĞİL, KORUNARAK YAŞARZiyaret sırasında Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nce yapımına devam edilen Konak tünelleri yüzünden kamulaştırılmak istenen Damlacık semtiyle ilgili başlatılan halk mücadelesi de gündeme geldi. Damlacık’ı yakından takip ettiklerini belirten EGİKAD Başkanı Elmasoğlu, süreçte kendilerinin de gereken desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi. EGİKAD üyelerine teşekkür eden Başkan Pekdaş şöyle konuştu;

“Damlacık’ta öyle bir tarih yatıyor ki; antik dönemden günümüze kadar geliyor.  İzmir’deki birçok insanın çocukluğunda, gençliğinde Damlacık’a dair anılar var. Sonuçta kentler tarihteki izler üzerinde yükseliyor. Değerleri yok etmemek, korumak lazım. Kent kültürleri üstüne koyarak gelişir. Kent yaşamında yıkıp yeniden yapmak diye bir şey olmamalıdır.”
 
 
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’de sporda yeni dönem başlıyor
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, yeni seçilen Çiğli Belediyespor Kulübü ...
Bornova’da iftar sonraları müzik ziyafeti
Birbirinden ünlü sanatçılar, Bornova Belediyesi Türk Sanat ve Türk Halk ...
Başkan Çalkaya’dan AK Parti’ye sert eleştiri ve direniş çağrısı!
AK Parti Balçova İlçe Başkanı Temel Yıldırım’ın “Balçova’nın darbede alınan ...
 
Büyükşehir’den çağrı: İzmir için fikri olan gelsin!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu dönem önem verdiği Akdeniz Akademisi bünyesinde ...
İzmir’in bir yeni gemisi yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ulaşımını geliştirmek için ...
İZBAN’dan flaş açıklama: Yeni sistemde sıkıntı yaşandı mı?
İlçeler arası uzun otobüs hatlarının kaldırıldığı, aktarma sisteminin ...
 
Menderes'te yaz spor okullarına büyük ilgi
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenecek Yaz Spor Okulları’na 600’den ...
Yabancı konuklardan Karabağlar’ın yeni projelerine tam not
Sosyal ve eğitim projelerini yerinde incelemek için İzmir’e gelen yabancı ...
Karşıyaka’da anne ve çocuklara müze turu
Okulların yaz tatiline girmesinin ardından çocuklara yönelik etkinliklere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva