HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2014 Pazartesi - 10:47

İzmir’in bir yeni gemisi yola çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Körfez ulaşımını geliştirmek için hizmete alınan "ÇAKABEY"'in ardından "DOKUZ EYLÜL" yolcu gemisi de seferlere başladı. Yeni gemi ilk seferini Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi.

İzmir’in bir yeni gemisi yola çıktı

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi’nin uzay teknolojisiyle inşa edilen ve karbon kompozit gövdeye sahip katamaran tipi yolcu gemilerinden ikincisi de sefere başladı. "DOKUZ EYLÜL" adı verilen gemi ilk seferini saat 09.40’ta Konak-Karşıyaka arasında gerçekleştirdi. Körfez ulaşımını geliştirmek amacı ile Yalova'da yaptırılan yolcu gemilerinden ilk olan Çakabey, Şubat ayından itibaren hizmet vermeye başlamıştı. 
 
Özata Tersanecilik tarafından üretimi devam eden dördüncü ve beşinci gemilerin gövde imalatı hızla devam ederken, yıl sonuna kadar gelmesi hedeflenen toplam 2 gemi ile körfez ulaşımında kapasitenin de artması planlanıyor.
 


Yeni yolcu gemilerinin sürati ve manevra kabiliyeti sayesinde iskeleler arasında daha sık sefer düzenlenebilecek. Karbon kompozit gemiler sayesinde, daha az yakıt tüketimi ve ulaşımda maliyetlerin azaltılması da hedefleniyor. Gemilerde kullanılan karbon kompozit malzeme, ağırlığa bağlı olarak yakıt sarfiyatını düşürüyor, bakım-tutum-onarım masraflarını azaltıyor ve gemilerin kullanım ömrünü uzatıyor. Karbon kompozit malzemede ayrıca metal yapı materyallerinde olduğu gibi korozyon oluşmuyor, ses ve ısı izolasyonu yüksek oranda sağlanabiliyor ve karbondioksit salınımı yakıt tüketimine bağlı olarak daha az gerçekleşiyor. Hammaddesi Türkiye'de üretilen karbon kompozit malzemeden imal gemiler, bu özellikleriyle çelik ve alüminyuma göre daha avantaj sağlıyor. Yapımları devam eden yeni gemilerin, özellikle çevreci ve engelli dostu olması, yolcu konfor ve güvenliğinin en üst düzeyde tutulması ve işletme-bakım-onarım maliyetleri ile yakıt sarfiyatının düşük olması planlandı. Yeni gemilerin süratleri dikkate alındığında, iç körfezdeki günlük sefer sayısı ortalama 200'den, 300'e ulaşacak, yolcu sayısı da artacak.
 
15 YOLCU VAPURU VE 3 ARABALI VAPUR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolcu vapurlarına ek olarak 3 adet yeni arabalı vapur alımı da gerçekleştirecek. 14 knot hızında olacak vapurlar 450 yolcu,  en az 64 otomobil, 10 motosiklet ve 10 adet bisiklet kapasiteli. Fiziki engelli ve görme engellilerin binmesine ve hareket etmesine uygun yapılacak yeni araba vapurlarında 2-5 yaş arası çocuklar için oyun alanı, evcil hayvan kafesleri, bebek arabası ve tekerlekli sandalye için 2 adet asansör bulunuyor.
 
İZDENİZ A.Ş.'nin ihaleye çıkarak 3 yıl için kiraladığı arabalı vapur "Mavi Körfez", Şubat ayında hizmet vermeye başlamıştı.
 
İSİMLERİ İZMİRLİLER BELİRLEDİ
İzmir’in yeni gemilerinin isimlerini belirlemek için Büyükşehir Belediyesi’nin internet üzerinden başlattığı ve 500 bini aşkın oy kullanılan ankette ilk sırayı “1881- ATATÜRK” almıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALSANCAK - GÖZTEPE 30 Haziran 2014 Pazartesi 15:13

Sayın Büyükşehir Belediyesi;niye her şeyde ilk Karşıyaka?? İlk karbon kompozit vapuruda Karşıyaka'ya verdiniz, bunu da Karşıyaka'ya verdiniz. Göztepe üvey evlat mı? Zaten maşallah tamamıyla özel sektör çalışanı olan Alsancak bölgesinde Göztepe'ye akşam iş çıkışı vapur saatleriniz 18:10 ve 18:40,aradaki fark tam yarım saat!!Karşıyaka ve Bostanlı'ya ise 18:05, 18:20, 18:35 !! Bari 18:10 vapurunu 18:15'de ve 18:40'ı da 18:35'de yapın. Bu bölgede herkes özel sektörde olduğu için tam 18:00'de çıkamıyor.Bu saatte Alsancak-Göztepe vapuru yaparsanız yeni otobüs düzenlemesinden sonra daha da çok yolcuyu Göztepe - Üçkuyular yönüne taşırsınız. Değerlendirmeniz ricasıyla.

Yorumu oyla      15      7  
ÖNDER BATURLAR 30 Haziran 2014 Pazartesi 11:57

Hayırlı olsun GÖZTEPE KARŞIYAKA arasında çalışmasını ve bu hatta seferlerin sıklaşmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN’dan flaş açıklama: Yeni sistemde sıkıntı yaşandı mı?
İlçeler arası uzun otobüs hatlarının kaldırıldığı, aktarma sisteminin ...
Menderes'te yaz spor okullarına büyük ilgi
Menderes Belediyesi tarafından düzenlenecek Yaz Spor Okulları’na 600’den ...
Yabancı konuklardan Karabağlar’ın yeni projelerine tam not
Sosyal ve eğitim projelerini yerinde incelemek için İzmir’e gelen yabancı ...
 
Karşıyaka’da anne ve çocuklara müze turu
Okulların yaz tatiline girmesinin ardından çocuklara yönelik etkinliklere ...
İzmir ulaşımında yeni dönem: ‘Devrim’in ilk gün raporu
Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından ‘ulaşımda devrim’ ...
Foça'da ramazanlık canlı heykeller
İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ...
 
Karabağlar'da her gün 800 kişiye iftar
Karabağlar Belediyesi Ramazan ayı boyunca her gün 4 noktada, toplam 800 ...
Urla’nın belediye tiyatrosu kuruluyor
Tarihi boyunca kültür ve sanatın beşiğinde yer almış olan Urla, bu kez ...
Karşıyaka'da fidan dikmeyene ruhsat yok!
İzmir'de her evlenen çiftin bir fidan diktiği Mutluluk Ormanı'nı açan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva