HABERLER>GÜNCEL
8 Ocak 2019 Salı - 06:41

Pankartlar indi, hasret bitti: İZBAN'da seferler başladı!

İZBAN grevinin Cumhurbaşkanı kararıyla 60 gün süreyle ertelenmesinin ardından sendika üyeleri, İZBAN'ın Alsancak İstasyonu'na asılan grev pankartlarını söktü, çalışanlar göreve çağrıldı, tren seferleri başladı

Pankartlar indi, hasret bitti: İZBAN da seferler başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İZBAN'a bağlı iş yerlerinde Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin "şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden" 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi. 

Söz konusu karar 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 63'üncü maddesi gereğince alındı.

ZEYBEKCİ'DEN YÜREKLERE SU SERPEN AÇIKLAMA: İZBAN'DA ARTIK GREV OLMAYACAK!

- AK PARTİLİ DAĞ'DAN KOCAOĞLU VE CHP'YE İZBAN SALVOSU!

SENDİKA: KARAR BİZİ ÜZMÜŞTÜR
Ervüz, sendika binasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün 30'uncu gününe giren grevde Cumhurbaşkanlığının verdiği grev erteleme kararını gece öğrendiklerini söyledi.

Kararın, grevlerin istendiği zaman ertelenebildiğini gösterdiğini ifade eden Ervüz, şunları belirtti:

"Bu karar grevin siyasal olmadığının bir ifadesi. Bize, 'Bu grev ideolojik bir grevdir, bu grev CHP'nin İzmir'de kaybetmesine yönelik çabaların sonucudur.' diyenler vardı. Grevin ertelenmesi bunlara bir cevaptır. Mademki bu kadar süredir ertelemeyi düşünüyorlardı neden bu işçileri ekmeksiz bıraktılar, sigortalarının yatmasını engellediler. Baştan bu kararı alıp uygulamaya koysalardı daha iyiydi."

Ervüz, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci'nin dün akşam sosyal medyadan greve ilişkin yaptığı paylaşımın kendilerini ümitlendirdiğini, sundukları teklifle işverenin verdiği arasındaki 5 - 6 puanın kapatılmasına yardımcı olacağını düşündüklerini belirtti.  

Kararın uygulanacağını anlatan Ervüz, "Karar, bizi üzmüştür. Trenlerin başlaması, işverenin işçi arkadaşlarımızı işlerine davet etmesine bağlı. İşçi arkadaşlarımız ne zaman işe davet edilirse trenler o zaman çalışmaya başlayacak. Bizim kanuna muhalefet eden bir anlayışımız yok. Büyük bir ihtimalle seferler yarın başlar." dedi. 

Ervüz, açıklama sonrası grevin sürdüğü İZBAN Alsancak İstasyonu'nda işçilerle bir araya geldi.

SEFERLER BAŞLADI
Konuşmaların ardından sendika üyeleri, İZBAN'ın Alsancak İstasyonu'nun girişinde bulunan grev pankartlarını söktü.

İZBAN AŞ ise seferlerin en kısa sürede yeniden başlaması için grevleri sona eren çalışanları telefonlarla arayıp iş yerlerine çağırdı.

Personelin işbaşı yapmasının ardından saat 11.14'de seferler başladı.

Bu arada grev kararının ertelendiğinin duyulmasının ardından istasyona vatandaşlar gelmeye başladı.

KARARI DUYAN YOLCULAR İSTASYONLARA GELDİ
İZBAN'da seferlerin başlaması üzerine, güvenlik görevlileri kapattıkları istasyonları yeniden yolcuların hizmetine açtı. İstasyonlara asılan pankartlar da söküldü. Yolculardan Şengül Bal, "İZBAN greve başladıktan sonra yarım saatte geldiğin yolu 1.5 saatte gelmeye başladım. Kış günü bence yapılacak şey değil. Komşularla birlikte toplanarak bir araca biniyorduk, öyle işe gidiyorduk. Grevin bitmesine sevindim. Umarım sefer sıklığı artarak trenler çalışmaya başlar" dedi. Ali Ersu isimli yolcu da "Grev yapan arkadaşlara da hak veriyorum ama biz de halk olarak mağdur olduk. Sabah işe gelip giderken ve akşam iş çıkışı çok zorluk yaşadık. Bu işten en çok mağdur olan biziz. İki tarafın orta yolu bulması önemli" diye konuştu. Serpil Sungur da, ev kadını olmasına rağmen grevin kendisini bile etkilediğini belirterek, "Grev herkesi etkiledi. Ben ev hanımı olmama rağmen beni bile etkiledi. Vapurlarda bir tek boş koltuk yoktu. Her saatte her taraf dolu. Bunun nedeni de grev" diye konuştu.

TÜRK-İŞ'TEN AÇIKLAMA: İDDİALAR ÇÜRÜDÜ
Türk-İş ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İZBAN'a bağlı iş yerlerindeki grevin Cumhurbaşkanı kararıyla 60 gün süreyle ertelendiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Öncelikle bu karar, bazı çevrelerin, grevin siyasi ve ideolojik nedenlerle alındığı yönündeki iddialarını çürütmüştür. Sendika olarak siyasi bir taraf olmak için değil, işçilerimizin haklı taleplerini dile getirmek ve onlardan gelen talep doğrultusunda grev kararı aldık. 342 arkadaşımızın önüne 2 kez sandık koyduk, 2'sinde de yüzde 99,9 tekliflere 'hayır' sonucu çıktı. Grev kararı böyle alındı."

 Ne işçilerin ne de İzmir'deki vatandaşların üzülmesini istediklerini ifade eden Ergün Atalay, "Sendika olarak bugüne kadar İZBAN işçilerinin talebi doğrultusunda hareket ettik. Grevin siyasi bir tarafının olmadığı, grev erteleme kararıyla net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu kararı doğru bulmuyoruz. Grevin 30 gün devam etmesinin ardından ertelenmesini de yadırgıyoruz." diye konuştu.

Atalay, alınan kararın ardından işçilerin bugün grev pankartlarını söktüğünü, İZBAN'ın işçileri iş yerine çağırmasıyla da seferlerin başladığını bildirdi. (DHA, AA)

 
Trump'tan Suriye açıklaması: Değişiklik yok!
 
İzmir'de korkutan yangın: Fabrika küle döndü!
YORUMLAR
Toplam 79 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Ocak 2019 Çarşamba 08:43

sabah her zamanki dakikalarda izban yoktu. yine milleti mağdur ettiler. oldu olacak komple kapatın izbanı. bir işe yaradığı yok

Yorumu oyla      10      5  
neden 9 Ocak 2019 Çarşamba 03:11

Bu başkan neden diğer işyerlerinde yüzde kaç zam isteyip, yüzde kaçta anlaştıklarını açıklamıyor? Desin ki Ankarada yüzde bilmemkaç istedik, bilmemkaçta anlaştık! Neden bunu diyemiyorlar? Neden başka yerlerde grev kararı bile alamıyorlar? Neden gelecek başkanı, taşerona dönmeye zorluyorlar? Ve İzmirli olmalarına rağmen, İzban çalışanları bunların oyununa geliyor? Neden Özfatura zamanını unutuyorlar? Ve troller, Lombak, Merkez ve diğerleri, neden hala aymazlıkta israr ediyorlar? Salak ya da ahmak olmadıkları halde neden inanmadıkları şeyleri yazıyorlar, para için değer mi?

Yorumu oyla      9      5  
mert 9 Ocak 2019 Çarşamba 00:57

30 günün hesabı sorulmalı.bu arkadaşlar sendikanın mı yoksa izbanın işçilermi ona karar versınler şimdi oylama izmirlini elinde.izmirliye hainlik yapanları affetmeyin.biz her zaman senin yanındayız..

Yorumu oyla      9      5  
Serkan 8 Ocak 2019 Salı 23:17

Yoruma gerek yok yine kaybettiniz

Yorumu oyla      9      5  
Oğuz Kaan 8 Ocak 2019 Salı 22:53

İzmirli şantaja pabuç bırakmaz. Büyükşehir Belediye Başkanlığını, ne başbakanlar, meclis başkanları istedi de vermedik. Başka kapıya gönderdik.

Yorumu oyla      9      5  
Bülent ışık 8 Ocak 2019 Salı 21:38

Zambak, Buca tramvayı için atıl durumdaki TCDD hatlarını belediyeye vermeyen zihniyet 2002 yılından önce yapılan belediye ile TCDD nin ortaklaşa kurduğu İzban gibi bir projeye 2002 yılından sonra girişir miydi? O hatlarda döşeli rayların değeri belediyenin Izban'a harcadığı paranın onda biri bile değil .

Yorumu oyla      9      5  
Lombak 8 Ocak 2019 Salı 19:18

İşçi düşmanı yorumların çoğunun "solcu" olduğu düşünülürse, o delilik ünvanı mıknatıs gibi gitti onlara yapıştı kaldı. Kani Beko-disk atışması bile iflas ve şizofreninizin derin tonlarını açığa vurmaya yetti. Yazık size be bu kadar da düştünüz. Hangi yüzle oy isteyecek bunlar?

Yorumu oyla      12      15  
Şombak’a 8 Ocak 2019 Salı 19:13

Lombak, izbanın ne ne olduğunu ne de nasıl olduğunu bilmiyorsun, ama yorumunu okuyan herkes biliyor. Güldürme kendine

Yorumu oyla      14      7  
Rakam yanlış’a 8 Ocak 2019 Salı 19:11

Bunlar maaşlarınıda böyle hesaplıyor işte

Yorumu oyla      11      5  
Trolle avlanmak 8 Ocak 2019 Salı 19:09

Ak troller sahaya vurmuş kendini. 29 gündür yoklardı

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeybekci'den İZBAN mesajı: Bu çile en kısa zamanda bitecek
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, devam ...
İzmir'deki üniversiteden anlamlı ödül
İzmir Demokrasi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Fethi Sekin Demokrasi ...
Ayakkabısını çalan hırsıza beddualı not
Nevşehir'de yeni aldığı ayakkabısı oturduğu dairenin kapısının önünden ...
 
Trafik kazalarında büyük azalma
İçişleri Bakanlığı, "Karayollarında alınan trafik önlemleri sayesinde ...
Rekabet Kurulu'ndan Google'a soruşturma
Rekabet Kurulunca, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti, Google International ...
“Salih Baba”sız sekiz yıl…
Hayırsever Salih İşgören, vefatının sekizinci yılında Nevvar Salih İşgören ...
 
İzmir'deki 'Anafor' davasında yeni gelişme!
zmir'de 2008 yılında suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Anafor" operasyonuna ...
Eşinin acısına 8 saat dayanabildi
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 70 yıl aynı yastığa baş koyduktan ...
Metin Akpınar davasında yeni gelişme
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sanatçı Metin Akpınar hakkında, ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva