HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2019 Pazartesi - 16:11

“Salih Baba”sız sekiz yıl…

Hayırsever Salih İşgören, vefatının sekizinci yılında Nevvar Salih İşgören Vakfı ve Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusu öğrencileri tarafından Narlıdere'deki kabri başında anıldı.

“Salih Baba”sız  sekiz yıl…

İzmir'in Türkiye’ye mal olan hayırseverlerinden olan Salih İşgören, vefatının 8. yılında Aşağı Narlıdere Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Anmaya; Narlıdere Kaymakamı Süleyman Hurrem Aksoy, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enes Uzunlar, Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp, Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Mahir Dinç, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı Abdullah Kırmacı, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Müdür Yardımcısı Veli Kandemir, Halkbank İzmir Şube Müdürü Taner Dumlu, Nevvar Salih İşgören İzmir Ulu Camii Kaba İnşaatı Denetçi Mühendisi Onur Çetin ve Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampusu öğrencileri katıldı.

"Örnek bir hayırsever"
Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Mahir Dinç, "Salih İşgören'in yokluğunun 8. yılındayız. İzmir'e kazandırdığı eserlerle sağlıktan eğitime bilimden sanata birçok alanda imzası bulunan, Türkiye'ye örnek hayırsever çift Nevvar ve Salih İşgören isimleri, hayatın birçok alanında. Salih Amca ekonomik hayatı içerisinde 'yaşadığım kente ne katabilirim?' sorusunu sorarak bu soruya, kentin önde gelenleriyle birlikte yanıt bulma çabasıyla yola çıkmış, örnek bir hayırsever. Burada Nevvar Hanım'ın destekleyici yönünün de büyük payı var" dedi.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Genel Sekreteri Mahir Dinç, Vakıf Mütevelli Heyeti olarak, İşgören adının kentteki büyüklüğüne yaraşır bir çaba içinde olduklarını vurgulayarak, “Şu anda Türkiye'nin önemli ibadethanelerinden birini İzmir'de gerçekleştirmekle, bu sorumluluğumuz daha büyük. Eğitim bursları konusunda Salih ve Nevvar İşgören'in isimlerini yarına taşıma, Türkiye'nin aydınlık geleceğine katkıda bulunacak insanlarını yetiştirme sorumluluğumuzun da farkında olarak bu yıldönümünde onlara karşı sorumluluğumuzun bilinci ile buradayız" diye konuştu.

“Anıt insanlar”
Narlıdere Kaymakamı Aksoy, "Bu insanlar anıt insanlar. Salih İşgören ve Nevvar İşgören gibi insanların yaptıkları sadece belirli günlerde değil her zaman anlatılmalı. Eserleri yaşatılmalı. Bu insanların yaşam öyküleri herkese duyurulmalı gerekirse kitaplaştırmalı. Vakıf da bizim medeniyetimizin bir unsurudur. İşte Nevvar Salih İşgören Vakfı da bunun günümüzdeki en güzel temsilcilerinden biridir. Vakıf yaşasın ve hayırseverlerin isimleri yarınlarda iz bırakmaya devam etsin" dedi.

Daha sonra İşgörenlerin kabri başında, İzmir’in Salih Babası için Narlıdere Şehitlik Camisi Müezzini tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra kabir başında dua edilerek, karanfiller bırakıldı. Ayrıca hayırsever Salih İşgören adına, Alsancak Hocazade Camisinde Cuma namazı öncesinde mevlit okutularak, kentin dört ayrı noktasında tavuklu pilav-ayran hayrı yapıldı.  

 
İzmir'deki 'Anafor' davasında yeni gelişme!
 
Rekabet Kurulu'ndan Google'a soruşturma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 'Anafor' davasında yeni gelişme!
zmir'de 2008 yılında suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Anafor" operasyonuna ...
Eşinin acısına 8 saat dayanabildi
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 70 yıl aynı yastığa baş koyduktan ...
Metin Akpınar davasında yeni gelişme
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Sanatçı Metin Akpınar hakkında, ...
 
Markette eşekle alışveriş yapan kişi müdür çıktı
Niğde'de müşteri gibi markete eşekle gelerek alışveriş yapan kişinin marketin ...
Palu ailesi olayında yeni gelişme: Kemik bulundu
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce kaybolan Meryem Tanhal (35) ...
Bakan Akar'dan ABD'ye Suriye yanıtı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'ın ...
 
İzmir’deki Cumhur İttifakı adayları 'bismillah' dedi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ...
Büyükşehirlere saldıracaklardı: Yakalandılar
Mardin'in Suriye sınırına yakın Şenyurt Mahallesinde metropol illerde ...
İki kıza işkence anları dehşete düşürdü!
Erzurum'da, dedikodu yaptıkları iddiasıyla Palandöken Dağı eteklerine ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva