HABERLER>GÜNCEL
1 Temmuz 2022 Cuma - 13:08

Palalı Sabri'ye fuhuştan rekor ceza istemi!

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere palayla saldıran ve Palalı Sabri olarak da bilinen Sabri Çelebi'ye yönelik fuhuş çetesi soruşturması tamamlandı. Savcılık, firari şüpheli Çelebi'nin de arasında bulunduğu 10 şüpheli hakkında 248 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

Palalı Sabri ye fuhuştan rekor ceza istemi!

Gezi Parkı olayları sırasında göstericilere elindeki palayla saldıran ve Palalı Sabri olarak da bilinen Sabri Çelebi'nin Fas-İstanbul arasında "fuhuş hattı" kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, firari şüpheli Sabri Çelebi'nin de arasında bulunduğu 10 şüpheli hakkında 2 yıldan 248 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

DHA'nın haberine göre Sabri Çelebi'nin Beyoğlu ve Beşiktaş'taki eğlence mekanlarına 13 Eylül 2021 tarihinde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş ve fuhuşa zorlandığı iddia edilen 62 yabancı uyruklu kadın kurtarılırken 6 kişi gözaltına alınmıştı.

DEHŞETE DÜŞÜREN DETAYLAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, yabancı uyruklu 8 kadın "mağdur", örgüt lideri olduğu iddia edilen firari şüpheli Sabri Çelebi dâhil 10 kişi ise "şüpheli" olarak yer aldı. "Palalı Sabri" lakaplı Sabri Çelebi liderliğindeki suç örgütünün Beşiktaş ve Beyoğlu'nda gece kulüplerinde yabancı uyruklu kadınları zorla çalıştırdıkları, bu kadınların pasaportlarına el koyarak bir yerleşkede zorla tutup buradan özel araçlarla gece kulüplerine götürdükleri, konsomatrislik ve para karşılığında cinsel ilişkiye zorladıkları kaydedildi.

FAS UYRUKLU KADINLARIN PASAPORTLARI ELLERİNDEN ALINDI
İddianameye göre, genellikle Fas uyruklu kadınların pasaportlarının ellerinden alınarak esarete tabi tutulup örgüte ait pansiyonlarda alıkonuldukları, telefon ve benzeri imkanlarının ellerinden alındığı, kadınların pansiyonlardan alınarak zorla gece kulüplerine sevk edildikleri ve bu gece kulüplerinin müşterilerinin genel itibariyle Arap asıllı turistler olduğu ve kadınların bu müşterilerle cinsel birlikteliğe tabi tutuldukları belirlendi.

VIP ARAÇLARLA GECE KULÜPLERİNE GÖTÜRÜLDÜLER
İddianamede, Sabri Çelebi'nin Taksim Talimhane mevkiinde bir kuaförün sahibi olduğu ve bu kuaförün bulunduğu binanın üst katı ile altındaki turizm şirketinin üst katındaki yerleşkelerin apart olarak dizayn ettirilip gece kulüplerinde zorla çalıştırılan kadınların burada kilit altında zorla tutuldukları, bu apart yerleşkelere giriş ve çıkışların kontrol altına alındığı, kadınların istekleri gibi özgürce bu dairelerden çıkış yapamadıkları ve buralarda zorla tutularak gece vakitlerinde VIP diye adlandırılan araçlarla gece kulüplerine sevk edildikleri anlatıldı.

TÜRKLER GECE KULÜPLERİNE ALINMADI
İddianamede, eğlence yerlerinin özel dizayn edildiği, kamera sistemlerinin kapalı devre sistem olarak görevlilerince izleme altında tutulduğu, işletmelere gelen müşterilerin tamamına yakınının yabancı uyruklu turistler olduğu, Türklerin bu gece kulüplerine alınmadığı, müşteri olarak gelen yabancı uyruklu şahısların masalarına zorla çalıştırılan yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak gönderildiği ve müşterilerce bayanlara yönelik masaya söylenen alkollü mamullerin "vol" diye tabir edilen sistemle fahiş fiyat olarak hesaba yazıldığı da belirtildi.

CEZA İSTEMLERİ
Çeşitli suçlardan hakkında 15 ayrı yakalama emrinin bulunduğu belirtilen Sabri Çelebi'nin, hakkında çıkan yakalama emirlerinden dolayı yurtdışına kaçtığı kaydedildi. Suç örgütünün liderinin Sabri Çelebi olduğu, şüpheliler Mehmet Emin Çelebi ile Müslüm Çelebi'nin örgüt yöneticisi oldukları, şüpheliler Hüseyin Çelebi, Vedat Özyağ, Kenan Toprak, İlknur Akçıoğlu, Engin Aytekin, Mehmet Şirin Ateş ve Mahmut İlter'in örgüt üyeleri oldukları belirtildi. Şüpheliler Sabri Çelebi, Mehmet Emin Çelebi ve Müslüm Çelebi'nin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "İnsan ticareti yapma" ve "Bir kimseyi fuhuşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından toplamda 104 yıldan 248 yıla kadar hapsi istendi.

Şüphelilerden 6'sının "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "İnsan ticareti yapma" ve "Bir kimseyi fuhuşa teşvik etme veya yaptırma veya aracılık etme veya yer temin etme" suçlarından toplamda 102 yıldan 244 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, bir şüphelinin ise "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapsi istendi. İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. (DHA)

 
Buca’da okul öncesi seferberliği!
 
Kaçak akaryakıtçılara baskın: 23 ton ele geçirildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da okul öncesi seferberliği!
Maddi olanakları sınırlı ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimden ...
Avrupa hayalleri yarıda kaldı!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına geçmeye ...
İçişleri listeyi açıkladı... 27 mahalleye mülteciler giremeyecek!
İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı listeye göre İzmir'de de, Suriyeli mültecilerin ...
 
Bayındır'da skandal iddia... Kırık ayağa 14 gün sonra randevu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Bayındır’da yaptığı ...
Tarihi eser kaçakçılarına baskın: Sütun ele geçirildi!
İzmir'de Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait olduğu değerlendirilen ...
İzmir'de filmleri aratmayacak operasyon
İzmir'de, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve farklı suçlardan ...
 
Yanmış kadın vahşetinde 7 yıl sonra flaş gelişme!
Bursa'nın Kestel ilçesinde 2015 yılında ormanlık alanda bulunan ve kimliği ...
En acı ziyaret!
İzmir'de, restoranda yemek yedikten sonra rahatsızlanıp, kaldırıldığı ...
5 aylık hamile Sezen'i katletmişti... 'Saygılı' katile indirim yok!
İzmir'in Konak ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva