HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2019 Pazartesi - 14:23

Pakdemirli'den 'yangın' çıkışı: PKK'ya laf söylemelerini bekliyorduk ama...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ağacı ve orman yangınlarını konuşurken ne yazık ki ağır eleştirildiğimizi söyleyeceğim. Bu kadar ağır eleştiri altındayken, İzmir ve Türkiye genelindeki siyasetçilerimizin bizi eleştirirken, yangınları üstlenen PKK'ya bir laf söylemelerini, lanetlemelerini bekliyorduk ama olmadı. Herhalde bundan sonra olacaktır" dedi.

Pakdemirli den  yangın  çıkışı: PKK ya laf söylemelerini bekliyorduk ama...

İzmir Ticaret Borsası'nda (İTB) sezonun ilk çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru incirinin borsaya getirilmesi nedeniyle düzenlenen sembolik açık artırma törenine katılan Pakdemirli, konuşmasında orman yangınlarına değindi.

Temmuz 2018'de son 140 yılın en sıcak temmuz ayının yaşandığını hatırlatan Pakdemirli, iklimlerin çok hızlı değiştiğini söyledi. 

Dünya genelindeki orman yangınlarında çok ciddi alanların kül olduğunu, bazı yangınların da devam ettiğini ifade eden Pakdemirli, şu bilgileri verdi:

"Türkiye'de durum nasıl, yeterli mi? Bunu en güzel uluslararası kuruluşların açıkladığı istatistikler cevaplar. 1979'da bin 400, geçen yıl ise 2 bin 100 yangınımız çıkmış. 1990'da her çıkan yangında ortalama 8 hektar alan yok oluyormuş. 2018 ortalamamız 2,5 hektar. 2023 hedefimiz ise 2 hektar. Geçen sene 18 dakika olan yangına ilk müdahale süresini bu yıl 12 dakikaya indirdik. Bu bir dünya rekorudur. Teşkilatımızın gayretli çalışmalarıyla bunu 10 dakikaya çekmek istiyoruz." 

Türkiye'nin yangınla mücadelede lider durumda olduğunu, söndürme filosuna yeni uçak ve helikopter kazandırmak için çalışmaların devam ettiğini bildiren Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Orman yangınlarıyla ilgili PKK'nın parmağı olduğu zaten konuşuluyordu, bir üstlenme de oldu. Bu konuyu değerlendirmek kolluk kuvvetlerinin işi ama orman yangınlarını üstlenen bir PKK var. Ağacı ve orman yangınlarını konuşurken ne yazık ki ağır eleştirildiğimizi söyleyeceğim. Bu kadar ağır eleştiri altındayken, İzmir ve Türkiye genelindeki siyasetçilerimizin bizi 'yetersiz müdahale' ile eleştirirken, yangınları üstlenen PKK'ya bir laf söylemelerini, lanetlemelerini bekliyorduk ama olmadı. Herhalde bundan sonra olacaktır."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ağaç konusundaki hassasiyeti için teşekkür ettiğini aktaran Pakdemirli, "9 Eylül'de bir konser düzenlenecekmiş. Tahmin ediyorum, bu 9 Eylül konserinde yayınlayacakları deklerasyonla PKK'yı da lanetler diye bekliyorum." dedi.

 

"En kısa zamanda alımlara başlıyoruz" 

Konuşmasında İzmir'in tarımsal faaliyetler anlamında önde gelen iller arasında yer aldığına işaret eden Pakdemirli, dünyada hem üretimde hem ihracatta lider konumdaki ürünlerde fiyat belirleyici olmak gerektiğini söyledi. 

Bu yıl 4,2 milyon ton yaş üzüm 305 bin ton da kuru üzüm üretimi beklendiğini vurgulayan Pakdemirli, yaş incirde de 329 bin ton üretim beklendiğini dile getirdi. 

Manisa Ticaret Borsasında yaptıkları toplantıda "çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının 10 liranın altına düşmesi halinde TMO olarak müdahale edeceklerini" söylediğini anımsatan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Geçen sürede bakanlık ve TMO olarak piyasayı dikkatle takip ettik. Her ne kadar borsada alım fiyatları 10 lira civarında seyretse de üretim olan ilçelerde çiftçimizin daha düşük fiyatlardan satış yaptığına şahit olduk. Bizim bu durama kayıtsız kalmamız söz konusu değil. Buradan açıklıyorum. TMO olarak kuru üzüm alımı karar teklifimizi bu sabah imzaladım ve onay gönderdim. Hem TMO olarak hem Tariş olarak 2019 yılı kuru üzüm fiyatımız 9 numara için 10 liradır. Kuru üzüm üreticilerimizin emeklerinin karşılıklarını korumak için en kısa zaman aralığında alımlara başlıyoruz"

Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin de konuştuğu törende sezonun ilk çekirdeksiz kuru üzüm ve kuru inciri için sembolik açık artırma düzenlendi. 

Manisa'nın Alaşehir ilçesi üreticilerinden Veli Şentürk'ün getirdiği çekirdeksiz kuru üzüm, kilogramı bin liradan Ege İhracatçı Birlikleri, Aydın'ın Nazilli ilçesi üreticilerinden Mutlu Yılmaz'ın getirdiği kuru incir de kilogramı bin 50 liradan İzmir Ticaret Borsası tarafından satın alındı. (AA)

 
Ünlü şarkıcı sahnede havai fişek yüzünden can verdi
 
Narlıdere 9 Eylül’ü ‘Deniz Festivali’ ile kutlayacak
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
necdet 3 Eylül 2019 Salı 09:07

yahu ormanı PKK ya karşı koruyamıyorsun bizi nasıl koruyacaksın hükümet olarak.

Yorumu oyla      4      5  
Süleyman 3 Eylül 2019 Salı 08:43

Boş lafı bırak.İktidarsınız yangının çıkmasını engellemek,ormanı korumak sizin işiniz.Bişekilde yangın çıktıysa söndürücen.Çıkan yangının sorumlularını bulucak.PKK muhabeti,fetö muhabeti sizin kalkanınız.Sizin eski dostlarınız.Ne istedinde vermedik hocam diyenler,Harputu yaşatanlar,açılım diye hendek kazdıranlar pkk dan şikayet edemez.Sen ancak senin gibilerini kandırırsın.Kula kulluk edenlere.

Yorumu oyla      4      5  
gazanfer 2 Eylül 2019 Pazartesi 22:00

pkk yı kanetliyoruz ama sizin gibi bakanında iş bilmezliği vede rantçılığınıda lanetkiyoruz siz pkk ile elbirliği yapıp ülkeyi cehenneme çevirdiniz

Yorumu oyla      4      5  
hürmüz 2 Eylül 2019 Pazartesi 18:00

sayın bakan pkk sizin ittifakınız.

Yorumu oyla      4      5  
net soru? 2 Eylül 2019 Pazartesi 17:55

Yabancilardan dovizle kiralanan yangin ucaklarini kim kiraliyor bu ucaklar nerede?

Yorumu oyla      4      5  
VfV 2 Eylül 2019 Pazartesi 17:37

Uçamaz dediğin ouçakları THK uçurdu ve hatta geçen yıl Yunanistan yangınına göndermeyi teklif etmiştin.Koskoca devlette Cumhurbaşkanı 13 uçak helikoptere sahip ama yangın uçağı yok.Fazla lafa gerek yok istifa et be ce re me din...

Yorumu oyla      4      5  
alo 2 Eylül 2019 Pazartesi 17:11

VALLA BU ADAM ÜŞÜTÜK

Yorumu oyla      5      5  
2 Eylül 2019 Pazartesi 16:34

Uçaklar nerde bakan? Bırak boş yapmayı

Yorumu oyla      9      5  
alen35 2 Eylül 2019 Pazartesi 15:27

İzmirli bunları yemedigi için olmasın sayın bakan ?

Yorumu oyla      10      5  
murat 2 Eylül 2019 Pazartesi 15:18

Sıkışınca işin içine hemen pkk terör işini bulaştır, bu işi yapamıyorsun istifa et.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır’dan AK Partili Sürekli’ye: Söylediğine kendisi de inanmıyor!
CHP İzmir Milletvekili Sındır, AK Parti İl Başkanı Ali Sürekli’nin, Büyükşehir ...
Erdoğan'dan törene katılmayan barolara tepki!
Beştepe'de 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ...
'AB'nin raporu değersiz bir kağıt parçasıdır'
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla ...
 
CHP'li Sertel'den Diyanet İşleri'ne istifa çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Diyanet ...
CHP Kılıç’tan zam tepkisi: Vergileri çıkar, benzin 2.50 TL!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “son ...
CHP’li Beko: Barışı daha güçlü dile getirmeliyiz
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin ...
 
SODEMSEN harekete geçti: İlçe belediyeleri üye olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in öncülük ettiği ve kentteki ...
'Yeni parti' için disiplin sopasını gösterdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kutlu çatının altında, Rabbimizin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Konuşan fotolar!
Mehmet KARABEL yazdı... Konuşan fotolar!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva