HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2024 Pazar - 15:10

Özel, belediye başkanı Pehlivan’ı hedef aldı: Menemen'de 3 Milyar TL buharlaştı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menemen’de Halk Buluşması programında konuştu. Özel, Menemen Beleidye Başkanı Aydın Pehlivan'ı hedef alarak "belde belediyelerinin  malları Büyükşehir’e geçti. Tahir Başkan döneminde 1 tanesine el sürülmedi, Emiralem ve Seyrek’te çiftçilerin alınteri ile biriktirdikleri ya da belde belediyesinin kendi imkanları ile yarattığı taşınmazları aldılar. Bunları 4 milyar TL tutarında arazi sattılar. Bu parayla yaptık dedikleri işler 1 milyar TL tutar.  Menemen'in 4 milyarı satıldı, 3 milyar’ı buharlaştı. 1 milyarı ile göz boyayıp oy istiyorlar" dedi.

Özel, belediye başkanı Pehlivan’ı hedef aldı: Menemen de 3 Milyar TL buharlaştı!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menemen’de Halk Buluşması programında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları:

Her sene 23 Aralık’ta burada oluyoruz. Menemen’in bizim açımızdan önemi, anlamı var. Menemen’de bizim bir yürek acımız, davamız, asla boşlamamamız gereken bir gerçekliğimiz var. Burada cumhuriyetin devrimlerini ve kazanımlarını karşı olanlar Kubilayımızı ve bekçilerimizi katlettiler. Bizim onlarla bir hesabımız, davamız var. 94 yıl geçti yüreğimizdeki acı, ateş dinmedi. Bugün siyaseten rekabet içinde olduklarımızın önemli isimleri, partide daha geçtiğimiz günlere kadar genel başkanvekili olan Numan Kurtulmuş ‘biz CHP zihniyeti ile 150 yıldır karşı karşıyayız’ diyordu. 150 yıl öncesinde 1. Meşrutiyet’ten yanaydık, onlar karşıydı. Biz Jöntürklerdik, onlar damat Ferit’in yanındaydık. Onlar İstanbul’u işgal edenleri kırmızı halıyla karşılayanların izinde, bizler ‘geldikleri gibi diyenler’in yolunda yürüyoruz.

İKİ ELLERİM YAKALARINDA!
Özel, kura döneminde belediye meclis üyeleri olan ve partinin yaptığı araştırma çalışmasında Aydın Pehlivan'ı desteklediğini tespit ettikleri Hasan Ünal, Rasim Yigit Özge,  Ali Aydın'ı hedef aldı. Özel, "Halk bir karar verdi. Belediye seçildi, meclis seçildi. Sonra CHP kendisine doğrudan gelen ihbarı inceledi ve gereğini yaptı.Sonra devlet de gereğini yaptı.Sonra belediye meclisi kendi içinde seçimini yaptı.Sonra seçim sırasında AK Parti adına bulunan ve kura çekeceğiz diye koşup mahkemeye itirazda bulunan, kuranın usule uygun olmasına rağmen baskıyla değiştiren birisi Menemen'in iradesi dışında birisi tarafından yönetilmesini sağladı. O sırada geçmişte CHP’den seçilip gizli oylamada artık hepimizin bildiği ve ne yaptıklarını, niye yaptıklarını, nasıl yaptıklarını bildiğimiz birkaç tanesi var ya… Onlar Özgür Özel’in hafızasında. Onlarla günü gelince hesaplaşacağım. Ölsem gitsem bu partini genel başkanı olarak, Atatürk'ün kurduğu partini genel başkanı olarak ölsem gitsem iki elim yakalarındadır. Hesabını onlara soracağım" dedi.

BOMBACI PİLOTUN KARDEŞİ BURADA BELEDİYE BAŞKANI

Özel şunları söyledi:

Hileli kuracı Hamza Dağ gelmiş İzmir'e Büyükşehir adayı olmuş. Hile ile kurayla hakimlere baskı ile belediye başkanı yaptıkları gelmiş aday olmuş.  Belediye başkan adayımız hukukçu. 2011'den beri hukuk yapılan bir yerdeyim. AK Parti'nin hukukta hiç saymadığı şey suçun şahsiliği ilkesi. Bunlar darbe sonrası Bank Asya'ya para yatıranı işten attılar, çocuklarını FETÖ okuluna yollayanların kardeşlerini memurluktan attılar. Biz hep dedik ki suç şahsidir aileye karıştırmayın. Şimdi garibanlar olunca suçun şahsiliği yok, onu işinden atıyorsun. Kardeşi için polislikten atılıyor, kendi suçu yok, bu nasıl doyacak, ağacın kökünü yesin diyorlar. Biraz godomanlara gelince işin şekli değişiyor. Fettah Tamince diye bir adam olunca uçaktan inmiyor. Darbe gecesi AK Parti İzmir İl Başkanlığını ertesi sabah boşalttılar, İzmir'deki en güçlü, en zengin FETÖ’cüsünün yerinde bedava oturuyordu, kabloyu bağlamış olan Hamza Dağ'ın kendisiydi. Burada belediye başkan adayının kardeşi kimmiş normalde biz ilgilenmeyiz. Ancak sen yoksullara kardeşten, eşten, hatta eşinin kardeşinden mesul tutacaksın, o gece benim de içinde bulunduğum meclisi bombalamaktan yargılanan bombacı pilotun kardeşini burada belediye başkanı yapacaksın .Bana kalsa kimse kardeşinin suçundan mesul tutulmamalı. Ancak herkes mesul, buraya gelince mesul değil.

Satılan arsaları söyleyeceğim de, hiç arsa satmadan belediye başkanlığı yapan biri varsa Tahir Şahin. Aday adayıydı, başka aday belirlendi, belirlendiği gün geldi adayın elini kaldırdı. Beni aradı sonuna kadar adayın partimin hizmetindeyim yeter ki bunlar gitsin dedi.

MENEMEN’DE 3 MİLYAR TL BUHARLAŞTI
Buraya seçilmediği halde birini getirdiler. Burada CHP’nin oyu gücü belli. O getirdiklerine dediler ki Menemen’de ne buluyorsan hepsini sat bununla bir şeyler yap, bir kısmını bizim tarafa at… Şimdi 2009’da belde belediyelerinin  malları Büyükşehir’e geçti. Tahir Başkan döneminde 1 tanesine el sürülmedi, Emiralem ve Seyrek’te çiftçilerin alınteri ile biriktirdikleri ya da belde belediyesinin kendi imkanları ile yaratığı taşınmazları aldılar. Bunların tamamını Seyrek ve Emiralem’de 4 milyar TL tutarında arazi sattılar. Bu parayla yaptık dedikleri işler 1 milyar TL tutar.  Menemen'in 4 milyarı satıldı, 3 milyar’ı buharlaştı. 1 milyarı ile göz boyayıp oy istiyorlar.

AK PARTİ’YE OY VEREN ATATÜRK’ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATIR
Ben CHP’nin mevcut Genel Başkanıyım. Bu partinin kurucusu, bayrağı,amblemi, al bayrağı, teşkilatı-örgütü belli. Bu partinin adayı da belli. Menemen’de adayımız Deniz Karakurt. Nokta! Kim ki CHP’lidir, cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür, bu vatanı sever, bu partinin onların değdi gibi gayrı milli değil, milli bir parti olduğunu bilen kimse, bu seçimde gidip Cumhur İttifakı adayına, AK Parti'nin adayına  eli kayarsa bilsin ki Özgür Özel'i Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Hikmet Çetin'i kahreder, üzer, kaybeder. Deniz Baykal'ın Bülent Ecevit'in, İsmet İnönü'nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatacağını bilsin.

SÜTTE LEKE VAR, DENİZ KARAKURT’TA LEKE YOK
Kadın adayımız Deniz Karakurt, yıllarca çalışmış, sütte leke var ama onda leke yok. Belki hep doğruları savunduğu için gün oldu kimse onu anlamadı ancak en sonunda ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar zorlu süreçte sizin emeğinizin ve gayretiniz ile 1 hafta süreçte hep birlikte çalıştığımızda Menemen'de bir tarih yazacağız. Biz bu başarıyı elde etmezsek kalan malları da satarlar. Gözümde değil. Bir sürü yolsuzluk yaparlar. Lanet olsun. Burası Menemen. Burada yağmur'da yağsa, dolu da yağsa 23 Aralık'ta 1930 anısına gidip orada gözyaşı dökenlerin seçim akşamı gidip gözyaşı dökmesini istemiyorum.

 
Almanya'nın forma anlaşması büyük tepki çekti
 
'31 Mart'ı milli irade bayramı haline getireceğiz'
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karsıyakalı 25 Mart 2024 Pazartesi 05:23

Sende gel de ksk Beledıyeye bak Telefon lar havada uçuşuyor Özel sen çok gıdıp gelirsın izmirede İzmiri kaybettin

Yorumu oyla      2      1  
çakırpençe 24 Mart 2024 Pazar 19:22

Hadi hadi özelim menemeni alda göreyim...

Yorumu oyla      4      2  
BİR MENEMENLİYE CEVAP 24 Mart 2024 Pazar 18:20

Kardeşim 22 yıldır 1 tane fidan dikmemişsiniz. Aydın başkanda mecburen parayla satın almak zorunda kalmış. Keşke 22 yıl önce bu memlekete hizmet etmeye başlasaydınızda bunca yıl MENEMEN hatta İZMİR koskaıca bir köy olmasaydı … Neyse umutsuzluğu silin artık hafızanızdan ; AYDIN PEHLİVAN var artık çok şükür . RABBİM YAR VE YARDIMCIN OLSUN PEHLİVAN ım…

Yorumu oyla      3      3  
G_MENEMENLİ 24 Mart 2024 Pazar 18:15

Özgür Özel in Menemen Ziyaretini bize şunu gösterdi. Bu seçimin galibi Aydın PEHLİVAN dır. RABBİM YAT VE TARDIMCIN OLSUN KOCA BAŞKAN. Menemen hizmete aç. sen bildiğin yoldan devam et. Bu halk seninle…

Yorumu oyla      4      4  
BİR MENEMENLİ 24 Mart 2024 Pazar 17:44

Menemen'de reklam içerikli göz boyama amacıyla göze sokulacak şekilde refüje diklen her bir palmiye için acaba kaç para ödediniz Sayın PEHLİVAN?

Yorumu oyla      4      4  
Ercan 24 Mart 2024 Pazar 17:04

İktibas rumuzlu trol.Burdan ekmek çıkmaz size başka kapıya git o yalanları yaymaya.Işiniz gücünüz kumpas kurmak.

Yorumu oyla      4      0  
İktibas 24 Mart 2024 Pazar 16:17

Hasan Şentürk, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiği ses kaydında Karsal Örme isimli şirketin sahibi Hüseyin Köksal şoförü Servet Aydın'ın anlatımları olduğunu söyledi. Hasan Şentürk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Kültür A.Ş.'den alınan paraların CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından tahsis edilen çakarlı milletvekili aracıyla 6 ay boyunca İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'a taşındığını ifade etti.

Yorumu oyla      3      5  
ismail 24 Mart 2024 Pazar 16:01

uşlen belediyeyi dolandırdı diye kendı partiniz adamınızı şikayet etmedi mi sen ne kafasın ulan

Yorumu oyla      4      3  
Aygül 24 Mart 2024 Pazar 16:00

Menenen seyrek bölgesinde tarlaların ortasına 7 kat imar verildi. İnşaat için kazi yapiyorlar. Bu durumun acilen çözümlenmesi gerekiyor. Yoksa bölgede 10 yılda tarım bitecek. Sularkirlenecek. Yazık

Yorumu oyla      10      3  
Murat 24 Mart 2024 Pazar 15:52

Villakent nahallesine 7 katlı bina için verilen imar izninin iptalini istiyoruz. Mahallemizin rant alani olmasina karsiyiz. Baskan adayinin bu konuda aciklama yapmasini bekliyoruz.saygilar

Yorumu oyla      8      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YRP'den istifa eden vekile rozetini Erdoğan taktı!
Yeniden Refah Partisi'nden seçilerek Meclis'e giren daha sonra partisinden ...
Cumhur İttifakı adayı Çiftçioğlu: Kaf-Kaf sesleriyle İzmir’i inleteceğiz
Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu, Yalı’da Gazi Mustafa ...
CHP Gaziemir adayı Işık: Projeler her kesime hitap edecek!
CHP Gaziemir Belediye Başkan Adayı Ünal Işık geçtiğimiz günlerde açıkladığı ...
 
Cumhur İttifakı Adayı Dağ'dan Cemevi sözü: Yarım kalanlar tamamlanacak!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçilmesi ...
Özel, Aliağa'dan iktidarı hedef aldı: İzmir'i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa’da Halk Buluşması programında konuştu. ...
Büyükşehir zam yaptı, Tugay'dan açıklama geldi: Halk ekmek 5 TL’ye düşecek!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Arabada gelirken ...
 
Karşıyaka’da yeni dönemin parolası: Kalkınma Belediyeciliği
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
Pehlivan’dan evlenecek gençlere çeyiz müjdesi!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, gençlerin eğitimine ve sosyalleşmesine ...
Özel: Gelecek seçim İzmir'de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Foça’da Halk Buluşması programında konuştu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva