HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2024 Pazar - 11:35

Özel: Gelecek seçim İzmir'de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Foça’da Halk Buluşması programında konuştu. Özel yaptığı açıklamada "Cumhuriyetin birinci yüzyılındaki devrimlerinden en önemlilerinden biri kadınlara verilen haklar. İkinci yüzyılda da bu partinin gençleşmeye ve kadınların eşit temsiline çok ihtiyacı var. Böyle bir devrim başlayacaksa İzmir'den başlayacak. Foça'dan söylüyorum, gelecek seçim İzmir'de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak!" dedi.

Özel: Gelecek seçim İzmir de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Foça’da Halk Buluşması programında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

BARİYER UYARISI
İlçe başkanım bir daha böyle yüksek bariyerleri kabul etmeyin.Böyle bariyer olmaz. CHP mitingi bariyerlerle parçalanamaz. Makul bir şey olabilir emniyetin görev yapmasına katkı sağlayalım ancak sanki buradakiler suç işliyormuş dışardakiler onu izliyormuş gibi görüntüyü kabul etmiyorum.  Burada bir particilik dersi alacak genç arkadaşlarımız.

CHP KONJEKTÜRE GÖRE KURULMADI
CHP herhangi bir parti değil.Tayyip Bey'in zengin bir arkadaşını bürosunda kurduğu parti değil. Konjonktüre göre kurulmuş parti değil. Zaruret ile, mücadele ile kanunla kurulmuş bir parti.  CHP'deki görevler Atatürk'ün partisin size layık gördüğü ve Atatürk ilkeleri etrafında birleşmiş... Yoksa ne işiniz var bir pazar sabahı Foça'da burada ayakta duracaksın... Buraya sizi getiren ne? Rant mı var? Terfi, ihale yok. Bizim tutkalımı vatan millet, Atatürk sevgisi.Bu  nedenle hangi görevi yaparsak yapalım göreve nasıl geldiğini değil nasıl gideceğiz önemli.

SONUNA KADAR SANİYE HANIM’A KEFİLİM
Bugün Saniye hanımı aday olarak destekliyoruz ancak Saniye hanımın partililiğini görevini bıraktğında göreceğiz. Sonuna kadar kefilim, arkasındayım.

Sanayi Fıçı hepinizin bildiği, 4 yıl İzmir Sanayi ve Ticaret Odası'nda yöneticilik yapmış, İzmir'e ekonomi organizasyonu iin geldiğimizde tüm organizasyonu yapan, Foça’nın doğasına sahip çıkan, Türkiye'nin turistler tarafından en çok tercih edilmesine olanak sağlayacak projelerin sahibi. Agro turizm ile Foça'yı tanıştırma vizyonuna sahip olan. CHP'nin  cumhuriyet tarihi boyunca 6 kadın belediye başkanı var. Bu dönem 9 cumhuriyet kadının her birini seçilecke yerlerden aday gösterdik.Foça'nın ilk kadın belediye başkanını seçecek olan sizlere Saniye Hanım’ı emanet ediyorum.

GELECEK SEÇİM İZMİR'DE 15 ERKEK ADAY VARSA 15 KADIN ADAY OLACAK
Biz CHP olarak belediye başkanlarımız ile eskisi ile yenisi ile önceden görev yapanlar gelecekte görev bekleyenler bir bütün olarak mücadele ediyoruz. Önceki dönemde görev yapmış tüm arkadaşlarımızı eğer onlar baba ocağını terk etmedilerse bütün olarak sahipleniyoruz. Bir partinin vefası yaşayanlara bugün nasıl davrandığınız ile ilintilidir ancak yetmez. Yaşasın yaşmasın, bir partinin ilk ve son genel başkanının partisini iktidar yaparak gösterilir.

Cumhuriyetin birinci yüzyılındaki devrimlerinden en önemlilerinden biri kadınlara verilen haklar. İkinci yüzyılda da bu partinin gençleşmeye ve kadınların eşit temsiline çok ihtiyacı var. Böyle bir devrim başlayacaksa İzmir'den başlayacak. Foça'dan söylüyorum, gelecek seçim İzmir'de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak! Adayların yarısı 40 yaş üstü ise, yarısı 40 yaş altı olacak. Bu başlayacaksa İzmir'den başlayacaktı, hepsini sizlere emanet ediyorum.

AK PARTİ'YE SARI KARTI GÖSTERMENİN VAKTİDİR
31 Mart seçimi ile ilgili Foça'daki CHP'liler dışında 31 Mart ittifak ortaklarımıza gözünde gönlünde güneş olanlara, iyi insanlara, haramdan-yalandan bıkmış muhafazakar demokratlardan adayımıza oy istiyoruz. AK Partili, MHP'li olsun hepsinin oyunlarını istiyoruz. İyi ve güçlü yönetim için ve büyükşehir ile uyum içinde çalışacaklar. Foça'da seçimi elbette kazanacağız. İzmir'de elbette kazanacağız.Ancak 31 Mart günü sandıklar dile gelip konuştuğunda AK Parti, Cumhur İttifakı 'belki Foça’yı, İzmir'i kaybettik ancak biz yine emekliden oy alıyoruz, köylerde oy alıyoruz, AK Parti'nin kemik seçmeninden oy alıyoruz, kimse maaşa zamlara enflasyona bakmıyor, gözü kapalı bize oy atıyor' denilirse. Yani Mayıs'ta oy verenler yine oy verirse hayata pahalılığının, zulmün, zamların siyasette bir maliyeti yok diye düşünecek.  Bunun için AK Parti'ye sarı kartı göstermenin vaktidir. AK Partililer çantada keklik olmadığınız, zamanlarda yıldığınızı, bir maaşla geçinemediğinizi, hak ettiğinizi destekleri alamadığınızı göstermenizin yolu yerel seçimdir. Foça'da size dayatılan aday oy vermek yerine ekonomik şartlara olan isyanınız dile getirmek, zaten değişmeyen seçim sonucuna rağmen diğer tarafta en doğru mesajı vermek için, hepiniz CHP'ye Saniye hanıma destek olmaya davet ediyorum.

“İNADINA CHP İNADINA SOL” SLOGANINA AYAR: SLOGANCIYI DEĞİŞTİRİN!
 O mesajı mı verdik şimdi? Bu seçim sağ-sol seçimi değil. İyi hizmet edecek yönetici başa getirme seçimi.Bu seçim pahalılıktan bıkmış, bıçak kemiğe dayanmış milyonların isyan seçimi. Slogancıyı değiştirin! İlk sloganı attıran arkadaş paragraf sorusu gibi beni dinleyeceksin, sonra slogan akıtacaksın. Ben yerel seçim sandıkta birleşelim, AK Parti rahatsız oldukları adaydan Foça'nın adayına oy versin, ben diyorum yoksulluğa tepki verilmezse acı reçete 1 Nisan'da içirilir...  Bunlardan sonra o slogan olmaz. Bundan sonra olacak slogan ‘birleşe birleşe kazanacağız’ olur.

ERDOĞAN, İZMİR'E KAYYUM ATAMAYA ÇALIŞIYOR
İzmir’de rozeti çıkararak, bıyığı incelterek, ampulü basmayarak, genel başkalarının fotoğraflarını asmayarak yarışa girişenler var. İzmir'in ve Türkiye'nin tüm gençlerini bu tehlikeye dikkat çekmek istiyorum. Gösterdikleri aday  gece 22:00’dan sonra alkol satılamamasını  20:00’den sonra satılmasa ne olur, hiç satılmasa ne olur diyen aday, gelmiş şimdi içkili mekanları geziyor, gelirsek karışmayız diye. Bunların bir şehre ne yapacaklarını söylediklerine göre değil başka şehirlerde ne yaptıklarına göre değerlendirin.

Hele hele bu adayı buraya yollayan Recep Tayyip Erdoğan değil mi? İzmir'e kayyum atamaya çalışıyor. Buna İzmir izin vermeyecek. Biz geldiğimizde sadece öğretim görevlileri de değil. Öğrenciler, öğretim görevlileri ve okulla irtibatını sürdüren mezunlar oy kullanacak. Çok yer değiştirmeyi biliyorsun ya, eski milletvekilini oraya buraya büyükelçi diye atıyorsun ya... Çok demokrat ise Hamza Dağ’I rektör olarak Boğaz içine at da görelim.  6 ay demokratlık taklidi yapsın görelim. Kapıları açsın, yasakları kaldırsın, öğrenciler zulmü bıraksın görelim. Boğaziçi’ne zulmedeni atayan Erdoğan, İzmir’e adayı da yollayan Erdoğan… İzmir'de ona karışmayacağım , buna karışmayacağım diyorlar. Yıllardır yönettiğiniz belediyelerde nelere karıştığınızı biliyoruz. İzmir’e gelince koyuyor efkarlı müzik meyhaneleri geziyor beyefendi… Kimse İzmir ve İzmirlilerin aklı ile alay etmeye sakın kalkmasın.

TAKIMI BİRİNCİ AMATÖRE DÜŞÜRMÜŞSÜZÜN, ELİNİZE SAĞLIK
Buradan gördüğüm kadarıyla Foça Spor ile ilgili talep yok, atkı yok, forma yok... Takımı birinci amatöre düşürmüşsüzün, elinize sağlık. Foça’nın spor için bir talep var mı? Saniye başkanım buraya destek verelim. Bir tane kadın futbol takımı kuralım, arkasında duralım, Foçaspor'u da Amatör Lig'den hızla kurtaralım. Gençlerimiz bundan sonraki süreçte ne istiyorsa, kadınlar ne istiyorsa, Foça ne istiyorsa sen onların yanında dur, biz CHP olarak arkandayız.

 
Metro seferlerine 'bakım' düzenlemesi!
 
Kanseri yendi... Kazada can verdi!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğlili 25 Mart 2024 Pazartesi 04:07

İzmiri deneme tahtası yapmışsınız.Nasıl olsa oy verilr.Bu defa yemezler.Acemilere bir 5 yıl daha veremeyiz.Artık bu.lüksümüz yok.Hizmet istiyoruz.Partinin kapısından girmemiş.Üye olmayan halkın tanımadığı kişileri aday yaptınız.Yıllarca emek veren adaylar da önemsenmedi.Şimdi bu adalet mi?

Yorumu oyla      1      0  
24 Mart 2024 Pazar 16:15

Izmirde artık size 40 yaş üstü oy vermeyecek bu gidişle.. Sizde 40 yaş üstünü çok geçmişiniz Seçimlerden sonra yerinizi 40 yaşa altı birine devredin lütfen..

Yorumu oyla      2      0  
Izmirli 24 Mart 2024 Pazar 16:08

Artık yeter..Sayın Özel.Izmiri bir bırakın.Manisaya bakın.Su aklınıza gelen sizce ilgin saydığınız düşünceleri belki yerlerde uygulayın.. İzmir sizin labaratuariniz degiIzmirliler de kobay değil Deneylerinizi önce Manisa da sonra başka illerde yapın.. Bir İzmirliler olarak şunu diyoruz oynatmaya az kaldı doktorum nerde ? Binlerce sorunumuzu ustune bir de siz ciktinz

Yorumu oyla      3      0  
Tarık 24 Mart 2024 Pazar 13:17

Sen bu seçimler sonrasında o koltukta oturmayacağın için boşa konuşmana gerek yok bay Özel.

Yorumu oyla      2      0  
niye? 24 Mart 2024 Pazar 13:00

İyice çığırından çıktı Özgür Özel.. en çok oyu getirecek 30 yaşlı erkek ise ne kadın ne genç atanmalı.. en çok oyu 30 genç kadın geitrecekse tüm bel bsknları onlar olmalı.. kafayı genç ve kadınla bozmuş yazık! şimdi menemende karaburunda selçukta kınıkta belki foça ve karabağlarda kadın mı kazanacak? karabağlara karabağlardan herhangi bir erkek adayı koysaydın seçim garantiydi. bir meczup gibi davranıyor

Yorumu oyla      0      0  
Partili 24 Mart 2024 Pazar 12:51

Artık bu seçim senin ve ekibinin tasfiye seçimi olacaktır, bu seçimde ithal belediye başkanlarına kesinlikle oy YOKTUR milletvekili seçimlerinde belki iktidar değişir diyerek halkı ve seçmen oy verdik kimler milletvekili oldu? Izmır'de ikamet etmeyenler ipten kazıktan boşanmış adamları milletvekili yaptınız halk gözünü çoktan açtı ve oy vermek olmayacak artık sonuç ne olursa olsun...

Yorumu oyla      3      1  
baran 24 Mart 2024 Pazar 12:46

Atatürk ne Marksist ne de Leninist değildi. Türkiye Komünist Partisinin ilk kurucuları Mustafa Suphi ve arkadaşlarını o zaman ki Sovyet Rusyası ile bağlantı ayarlamak için buluşturmak için ayarlanan randevuda Karadaniz kıyısında öldürtmüştür. Bütün ileri görüşlülüğü ile ^^Komünizm en büyük tehlikedir ve Komünist ise görüldüğü yerde başı ezilmelidir.^^ demiştir. Şimdi bunlar bir yandan gizledikleri Komün ideolojisni bir yandan pkk ağızları ne oldukları belli değil belli olan hıyanetleridir.

Yorumu oyla      1      1  
Selvi Karabulut 24 Mart 2024 Pazar 12:21

Atatürk''ün kurduğu partide sol? Atatürk solcu değildi ki? Atatürk ilke ve inkilapları ışığında bir CHP, ülkemizi birlik ve bütünlük içinde yarınlarda başarıya ulaştırır.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İktidara yüklenen Kılıç'tan emeklilere çağrı: Sandıkta cevabını verin!
İktidarın emeklilerle ilgili politikasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili ...
Cumhur'un adayı Kırkpınar: Bayraklı'nın makus talihi değişecek!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, Onur Mahallesi'nde ...
Konak adayı Mutlu iddialı: Sandıkları patlatarak geliyoruz!
Mahalle mahalle gezerek esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam eden CHP ...
 
Önal ve Eşki bayrak astı
CHP’nin gençlik kollarından gelen iki genç başkan adayı İrfan Önal ve ...
Büyükşehir Adayı Tugay'dan 31 Mart mesajı: CHP’li belediyeler, kazanmak zorunda!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Alevi ...
Tunç'tan dev spor kampüsü vaadi!
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık ilçede bulunan ...
 
Saat saat program… 2 gün arayla yeniden İzmir mesaisi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart Seçimleri kapsamında bugün İzmir’de ...
CHP adayı Tugay'dan dayanışma vurgusu
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Menemen'de ...
CHP adayı Tugay: Halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıları görmüyorlar
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Bornova Altındağ'da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva