HABERLER>POLİTİKA
24 Mart 2024 Pazar - 13:29

Özel, Aliağa'dan iktidarı hedef aldı: İzmir'i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa’da Halk Buluşması programında konuştu. Özel açıklamasında "Biz İstanbul’u bunlardan aldığımızda Adalar İskelesi var. Kiraya verirseniz dünyanın en pahalı lokanta zincirleri birini yer tutmak için. Kapıdan giremedik, zabıta gitti polis engelledi. Sözleşme yapmışlar 30 yıllık giderayak TÜRGEV’e vermişler. Şimdi İzmir’de yetki istiyorlar. Ver bunlarla yetkiyi  Karşıyaka İskelesi TÜGVA’ya verirler. İzmir’i size yedirtmeyiz. İzmir İzmirlilerindir. İzmir'in varlıkları, simgeleri İzmirlinindir. Vakıflara, cemaatlere, tarikatlara İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz" dedi.

Özel, Aliağa dan iktidarı hedef aldı: İzmir i tarikatlara peşkeş çektirtmeyiz!

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa’da Halk Buluşması programında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

ALİAĞA’DA BİZE YAKIŞMAYAN HİKAYEYİ SONLANDIRMAK İSTİYORUZ
Aday arıyoruz... Aliağa'da 10 yıl önce başlayan ve bize yakışmayan hikayeyi sonlandırmak, Aliağa'ya partiye yakışır bir iş yapmak için aday arıyoruz... Genç olsun, iyi eğitimli olsun, CV'si güçlü olsun, enerjisi yüksek olsun, örgütü bilsin diyoruz. Karşımıza Çağatay Güç çıkıyor. 38 yaşında bir inşaat mühendisidir. Aliağa gençlik kolları başkanlığı yapmış. Simitle çayla, yarım ekmek köfte ile parti için seçimlerde koşturmuş, örgütte emeği olan, güçlü bir eğitimi ve iyi bir vizyonu olan Aliağa'ya yakışır bir başkan Çağatay Güç'ü size emanet etmeye geldim.

Cumhuriyet gençlere emanet. CHP 2'nci yüzyılın ilk seçiminde çok gayret etmemize bizi üzecek sonuç aldık, Atatürk'ün partisini iktidara taşıyamadık. Bu konuda üzülmek evet ancak küsmek, uzak kalmak, hayal kırıklığına ulaşmak, uğranan hayal kırıklığından sonra bezip enerjiyi kaybetmek sadece umudu yitirtir. Maalesef bizimle aynı değeri paylaşmayanları, cumhuriyetin kurucu kadrolarına minnet değil husumet duyanları memnun eder. Bu nedenle ayağa kalkmak, umudu yükseltmek lazım dedik.

ALİAĞA’DA GÜCÜMÜZ YÜZDE 63!
Eğriye eğri, doğruya doğru... CHP'nin 14 Mayıs'taki Aliağa'daki oyu AK Parti ve MHP’nin toplamından fazla. 14 Mayıs günü CHP'ye oy atanlar yeniden oy atarsa Aliağa Belediye Başkanı Çağatay Güç. Hele hele, 28 Mayıs günü Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasına bakarsanız bizim buradaki gücümüz yüzde 63.

SERKAN ACAR’I HEDEF ALDI: BİRAZ SİNİRLERİ BOZULUNCA FARKLI İŞLERE KALKIŞAN BİRİNDEN ALİAĞA'YI KURTARMAK LAZIM
Buradaki belediye başkanı Cumhur İttifakı’nın yani korku ittifakını, tehdit ittifakının adayıdır. Onun burada yeniden aday gösterilmesinde karar veren 2 kişi vardır. Biri Bahçeli, diğeri Erdoğan. 28 Mayıs günü Kılıçdaroğlu'na oy atanlar, bugün o günkü itirazları değişmediğine göre bizim burada yapmamız gereken Aliağa'da korku ittifakına karşı bir olmak. Ki dışarıdan baktığınızda öyle görünmüyor ancak kendisi tehdit, hakaret davaları ile biraz sinirleri bozulunca farklı işlere kalkışan birinden Aliağa'yı kurtarmak lazım, hem de Aliağa'da Cumhuriyet, Cumhuriyet değerlerine, kurucu kadrolarına, değerlerine, partinin ilkelerine sonuna kadar sahip çıkacak, tüm demokratların, yoksulların, güvencesizlerin, işsizlerin başkanı olacak birini göreve getirmek gerekiyor. Buna talip olan, enerjisi olan Çağatay Başkana 14 Mayıs günü  partimize oy atan herkesin Çağatay Başkan'a oy atmak partililiğin gereğidir.

BELEDİYE ELİYLE BİR PARTİ FİNANSE EDİLİYOR
Aliağa 3 miyar TL’ye varan bütçe ile belediyenin inanılmaz imkanlarını olduğu son 5 yılda 10 yılda sattıkları ile inanılmaz kaynakların elde edildiği, bunu pek azının vatandaşa döndürüldüğü, bir partinin tüm siyasetinin finanse edildiği, inanılmaz bölüşümler, paylaşımlar, ilçenin kaynaklarını israfı söz konusu. Çağatay’ın kararlığını görüyorum. İlçe gelirini ilçeye harcamak, kayıt dışı meseleleri kamu yararına yönelterek devasa bütçeyi hakça, eşitçe, dürüstçe paylaştırmak istiyor.

ÇAĞATAY GÜÇ VE CEMİL TUGAY DESTAN YAZACAK
Burada bir fırsat var. Tayyip Bey'ın bir şey yapamayacağı belli. Çağatay çok güçlü bir bütçe ile bütçeyi oraya buraya çarçur edip sadece birkaç park yaparak, sadece standart belediyecilik hizmetlerini vermeyecek. Onlar elbette verilecek. Ama 3 Milyar… Akıllara zarar bütçe ile emekli kartı çıkaracaklar. Zaten Cemil Tugay bunu yapacağım diyor. Emekli kart Aliağa’da da geçecek. O karta yoksullara verilecek, sağ elin verdiğini sol elin görmeyecek sosyal yardım kartlarına yüklenecek. Çağatay Güç burada Cemil Tugay ile birlikte sosyal belediyeciliğin destanını yazacak, söz veriyorum.

Asla ama asla Aliağa'nın gelirlerinin ilçe dışına çıkmasına, siyasi ihaleler vermesine, Aliağa'nın bu imkanları ile bir siyasi parti veya o siyasi partini gençlik örgütünü finanse edilmesine izin vermeyeceğiz. Aliağa'nın geliri, kestiği cezalar. Bunların tamamı ilçede yaşayan insanlara, esnaflara, kimin ihtiyacı varsa onların hizmetine sunulacak. Çağatay'ın bir omzunda Cemil Tugay'ın eli olacak, diğer omzunda tüm CHP'li belediyelerin eli olacak.

TARİKATLARA İZMİR’İ PEŞKEŞ ÇEKTİRTMEYİZ!
İzmir’de de öğrenci yurtları göreceksiniz. Bundan önce birileri her şeyi yapmak için TOKİ’ye talimat veriyor. Bir tek yurt için talimat vermiyor. Çünkü istiyor ki barınma sorun olsun ki cemaat ve tarikat yurtlarına gitsinler. Biz CHP olarak kimse cemaat yurtlarına muhtaç kalmasın diye CHP’li belediyeler yurt yapmaya, gençler sahip çıkmaya devam edecek

İzmir'de böyle tehlike yok ama İzmir'e gelip İzmir’de oy isteyenler var. Eskişehir adayı gelip ağzından kaçırdı. CHP'li belediyeyi alsalar tüm vakıflara açacağım diyor. Biz İstanbul’u bunlardan aldığımızda Adalar İskelesi var. Kiraya verirseniz dünyanın en pahalı lokanta zincirleri birini yer tutmak için. Kapıdan giremedik, zabıta gitti polis engelledi. Sözleşme yapmışlar 30 yıllık giderayak TÜRGEV’e vermişler. Şimdi İzmir’de yetki istiyorlar. Ver bunlarla yetkiyi  Karşıyaka İskelesi TÜGVA’ya, Alsancak İskelesi  TÜRGEV’e, Asansör Allah muhafaza Ensar Vakfı’na, Paraşüt kulesi de okçuluk vakfına verilecek. Neden? İzmir adayı bu vakıfların yönetimlerine ya kendisi ya yakın arkadaşları var. İzmir’i size yedirtmeyiz. İzmir İzmirlilerindir. İzmir'in varlıkları, simgeleri İzmirlinindir. Vakıflara, cemaatlere, tarikatlara İzmir’i peşkeş çektirtmeyiz!

GÜNÜ GELDİĞİNDE DELİLLERLE KONUŞACAĞIZ
Burada yapılacak belediye başkanı değişimi Türkiye siyasetinde de etkisi olacaktır. Her şey her yerde konuşulmaz ancak günü geldiğinde ortaya koyacağımız delillerle Aliağa’da neler dönmüş, nelere neler gitmiş, paralar burada kalsaymış sizin için neler olurmuş bunları anlatacağız. Günü gelince dünya kadar işçisi işten çıkaranlara, toprakları satanlara benzemeyeceğiz. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız, Aliağa’ya bütün olarak sahip çıkacağız.

   

 
WhatsApp'ta yeni dönem: O sınır üçe çıktı!
 
Karşıyaka’dan kadın istihdamına destek!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konak 24 Mart 2024 Pazar 18:00

ATATÜRKCÜLÜĞE , KEMALİZM TARİKATI DİYENLERE NE DEMELİ? Yorumu size bırakıyorum.

Yorumu oyla      1      0  
iktibas 24 Mart 2024 Pazar 16:28

Hasan Şentürk, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiği ses kaydında Karsal Örme isimli şirketin sahibi Hüseyin Köksal şoförü Servet Aydın'ın anlatımları olduğunu söyledi. Hasan Şentürk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Kültür A.Ş.'den alınan paraların CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tarafından tahsis edilen çakarlı milletvekili aracıyla 6 ay boyunca İmamoğlu İnşaat'ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'a taşındığını ifade etti.

Yorumu oyla      1      0  
Tayyar ÖNDER 24 Mart 2024 Pazar 15:45

Yürüyün Gidin Hadi... Türkiye'nin En Büyük Tarikatı Kemalizm Tarikatı Olup Onunda Örgütlendiği Yer CHP'dir...

Yorumu oyla      6      7  
Iz 24 Mart 2024 Pazar 15:22

IZMIR cemaat belediyecigi istememiyor. Ornek Istanbul 20 seneden fazla AKP nin destekleri cemaatlere parsellendi gercek bu donem tesbit edildi.

Yorumu oyla      5      4  
Alen doğu gencer 24 Mart 2024 Pazar 15:11

tarikatçı ve cemaatçi yobazlar mı güven veriyor zülfikar?

Yorumu oyla      2      2  
zülfikar 24 Mart 2024 Pazar 14:28

Güven vermiyor hiçbir konuşman.

Yorumu oyla      5      6  
24 Mart 2024 Pazar 14:07

deme be Sen o işleri :.oğluna sor.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir zam yaptı, Tugay'dan açıklama geldi: Halk ekmek 5 TL’ye düşecek!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, “Arabada gelirken ...
Karşıyaka’da yeni dönemin parolası: Kalkınma Belediyeciliği
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Belediye Başkan Adayı B. Yıldız Ünsal, ...
Pehlivan’dan evlenecek gençlere çeyiz müjdesi!
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, gençlerin eğitimine ve sosyalleşmesine ...
 
Özel: Gelecek seçim İzmir'de 15 erkek aday varsa 15 kadın aday olacak!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Foça’da Halk Buluşması programında konuştu. ...
İktidara yüklenen Kılıç'tan emeklilere çağrı: Sandıkta cevabını verin!
İktidarın emeklilerle ilgili politikasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili ...
Cumhur'un adayı Kırkpınar: Bayraklı'nın makus talihi değişecek!
Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan adayı Bilal Kırkpınar, Onur Mahallesi'nde ...
 
Konak adayı Mutlu iddialı: Sandıkları patlatarak geliyoruz!
Mahalle mahalle gezerek esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya devam eden CHP ...
Önal ve Eşki bayrak astı
CHP’nin gençlik kollarından gelen iki genç başkan adayı İrfan Önal ve ...
Büyükşehir Adayı Tugay'dan 31 Mart mesajı: CHP’li belediyeler, kazanmak zorunda!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Alevi ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva