HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2016 Pazartesi - 16:06

Özdağ açıkladı: Güler’den komisyona ‘CHP-FETÖ’ mektubu!

Darbe Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili, CHP’den ihraç edilen İzmir Eski Milletvekili’nin komisyona mektup yazdığını söyledi. Özdağ, “İhraç dosyasını istedik. Çünkü ‘paralelle işbirliği yaptık’ demişti. Yerli bir solcu olduğuna inandığım kişinin açıklamaları çok önemli” dedi.

Özdağ açıkladı: Güler’den komisyona ‘CHP-FETÖ’ mektubu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TBMM’de kurulan ve uzun süredir çalışmalarını sürdüren Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun Başkanvekili AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ açıklamalarda bulundu.

Egedesonsöz’e konuşan Özdağ, CHP’den ihraç edilen İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’in dosyasını istediklerini söyledi.

Özdağ, komisyon olarak Güler’e teklif götürdüklerini fakat ret cevabı aldıklarını da anlattı. Güler’in kendisine gelen teklife, ‘küçük siyasi münazaralarla davet edildiğim ortama gelmeyeceğim’ yanıtını verdiğini de dile getiren Özdağ, “Muhalefet bizim FETÖ ile işbirliği yaptığımızı söylüyor. Bu konuda değerlendirmeler yapıyorlar. Rahmetli Ecevit, Süleyman Demirel ne kadar destek verdiyse biz de o kadar destek verdik. Yasal koşullarda ve kanuna uygun bir şekilde hareket ettik. Bir suç örgütü olduğunu anladığımız zaman da mücadele etmeye başladık. Bunlar 17/25 Aralık süreci, dershanelerin kapatılması, MİT tırları gibi birçok konuda doğrudan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldılar. Ardından 15 Temmuz süreci geldi. Biz komisyon olarak çalışmalarımızı yapıyoruz. CHP’de milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü yapmış birisi yerel seçimler öncesinde açıklamalar yaptı. İzmir’den milletvekili olan, ulusalcı kimliği ile tanıdığım, bana göre yerli bir solcu olan Prof. Güler açıklamasında ‘paralelle işbirliği yaptık’ dedi. Yani parti kendisini CHP’nin bu yapıyla bir arada olduğunu söylediği için ihraç etti. Şimdi dosyasına bakacağız. Bu isim ne demiş, ne söylemiş, nasıl savunma yapmış, neyle suçlanmış hepsi ortaya çıkacak” diye konuştu.

MEKTUP GÖNDERDİ
Prof. Güler’in darbe araştırma komisyonuna altı sayfalık bir mektup gönderdiğini de belirten Özdağ, mektubun içeriğinden de bahsetti. Özdağ, “Mektupta partisinin paralel yapı yani FETÖ denilen yapıyla nasıl bağlantılı olduğunu, neler yaptıklarını anlatıyor. Aday belirlemeden tutun da partide isimleri göreve getirme konularına kadar birçok konuda meseleleri anlatıyor. Ayrıca devletin bu yapıyla nasıl mücadele etmesi gerektiğini de belirtmiş. Zaten kadının o tarihte sosyal medya hesaplarından açıklamaları var. Nedense, Rum Yazar Dido Sotiruyu'nun Türkçeye 'Benden Selam Söyle Anadolu'ya olarak çevrilen romanını okuduktan sonra Twitter’da Kurtuluş Savaşı’nın Anadolu'daki Rumlara etnik temizlik için yapıldığını düşündüğünü söyleyen CHP eski Milletvekili Hüseyin Aygün ihraç edilmedi. Güler ise bu açıklamaları nedeniyle disiplin kurulu tarafından atıldı. Biz, bu konuya açıklık getirmek için dosyayı inceleyeceğiz. Dosya geldiği zaman da göreceğiz” dedi. 

Özdağ, yerel seçim öncesinde Kılıçdaroğlu’nun Amerika ziyaretine de dikkat çekerken kimlerle görüştüğünün de iyi incelenmesi gerektiğini vurguladı.

ECEVİT VE ER DEMEDİM
Özdağ, hafta sonu Manisa’da yaptığı açıklamaları da düzeltti. Özdağ, Fethullah Gülen’in Papa ile yaptığı görüşme için ziyaret ettiği Vatikan’a giderken aldığı pasaport ve vizeye referans olanları bakanlıktan ve Vatikan yetkililerinden istediklerini söyledi.  Fethullah Gülen’in gitmeden önce Ecevit ile görüştüğünü söyleyen Özdağ, “Ben o konuşmamda ‘Ecevit referans-aracı oldu’ demedim. Bir hafta önce görüşme yapıldığını söyledim. Burada sadece bir kişi yok. Bu ziyaret öncesinde 4-5 kişinin referansı var. Bunlar, yanıt geldiğinde ortaya çıkacak. Konu yanlış aksettirildi” dedi.

Özdağ, 15 Temmuz günü MİT’e darbe girişimini haber veren bir binbaşının yanında bir de er olduğu yönünde açıklama yapmadığını söyledi. Özdağ, “MİT zaten ‘sadece bir başvuru var’ dedi. Ben orada binbaşı-asker dedim. Yanlış aksettirilerek ‘bir er’ yazıldı. Sadece bir kişi var. O da aynı zamanda asker olan binbaşıdır” ifadelerini kullandı.

 
FETÖ'den akıl almaz talimat yöntemi!
 
O vekilden Kılıçdaroğlu'na 'Ilıcak' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kremlin'den Yıldırım-Putin zirvesi açıklaması
Kremlin'den yapılan açıklamayla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ...
Başbakan Yıldırım'dan atama müjdesi
Başbakan Yıldırım, 2017'nin Şubat ayında engellilerden bin 500 öğretmen atayacaklarını bildirdi.
Çıray’dan Özdağ’a yanıt: FETÖ’nün siyasi uzantılarını örtmeye çalışıyorlar!
TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ’ın ...
 
CHP’li Bakan sordu: Cübbe-sarık afet malzemesi mi?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım’a Diyanet ...
CHP İzmir’de ‘gençlik’ hareketi: Başkanlar Genel Merkez’e karşı!
CHP İzmir’de ilçe gençlik kolları başkanları ile genel merkez arasındaki ...
"Müzakereleri askıya almak vizyonsuzluktur"
AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye - AB İstişare Toplantısı'nda konuştu.
 
Başbakan Yıldırım: Görüşmeler gayet iyi gidiyor
Anayasa değişkiliği teklifini bu hafta Meclis’e getirmeye çalıştıklarını ...
Delican: Kadın haklarını sözde değil, özde teslim ettik
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 5 Aralık Dünya Kadın Hakları ...
Başbakan: FETÖ'nün ele geçirdiği şirketlerden...
Başbakan Yıldırım, "Biz FETÖ'nün ele geçirdiği şirketlerden, bu alçakları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva