HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2020 Cuma - 18:34

On büyükşehir belediye başkanından ortak bildiri!

On Büyükşehir Belediye Başkanı, bir kez daha çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Başkanlar, kendi ellerindeki bulaşıcı hastalık kaynaklı ölüm sayılarının açıklanan verilerden 2-3 kat daha fazla olduğunu söyledi. Pandemiye karşı sosyal devlet refleksiyle topyekûn mücadele çağrısı yaptı. Toplantıya, bugüne kadarki tüm buluşmalarda yer alan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaklaşık 2 aydır gördüğü Kovid-19 tedavisi nedeniyle katılamadı.

On büyükşehir belediye başkanından ortak bildiri!

Cumhuriyet Halk Partili 10 Büyükşehir Belediye Başkanı, sanal toplantıda bir araya geldi. Yaklaşık 2 aydır Kovid-19 tedavisi gören Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, toplantıda yer alamadı. Ülkenin toplam nüfusunun yüzde 49'unun yaşadığı kentleri yöneten Büyükşehir Belediye Başkanları, kentlerinde yaşanan bulaşıcı hastalık kaynaklı vefat sayılarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Merkezi hükümetin yayınladığı rakamlarla, kendilerine ulaşan sayılar arasında 2-3 kat fark olduğunu aktaran Başkanlar, şehirlerindeki hastanelerin artık talepleri karşılayamayacak doluluklara ulaştığını aktardı.

Altında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın imzası olan açıklama şöyle:
“Türkiye nüfusunun yüzde 49’unun yaşadığı 11 Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanları olarak, Kovid-19’la verilen topyekûn mücadelede, devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu her fırsatta dile getirdik. Son dönemde vaka, hasta ve vefat sayılarında yaşanan artış ile bu rakamlar üzerinde oluşan ‘bilgi kirliliğini’ üzüntüyle, endişeyle takip etmekteyiz. Kurumlarımıza yansıyan günlük vefat rakamlarıyla, merkezi yönetimin her akşam yayınladığı sayılar arasında 2-3 kata varan farkları tespit etmek zorunda kalmanın huzursuzluğunu yaşıyoruz. Artık neredeyse her eve giren bu virüsle ve sonuçlarıyla ilgili gerçekleri, tüm çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşmak, her kamu görevlisinin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk duygusundan uzak durmanın ne kamusal anlamda ne de vicdani olarak anlaşılır bir yanı yoktur. Her evden bir cenazenin kalkmaya başladığı böylesi bir süreçte, kamu idarecilerini, gerçekleri tüm çıplaklığıyla paylaşmaları konusunda kararlılığa davet ediyoruz.

Aynı kararlılığın; toplumun pandemiden olumsuz etkilenen tüm kesimlerine yapılması zorunlu olan maddi yardım, destek ve teşvikler gibi konularda da gösterilmesi zorunludur.  Merkezi yönetimi, sosyal devlet olmanın bütün gereklerini yerine getirmeye ve tüm kurumlarını bu konuda seferberlik duygusuyla sürecin içine katmaya davet ediyoruz. Toplum sağlığının korunması açısından, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda, 2 ya da 3 haftalık bir kapanmanın elzem olduğu noktasında görüş birliği içinde olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurmayı bir borç biliyoruz. Saygılarımızla.”

 
Bahçeli: Orduya 'satılmış' demek vatana ihanettir
 
Son 24 saatte 193 can kaybı, 32 bin 736 yeni vaka!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 5 Aralık 2020 Cumartesi 09:41

chp de ki tecavuz olayları hakkında da bir iki kelam edeydiniz...

Yorumu oyla      2      3  
köylü 4 Aralık 2020 Cuma 20:29

TAM KAPANMA TAM KAPANMA!!! Ne olursunuz ekonomik gidişatı biraz olsun sineye çekerek bir iki hafta komple kapansak İYİ OLMAZMI!?.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den 4 Aralık mesajı
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 4 Aralık Madenciler günü sebebiyle mesaj yayınladı.
Karabağlar pazarlarında önlemler sıklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına karşı alınması gereken yeni ...
İzmir'in kalbinde büyük dönüşüm başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için yıkım ...
 
Bergama’da koronavirüs denetimleri aralıksız devam ediyor
Bergama Belediyesi, koronavirüs salgınının etkili olduğu bugünlerde denetimlerine ...
Bayındır’da doğal gaz çalışmaları devam ediyor
İlçe merkezinin büyük kısmı doğal gaz kullanıyor ancak çalışmaların devam ...
İzmir’de tek kalemde dev ihalede ikinci perde: Büyükşehir’den indirim hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait reklam ünitelerini kiralama ...
 
Karaburun Meclisi’nde 'borç' tartışması!
Karaburun Meclisi'nde konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin ...
Cumhuriyet mahallesi imar planları askıya çıktı
Karşıyaka’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesinin tamamını, İnönü ve Örnekköy ...
Büyükşehir Belediyesi’nden kuraklığa karşı yeni yol haritası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte baş gösteren kuraklık ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva