HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Aralık 2020 Cuma - 13:16

Karaburun Meclisi’nde 'borç' tartışması!

Karaburun Meclisi'nde konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Hizmet binamızın zarar görmesi kötü oldu. Bu ek bir masraf. O nedenle bir borçlanma çıkabilir ya da mevcut mal varlığımız da bir şeyler yapmak zorunda kalabilir. Onları gelen raporlara göre karar vereceğiz. Şu an endişelenecek hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Karaburun Meclisi’nde  borç  tartışması!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediyesi Aralık ayı olağan meclisini gerçekleştirdi. Mordoğan Hizmet Binası'ndaki toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan başkanlık yaptı.

Kısa süren oturumun gündeminde ise dünyayı etkisi altına alan pandemi salgını ve belediyenin borç durumu yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in  son günlerde sıkça gündeme getirdiği su krizi çağrısını da yineleyen Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçede artan nüfus kaynaklı ciddi bir su sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

ERDOĞAN: 1 HAFTA PAZARLARI KAPATTIK, BU HAFTA AÇTIK
Meclisin açılışında konuşma yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun'da artışa geçen koronavirüs vakalarına dikkat çekti. Erdoğan, "Sizlerinde bildiği gibi pandemi hız kesmeden devam ediyor. Bölmemizde de bu güne kadar vaka sayısı azdı ancak hızla katlanarak vakalarımız artıyor, ölümlerimiz oluyor. Lütfen mecbur kalmadıkça evlerinizden çıkmayın, misafirlikleri kesin. Şu ana kadar Karaburun'da yaşanan vakaların birçoğu özellikle dışarıdan kapma… Dişinizi 1 ay kadar sıkın. İhtiyaçlarınızı gidermek için bizim yetkililerimiz hazır. Lütfen maske takın, hatta çift maske takın. Bu durumu ülke olarak hep birlikte atlatacağız. Biz 1 hafta pazarları kapattık. Bu hafta sadece insanlarımız marketlere muhtaç kalmasın diye yiyecek alanlarını açtık. Ancak onu bile kontrol etmek inan ki çok zor. Çünkü pazar açan arkadaşlarımız sadece burada değil farklı ilçelerde de pazar açıyorlar ve hastalık taşıma ihtimalleri yüksek. Ne kadar HES kodu sorgularsak sorgulayalım, biliyorsunuz ki birçok insan sağlık kuruluna başvurmuyor ve taşıyıcı olabiliyor. HES kodunda temiz çıkıp hasta olan insan dolu” dedi.

HİZMET BİNASI TAŞINACAK MI?
Depremde hasar gören belediye hizmet binasının durumu hakkında konuşan Başkan Erdoğan, “Deprem ile birlikte bizim hizmet binamızın büyük bir hasar gördü. Biz burayı boşalttık. Geçen hafta itibari ile bu bina, yan tarafımızdaki iş merkezi ve İZSU'nun hizmet binasının testleri yaptırılıyor. Biz birimleri dağıtmak zorunda kaldık” dedi.

SUYU BANYO HARİCİNDE İKİ KEZ KULLANALIM
Kuraklık sebebiyle su konusunda tasarrufa ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdoğan, “Son dönemlerde Büyükşehir Belediye Başkanımızın da dile getirdiği su problemi gündemde. Belki de İzmir evet yağmur az aldı ancak bizde hiç yok. Bir kere yağdı gibi ama devamı yok.  Büyük bir su sorunu bizi bekliyor. Lütfen bir suyu banyo haricinde 2 defa kullanabilelim. Temizlik önemli, geçmişe göre çok fazla su kullanıyoruz ve nüfusumuzda bir artış var. Bu nedenle bölgenin su sorunu daha hızlı şekilde ortaya çıkıyor" dedi.

 AK PARTİLİ TURAMANLAR: BORÇLARIN NE KADARI ÖDENDİ?
Dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Gökhan Turamanlar, Başkan Erdoğan'a belediye borçları ile ilgili bilgilendirme çağrısında bulundu. Turamanlar, "Önümüzdeki toplantıda belediyemizin borçlarının ne kadarını ödenip ödenmediği konusunda bir bilgilendirme yaparsanız seviniriz" ifadelerini kullandı.

KEŞKE HERKES BİZİM GİBİ BORCUNA SADIK OLSA
Turamanlar'ın sözleri üzerine konuşan Başkan İlkay Girgin Erdoğan "Keşke herkes bizim gibi borcuna sadık olsa" dedi. Erdoğan'ın sözleri üzerine söze giren AK Parti Meclis Üyesi Gökhan Turamanlar, "Ben endişeliyim, umarım bütün borçlarımızı öderiz" dedi. Başkan Erdoğan, "Bütün borçlar dediğiniz ÖÇK nedeniyle 15 Mart 2019'dan itibaren, geçen yıl eylül ayına kadar biz SGK'larımızı da maaşlarımızı da ödedik. Eylül ayından sonra da hem çalışanları hem piyasayı mağdur etmemek için, devletin bir birimi olarak SGK ve vergi borçlarını ödemedik, ancak piyasa borçlarımızı ve çalışanlarımızın maaşlarını ödedik. Haziran ayı itibari ile yavaş yavaş imar planlarında bir açılma oldu ve tekrar bir hareket geldi. Şu an zaten çıkan yasa ile başvurumuzu yaptık, bunun yanında borçlandık, kullanacak aracımız yoktu, araç aldık. Diğer borçlarımızı ise yapılandırdık. Hizmet binamızın zarar görmesi kötü oldu. Bu ek bir masraf. O nedenle bir borçlanma çıkabilir ya da mevcut mal varlığımızda bir şeyler yapmak zorunda kalabilir. Onları gelen raporlara göre karar vereceğiz. Şu an endişelenecek hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.        

 
Karşıyaka filede İstanbul'da oynuyor
 
Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni bugün yola çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karaburun sevdalisi 7 Aralık 2020 Pazartesi 02:34

Birak allahini seversen baskan , sen belediyeyi devir aldiginda belwdiye kasasinda para vardi , simdi kasa bosaldi ,birde milyonlarca lira borclanildi . Eger sen gercek sosyal demokratsan bir sonraki meclis toplantisinda hesaplari seffaf olarak paylasirsin . Ama akrabalarina verdigin maaslari tam aciklayarak .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhuriyet mahallesi imar planları askıya çıktı
Karşıyaka’ya bağlı Cumhuriyet Mahallesinin tamamını, İnönü ve Örnekköy ...
Büyükşehir Belediyesi’nden kuraklığa karşı yeni yol haritası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentte baş gösteren kuraklık ...
Çiğli Belediyesi'nden esnafa destek kolisi
Çiğli Belediyesi tarafından, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ...
 
Başkan Kılıç’tan Buca’nın bilim üssüne patent sözü
Uluslararası alanda düzenlenen bilim yarışmalarında aldığı ödüllerle Buca’nın ...
Büyükşehir'den hayvanlar için içme suyu göleti
Kırsalda süt ve hayvancılık faaliyetlerini artırmayı hedefleyen İzmir ...
Başkan Batur’dan depremin ardından taşınan belediye birimlerine ziyaret
Depremin ardından yeni hizmet yerlerine taşınan belediye birimlerini ziyaret ...
 
Bayraklı meclisinde yeniden inşa için tarihi imza
Bayraklı Belediyesi meclisi, ilçe sınırları içindeki eski yapıların yıkılıp, ...
Balçova’nın can dostları emin ellerde
Balçova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sokaklarda yaşayan can ...
Bornova'da engelli çocuklara özel puset
İlçede yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olan Bornova ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva