HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2012 Perşembe - 13:14

Ödemişli Turan ilk kez aynaya baktı: Gençleşmişim

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Türkiye'nin 4. yüz naklinin gerçekleştirildiği Turan Çolak ilk kez aynaya baktı. Çolak, ''Bu kadar beklemiyordum, gördüğüm anda çok şaşırdım. Gençleşmişim'' dedi.

Ödemişli Turan ilk kez aynaya baktı: Gençleşmişim

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ile Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, basın toplantısı düzenledi.

Ödemişli Turan yeni yüzüne inanamadı...videosunu izlemek için tıklayın
 
Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ömer Özkan, İzmir Ödemişli Turan Çolak'ta her şeyin yolunda gittiğini, ancak artık biraz daha temkinli davrandıklarını kaydetti.
 
Gelecek haftadan itibaren serbest olarak dışarı çıkmaya ve günlük yaşama adapte olmaya başlayacağını anlatan Özkan, fizik tedaviye de başladıklarını söyledi.
 
Çolak'ın göz kapaklarını kullanmasının 6 ayı bulacağını vurgulayan Ömer Özkan, ''Artık kendisi gözünü açıyor. 6 ay sonra gözünü kapatabildiği zaman çok daha rahat açması ve kapaması olacaktır. Gözünü kendisi açıyor, kapaması yer çekimiyle oluyor.'' dedi.
 
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, hastanın klinik durumunun son derece iyi olduğunu belirtirken, ilaç kullanımına da devam ettiklerini anlattı..
 
Turan Çolak'ın daha önce toplum içine çıkmaktan utanan, içine kapanık bir insan olduğuna dikkati çeken Abdullah Erdoğan, naklin ardından ise mutlu bir insan haline geldiğini dile getirdi.
 
''GENÇLEŞMİŞİM''
Akdeniz Üniversitesi tarafından basın mensuplarına dağıtılan görüntüde, Turan Çolak'ın aynada ilk kez yüzünü görmesi yer aldı.
 
Çolak, bu kadar iyi bir sonuç beklemediğini belirterek,''Bu kadar beklemiyordum, gördüğüm anda çok şaşırdım. Gençleşmişim. Bu yüzü bağışlayan ailenin sayesinde oldu bu. Arada yaş farkı var. Ona rağmen yüzüm çok güzel oturmuş. Sağolsun Ömer Hocam, diğer hocalarım sayesinde çok güzel bir yüze kavuşmuşum. Bu zamana kadar yaşantım var sayılmaz bizim için. Bundan sonrası aynı, çalışmaya devam edeceğim. Daha önce psikolojik sorunlar yaşadım. Her gün bir sorun yaşıyordum. Ama hiç olmazsa bu sorunları yaşamayacağız. Hayatımız daha güzel olacak.'' dedi.
 
Çolak, ''İlk ne yapacaksın?'' sorusuna da, ''İlk olarak bu organı bağışlayan aileyle görüşmek isterim. Bir sürü organ bekleyen hasta var. Bana yüzü bağışlanan kişi, kaç kişiye hayat verdi, benim, başkalarının hayatı değişti. Ben de aynısı yapacağım, organlarımı bağışlayacağım'' diye yanıt verdi.
 
Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü 15 Mayıs'ta gerçekleştirilen operasyonla Turan Çolak'a nakledilmişti.

ÇOK YAKIŞIKLI OLMUŞ
Turan Çolak'ın ailesi de oğullarını konuşurken görünce sevinç gözyaşları döktü. Turan Çolak'ın annesi Necibe Çolak ve babası Mehmet Çolak sevinç gözyaşlarını tutamadı.
 
Oğlunu televizyonda büyük bir heyecanla izleyen anne Necibe Çolak, günlerce oğlunun arkasından üzüntüden gözyaşı döktüğünü belirterek, "Artık sevinçten ağlıyorum. Oğlum çok sağlıklı görünüyor. Gözlerime inanamıyorum. Çok yakışıklı olmuş. Köyde hiç kimse tanıyamayacak. Oğlum inşallah evimize geldiğinde bağış yapan aileyi hep birlikte ziyaret etmek istiyoruz. Devletimize, bizimle yakından ilgilenen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'a ve bağış yapan aileye sonsuz minnettarız ve teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Baba Mehmet Çolak da oğlunun yeni bir hayata başlayacağını, mutluluğunu kelimelerle anlatamayacağını söyledi.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hükümetten ‘mele açılımı’: Doğuya bin atama
Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerine bine yakın mele ataması yapıldı. Meleler, ...
Aldatan kadın 1 aylık kocasına tazminat ödeyecek
Sekreteriyle evlenen avukat, 1 ay sonra aldatıldığını iddia ederek boşanma ...
Doktora ‘eşek’ diyene 12 bin 60 lira ceza!
İzmir’de 112 Acil Yardım İstasyonu’nda görevli doktor Aysun Sarıtaş’a ...
 
Erol Evcil’e 15 yıl hapis ve 1 milyon lira ceza
İşadamı Erol Evcil ile Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın “kara ...
Org.Özel: Kandil’e harekat için üç şart
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in, Kandil Dağı’na operasyon ...
Özal ailesinin kabrin açılmasına itirazı yok
8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal, ...
 
PKK neden 5 bin tane şemsiye aldı?
PKK'nın Yeşiltaş karakoluna yaptığı baskının ardından başlatılan operasyonda ...
Dünyaya rezil eden unutkanlık: Sanık çağrılmadı
İzmir'deki uluslararası cinayet davasında, mahkeme sanığı duruşmaya çağırmayı unuttu.
Harmandalı çöplüğünde korkutan yangın
Çiğli’de kentin çöplerinin boşaltıldığı Büyükşehir Belediyesi Düzenli ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva