HABERLER>İŞ DÜNYASI
29 Mart 2018 Perşembe - 13:29

O meclis üyesi konuştu: Ekrem Bey metal yorgunu!

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Halıcılar-Yer Döşemeciler Derneği Başkanı Naci Ölçem, “Ekrem Demirtaş’ın artık eski vizyonu yok. Kendisi metal yorgunu” dedi.

O meclis üyesi konuştu: Ekrem Bey metal yorgunu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası seçimleri öncesi Meclis Üyesi ve İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği (HALIMDER) Başkanı Naci Ölçen’den çarpıcı açıklamalar geldi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kentin ticari hayatına önemli katkılar koyduğuna dikkat çeken Ölçen, ‘Ekrem beyin Ticaret Odası’na verdiği hizmetler tartışılamaz. Ancak hayatın bazı gerçekleri de göz ardı edilemez. Ekrem Demirtaş artık eski vizyonunu sergileyememekte, ticaret dünyasına gereken destekleri verememektedir. Değişmeyen tek şey değişimdir. İzmir Ticaret Odası yönetiminde yapılacak bir kan değişikliğinin kentin sosyal ve ticari hayatına ivme kazandıracağına inanıyorum’ dedi.

İHTİSAS FUARLARI
İhtisas fuarlarının önemine değinen Naci Ölçen, ‘İzmirli işadamları, gelişen teknoloji ve internet imkanlarına rağmen üretici-aracı-tüketici üçgenini kuran ve yeni pazarlar bulma imkanını sağlayan ihtisas fuarlarına bile katılamayacak noktaya gelmişlerdir.

Örneğin, sektörümüz için büyük önem taşıyan Gaziantep ve İstanbul fuarları taleplerimize son üç yıldır Ticaret Odası yönetimi duyarsız kaldı. Hannover Messe’nin tertiplediği Gaziantep ve Hannover Fuarlarının yanı sıra ayrıca İstanbul Yapı Fuarı için sektörümüze talep gelmesine rağmen Ticaret Odası’nın tutumu nedeniyle mahcup duruma düştük. Oysa tabandan gelen taleplerin iyi değerlendirilmesi, işadamlarının ufkunu açan çalışmaların yapılması gerekiyor.’ dedi.

BAŞDURAK CAMİİ
El halıcılarının adı kullanılarak Kemeraltı Başdurak Camii işyerlerinin restorasyonlarının da yapıldığını hatırlatan Ölçen, ‘Ne var ki el sanatlarını koruma amacı altında yapılan çalışmaların ardından Ekrem bey taleplerimize gereken duyarlılığı da gösteremedi. Bugün devlet çıkardığı kanunla AVM’lerde bile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere indirimli kira avantajı ile yer ayırmayı zorunlu tutarken Başdurak Camii’nde kiralar standart bedellerin altına indirilmedi. O zaman biz bu restorasyonu yaparken hangi amaçlara hizmet ettik? İzmir iş dünyası Ekrem beye saygı duymaktadır ancak artık kendisi de üzerine düşeni yapmalıdır. İstifaların ardı ardına geldiği İzmir Ticaret Odası yönetiminde bir metal yorgunluğu gözleniyor. Bu şekilde yola devam etmek ne İzmir’in ne de Ticaret Odası’nın lehine olmayacaktır’ diye konuştu.

YASAL DÜZENLEMELERE İLGİSİZLİK
‘Üretmediği mal için Üretici ve Satıcıyı müteselsilen sorumlu kılan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunda ve de taşınmaz malların değerlendirilmesinde dış eksper fiyatlamalarının gerçek değerleri yansıtmadığını söyleyen meclis üyesi Naci Ölçen ‘ucuz maliyetli yurt dışı akreditasyon kredilerinin kobilere aktarılması hususunda 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve 4389 sayılı Bankalar Kanununda da daha adil düzenlemeler yapılmasına ilişkin önerilerime ve sektör üyelerimiz için yaptığım diğer çalışmalarıma son dönemde Ticaret Odasınca pek de ilgi duyulmadı. ‘ dedi.    

 
Göztepe'de tur sevinci
 
Venezuela'da ayaklanma: 68 ölü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan 29 Mart 2018 Perşembe 20:06

Pasoporttaki projenin akıbeti ne oldu.Odenen paralar boşa mı gitti.Bakiyorum kimsenin bu soruyu sayın demirtaşa soran yok.Demirtas bu parayı kendi cebinden ödemedi sonuçta.Kimse sormuyor ben sorayım bari.Sayin başkan pasoporttaki projeniz ne oldu.Ust kullanım olarak bir takım paralar odediniz Aradan kaç yıl gecti ortada bir sey yok.Yanlis hatırlamıyorsam kullanım hakkı da 2025 e kadar.Ne oldu bu proje.Nerdeyse 2018 in ortasina geliyoruz.Ortada daha proje yok..Isin hazin tarafı soran da lafını eden de yok.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli sanayiciler endişeli!
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, TL'nin dolar karşısındaki ...
İZTO Başkan adayı Özgener: Fuar için iddialıyız
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, “iddialı olduğumuz ...
Başkan Olgun, ikinci döneme rakipsiz giriyor!
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, 3 Nisan’da yapılacak meslek komiteleri ...
 
Doğan Medya, Demirören'e satılıyor: İşte satış fiyatı!
Doğan Medya Grubu ve Demirören Medya Grubu arasında satış ve devir konusunda görüşmelere başlandı.
MARBLE'de ağır katılım: 30 bin tonluk 1500 blok mermer!
Dünyanın üç büyük mermer fuarından biri olan MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ...
İZTO Adayı Özgener: Kemeraltı sabahlasın
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Tarihi Kemeraltı ...
 
İZTO'da yeni adaylık açıklaması
Medical Park İzmir Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, İzmir Ticaret Odası ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 8 Mart mesajı
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Nasır'dan İZTO seçimleri öncesi önemli mesajlar
Karşıyaka Karadenizliler Derneği’nin düzenlediği toplantıya konuk olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva